CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Forever Mine

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
1999

Manuskript:
Paul Schrader

Producere:
Kathleen Haase
Amy J. Kaufman
Damita Nikapota

Fotograf:
John Bailey

Klipper:
Kristina Boden

Komponist:
Angelo Badalamenti

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Scanbox

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 2 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
15-06-01:
Heartbreakers
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9, 2.35:1 Anamorphic

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Scene Selection, Thatrical Trailer, Sneak Preview, Cast Biographies, Featurette, B-Roll footage.
Hævntørst

Anmeldt af:Tue Rye Christensen
Genre:Thriller, Romantik
Varighed:112 minutter
Instruktør:Paul Schrader
 
Anmeldelsesdato:05-06-2001
Medvirkende:Som:
Joseph FiennesEsquema/Riply
Ray LiottaMark Brice
Gretchen MolElla Brice
Vincent LarescaJavier
Myk WatfordRick Martino

Kærlighed eller hævn
 
Veteranen Paul Schrader er manden, der som forfatter lagde navn til mesterværker som Taxi Driver, Raging Bull og American Gigolo. Han har gennem sin karriere beriget filmhistorien med en lang række fremragende manuskripter og screenplays men har som instruktør ikke haft den samme succes. Manuskriptet til Hævntørst har han skrevet tidligere i sin karriere, men har nu fundet det frem, revideret det en smule, og har igen sat sig selv i instruktørstolen. Desværre ikke med større succes end førhen. Historien lægger op til et klassisk trekantsdrama, men Paul Schrader har i en sådan grad valgt at svælge ved temaet om den ægte kærlighed, at han helt glemmer at fremhæve dette med intensitet og handling. Det er tydeligt, at han gerne vil gøre oprigtigt indtryk, men han ender med en række forfladigede replikker, der falder hen i umiddelbar tomhed. Filmen savner i høj grad personlighed og spænding.

Alt godt fra havet
Joseph Fiennes spiller en stik-i-rend dreng ved et af de store hoteller i Miami, Florida. Året er 1973, og det er dagen, der ændrer hans liv. Op ad vandet stiger en gudeskøn kvinde, deres øjne mødes og han er solgt med det samme. Forholdet udvikler sig til en intim affære, der for alt i verden skal holdes skjult fra hendes magtfulde mand. Da det bliver tid til at forlade ferieparadiset, følger han efter hende til New York. Men hendes katolske samvittighed tvinger hende til at afsløre forholdet til sin mand, der tager grusom hævn.

Tilbage til fremtiden
Ovennævnte handling fortælles i et flashback fra fjorten år senere, hvor vi følger Joseph Fiennes i en anden udgave af sig selv på vej til New York for at hjælpe selvsamme magtfulde politiker ud af problemer. Det tilbageblivende dilemma er så, om han kan undlade at tage hævn for fortidens grusomheder, hvis det betyder, at han kan genvinde sit livs kærlighed.

Sammenklippede sekvenser
På papiret ser materialet ikke synderligt spændende ud. Plottet er set før, men det betyder nødvendigvis ikke, at man ikke kan frembringe en almindelig spændende film. Grunden til, at Hævntørst ikke fuldt ud leverer, er Paul Schraders ønske om at gøre indtryk. Manuskriptet er på et nærmest eksistentielt plan viet til dybt passioneret dialog om ægte kærlighed, hvilket desværre betyder, at replikkerne virker for konstruerede og usammenhængende. Som en række afsluttede sekvenser der er sat sammen til en historie.

Flad dramatik
Skuespillernes præstationer hjælper heller ikke til at løfte handlingen. Joseph Fiennes er en fortræffelig skuespiller, men i dette tilfælde er hans rolle som lidende elsker skjult i et forstenet ansigt med tilegnet amerikansk accent. Dette får ham til at virke afstumpet og kedelig. Han kan ikke give de saftfulde replikker værdighed. Hans skuespil ligger langt fra hans tidligere præstationer i f.eks. Shakespeare in Love. Gretchen Mol (Dur og mol, Sidste Spil) er ok som den naive trofækone hun skal spille, men man savner lidt gejst i kærlighedssekvenserne. Ray Liotta er altid seværdig, men hans rolle her giver ikke de store muligheder for udfoldelse. Alt i alt lidt tamt skuespil på alle sider.

Stemning
Trods filmens mangler er det dog lykkedes Paul Schrader at skabe en god underlæggende stemning. De varme billeder, der illustrerer den hede kærlighedsaffære, er kombineret med en undertrykkende, mystisk lydside kreeret af geniet Angelo Badalamenti. Badalamenti kender vi fra hans samarbejde med David Lynch, som har leveret en del mesterværker. De evigt flydende strygere er her med til at binde de mærkeligt afsluttede sekvenser sammen og med deres mørke toner illustrere det umulige i de to elskendes forhold. En genistreg.

Et knebent tre tal
Filmen starter med en lang indførelse i kærlighedsaffæren. Så lang og langsom at ens tanker begynder at vandre. Det er først, når handlingen når tilbage til nutiden, og man aner en mulig konfrontation, at spændingsniveauet stiger. Og det er her, at filmen bliver en smule gribende, og derfor knebent sniger sig op på de tre stjerner. Og yderligere på grund af den dystre stemning lyd og billede giver. Men alt i alt er det ikke et mesterværk, kun en smule tør underholdning. Og når man tænker på Paul Schraders tidligere bedrifter kan man ikke undgå at blive en anelse skuffet.
 
DVD-vurdering
Ekstramaterialet til denne DVD-udgivelse tilbyder intet ud over det sædvanlige. En jævn kedelig featurette hvor man kan høre skuespillernes og instruktørens syn på filmen. Men ingen spændende overraskelser på det punkt. Håbløse to til tre sekunders B-roll film fra bag kameraet giver absolut intet indtryk af noget som helst, og kunne mistænkes for bare at være med for at kunne skrive noget på kassetten. Og endelig en ultrakort biografi over skuespillerne på ti linier giver ikke andet information end hvor de er født og hvilke film de er kendt for. Det er ikke for ekstramaterialet, at man skal anskaffe sig denne film.

Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Ocean's 821/6
Violinisten21/6
Love, Simon21/6
I Syrien21/6
Vi ses deroppe14/6
Stor som en sol14/6
Den skyldige14/6
Sommeren 19937/6
Junglebanden7/6
Jurassic World: Fallen Kingdom7/6
Flere bio-anmeldelser
 
De originale21/6
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem spiller det unge par i The Notebook?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google