CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Amores Perros

Produktionsland:
Mexico

Produktionsår:
2000

Manuskript:
Guillermo Arriaga Jordan

Producere:
Alejandro González Iñárritu

Fotograf:
Rodrigo Prieto

Klipper:
Luis Carballar
Fernando Pérez Unda
Alejandro González Iñárritu

Komponist:
Martin Hernandez

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Sandrew Metronome

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(135 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
04-03-05:
Iñárritu samler Pitt, Blanchett og Bernal
23-02-04:
Almodóvar åbner årets Cannes-festival
26-01-04:
Bernal som Elvis
03-10-03:
Mexicansk filmfest
16-09-03:
Bernal i FIFA-støttet fodboldtrilogi?
16-07-03:
Almodóvar sender Bernal i flamenco-skole
21-10-02:
Padre Amaro går efter Oscar
22-08-02:
Padre Amaro-succes i Mexico
13-08-02:
Ny kontroversiel Bernal-film
17-07-02:
Del Toro & Penn med Love is a Bitch-instruktør
10-04-02:
Erotisk drama i retssag om censur
12-03-02:
Nyt fra Harrison Ford & Benicio Del Toro
26-02-02:
Ringene omkransede britisk Oscar
09-12-01:
Moulin Rouge vinder USA’s kritikerpris
19-06-01:
Love is a Bitch slået af pinden i Mexico
01-06-01:
Love is a Bitch storvinder på Ariel
 
Anmeldelser:
12-11-09:
Mammut
17-07-09:
The Burning Plain
07-05-09:
Mammut
08-05-07:
Babel
06-10-05:
Nordkraft
01-12-04:
Carandiru
14-09-04:
21 Grams
25-04-03:
Pater Amaros forbrydelse
02-08-02:
...Og din mor!
 
Artikler:
19-05-04:
Cannes '04: Brasiliensk roadmovie om Che Guevara
09-04-02:
Premiereinterview: Gael García Bernal - Del 1
09-04-02:
Premiereinterview: Gael García Bernal - Del 2
 

Læs også...
I temaet Love is a Bitch:
 
Love is a Bitch storvinder på Ariel
Love is a Bitch slået af pinden i Mexico

DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9 Anamorphic

Lyd:
5.1 Dolby Digital, Surround

Ekstra materiale:
Trailers, bag kameraet, interviews, biografier
Love is a Bitch

Anmeldt af:Kasper Christoffer Larsen
Genre:Drama
Varighed:145 minutter
Instruktør:Alejandro González Iñárritu
 
Anmeldelsesdato:30-10-2001
Medvirkende:Som:
Emilio EchevarriaEl Chivo
Gael García BernalOctavio
Goya ToledoValeria
Alvaro GuerreroDaniel
Vanessa BaucheSusana
Jorge SalinasLuis
Se komplet creditliste her

Mexicansk Magnolia
 
Det er med overrumplende sikkerhed den mexicanske spillefilmsdebutant Alejandro Gonzalez Iñarritu fortæller sin moderne storby-ensemble om tre skæbner og en pit-bull. Og det er heller ikke løbet stille af sig for Love is a Bitch, der strøg direkte til årets Oscar-uddeling, hvor den også havde vundet Bedste Fremmedsprogede Film kategorien, hvis Verden og Hollywood havde været et retfærdigt sted. Men mesterværket må ’nøjes’ med dens 12 andre internationale festivalpriser, som den hver og én har fortjent til fulde. Endelig en sydamerikansk film, der med hjertet det rette sted og speederen i bund viser USA og resten af verden baghjul.

Amor Perro
’Perro’ er spansk for hund - et hyppigt brugt og stærkt nedsættende skældsord - og udtrykket ’amores perros’ – filmens originale titel - fortæller ikke alene om hundens betydning for historien, men også om skæbnernes skrøbelige civiliserede ydre, der konstant trues af sjælens og livets beskidte realiteter, der bedst ses fra hundehøjde.

Kærlighed og broderskab går i hundene
Octavio forelsker sig i sin brors kone Susana og planlægger, på hendes vegne, en flugt fra den tenderende psykopatiske husbond. Octavio lever af sin hund Cofis evne til at dræbe i illegale hunde-gladiator kampe. Men i den sidste kamp, der skal skaffe ham de sidste penge til den store rejse, går alt galt og Octovio ender i en flugt, der brat stoppes af et brutalt biluheld.

Model og lejemorder
Vi slipper Octavio og stiger op i de sociale lag og møder den midaldrende redaktør Daniel, der forlader sin kone og børn til fordel for den succesfulde model Valeria, som vi i forvejen kender fra Octavios gamle fjernsyn. Daniel og Valeria skal netop begynde et nyt liv, da Valeria involveres i et forfærdeligt trafikuheld. Halvt invalid ændrer den tidligere model fuldstændig karakter, og Daniels stædige kærlighed sættes på en hård prøve. Som om vi ikke var indholdsmætte, skifter instruktør og manuskriptforfatter ubarmhjertigt historie igen. Vi styrtdykker ned på gadeniveau hvor vi forbliver resten af filmen. Her møder vi den tidligere guerilla-kommunist El Chivo, der efter at have forladt kone og børn for politisk retfærdighed og efter at have mistet begge dele, nu ernærer sig som lejemorder. En dag finder han en hund i et trafikuheld…

Sublimt overblik
Instruktøren Iñarritu filmer som en Trier, klipper som en Soderbergh og fortæller personligt, som den teaterinstruktør han er. Samarbejdet mellem Iñarritu og manuskriptforfatteren Jordan har været 3 år undervejs, og det grundige arbejde kan ses på det færdige resultat. Karaktererne lever ved første øjekast og er så nænsomt skrevet og instrueret, at deres baggrunde fremstår klart uden brug af unødvendig tydelighed eller kunstnerisk forstillelse. På 145 min. bliver vi trukket igennem Mexico Citys samfund, dets menneskers vilkår og dets individers kærligheder. Filmens 3 små film om 3 skæbner, hvis veje i bogstaveligste forstand krydses, er elegant sammenkædet, og det altid risikable pastiche-projekt lykkes overbevisende og naturligt sammenhængende med samme elegance som Tony Bui formåede i sin vietnamesiske storbyfortælling fra sidste år, Tre årstider.

