Delete Duplicates in iTunes, How to get album artwork on iTunes? , How to clean up iTunes library , recover deleted notes on iPhone 5, How to recover deleted text messages on iphone 5 .
CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik p en region for at lse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
The Fugitive

Produktionsland:
USA

Produktionsr:
1993

Manuskript:
Jeb Stuart, David Twohy

Producere:
Arnold Kopelson

Fotograf:
Michael Chapman

Klipper:
Don Brochu
David Finfer
Dean Goodhill [II]
Dov Hoenig
Richard Nord
Dennis Virkler

Komponist:
James Newton Howard

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributr:
Sandrew Metronome

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(44 stemmer)

Ls ogs...
Nyheder:
08-07-04:
Harrison Ford stjæler
09-10-03:
Ny Quixote på vej
10-09-03:
Gammeldags effekter i Indy 4
14-03-03:
Howard indsamler flere talenter
30-10-02:
Ron Howard laver western
15-10-02:
Dallas går til filmen!
29-07-02:
Ford & Hartnett
12-03-02:
Nyt fra Harrison Ford & Benicio Del Toro
23-01-02:
Indy 4 på vej
11-07-01:
Harrison Ford er en rigtig helt
25-04-01:
Tommy Lee vender ikke tilbage
 
Anmeldelser:
22-09-08:
In the Valley of Elah
12-03-07:
The Guardian
27-09-06:
Firewall
25-10-05:
Man of the House
20-04-04:
Hollywood Cops
03-09-03:
The Hunted
02-04-03:
K-19: The Widowmaker
08-05-02:
Kold hævn
06-06-01:
Bag facaden
15-05-01:
Space Cowboys
27-02-01:
JFK
27-02-01:
Himmel og jord
29-01-01:
Rules of Engagement
25-10-00:
Blown Away
06-09-00:
Men in Black
26-04-00:
Random Hearts
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9, 1.85-1 Anamorphic WideScreen

Lyd:
Dolby Digital

Ekstra materiale:
Dokumentarer: Derailed: Anatomy of a Train Wreck og On the Run With The Fugitive, kommentarspor med Tommy Lee Jones og Andrew Davis, trailer
Flygtningen

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Action/Thriller
Varighed:125 minutter
Instruktr:Andrew Davis
 
Anmeldelsesdato:05-03-2002
Medvirkende:Som:
Harrison FordRichard Kimble
Tommy Lee JonesSamuel Gerard
Sela WardHelen Kimble
Julianne MooreAnne Eastman
Joe PantolianoCosmo Renfro
Andreas KatsulasFrederick Sykes
Se komplet creditliste her

Menneskejagt
 
Historien om Dr. Richard Kimble og hans konstante flugt fra lovens lange arm, som har rakt ud i en forkert retning og kæmper for at få fat på den uskyldigt dømte doktor, var god underholdning i 60’erne, da David Jansen udfyldte rollen i tv-serien, hvor flugten udviklede sig undervejs. Derfor var der også spænding, da arbejdet på en spillefilmsversion af historien blev indledt i de tidlige 90’ere med Harrison Ford i titelrollen.

Lige på og hårdt
Nu er filmen klar i en special edition, hvor den eneste ændring er, at et ansigt på et af filmholdets medlemmer er blevet digitalt fjernet. Ellers er filmen den sammen, kompakt, konstant underholdende og med et højt tempo fra første scene. Flygtningen er stadig berømt for sin effektive åbning, hvor den første store actionscene indtræffer allerede efter lidt over 10 minutters spilletid. Richard Kimble er blevet dømt for mordet på sin kone og under en overflyttelse til death row opstår der mytteri i bussen, og den ender på et jernbanespor, hvor et stort godstog rumler ubønhørligt fremad.

Håndværk i topklasse
Kimble slipper fri og straks går en omfattende manhunt ind for at fange den dødsdømte flygtning, og samtidig med at han kæmper for at holde sig skjult, må Kimble selv indlede efterforskningen af mordet på konen. I instruktøren Andrew Davis’ sikre hænder er den ret beset simple historie forvandlet til et mønstereksempel på, hvordan man skaber intensitet og knugende spænding. Både i de stort opsatte scener, og i de helt små konfrontationer mellem Kimble og hans nærmeste forfølger, politimanden Gerard, trækkes pinen og spændingen ofte ud til det næsten uudholdelige.

Valjean og Javert i nye klæder
Hurtigt udvikler spillet sig nemlig til en duel mellem disse to mænd. Ens på mange områder, men med hver sin interesse i den aktuelle konflikt, udspiller de en psykisk duel, uden at de overhovedet er i nærheden af hinanden. Strukturen for forholdet er taget fra Victor Hugos ”De elendige” (”Les Miserables”), hvor Jean Valjean var den retfærdige på flugt fra politimanden Javert, som ikke tog stilling til Valjeans skyld, men blot helligede sig jagten. Dette fremgår tydeligt i et af de få øjeblikke, hvor Kimble og Gerard er på skudhold af hinanden. Kimble råber, at han er uskyldig, og Gerards svarer ganske ærligt, at det er han fuldstændig ligeglad med. De har begge et mål, og de er begge helt opsat på at nå det.

En lille klassiker
Men længere end dette kommer vi ikke med persontegningen. Harrison Ford er indesluttet og ofte svær at gennemskue som Kimble, mens Tommy Lee Jones får lov at give den hele armen i den Oscar-belønnede rolle som Gerard. De leverer godt spil, men manuskriptet lader ikke personerne falde til ro og nuancerer sjældent de udstukne persontyper. Men fornøjelsen ved Flygtningen ligger i de perfekt timede spændingsscener og Andrew Davis’ fornemme evne til at få os involveret i filmen. Den kan ses igen og igen – og hvis den ikke allerede i samlingen, bør den komme det.
 
DVD-vurdering
DVD-udgaven af Flygtningen indeholder et par interessante dokumentarprogrammer, som tilsammen spiller i næsten en time og giver en god indsigt i arbejdet med filmen. Især er det fascinerende at høre om de mange ændringer, der blev foretaget undervejs – og historien om de improviserede optagelser i Chicago under St. Patricks Day-paraden er storslået.
Kommentarsporet praler af at have både Andrew Davis og Tommy Lee Jones med, men det er suverænt Davis, der dominerer – og han gør det godt og kompetent. Flygtningen er uden tvivl hans bedste film, og der er intet at sige til, at han er stolt af resultatet.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Ls alle)
 
ForfatterIndlg
michaelw
11-8-2007 18:55
En fed action film med en harrison ford og tommy lee jones i en klassisk katten efter musen leg.
fire stjerner.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Amazonia14/8
First Cousin Once Removed14/8
Step Up All In14/8
The Expendables 314/8
Magic in the Moonlight14/8
Hercules7/8
Det andet liv7/8
Tracks7/8
Lucy7/8
Forelsket i New York31/7
Flere bio-anmeldelser
 
Non-Stop19/8
Divergent18/8
Mig ejer ingen15/8
The Grand Budapest hotel13/8
Yves Saint Laurent12/8
Need for Speed11/8
Bogtyven8/8
Her29/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem spiller Julia Roberts’ bøsseven i My Best Friend's Wedding?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2014 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sథ Google