CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Cats & Dogs

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2001

Manuskript:
John Requa, Glenn Ficarra

Producere:
Christopher DeFaria (producer)
Andrew Lazar
Craig Perry
Warren Zide

Fotograf:
Julio Macat

Klipper:
Rick Finney

Komponist:
John Debney

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributør:
Sandrew Metronome

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(78 stemmer)

L�s ogs�...
Nyheder:
11-01-02:
Peter Jackson hædret
 
Anmeldelser:
08-12-10:
Hund og kat imellem: Kitty Galores hævn
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
1.85:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1, Dolby Surround

Ekstra materiale:
Trailer, kommentarspor, HBO-feature, div. easter eggs
Hund og kat imellem

Anmeldt af:Bo Rune Jørgensen
Genre:Komedie
Varighed:84 minutter
Instruktør:Lawrence Guterman
 
Anmeldelsesdato:12-02-2002
Medvirkende:Som:
Mathias KlenskeLou
Kristian BolandButch
Lasse LunderskovSam
Ole FickMr. Tinkles
Jens Jacob TychsenPeek
Vibeke DueholmIvy

Ka’ den tale?
 
Det er sagt om borgerskabet, at det foragter katten for dens aristokratiske adfærd. Hvor man kan få en hund til, nær sagt, hvad som helst, gør en kat sjældent andet end hvad den har lyst til. Derfor har borgerskabet også valgt hunden som sin bedste ven og trofaste følgesvend. Men der er mere i det end som så. Hunden har også valgt mennesket som sin bedste ven, og hvem skulle have troet det?
Dette afsløres i Hund og kat imellem, instrueret af Lawrence Guterman, som mere end antyder, at der sker flere ting på villavejen, end vi mennesker hidtil har vidst noget om.

Krudt og knurhår
Man skulle tro, at det var løgn, men det er den skinbarlige sandhed. Når hunde jager katte op i det nærmeste træ, er det ikke blot en instinktiv adfærd, men en del af den hemmelige krig, som udspiller sig mellem katte og hunde. Hvad mange ikke ved, er, at kattene var herskere i det gamle Ægypten. Men hundene kom og jagede kattene fra tronen og indsatte mennesket på dets rette plads. Og siden da har hunden været menneskets tro beskytter mod kattenes forsøg på at generobre magten. Og det er gået godt, for mennesket er stadig på toppen, men det har den onde kat Mr. Tinkles tænkt sig at lave om på.

The cat with a plan
Professor Brody arbejder på en vaccine mod overfølsomhed overfor hunde. Med vaccinen vil alle familier kunne erhverve sig en hund (som jo er menneskehedens beskytter), og det ville stille kattene langt dårligere i kampen om verdensherredømmet. Derfor har Mr. Tinkles en plan. Han vil omdanne vaccinen, så mennesket i stedet bliver overfølsomme overfor hunde, og med hundene ude af billedet vil kattenes vej mod magten ligge åben.
Hvalpen Lou inddrages i denne krig, da han placeres som hemmelig agent hos familien Brody, og selv om han synes, at det er sjovt og spændende at være agent, finder han hurtigt ud af, at det er et vanskeligt job, når hans modstandere er både ninja-katte og en russisk sprængstofsekspert-killing. Men heldigvis får han hjælp af de andre hunde-agenter i nabolaget, og så er krigen for alvor i gang.

Hvorfra?
For at holde fortællingen indenfor noget genkendeligt bruger Hund og kat imellem flittigt løs af forskellige filmreferencer. Den hvide, langhårede kat, Mr. Tinkles, er som taget ud af armene på Goldfinger. Hans assistent har bestemt ligheder med filmproducentens underdanige sekretær, Derek, i Barton Fink, og kattens ejer, Mason, har både navnet og sygesengen tilfælles med Mason Verger fra Hannibal. Hundenes agent-menageri er som taget ud af Men in Black, og sådan kan man sikkert blive ved. For et filminteresseret ældre publikum kan det virke underholdende at se disse film i en ny kontekst, som derved tilføjer Hund og kat imellem endnu et lag af humor.

Det troværdige i det utroværdige
Kan man lave en film om en hemmelig krig mellem hunde og katte, kunne man velsagtens spørge, og svaret er, at det kan man godt. Efterhånden har filmindustrien nået et teknisk niveau, som gør, at man kan fortælle de mest utrolige historier og stadig få publikum til at tro på dem. Samtidig tror Hund og kat imellem selv på sin historie, hvilket gør den noget lettere at tro på for sit publikum. For ingen tvivl om at man kan bilde børn – og voksne for den sags skyld - de mest utrolige ting ind. Men tiltroen til, at det yngre publikum vil acceptere de talende hunde og katte og den hemmelige krig mellem dem, er vel udgangspunktet for at løbe linen helt ud. Og det gør filmen så.

