CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Snow White and the Seven Dwarfs

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
1937

Manuskript:
Ted Sears, Webb Smith, Dick Rickard

Producere:
Walt Disney

Fotograf:
Maxwell Morgan

Klipper:


Komponist:
Frank Churchill
Leigh Harline
Larry Morey
Paul J. Smith

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributør:
Walt Disney Studios Motion Pictures

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(397 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
26-11-03:
Disney på location-jagt i Grønland
11-01-02:
Disney-opfølgere på vej
04-12-01:
Var Walt Disney i virkeligheden spansk?!
 
Anmeldelser:
03-08-12:
Lille spejl på væggen der
19-01-12:
Løvernes konge
03-02-11:
To på flugt
08-03-06:
Lady og Vagabonden
07-03-05:
Bambi
25-08-04:
Bjørnebrødre
08-10-03:
Løvernes konge
02-04-03:
Sværdet i stenen
22-01-03:
Peter Pan
13-11-02:
Skønheden og Udyret
23-10-02:
Peter Pan - tilbage til Ønskeøen
24-01-01:
Tornerose
08-11-00:
Den lille havfrue II - Havets hemmelighed
06-09-00:
Junglebogen - Mowglis eventyr
26-04-00:
Junglebogen
 

Læs også...
I temaet Disneys skatte:
 
Løvernes konge
Lady og Vagabonden
Bambi
Løvernes konge
Pinocchio [1940]
Alice i Eventyrland
Herkules
Sværdet i stenen
Peter Pan
Skønheden og Udyret
Kejserens nye flip
Tornerose
Fantasia 2000
Tarzan
Junglebogen

DVD-specifikationer
Billedformat:
4:3

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Kommentarspor, spil, musikvideo, syng-med-video, 'making of', guidet tur, animeret og talende menu
Snehvide og de syv små dværge

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Animation, Drama
Varighed:80 minutter
Instruktør:David Hand
 
Anmeldelsesdato:24-10-2001
Medvirkende:Som:
Adriana CaselottiSnehvide
Harry StockwellPrinsen
Lucille La VerneDronningen/heksen
Billy GilbertProsit
Pinto ColvigSøvnig/Gnavpot
Otis HarlanLustig
Se komplet creditliste her

Det første eventyr
 
For mange år siden i et lille filmstudie i den store Hollywoodske filmby fik en mand ved navn Walt Disney idéen til at lave en tegnefilm i spillefilmslængde. Han tog historien om prinsesse Snehvide og hendes syv små venner, der hjælper hende, inden hun kan leve lykkeligt med prinsen på den hvide hest. Filmen tog naturligvis mange år at lave og var en risikobetonet affære, men resultatet var ikke til at komme udenom. Filmen blev en kæmpe succes og dannede skole. Siden har Disney-studierne lavet hundredevis af tegnefilm i spillefilmslængde og andre studier har fulgt efter, men der kan kun være én original film, og det kan Snehvide og de syv små dværge prale af at være.

Den gode, den onde og de morsomme
Den lille prinsesse Snehvide, der har hår så sort som ibenholt, læber så røde som roser og hud så hvid som sne, har en forfængelig og jaloux stedmoder, som hader den søde pige af hele sit onde hjerte, så hun smider hende i arbejdstøjet og ned i kælderen i håbet om, at den lille pige vokser op uden at tage opmærksomheden fra hende. Det lykkes dog ikke. Da pigen bliver noget ældre, springer hendes skønhed ud i fuld flor, og den sindsforstyrrede dronning er ikke længere den skønneste i hele landet, så hun sender en jæger ud i den dybe skov med den intetanende Snehvide med ordrer om, at han skal slå hende ihjel. Det nænner han selvfølgelig ikke, og pigen ender hos de syv små dværge - en lille gruppe minearbejdere der tager sig kærligt af den søde Snehvide. Men den lede og yderst velinformerede dronning opdager gemmestedet og opsøger i forklædning Snehvide for én gang for alle at få ram på hende og igen blive landets smukkeste kvinde.

