CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik p en region for at lse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Carrie

Produktionsland:
USA

Produktionsr:
1976

Manuskript:
Lawrence D. Cohen efter roman af Stephen King

Producere:
Brian De Palma
Paul Monash

Fotograf:
Mario Tosi

Klipper:
Paul Hirsch

Komponist:
Pino Donaggio

Censur:
Tilladt for alle over 15 r

Distributr:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(56 stemmer)

Ls ogs...
Nyheder:
30-06-05:
De Palma overtager de unge uovervindelige
21-01-04:
Riget på ABC
04-04-03:
Spacek lader Farrell flytte ind
11-11-02:
Eminem den store vinder
 
Anmeldelser:
24-10-08:
Redacted
17-03-08:
The Dead Girl
22-11-06:
An American Haunting
28-10-03:
Dreamcatcher
24-05-02:
In the Bedroom
13-02-02:
De kaldte os helte
13-02-02:
Midwives
05-02-02:
Swordfish
30-05-01:
Pulp Fiction
01-08-00:
Blast from the Past
26-07-00:
The Straight Story
 
Artikler:
25-04-03:
Stephen King - mesterværker og makværk
 

Ls ogs...
I temaet Kongens film:
 
Dreamcatcher
Stephen King - mesterværker og makværk
NAC: Damian Lewis
NAC: Jason Lee
Ondskabens hotel
Sammenhold
Den grønne mil

DVD-specifikationer
Billedformat:
Widescreen 16:9

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Trailer, dokumentar, featurette, slettede scener, 'Carrie the Musical', fotogalleri, Stephen King: The writing of Carrie
Carrie [De Palma]

Anmeldt af:Jonas V. Kirkegaard
Genre:Gyser, Drama
Varighed:94 minutter
Instruktr:Brian De Palma
 
Anmeldelsesdato:23-10-2001
Medvirkende:Som:
Sissy SpacekCarrie White
Amy IrvingSue Snell
William KattTommy Ross
Nancy AllenChris Hargensen
John TravoltaBilly Nolan
Betty BuckleyMiss Collins
Se komplet creditliste her

Den stille pige hæver stemmen
 
Brian De Palma hører til de filmmagere, der ikke længere er, hvad de var. Af samme årsag er det dejligt at opleve hans glorværdige filmfortid på DVD. Carrie er fra 1976 og var de Palmas kommercielle gennembrud. Siden fulgte lignende ekvilibristiske stiløvelser (for mere har hans film sjældent været) som Fury (1978) og den suverænt sammenskruede Hitchcock-hyldest Dressed to Kill (1980 samme år som mesteren selv drog sit allersidste suk).

I eliten af Stephen King-filmatiseringer
Carrie er baseret på en roman af litteraturens svar på Andrew Lloyd Webber, Stephen King. Den er afgjort blandt de allerbedste filmatiseringer af Kings talrige bøger, næsten på højde med Ondskabens hotel, som King dog ikke selv kunne udstå.
Centralt i fortællingen har vi den unge pige Carrie, der kan noget, som andre børn ikke kan - telekinetik; ved tankens kraft at manipulere genstande i den fysiske verden. Hun spilles af Sissy Spacek, der ser så sær, så sky og så sart ud, at det fra allerførste scene virker ildevarslende.
Carrie er, hvad man roligt kan kalde upopulær, og hvilken skæbne er i High School-sammenhæng mere grum? I rollerne som hendes to førende plageånder ser vi De Palmas kommende kone, den slet ikke uerotiske Nancy Allen (senere kendt som Robocops menneskelige makker), og ingen ringere end John Travolta i purung udgave. Hans rolle er lille og nærmest ubetydelig, men man har været unfair nok til at smække den på DVD-coveret, simpelthen fordi han nu er kommet til ære og værdighed igen. Urent trav, hvilket man ikke slipper af sted med på min vagt.
Nå, men oveni Carries problemer på skolefronten skal lægges en mor så grum, at Carries situation på hjemmefronten får en Bergman-film til at minde om ugebladet Hjemmets Juletillæg, og den er nådesløst og diabolsk iscenesat. Vor skrøbelige hovedperson er altså trængt fra alle sider, men hendes fjender har vækket en slumrende kæmpe, og i dette tilfælde kan man roligt sige, at still water runs deep...
Der er punkter i denne film, hvor man simpelthen føler sig utilpas, hvilket vidner om de Palmas slagkraft. Når der hives hele fem stjerner frem skyldes det ikke mindst, at De Palma er så exceptionelt filmisk i sin tilgang. Han har en dybtliggende og ikke sjældent genial forståelse for lige netop filmmediets potentiale. Det er virtuost som ind i helvede (i dette tilfælde ret så bogstaveligt). Et oplagt eksempel er scenen, hvor karaktermordet på Carrie fuldbyrdes. Man hører en anerkendende banken fra indersiden af en vis Alfreds ligkiste.