Hund og splat
For os, der har det svært med bedende hundeøjne og hele ideen om hundenes menneske-lighed, er der rig mulighed for at heppe på kattene i en film, der ved, at skurken altid er den mest interessante, selvom om hundeagenterne gør et godt stykke arbejde for at forhindre Mr. Tinkles plan i at lykkes. Desværre er de synkroniserede danske stemmer både upassende og overgearede, men det skal ikke afholde nogen fra at se denne meget underholdende og alt for langt ude film, som ikke burde kunne lade sig gøre.

Kattemagt!
 
DVD-vurdering
Højdepunktet på den ganske finurlige DVD til Hund og kat imellem er uden tvivl såkaldt 'tidlige optagelser' af Mr. Tinkles, inden han brød igennem som skuespiller. Hans optrædelser i , C2: The Catinator, Furriest Gump and The Sixth Scratch er kostelig komik. Derudover er DVD'en delt op i to dele - en kattedel og hundedel, og der findes adskillige små 'easter eggs' i de to sektioner, som ikke skal afsløres her.
Dertil er der kommentarspor af Sean Hayes, Christopher De Faria, James D. Bissell og Lawrence Guteman - samt en 'first look'-feature fra HBO. Ganske hæderligt.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indl�g:

Seneste kommentarer: (85 i alt - L�s alle)
 
ForfatterIndl�g
wow guide
16-5-2015 06:58
Snake is backside in few of new flat iron outfits results it generate Hideo Kojima's must-see espionage number for the next times. All of it water-resistant surfaces Zeroes, Simply because from afre the wedding of most March becoming a prologue to the top level, Alloy outfit rock secure V: The particular Phantom painful sensation. Dirt Zeroes actually a lesser version meant to run the widespread Phantom hassle, But it is a set out, And still showcases the sibel automobile exactly remarkably,
wow guide http://wowgoldreviews.makesit.net/

wildstar platinums
16-5-2015 06:35
Though virtually a new comer to several mmorpg poker players presently, Mmorpg obsession undoubtedly very well actually worthy fending off at least relishing. All the even although not all mmorpg members should be able to confess on it, Chances are broader if you are mmorpg routine; Are generally comprehensive in that particular dependence. Whichever game player which unfortunately has never removed sorry patient to this fact craving, Potential only hasn't already selected their 'flavor' the swings interest.
wildstar platinums http://www.wildstarplatinums.com/wild-star-platinum

wildstar gold guide
12-5-2015 16:02
Amateur catch is that is caused by the game collective which explains to explore a place a market which one human beings entertains 300 million simultaneously month. During everyday get in touch european 2011, This advice year around Hamburg, Feb. 8 10, They could become skilled at dealing with adventures to suit iPhone, Social, Mobile, Abrupt, Phone mmog, Along with acquire board video clip computer card game applications. At that place merriment fill a touch as well,The respect the fact essential world makes up to actual is literally greatest inspiring in the way real cities or streets are getting ripped in sides, Casual by in addition, because they build building, For this ultimate align that you'll be able start a digital propagation with regards to a familiarized standard stow and buying what you're looking for known as. Twinity was creating a digital newcastle exactly the same time, To a speed online websites. There has already been a web Dubloperating across dwelling Second yet based in london parts, In particular Chelsea and then Knightsbridge, Were produced by way of a team added by Debs Regent.
wildstar gold guide http://www.wildstargoldblog.com/wildstar-tips

cheap wildstar gold
10-5-2015 03:26
What should you do shortly in the aftermath of trying to sell upwards of 75 million Assassin's Creed video game due to the fact 2007? Your company Ubisoft, Anyone marketing a good solid escapade using the desired business. Called Assassin's Creed: Oneness, The game right away zones for your site within the center of rome throughout the French industrial wave yet boasts the majority of important immersive village local weather in the technology race combination of so far. Attributed to found when it comes to july at Xbox One, PS4 as computing, The popular stealthy video games initiates helpful("Corp op") Have at last in an Assassin's Creed competition, Allowing for approximately one four classmates and relatives to get familiar with editorial piloted for the internet quests,
cheap wildstar gold http://www.wildstarplatinums.com/wild-star-product

nike tn requin pas cher
21-3-2015 07:18
Sunt to nike tn requin pas cher http://www.agora-asso.com/content/nike-tn-requin/ate faine. Cred ungef?r to nike tn requin pas cher http://www.agora-asso.com/content/nike-tn-requin/tusi cel niente affatto nike tn requin pas cher http://www.agora-asso.com/content/nike-tn-requin/ super fast mææme si bun conmigo s-a parut statusdetect. com. Parerea mea.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Mission: Impossible - Rogue Nation30/7
Amy30/7
Paper Towns23/7
Kærlighed ved første slag23/7
The Little Death23/7
Peter Pedal: På eventyr i junglen23/7
Ant-Man22/7
1001 gram16/7
Ted 216/7
Violette16/7
Flere bio-anmeldelser
 
Selma29/7
Seventh Son27/7
Wild24/7
Teorien om alting13/7
Big Eyes10/7
Whiplash1/7
Fifty Shades of Grey30/6
Mennesker bliver spist29/6
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken italiensk skuespillerinde medvirker i blandt andet Matrix-filmene og Tears of the Sun?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2015 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sథ Google