CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
The Scorpion King

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2002

Manuskript:
David Hayter, William Osborne, Stephen Sommers

Producere:
Sean Daniel
James Jacks
Kevin Misher
Stephen Sommers

Fotograf:
John R. Leonetti

Klipper:
Michael Tronick

Komponist:
John Debney

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
UIP

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(63 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
16-05-03:
The Rock som sherif Pusser
17-04-03:
Animeret Kilmer, Idle & Duncan
18-07-02:
The Rock, Walken og Scott
15-07-02:
'At Have og ikke Have' et nyt 'Witness'
20-06-02:
The Rock som konge
29-04-02:
Skorpionkongen regerer fortsat
05-02-02:
Scorpion King for kort!!
 
Anmeldelser:
17-07-07:
Gridiron Gang
01-05-06:
Doom
21-12-04:
Walking Tall
28-07-04:
Welcome to the Jungle
08-05-02:
Kold hævn
06-06-01:
Den 6. dag
17-04-01:
The Terminator
04-07-00:
End of Days
 


Scorpion King

Anmeldt af:Kim Dorff Hansen
Genre:Adventure
Varighed:90 minutter
Instruktør:Chuck Russell
 
Premieredato:25-04-2002
Medvirkende:Som:
Dwayne JohnsonMathayus
Steven BrandMemnon
Kelly HuCassandra
Michael Clarke DuncanBalthazar
Grant HeslovArpid
Peter FacinelliTakmet
Se komplet creditliste her

Schwarzenegger-light...
 
Det er helt OK at have paraderne oppe, når man går ind og ser Scorpion King, af flere årsager endda. Dels har det ikke været nogen hemmelighed, at filmen efter første tur på klippebordet var alt, alt for kort – og når filmholdet ligefrem bliver nødsaget til at gå ud og få flere skud i kassen, kan man godt tillade sig at være skeptisk. Dernæst er Scorpion King noget så kronologisk forvirrende som en prequel til to film, hvor den første var en remake af en 70 år gammel film. Og endelig er hovedrolleindehaveren ingen mindre end WWF-stjernen Dwayne Johnson, også bedre kendt som ’The Rock’ – og markedsføringskanonerne har siden dag 1 været i position for at skyde ham op på stjernehimmelen som den næste Arnold Schwarzenegger.

Mission: Impossible?
Referencetitlen kunne derfor umiddelbart være Conan: The Barbarian, hvor gode, gamle Arnie for første gang lyste op på lærredet med sine olieindsmurte biceps. I Scorpion King befinder vi os i nogenlunde samme omgivelser, placeret i det antikke Mellemøsten længe før der overhovedet var tale om pyramider. Den onde Skorpion Konge, Memnon, bruger behændigt troldkvinden Cassandras spådomskræfter til at tilrettelægge sine kampplaner og har næsten udryddet alle sine fjender. Tre arkadiarer bliver hyret af de overlevende klaner til at slå Cassandra ihjel, så Memnon kan væltes fra sit grusomme styre – en af dem er lederen Mathayus.
Efter en tumultagtig tur gennem forræderi, kidnapning og andre letfordøjelige passager har Mathayus fået et par følgesvende, heriblandt den nubiske kæmpe Balthazar, en forsker med foruroligende godt tjek på opfindelser, som virker tidsmæssigt voldsomt malplaceret (såsom krudtet og katapulten) og en hestetyv udstyret med nasal vokal og dårligt skrevne jokes. Således kan kampen tages op mod Memnons horder med dertil hørende kampscener.

Begrænset ordforråd
Formen er defineret og prøvet før, og Scorpion King erkender dette fuldt ud. Fortællingen er fyldt af plothuller, mere eller mindre grinagtige special effects og replikker, der kun vil gå over i historien, fordi de vil blive parodieret af teenagedrenge i massevis.
Alligevel er filmen ikke uden underholdningsværdi, hvilket igen leder tankerne hen på netop Conan, der i sin tid blev slagtet af pressen – men alligevel viste sig at være mindeværdig nok til, at de fleste kan nikke genkendende til den i dag. Om end Dwayne Johnson ikke har helt samme fysiske fremtoning som Arnie, kan man godt forstå hans store popularitet i Wrestling-kredse; kvaliteten af hans one-lines er dog ikke præget af den store humor, og generelt set er dette Scorpion Kings største problem; en anelse mindre selvhøjtidelighed havde været velkommen.

Selvfølgelig kun til drengerøve
De idiotiske detaljer, som filmen svælger i, bliver nærmest afviklet med en selvfølgelighed for genrens akavede forhold til sund fornuft – og det er i sidste ende et charmerende træk. Her er intet fortænkt eller noget forsøg på at gå nye veje, og hvis man kan acceptere det uden at slå sit kritiske analyseapparat til – ja, så er Scorpion King mindst lige så underholdende som de to The Mummy-film. Mindre sjov, mere actionpræget – og med en måske gryende actionstjerne i en hæderlig debutpræstation.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (5 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
michaelw
1-2-2007 22:27
Synes faktiske at det var en ganske habil film ihverdtilfælde bedre end The mummy 1 og 2.
God action , men den har selvfølgelig ikke det hele.
Tre stjerner.

kaos-skvirrel
30-12-2002 15:10
Hallo! Last Action Hero er da en kanon fed film og en på alle måder fremragende Arnie-film!

ravn
29-11-2002 10:49
Helt enig - filmen er virkelig ikke særlig god, men hvem syntes f.eks. at Arnold Schwarzenergers skuespil var godt i Conan - og se hvor han er i dag ;-)

Bilbo-daddy
27-11-2002 18:07
Forhåbentlig da ikke......han var jo decideret rædselsfuld i Scorpion King, så tilbage til wrestling-ringen med ham i en fart.

Julenissen
27-11-2002 17:30
OK, hvem tror på at The Rock kan blive Hollywoods nye actionhelt - og vel og mærke holde sig på tronen i _flere_ år?!?


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Mit Grønland24/5
Skjold & Isabel24/5
C'est la vie!24/5
Solo: A Star Wars Story23/5
Standing Tall17/5
Charmøren17/5
Deadpool 216/5
Sankt Bernhard Syndikatet10/5
Farvel til Tyskland9/5
The Human Shelter9/5
Flere bio-anmeldelser
 
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Blade Runner 20492/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvad er Woody Allens rigtige navn?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google