Delete Duplicates in iTunes, How to get album artwork on iTunes? , How to clean up iTunes library , recover deleted notes on iPhone 5, How to recover deleted text messages on iphone 5 .
CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik p en region for at lse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Field of Dreams

Produktionsland:
USA

Produktionsr:
1989

Manuskript:
Phil Alden Robinson efter romanen 'Shoeless Joe Jackson' skrevet af W.P. Kinsella

Producere:
Charles Gordon
Lawrence Gordon

Fotograf:
John Lindley

Klipper:
Ian Crafford

Komponist:
James Horner

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributr:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(40 stemmer)

Ls ogs...
Nyheder:
05-03-04:
Costner og hans elefant
13-01-04:
Costner tilbage på prærien
03-05-03:
Liotta manipuleres af LL Cool J
30-04-03:
Joan Allen mor til fire
05-04-03:
Liotta & søn kappes om Paltrow
10-04-02:
Costner tilbage til det vilde vest
11-10-01:
Beyond Borders genåbnet
24-04-01:
Danser IGEN med ulve
19-03-01:
Royalt blod og Costner
26-09-00:
Flere folk til Sum of All Fears
 
Anmeldelser:
14-11-07:
Mr. Brooks
27-07-07:
Mr. Brooks
05-12-05:
Det ku' ikke være bedre
15-09-04:
Open Range
27-01-04:
Robin Hood - den fredløse
04-08-03:
Danser med ulve
24-09-02:
Dragonfly
30-07-02:
3000 Miles to Graceland
29-01-02:
Blow
16-10-01:
Freedom Song
25-07-01:
Thirteen Days
30-05-01:
For Love of the Game
27-02-01:
JFK
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2,35:1 Widescreen

Lyd:
Dolby Surround

Ekstra materiale:
Trailer, produktionsnotater, biografier, kommentarspor og kæmpe scrapbook
Field of Dreams

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Drama
Varighed:101 minutter
Instruktr:Phil Alden Robinson
 
Anmeldelsesdato:19-09-2001
Medvirkende:Som:
Kevin CostnerRay Kinsella
James Earl JonesTerence Mann
Ray Liotta'Shoeless' Joe Jackson
Burt LancasterDoc Graham
Amy MadiganAnni Kinsella
Gaby HoffmannKarin Kinsella
Se komplet creditliste her

Magisk hverdagsdrama om det utrolige
 
I 1990 blev Phil Alden Robinsons Field of Dreams Oscar-nomineret for blandt andet bedste film. Før det havde den ædt sig vej gennem de amerikanske biografer i stor stil, og nu er den så endelig udkommet på DVD – og sikke en udgivelse. Her er der rent faktisk tale om en DVD-pakke, der er sin film værdig.

Der hvor det umulige bliver til virkelighed
Field of Dreams handler om den jordnære Ray Kinsella, der sammen med sin kone og unge datter er flyttet til Iowa og har købt et mindre landbrug. Det går nogenlunde for den lille familie, indtil Ray en aften ude i majsmarken hører en stemme. Eks-hippien Kinsella kan ikke rigtig greje hvad "If you build it he will come" betyder, men stemmen bliver ved indtil Ray nogle dage senere får et syn og pludselig regner ud, hvad stemmen mener. Så han pløjer sin majsmark ned og bygger en baseball-bane! I flere måneder sker der ingenting, men en dag står der pludselig en mand midt på banen. Ikke en helt almindelig mand, men den længe afdøde baseball-legende "Shoeless" Joe Jackson, og han er tilmed lyslevende og i god form, og inden længe spiller han bold med sine gamle baseball-kammerater på Rays bane. Og så hører Ray endnu engang stemmen, denne gang med beskeden "Ease his pain".

Det magiske og det mulige
Field of Dreams er bygget på en bog af W.P. Kinsella, hvis historie er meget abstrakt og hemmelighedsfuld; en stil, som normalt er svært at oversætte til film, men det er lykkedes for Robinson, der kun tidligere havde lavet én film, at få en virkelighedstro og håndgribelig film ud af den poetiske fortælling om familie, tro og baseball. Drøm bliver til virkelighed på flere niveauer, alt imens man indfanges i historien om en mands jagt på noget, han ikke selv var klar over, han søgte. Filmen er naturligvis dybt rørende, men aldrig sødladen sentimental, for Robinson har beholdt begge ben solidt plantet i den midtvestlige muld, så midt i alle utrolighederne forbliver man i realistiske rammer med almindelige hverdagsproblemer.