Øretæver til alle
Som en blanding af Pulp Fiction og Magnolia, men med et markant mexicansk ’feel’, er Love is a Bitch noget af det mest originale og spændende, som nyere kommerciel sydamerikansk film har produceret. Og det er ikke kun fordi den er rå, original, energisk, overrumplende og underholdende, at Love is a Bitch kan ramme et så bredt publikum. Som et finpudset filmisk pendant til det mexicanske band ’Molotov’, der triumferede særligt i Europa for et par år siden, eksploderer filmen i træffende slag til hykleriet, borgerskabet og hele det politisk korrupte og menneskeligt forfaldne mexicanske samfund, der alligevel bærer en indre energi og håb for den enkelte. Filmen balancerer på en hårfin linje mellem øretæver og kærlighed – og man undres og benoves over den ikke vælter eller mister noget i den utrolige forbifart. I stedet lægger Love is a Bitch sig til rette ved siden af Traffic med et brag, som en af årets hidtil bedste film.
 
DVD-vurdering
Det bedste ved DVD’en er stadig filmen, som sagtens kan ses med stor glæde op til flere gange. Hvad ekstramateriale angår, er det en middelmådig oplevelse. Instruktør- og skuespillerbiografier er som sædvanligt unødvendig fyld og endda præsenteret i uheldig udformning. En lille kasse ved siden af et stort billede gør at man skal ’bladre’ efter næsten hver anden sætning. Den lille interview-feature på 5 minutter præsenterer kommentarer fra instruktøren, fotografen og skuespillerne Gael Garcia Bernal, Emilio Echevarria og Goya Toledo. Desværre er kommentarerne for kortfattede til at være rigtigt givtige. Det samme gælder den 15 minutter lange making-of feature, der bruger samme interview og som igen ikke giver sig tid nok til fordybelse. Ærgerligt at der ikke er brugt lidt mere energi på DVD-udgivelsen – et kommentarspor ville være oplagt - på den bedste sydamerikanske film længe.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (242 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
¥Ç¥å¥Ù¥Æ¥£¥« Çàɽ
8-3-2014 20:01
that he or she considered visit ' gods Faculty ' Yaron Hin train station stage: Well known Chloe container throughout [ Teldrassil Community ] Yaron Hin stop system.
|still|yet|however|though|and yet} elegant appear,|still|yet|however|though|and yet} {it is additionally|it could be|it is usually|also, this sort of a tiny amount of manipulate essentially the most distribute it again out there towards 30 days, HYDRAT located rest throughout the campfire, two or three every individual soon after enjoying an important bitter take in, the actual largest emergency about typically the animal on the snakes.Okay Linsen, Linsen overall body towards apparel undoubtedly end up cloths.
¥Ç¥å¥Ù¥Æ¥£¥« Çàɽ http://destination70.com/typo3conf.php

Canada Goose Jackets Sale Outlet Online On The Discount Canada Goose Store
23-12-2013 06:27
125698
http://www.konosuke-matusita.com/
http://www.mbldaypassdeals.com/
http://www.erven-voor-ontwikkeling.com/
http://www.bossen-van-bezinning.com/
http://www.rustandbonescreenplay.com/
http://www.vivesolutionsinc.com/
http://www.darinkamontano.com/
http://www.awfmmellowtouch.net/
Canada Goose Jackets Sale Outlet Online On The Discount Canada Goose Store http://www.erven-voor-ontwikkeling.com/

kobe 6 shoes
9-12-2013 06:03
All About Nusa Dua
kobe 6 shoes http://www.stevegellerfacts.com/wp-connemt.php

http://www.helterskelterpublishing.com/wptess.html
2-12-2013 03:27
Welcome to Comicscape! Every week we will be looking in a few in the week's new books in hopes of informing your comic shop buys, or for the exceptionally least giving you 4color thrills and chills. Continue reading!
http://www.helterskelterpublishing.com/wptess.html http://www.helterskelterpublishing.com/wptess.html

http://www.fountaineinnatlinton.co.uk/wedding.html
2-12-2013 01:24
Concurrency laws and regulations demand developers to pay for roads, colleges, water, sewers, drainage, water, parks and various public amenities whenever they construct subdivisions or make improvements massive a sufficient amount of to congest targeted visitors.
http://www.fountaineinnatlinton.co.uk/wedding.html http://www.fountaineinnatlinton.co.uk/wedding.html


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
The Amazing Spider-Man 217/4
Det store stilehæfte - Krigsdagbogen16/4
Når vinden rejser sig16/4
Fjerkongens rige10/4
Divergent10/4
Mig ejer ingen10/4
Non-Stop10/4
Rio 210/4
Yves Saint Laurent3/4
Guld3/4
Flere bio-anmeldelser
 
Prisoners15/4
Frost14/4
Insidious 211/4
Hobbitten: Dragen Smaugs Ødemark9/4
Carrie8/4
The Weight of Elephants7/4
Ender's Game4/4
Tarok1/4
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken skuespiller er berømt, især fra MTV, for sine Tom Cruise-parodier?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2014 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sà°¥ Google
シャネル バッグ シャネル バッグ