CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Kiss of the Dragon

Produktionsland:
Frankrig

Produktionsår:
2001

Manuskript:
Luc Besson, Robert Mark Kamen

Producere:
Happy Walters
Luc Besson

Fotograf:
Thierry Arbogast

Klipper:
Marco Cavé

Komponist:
Craig Armstrong

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Walt Disney Studios Motion Pictures

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(58 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
08-12-05:
Ikke flere kampsportsfilm til Jet Li
22-02-05:
Jet Li er klar til optagelse
29-12-04:
Jet Li fundet i god behold efter jordskælvet
11-11-04:
Jet Li som åndelig - og hårdtslående - leder
19-10-04:
Besson instruerer animations-film
13-01-04:
Besson bygger studie i Paris
01-03-02:
Fartglade Besson laver Formel 1 film
10-12-01:
Donnie Yen i Yimous Hero
20-11-01:
Mel Gibson og Jet Li sammen igen
18-10-01:
Stadig planer om Jackie Chan/Jet Li-film
08-10-01:
Reno og Besson også ramt af terrorstemning
18-06-01:
Jet Li som tibetansk munk
16-06-01:
Jet Li og Ziyi Zhang i Yimous Hero
19-11-00:
Jet Li i Matrix 2
 
Anmeldelser:
09-06-09:
Taken
29-12-03:
Cradle 2 the Grave
04-06-03:
Cradle 2 the Grave
03-06-03:
The Transporter
18-03-03:
The Nest
19-02-03:
Wasabi
10-02-03:
Yamakasi
16-12-02:
Contract Killer
09-12-02:
Meltdown
02-10-02:
Legend of the Red Dragon
20-08-02:
The One
12-03-01:
Taxi 2
10-01-01:
The Defender
10-01-01:
Jet Li's The Enforcer
10-01-01:
Fist of Legend
28-12-00:
Romeo Must Die
16-10-00:
Black Mask
16-08-00:
Jeanne D'Arc
16-05-00:
Leon
 
Artikler:
20-09-02:
Fransk Film: Popkunst og storindustri
 

Læs også...
I temaet Godfather Besson:
 
Fransk Film: Popkunst og storindustri
Yamakasi
Taxi 2
Jeanne D'Arc
Leon
Fartglade Besson laver Formel 1 film

DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9, 2.35-1 WideScreen

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Intet
Kiss of the Dragon

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Action
Varighed:94 minutter
Instruktør:Chris Nahon
 
Anmeldelsesdato:24-04-2002
Medvirkende:Som:
Jet LiLiu Jian
Bridget FondaJessica
Tchéky KaryoJean-Pierre Richard
Max RyanLupo

Dødens kys
 
Jet Li er den alvorlige udgave af Jackie Chan. Begavet med en fænomenal evne til at levere lynhurtige slagserier med dræbende hårdhed har han fået et gevaldigt gennembrud i den vestlige verden efter skurkerollen i Dødbringende våben 4. Efter Romeo Must Die, hvor hans teknik var på nippet til at drukne i instruktørens ambitioner om at lave en 90-minutters musikvideo, har Li fundet plads i Frankrig til at udvikle sin egen figur, agenten Liu Jiuan, som han tydeligvis håber på at kunne fortsætte gennem en længere filmrække – og hvor kunne man egentlig godt trænge til en Bond-figur, som kan andet end at skyde skurke og drikke martinier.

Ren kampteknik
I modsætning til så mange andre actionfilm fra de senere år har Jet Li helt fornægtet den udbredte wire-teknik i Kiss of the Dragon. Alle slagsmål er iscenesat udfra de kæmpendes kvalifikationer, og selv om det ikke ser så visuelt imponerende ud, så demonstrerer det i langt højere grad, hvor afsindig hurtig og veltimet hans bevægelser er. Liu Jiuan bliver kaldt til Frankrig for at hjælpe en fransk kollega, Richard, med at fange en stor narkohaj. Li ankommer netop som Richard er ved at afslutte gennemtævningen af en mistænkt, og da Tchéky Karyos arrede fjæs stirrer os i øjnene, er man klar over, at han ikke har helt rent mel i posen.