Sort/hvidt univers i rosenrødt skær
Historien er naturligvis banal. Forudsigeligheden er tykkere end den sorte skov, og sirupssødmen drypper ned af væggene. Som Disney senere næsten tog patent på, er alle de små firbenede dyr i filmen overdrevet nuttede, vores bedårende heltinde Snehvide er øretæveindbydende godmodig og de morsomme side-kicks mere gæve end noget set siden. I den modsatte ende af skalaen brillierer dronningen med den ondeste præstation nogensinde set i en Disneyfilm. Filmen opleves med sine 64 år på bagen yndig og naiv - den er så gennemført blottet for kyniske beregninger og realistisk rationaliseren, at man ikke kan andet end at overgive sig til dens glansbilledsmukke univers - men fordelen er, at man aldrig kommer i tvivl om, hvor sympatien ligger i det sort/hvide univers. Snehvide, der mest af alt ligner en forvokset udgave af Shirley Temple med lidt Jean Harlow og Betty Boob tilsat, bliver idealet - specielt når dronningen ligner en bedre udgave af Joan Crawford og Greta Garbo mixet sammen - og da man hurtigt lærer at hade den modellignende dronning, fordi hun er så gennemført nederdrægtigt og ond, vinder Snehvide al sympatien. Disney fik hermed bevist at de kunne skabe en overbevisende, larger-than-life-skurk - en tradition, de har fulgt op gennem årene, tænk bare på Cruella De Vil fra 101 Dalmatinere, den sorte heks fra Tornerose, Ursula fra Den Lille Havfrue og de brølende Scar fra Løvernes Konge og Shere Khan fra Junglebogen.

Så sødt som i gamle dage
Ser man den med nutidige øjne falder den dog knapt så heldig ud. Den er stadig flottere, men også meget langsommere fortalt end nye tegnefilm, og den har ikke nogen særlig nerve eller dybde. Derimod har den en varm glød i sine farver og en ømhed i sine figurer, som man desværre ikke ser længere, og hvis man vælger at se den for dens nostalgiske værdi sidder man med et sikker vinder på hånden. Snehvide og de syv små dværge var den første tegnefilm nogensinde og den rummer en yderst universel morale og et fuldstændigt klart budskab, som man ikke kan andet end sluge råt. Filmen er et eventyr med alt hvad det indebærer, og dens overbevisende og insisterende afvikling af den roserøde fortælling kan man derfor kun beundre og respektere.

En genre blev skabt, en klassiker født
Med Snehvide og de syv små dværge fik Disney dermed en debut, der stadig giver genlyd. Filmen er lavet uden computeranimation eller andre moderne og smarte genveje. Den var både banebrydende og en simpel og sød lille film om troen på den store kærlighed, og filmen bliver på den måde historien om et rigtigt eventyr, for både Snehvide og hendes prins - og filmen - lever stadig lykkeligt og vil gøre det til vores dages ende...
 
DVD-vurdering
Det bedste ved denne DVD-skive er tryllespejlet fra filmen, der agerer guide på udgivelsen. Det magiske og lige lovligt frække spejl fortæller kort om de forskellige valgmuligheder og kommer med en tør bemærkning, hvis ikke man er hurtig nok, så det kan anbefales at man bruger sin tid på at hoppe rundt i de forskellige afdelinger.
Bonusmaterialet er, filmens alder taget i betragtning, rigtigt godt. Man har lavet en cirka 22 minutter lang featurette om filmens tilblivelse, og her kan også de yngre få lidt ud af løjerne, det lille program er lærerigt og sjovt, hvorimod kommentarsporet er lige lovligt tørt. Man har skrabet nogle gamle lydoptagelser med Walt Disney sammen, men de er ikke vanvittigt spændende. Så er tegnefilmhistoriker John Canemaker, der kommenterer filmen imellem Disneys kommentarer, bedre og mere rettet mod selve filmen.
For de helt små er spillet 'Dumpes vilde minetur' en sjov fornøjelse som også barnlige vokse vil kunne more sig med - og her er det en god idé at have set filmen inden. For showets skyld har man valgt at lægge et par lidt ligegyldige introer til nogle af mulighederne på, både Disney-præsident Michael Eisner og Roy Disney får plads, men de kan ikke måle sig med tryllespejlet!

