CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Kiss Toledo Goodbye

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
1999

Manuskript:
Robert Easter

Producere:
Neva Friedenn
Paul Maslak
Gerald I. Wolff

Fotograf:
Frank Byers

Klipper:
Rebecca Ross

Komponist:
Phil Marshall

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 2 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Nyheder:
11-07-03:
Hvilken ven skal være Willy Wonka?
17-03-03:
Denzel hjælper Walken
10-01-02:
Walken som DiCaprios far
06-04-01:
Christopher Walken som endnu en animeret skurk
 
Anmeldelser:
21-08-02:
Poolhall Junkies
14-08-01:
Bamboozled
11-04-01:
The Opportunists
21-02-01:
A View to a Kill
 


Kiss Toledo Goodbye

Anmeldt af:Nikolaj Asschenfeldt Vandrup
Genre:Komedie, Thriller
Varighed:92 minutter
Instruktør:Lyndon Chubbuck
 
Anmeldelsesdato:19-09-2001
Medvirkende:Som:
Michael RapaportKevin Gower
Christopher WalkenMax
Robert ForsterSal Fortuna
Christine TaylorDeeann Emory
Jamie Anderson [V]Wendy
Nancy AllenMadge

Michael Rapaport som Godfather
 
For en årrække siden blev en af filmhistoriens klassiske trilogier skabt – fortællingen om en vis Godfather, men mafiaen har altid været et yndet emne i filmens verden. Enten som de brutale skurke, der stod bag grusomheder, eller som fortællinger om enkeltmennesker i mafiaen, heriblandt filmen om Donnie Brasco og den mafiamand, han kom til at kende til hudløshed. Komedierne har også taget deres del af kagen, og selv Robert De Niro, mafiaskuespilleren over alle, har taget del i løjerne i Familieterapi. Kiss Toledo Goodbye tager også afsæt i mafiaen, men formår dog aldrig at komme længere end til at være en velfungerende, men dybest set ligegyldig action-film.

Familiehemmeligheder.
Kevin Gower er en ret tilforladelig mand, der er godt på vej til det stabile middelklasseliv uden de store svinkeærinder, da han efter en fest bliver formelig bortført og præsenteret for mafia-bossen Sal Fortuna. Inden Kevin når at sunde sig, har Fortuna fortalt ham, at han er hans virkelige far og prøver at trække sig tilbage til et legitimt liv, men at det ikke er så let for alle hans 'kolleger' at forstå. Og den manglende forståelse giver sig hurtigt udslag, for senere på aftenen bliver Sal offer for et bombeattentat, og Kevin får nu et tilbud, han ikke kan afslå – indtræd som efterfølger for Sal, indtil tingene er kommet lidt på plads.

Mere hemmelighedskræmmeri
Stakkels Kevin må herefter kæmpe for at bevare sin kommende kone, som han ikke tør fortælle sandheden, sit arbejde og især sit liv, for Sals fjender har ikke de store skrupler med at få bragt Kevin af vejen, og så kan Kiss Toledo Goodbye få lov til at vekselvirke mellem skuddueller på øde steder eller snigmordere i kirken – det sidste med en ret uventet effekt. De eneste, Kevin kan stole på og som kender situationen, er Sals beskyttere, der anført af en altid veloplagt Christopher Walken (Batman Returns, Blast from the Past, Sleepy Hollow) kæmper for Kevins liv, når de ellers er deres opgave vågen.

Den ny mafiaboss
I hovedrollen som den stakkels Kevin, gør Michael Rapaport (True Romance, Den 6. dag, Deep Blue Sea) det udmærket, men overfor den veloplagte Walken blegner han lidt, og de to har meget skærmtid sammen. Christine Taylor (Tjekkede chicks, The Wedding Singer) får aldrig lov til at udvikle rollen som DeeAnn, Kevins kone, og forbliver en bifigur, så Kevins kvaler over at miste hende aldrig bliver helt så vedkommende, som de formodentlig har været tænkt. Det er dog ikke kun Walkens præstation som Max, der skal holde Kevin til ilden, der er en nydelse, men også Robert Forsters korte optræden som Sal Fortuna er med til at redde filmen fra decideret glemsel.

Manden bag.
Lyndon Chubbuck, der har instrueret filmen, er ikke noget stort navn, men har instrueret afsnit på flere af de velkendte amerikanske tv-serier, herunder Baywatch, Fredag d. 13-serien og Pacific Blue. Denne film har også et skær af tv-serie over sig, især i de skuddueller, hvor der er mere end to pistoler involveret – det ser simpelthen for billigt ud.
Men intentionerne om at underholde lykkes alligevel, fordi Rapaport er sympatisk uden at være sprudlende i hovedrollen, erfarne Walken gør det godt, og historien fungerer. Kiss Toledo Goodbye hører dog stadig til i kategorien af film, der bliver set, men næppe husket.
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Ocean's 821/6
Violinisten21/6
Love, Simon21/6
I Syrien21/6
Vi ses deroppe14/6
Stor som en sol14/6
Den skyldige14/6
Sommeren 19937/6
Junglebanden7/6
Jurassic World: Fallen Kingdom7/6
Flere bio-anmeldelser
 
De originale21/6
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem er Alan Smithee?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google