CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Random Hearts

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
1999

Manuskript:
Darryl Ponicsan, Kurt Luedtke baseret på en roman af Warren Adler

Producere:
Sydney Pollack
Marykay Powell

Fotograf:
Philippe Rousselot

Klipper:
William Steinkamp

Komponist:
Dave Grusin

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(9 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
08-07-04:
Harrison Ford stjæler
25-02-04:
Jesper Christensen spiller med Kidman
10-09-03:
Gammeldags effekter i Indy 4
19-05-03:
Fra Indokina til menneskets oprindelse
29-07-02:
Ford & Hartnett
12-03-02:
Nyt fra Harrison Ford & Benicio Del Toro
23-01-02:
Indy 4 på vej
03-01-02:
Scott Thomas foretrækker rumænsk
 
Anmeldelser:
12-10-05:
Tolken
20-04-04:
Hollywood Cops
02-04-03:
K-19: The Widowmaker
05-03-02:
Flygtningen
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9 Widescreen 1.85:1

Lyd:
Dolby Digital 5.0, Dolby Surround

Ekstra materiale:
Biografier, Making of, Instruktørens kommentarer, Fraklippede scener, Trailers
Random Hearts

Anmeldt af:Kim Dorff Hansen
Genre:Drama
Varighed:128 minutter
Instruktør:Sydney Pollack
 
Anmeldelsesdato:26-04-2000
Medvirkende:Som:
Harrison FordDutch Van Den Broeck
Kristin Scott ThomasKay Chandler
Charles DuttonAlcee
Sydney PollackCarl Broman

Et flystyrt bringer skæbner sammen
 
Harrison Ford er ikke den mest aktive skuespiller; manden har en usædvanlig veludviklet, kritisk sans, når det gælder manuskripter – og har på sine senere dage trukket sig tilbage, for kun sporadisk at dukke op på det hvide lærred i film som Airforce One (her glemmer vi lykkeligt floppet Six Days Seven Nights!).
Derfor er det altid en stor fornøjelse at anmelde en film, han medvirker i. Hans fantastiske mimik, der næsten urørlig gennem en hel film kan fortrylle, for derefter mod slutningen at give et glimt af et akavet smil, giver manden en karisma, der efterlader publikum i hypnose.

Fejlplaceret
Men at placere manden med stenansigtet og den bryske stemme i et romantisk drama er et hasardspil, som kun instruktørveteranen Sydney Pollack tør give sig i kast med. Som den bryske politimand 'Dutch' har han tilsyneladende alt; en lidenskabelig kone, et lykkeligt ægteskab og et godt arbejde. Men hans kones død i et flystyrt, og afdækningen af det grusomme faktum, at hun har bedraget ham gennem længere tid, får Dutch til at opsøge (og hold nu godt fast) hans kones elskers kone.
Her finder vi Kristin Scott Thomas (Den Engelske Patient) i rollen som Kay Chandler, en politiker, der sidder i den amerikanske kongres, og som ligeledes intet aner om ægtefællens utroskab. Men de to ønsker ikke lige helhjertet at finde sandheden; hvor det bliver en besættelse for Dutch, prøver Kay at beskytte sin karriere og 15-årige datter fra den smertefulde sandhed: At flere års lykkeligt samliv har været en illusorisk løgn.

2 ’tilfældige’ skæbner
I forsøget på at bearbejde deres sorg og vrede opnår de 2 sårede sjæle en form for sympati for hinanden, og kærlighedens mysterier forbliver mere uudgrundelige, da de på trods af deres voksende mistro til omverdenen ser hinanden som det eneste virkelige i omgivelser fyldt med løgne og bedrag.
Men helt så enkelt er det selvfølgelig ikke. Kays politikerkarriere hænger i en tynd tråd, og Dutch udvikler en usund form for paranoia, samtidig med at han manisk søger at afdække omfanget af hans kones forræderi.

Hellere hver for sig
Det menneskelige drama, mest egnet for et voksenpublikum, der udspiller sig i Random Hearts, bliver gribende fortalt af Harrison Ford og Kristin Scott Thomas. Men ironisk er de bedst hver for sig. Deres voksende begær for hinanden svarer til at gå på opdagelse i kummefryseren, hvorimod de hver for sig formår at afspejle indre lidelse, så det nærmest gør ondt at følge. Rejsen mod sandheden om deres ægtefællers sande identitet bliver fortalt nænsomt og roligt, og Sidney Pollack skaber drama i topklasse; men efterlader romantikken i korte, aggressive udbrud, der understreger, at Harrison Ford er i den forkerte boldgade.
 
DVD-vurdering
Fremragende
DVD-udgivelsen af Random Hearts illustrerer hvor godt en overførsel til mediet kan gøres! Billedkvaliteten giver en så detaljeret og klar dybde, at man indimellem ikke kan tro, man sidder foran sit fjernsyn!
Lyden er bl.a. at finde i 5.0 Dolby Digital, men fraværet af ”0.1” til 5.1-formatet er ikke nogen fatal fejl. Lydbilledet serverer Dave Grusins langsomme og jazzede soundtrack på et separat musikspor, efterladende surroundlyden masser af plads at boltre sig på.
Tilbehøret er kun endnu en god grund til at investere i DVD-udgivelsen. Det er efterhånden sædvane, at instruktøren kommenterer sit værk på et separat lydspor; og Sydney Pollack giver et fascinerende indblik i de overvejelser, man som instruktør går igennem.
3 fraklippede scener får også et par kommentarer med på vejen, og efter at have set filmen anden gang under hans kyndige røst, der mere lyder som om den er ved at beskrive farven på hans sokker, kan man kun veltilfreds sidde tilbage og nyde filmkunsten – dog med et snert af ærgrelse over, at Harrison Ford ikke har for fem flade øre romantisk kemi.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (2 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Jacki
28-10-2011 02:04
Heck of a job there, it asbouletly helps me out.

michaelw
16-10-2007 20:59
En film der desværre lider under en sjælden dårlig præstation fra Ford.
Nogle gange er det som om historien glemmer hvad det er den handler om og så bliver den så skubbet igang igen.
Kedelig.
To stjerner.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Mordet i Orientekspressen23/11
The Square23/11
Justice League16/11
Rodin16/11
Glasslottet16/11
QEDA16/11
Ballerina9/11
The Killing of a Sacred Deer9/11
Monsieur Verdoux9/11
Den unge Karl Marx9/11
Flere bio-anmeldelser
 
Transformers: The Last Knight13/11
It Comes at Night10/11
The Mummy6/11
Filmen om Kaptajn Underhyler23/10
Baywatch20/10
Wonder Woman16/10
Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge9/10
Alien: Covenant6/10
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Han blev tilbage i 1941 den første i historien, der modtog 4 Oscar-nomineringer for den samme film. Hvad hed filmen?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google