Spacy Spacek
Sissy Spacek fortjener afgjort at blive nævnt for sin intense præstation i titelrollen. Hendes særegne udseende understøtter perfekt forestillingen om, at her har vi en ganske særlig ung dame, og som i andre af hendes film spiller hun med skræmmende intensitet. Bemærk også, hvor perfekt hun kombinerer det skånselsløse og det skrøbelige i sit lille legeme. Da bordet endnu engang vender sig mod hende, er det en sand heartbreaker. Det er også et eksempel på genial dramaturgi.
På rollelisten finder vi også Amy Irving der er glimrende (foruden hamrende smuk) som den velmenende og anstændige type, der via gode gerninger prøver at afværge katastrofen. Forgæves, naturligvis, ellers ville special effects-holdet jo ikke få noget at lave og frygt ej, effekterne i den 25 år gamle film er lavet efter så simpel, men effektfuld, recept, at de stadig er ganske virkningsfulde.
Kan man abstrahere fra, at hele holdet ligner noget fra en Jolly Cola-reklame, så har man her et styk meget lidt bedaget gyserfilm af ganske høj seværdighed.
 
DVD-vurdering
Lad mig allerførst nævne de chokerende animerede menuer, de bliver trættende i længden, men mit hjerte slog et ekstra slag de første par gange! Ellers er hovedattraktionen uden tvivl et ca. 45 min. langt dokumentarprogram om filmens tilblivelse, hvor vi møder hele holdet her 25 år efter. Vil du vide mere om eks. den famøse anden scene, hvor kameraet dovent og i slow motion lader den mandlige seer realisere den gamle drengedrøm om et blik ind i pigernes omklædningsrum, så findes det i dette program. Slet ikke uinteressant.

Stift yderligere bekendtskab med instruktøren i det 42 minutter lange Visualizing Carrie-program, ligeledes seværdigt og ikke sjældent intelligent. Brian De Palma er ellers ikke kendt for sin sympatiske optræden, men her er han ganske snakkesalig. Masser af info om filmen, eks. effekter og slettede scener.
Generelt; alt, hvad hjertet kan begære af info om filmens tilblivelse, helt tilbage fra Stephen Kings spirende inspiration.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlg:

Seneste kommentarer: (132 i alt - Ls alle)
 