Eneste helt i Paris
Richard viser sig da også hurtigt at være bundrådden, og Li bliver i løbet af nul-komma-fem et jaget stykke asiatisk vildt i den franske storyby. I besiddelse af det eneste bevis på, at Richard er det franske politis sorte får, flygter han i sikkerhed i byens mere letlevende kvarter, hvor han møder den prostituerede Jessica. Hun har også en forbindelse med Richard, og sammen kan de tage kampen op mod den franske overmagt.

Salgbare varer
Det er Luc Besson, der har stillet gode råd og penge til rådighed for projektet Kiss the Dragon, og det ligner en velplaceret sten på hans vej frem mod at byde Hollywood trods i kampen om verdenspublikummet til de store actionfilm. Der tales konsekvent engelsk gennem hele filmen, og Paris er blevet reduceret til stereotypen på en storby. I Jet Li har han en virkelig dygtig slagsbror, som rent faktisk bærer sin rolle igennem med et minimum af mimik. Tchéky Karyo skærer ansigter i den enstrengede skurkerolle, som er så ond, at det næsten virker karikeret og Bridget Fonda har enkelte øjeblikke af følsom inderlighed som den prostituerede med et hjerte af guld. På den måde er alle væsentlige salgsmarkeder blevet tiltænkt med lidt lokalkolorit, og vejen burde være banet for en lind strømme af forskellig valuta til filmskabernes lommer.

Løse brokker og faste næver
Handlingen er et sammensurium af tilfældigheder, som blot skal give Jet Li adgang til de nøje udvalgte actionscener. Man fornemmer næsten, hvordan handlingsgangen følger en stuntkoreografs ønskeseddel, så kampene kommer til at tage sig mest imponerende ud. Og der ér knald på kineseren, når først uretfærdigheden fra overmagtens side bliver for voldsom. Desværre lider en række af actionscenerne også af en unødig brutalitet, og man fornemmer tydeligt, hvilke billeder, der kun er med for at tilfredsstille et stigende krav om udpenslet vold.

Flot men ligegyldigt
Kiss of the Dragon fungerer habilt som overfladisk demonstrationsøvelse for Jet Lis kunnen. Som actionfilm mangler den visioner og mod til at prøve noget nyt og må mest af alt ses som Besson & Co.’s endelige knæfald for den hult pompøse amerikanske pengemaskine, som de flirtede kraftigt med i de to Taxi-film og til dels også i Bessons egen Jeanne D’Arc. Hvorvidt Jet Li’s idé om agenten Liu Jiuan er holdbar, bør man næsten teste i endnu en film – og så måske sende ham tilbage til Østen, hvor de i hvert fald har filmfolkene, der forstår og er i stand til at fremhæve genrens kvaliteter.
 
DVD-vurdering
At investere i Kiss of the Dragon på DVD giver ikke ekstra oplevelser med i prisen, skiven er nemlig kemisk renset for ekstramateriale. Men den tekniske kvalitet er upåklagelig

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (2 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Rasmus, BOSSMAN.dk
18-7-2003 17:31
Well så kan jeg rende efter dig sådan en lille smule.

For filmens handling er mere eller mindre væk, ligeledes er skuespillet og stemningen i filmen generelt.

Det der holder er super fede stunts, uha uha. Men hvis jeg skal se en "feel good" martial-arts film, ser jeg hellere "Who am i", som jeg synes er ENORMT fed!!

Bay Den seje
13-7-2003 06:46
"Kiss of the Dragon" er en vildt inponerende film... Og den som ikke er faldet for filmen kan RENDE mig...


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
En du elsker24/4
My Sweet Pepper Land24/4
The Selfish Giant24/4
The Amazing Spider-Man 217/4
Det store stilehæfte - Krigsdagbogen16/4
Når vinden rejser sig16/4
Fjerkongens rige10/4
Divergent10/4
Mig ejer ingen10/4
Non-Stop10/4
Flere bio-anmeldelser
 
A Late Quartet22/4
Prisoners15/4
Frost14/4
Insidious 211/4
Hobbitten: Dragen Smaugs Ødemark9/4
Carrie8/4
The Weight of Elephants7/4
Ender's Game4/4
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem af de følgende skuespillere lavede sin lettere afklædte filmdebut i softcore-filmen The Party at Kitty and Stud’s?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2014 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sà°¥ Google
シャネル バッグ シャネル バッグ