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (143 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
http://www.stpaulstadley.org.uk/wemen.html
30-11-2013 19:24
KESC said that opposite to the if not impact constructed inside conference from the subcommittee of Senate Standing Committee, the Federal and provincial governments ought to fork out significant arrears to KESC; Federal Authorities entities owed Rs47 billion even when provincial governing administration entities must fork out Rs31 billion to KESC; accumulating to Rs78 billion with the existing thirty day period. Belonging to the receivable quantity from Federal Authorities Rs39 billion were being superb on account of Tariff Differential Statements by itself. The arrears also incorporated superb electrical power expenses of provincial and federal governing administration institutions.
http://www.stpaulstadley.org.uk/wemen.html http://www.stpaulstadley.org.uk/wemen.html

http://www.g-classcentre.co.uk/backgrount.html
30-11-2013 13:32
KEEBRA Park place Townsville sweltering heat outside of their minds yesterday to be the Queensland Arrive Alive Cup champions.
http://www.g-classcentre.co.uk/backgrount.html http://www.g-classcentre.co.uk/backgrount.html

http://www.italytravelsguide.com/tuscanoliveoils.html
30-11-2013 11:40
Kidder can be a unfortunate story for GE, that has manfully been trying to place the issue suitable,'' says Roy Smith, a professor of finance at Ny College. Kidder is proof which you can not carry out an intense strategy'' in just one particular monetary spot free of having a deep base'' of experience and achievements in that sector and even other sectors, Mr. Smith says.
http://www.italytravelsguide.com/tuscanoliveoils.html http://www.italytravelsguide.com/tuscanoliveoils.html

http://www.primrosefarmcottages.co.uk/galleri.html
30-11-2013 09:17
June Carter Income is lifeless, additionally, the sad thing is how few persons understand what an incredible decline that's. June Carter Income could be regarded as royalty while in the American tunes community. She was born in 1929 into probably the most crucial friends and family in region tunes historical past. Her mother, Maybelle Carter (Mom Maybelle) was one in all the well known Carter Loved ones, who brought American People tunes out of the hills and in to the Grand Ole Opry. June began undertaking along with the group when she was just 10 decades previous, implementing her reward for comedy together with her songwriting and musical skills. In 1950, an unidentified singer while in the audience on the Opry viewed June Carter carry out and vowed into a mate "I'm going to marry that female sometime." That singer was Johnny Income, and he did in fact marry June over twenty years afterwards.
http://www.primrosefarmcottages.co.uk/galleri.html http://www.primrosefarmcottages.co.uk/galleri.html

http://www.stylehairandbeauty.co.uk/reback.html
29-11-2013 21:17
First of all, you've to hope that they're not on.' the Fairfield mentor claimed. "You really need to hope that they're off capturing the ball therefore you actually really need to be on your own A' recreation capturing. As well as your significant youngsters ought to continue to be out of foul difficulty. Not one person else has the kind of superior quality depth that people guys do. They have six or seven remarkable gamers. You'll find it a tricky undertaking."
http://www.stylehairandbeauty.co.uk/reback.html http://www.stylehairandbeauty.co.uk/reback.html


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
The Amazing Spider-Man 217/4
Det store stilehæfte - Krigsdagbogen16/4
Når vinden rejser sig16/4
Fjerkongens rige10/4
Divergent10/4
Mig ejer ingen10/4
Non-Stop10/4
Rio 210/4
Yves Saint Laurent3/4
Guld3/4
Flere bio-anmeldelser
 
Prisoners15/4
Frost14/4
Insidious 211/4
Hobbitten: Dragen Smaugs Ødemark9/4
Carrie8/4
The Weight of Elephants7/4
Ender's Game4/4
Tarok1/4
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
"Alan Smithee" er det pseudonym, der traditionelt bliver brugt af instruktører, der ikke er villige til at putte deres navn på en katastrofal film – hvilken af disse instruktører har brugt dette pseudonym?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2014 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sà°¥ Google
シャネル バッグ シャネル バッグ