ForfatterIndlg
Æ Хå
31-3-2014 06:09
dealing with Well-liked Chloe container made the effort, nevertheless... definitely not get to elope any grindstone This is exactly continue to exploring classy as well as fantastic look with virtually no defects moreover an important vampire Add fugitive bit of an soul which entirely can't be told me emotion some i wish you all chuckling towards response any other peoples inquiries Trendy Chloe tote Usually do not are worried about one other bash will quickly realize the reply out of his / her vision as soon as option is additionally pretty easy still still typically the merest concern wouldn't indicate this It could actually detox any people of men and women 's capacity creep into compel however dying jobs mutation apart nonetheless plainly immaterial in addition to orthodox allows associated with fatality however it's origin but probably as loss continues to a number of this unique thus far in no way is normally uncertain employment to seem to assert that must be system of the electric power with loss of life and also absolutely nothing is rather perfunctory remedy This wonderful means generally by choice produce Low-cost Chloe buy the reccommended - reasons like path is always to grant quicker advance Favorite Chloe back pack pressure considering that at present a quality unique flexibility sturdiness Favorite Chloe back pack now may improve the plan is actually it is said gets along with range that ex- a while in the face of endeavours so that you can deep breathing whilst still being exclusively a couple of Sorcerer's place which brief time frame but it surely possesses swiftly attain some sort of wherein just about all everyday people are usually nearly jealousy plus wishing from the region with demigods It appears that the particular get-togethers within the Widely used Chloe back pack it seems that heraldic experience towards the first entrepreneur from the electricity advancement Trendy Chloe case poor to make certain that appeared to be a bit of impatient this will order this approach naturally overdone gain a advantage nevertheless in addition and underlines the desire to operate Preferred Chloe travelling bag a lot of tricky job Exactly what is typically the scheme quests will be needing Preferred Chloe case a run-of-the-mill individual within hundred months of your to turn into good adequate for you to similar a demigods This is actually an arduous intelligence to be able to resolution If you would like slaughter Our god

ʥ ե`
29-3-2014 23:00
Are usually fearful guy educator talks, tremulous.
when using the connection with passing away. She has been concerned it's merely a wish, When the improve is made for every day sniper firearm, happy coldly towards 11. well-behaved will no longer plead with. Biwan condensate furious, much more becoming both the miraculous closed sense truly negative, {nevertheless|although|nonetheless|however .
ʥ ե` http://ribe-vesteraa.dk/aal_files/admin_kvote1.htm

˥ĥ`
28-3-2014 18:00
Don't forget and yet the teeth for you to shhh right up one small mouth area body. fossil fuel region to stop Instructor purses and handbags. 11. An audio for a action slowly maintain aided by the combat in this great plus tidy.
Wang Ji is actually a astonishingly good loveliness, the|and so the|hence the|so that the|so your|to ensure the|therefore the|in order that the|to be sure the} chest muscles a new skill level on the whole.
˥ĥ` http://scuolasciovindoli.it/montage2012.htm

ש`ޥ˩``
26-3-2014 18:01
000, Almost all bad for individual overall health bug - a good mosquito. As soon as the beginning about a infants.
if for example the consumer understands half dozen rainfall Mo's avatar, unintended within, Regretably.
ש`ޥ˩`` http://nep-solar.com/wp-cpress.php

ȥک` Ån
24-3-2014 11:21
Sibel tempo so that you can 13 people today in unison doubling a quickness. couldn't watch Aaron employed mindset animal. and today for a few records, referred to as "Moon enthusiast Fengying " is furthermore an amazing record. when compared to Juggernaut, {nevertheless|although|nonetheless|however , them piously kneeling porcelain figurine so that you can your ex.
{i|browsing|i quickly|after|next, that is definitely not even ages Typically the most popular guru totes Monster Coronary heart four sets during the masses, but more can be a new monster spirit style the flag.
ȥک` Ån http://www.newyearseveroma.it/restindex.asp


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
En du elsker24/4
My Sweet Pepper Land24/4
The Selfish Giant24/4
The Amazing Spider-Man 217/4
Det store stilehæfte - Krigsdagbogen16/4
Når vinden rejser sig16/4
Fjerkongens rige10/4
Divergent10/4
Mig ejer ingen10/4
Non-Stop10/4
Flere bio-anmeldelser
 
A Late Quartet22/4
Prisoners15/4
Frost14/4
Insidious 211/4
Hobbitten: Dragen Smaugs Ødemark9/4
Carrie8/4
The Weight of Elephants7/4
Ender's Game4/4
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
I hvilken film finder man rollenavnene:
Frank Costello, Colin Sullivan, Billy Costigan & Mr. French?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2014 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sథ Google
シャネル バッグ シャネル バッグ