Drømmeholdet
Udover den fornemme balance mellem det uforklarlige og det håndgribelige har Robinson også godt fat om både handlingsforløbet og dets tempo. Bedst som man er blevet præsenteret for den første del af historien, glider filmen videre over i den næste. Kevin Costner er i rollen som Ray Kinsella intet mindre end perfekt. Hvis nogle af hans seneste film skulle have fået én til at tro, at manden slet ikke kan spille, så er denne rolle et åbentlyst bevis på hans tydelige talent for at spille 'den sympatiske hverdagsfyr'. Så dejlig, som Costner er, er hans medspiller Amy Madigan til gengæld irriterende overspillet, men da hun ikke får så megen tid og plads er dette eneste enerverende element til at leve med, specielt fordi de andre skuespillere er fantastiske. Både Burt Lancaster, James Earl Jones og en anderledes nedspillet Ray Liotta skiftes til at stjæle billedet fra hinanden og Costner, så personerne er en fryd at følge.

Himlen på jorden
Field of Dreams er en drømmefilm, en mesterlig lille fortælling om noget stort og vigtigt. Den er drejet så fint og følsomt, at hverken den blide humor eller de gode personportrætter går tabt mellem baseball, roadtrips, tidsrejser eller økonomiske vanskeligheder. Om Phil Alden Robinson aldrig laver en film igen (han har senest lavet Freedom Song), så vil han for evigt have sat sit mærke på filmbranchen med et nok historisk ubetydeligt værk, men med en fuldendt film fra den 'højere enheds'-afdeling.
"There comes a time where all the cosmic tumblers have clicked into place and the univers opens itself up for a few seconds to show you what’s possible." Fortæller filmen med et citat fra Terence Mann selv. Denne film er præcis sådan et øjeblik, en film, hvor alt rammer rigtigt, og resultatet er uforglemmeligt varmt og underholdende.
 
DVD-vurdering
Ekstramaterialet til Field of Dreams er noget begrænset af kvantitet, tilgengæld er kvaliteten i top. Den mulighed, man så fattigt har kaldt 'Field of Dreams Scrapbook', er en massiv udgave af den såkaldte ’making of’-featurette, man tit finder i bonuspakken på DVD-udgivelser. Cirka 90 minutters kig bag kameraet med optagelser, interviews med alle de centrale filmfolk, og alt hvad man kan begære af informationer til denne film, filmens manuskript ligger også med i sin fulde længde.
Kommentarsporet fra Phil Alden Robinson og fotograf John Lindley er ligeledes både spændende, lærerigt og underholdende. Og med nogle gode og lange produktionsnotater, udmærkede biografier og en trailer kan man ikke ønske sig mere af en DVD-udgivelse.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
My Life Directed by Nicolas Winding Refn17/7
Abernes Planet - Revolutionen17/7
Sommersøndag17/7
Bad Neighbors17/7
Transformers: Age of Extinction10/7
Minisekterne10/7
Ung og smuk10/7
Kraftidioten3/7
Sådan træner du din drage 23/7
Enough Said26/6
Flere bio-anmeldelser
 
Saving Mr. Banks21/7
Nebraska18/7
Monumenternes mænd15/7
300: Rise of an Empire14/7
Klokkeblomst og piratfeen4/7
Kartellet2/7
LEGO-filmen - et klodset eventyr1/7
Lone Survivor30/6
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem har spillet med i både Sicilianeren, The Crow & Metro?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2014 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sథ Google
シャネル バッグ; シャネル バッグ
How to Transfer Photos from PC to iPhone How to Recover Deleted Notes on iPhone retrieve deleted text messages from iphone How to Recover iPhone Data Without iTunes Backup? How to Extract files from iPhone Backup? transferring music from ipod to computer blu ray ripper transfer contacts from iphone to android