Delete Duplicates in iTunes, How to get album artwork on iTunes? , How to clean up iTunes library , recover deleted notes on iPhone 5, How to recover deleted text messages on iphone 5 .
CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik p en region for at lse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Spy Game

Produktionsland:
USA

Produktionsr:
2001

Manuskript:
Michael Frost Beckner, David Arata

Producere:
Marc Abraham
Douglas Wick

Fotograf:
Daniel Mindel

Klipper:
Geraint Huw Reynolds
Christian Wagner

Komponist:
Harry Gregson-Williams

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributr:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(95 stemmer)

Ls ogs...
Nyheder:
15-07-03:
Har Brad Pitt grimme ben?
17-04-03:
Aniston & Pitt laver film sammen
29-10-02:
Redfords genbrug
16-10-02:
Scott & Kellys dusørjæger
31-08-02:
On the Road på film
21-08-02:
Rå drenge i nye roller
23-05-02:
Brad Pitt som P Diddy?!?
22-03-02:
Pitt som Achilleus
13-03-02:
Pitt i HIV-drama
09-01-02:
Redford angriber forfængelighed
19-12-01:
Filmatisering af musiklegende
28-11-01:
Sundance tilbage til rødderne
24-09-01:
Scott-brødrene & 20th Century Fox
27-06-01:
Blanchett og Pitt
 
Anmeldelser:
25-05-06:
Domino
04-05-05:
The Clearing
29-08-01:
The Legend of Bagger Vance
27-02-01:
Seven
06-11-00:
Leg med ild
10-05-00:
Fight Club
 
Artikler:
25-01-02:
Premiereportræt: Robert Redford
25-04-01:
Brad Pitt
 

Ls ogs...
I temaet Moderne agenter:
 
Bourne-duellen
The Bourne Identity Explosive Edition
Truslen
Infernal Affairs
Agent Cody Banks 2
Charlie's Angels - Uden Hæmninger
Confessions of a Dangerous Mind
xXx
The Sum of All Fears
Austin Powers in Goldmember
Die Another Day
Spioner, patroner og film-ikoner
At overleve en kold krig

DVD-specifikationer
Billedformat:
UKENDT

Lyd:
UKENDT

Ekstra materiale:
UKENDT
Spy Game

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Action, Thriller
Varighed:123 minutter
Instruktr:Tony Scott
 
Anmeldelsesdato:29-05-2002
Medvirkende:Som:
Robert RedfordNathan Muir
Brad PittTom Bishop
Catherine McCormackElizabeth Hadley
Larry BryggmanTroy Folger
Marianne Jean-BaptisteGladys
Stephen DillaneCharles Harker
Se komplet creditliste her

To mænd i krig
 
Tony Scott, Robert Redford og Brad Pitt er hver for sig tre store herrer. Nu har de sammen lavet en anderledes spion-thriller; en film i en genre, der egentlig er uddød, men det har man ignoreret, og man har lavet en film, der delvist prøver at stille spørgsmål ved, hvor langt man kan gå i efterretningens tjeneste - noget der efter den 11. september er blevet mere acceptabelt i USA. Men i sidste ende vælger den at fokusere på det menneskelige aspekt - venskabet mellem to mænd.

Svanesangen
Nathan Muir er en gammel rotte i faget. Det er hans sidste dag hos CIA, men allerede inden hans arbejdsdag er officielt startet, får han et opkald fra Hong Kong. Hans gamle elev Tom Bishop er blevet snuppet i en kinesisk provins i færd med at smugle en fange ud af et hæsligt fængsel, og han er nu smidt bag tremmer for spionage, hvor han vil blive henrettet inden 24 timer. Da Muir ankommer til Langley, Virginia bliver han straks udspurgt om Bishop, men da han ikke kan greje chefernes vinkel på sagen, nægter han at hjælpe dem og affejer deres spørgsmål med, at han ikke har nogen papirer på Bishop. Papirer han derefter beder sekretæren Gladys om at gemme – og så starter skakspillet.

To mænd mod systemet
Det viser sig hurtigt, at de høje herrer bare leder efter en grund til at lade Bishop blive i Kina, og Nathan skal bruges til at finde den rigtige grund. De næste par timer går med, at den snu Muir fortæller dem om, hvad han har været igennem med Bishop, naturligvis farvet så denne fremstår værdifuld for CIA. Når han kan slippe afsted med det, dukker han op i de forskellige afdelinger rundt omkring i bygningen uden nogen opdager, hvad han er i færd med, og hver gang vender han tilbage til konferencelokalet for lige at fortælle en ekstra historie, han pludselig kom i tanke om. Men håbet om at redde Tom Bishop bliver mindre og mindre.

Ikke nok Pitt
Tony Scotts sidste film Enemy of the State omhandlede også en form for spionage, her var det dog overvågning af civile folk. Så Spy Game er ingen fortsættelse, men det er tæt på. Den har dog ikke det samme effektive tempo og drive som Enemy of the State. Scott har gennemskuet, at historien er for banal til den kronologiske fremstilling, og i stedet bliver filmen fortalt med heftig brug af flashbacks, for kun, få minutter inden rulleteksterne dukker op, at rette sig op og levere en traditionel afslutning.
Spy Game handler om, hvad Nathan Muir i sin tid lærte Tom Bishop. Den gamle lærer og den unge elev. Fra deres første møde under Vietnamkrigen til ture over Berlin og Beirut. Brad Pitt-fans vil blive svært skuffede - det er ikke meget, man ser til ham - mens Redford får lov til at dominere og gør det suverænt med sin vanlige blanding af afslappethed og stålfast beslutsomhed. De få scener, de to mænd har sammen, er klart filmens bedste; havde fortælleformen tilladt det, ville man forhåbentlig have set de to mere sammen, men desværre er Redford alene om at bære filmen, og det er, trods hans store appeal, ikke helt så underholdende, som når han irettesætter og belærer den ivrige elev.

Interessant anderledeshed
Spy Game er filmet med sans for det visuelle, hvad enten det er vilde kamerature, klipning eller farveforvridning. Det hjælper lidt på fordøjelsen, for filmen tager sig tid. Med en spilletid på over to timer, og en historie, der næsten ikke rykker sig fremad, trækkes den filmiske nerve så meget ud, at den næsten forsvinder. De små flashbacks er proppet med spænding, men de bliver aldrig decideret nervepirrende – man ved jo, hvor det ender. Men filmen og Tony Scott formår at få det bedste ud af situationen, og hvis man ikke lader sig skræmme af fortælleformen, må man beundre Scott for at have lavet en atypisk thriller.
 
DVD-vurdering
Vurdering af ekstramaterialet har ikke været mulig, da distributøren ikke har stillet anmelderkopi til rådighed.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Ls alle)
 
ForfatterIndlg
Henning Nielaen
5-10-2005 16:34
Det er da en mavesur tåbe der har anmelst denne film fy skam dig


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Don Fabijans Bekendelser24/7
Deliver Us from Evil24/7
My Life Directed by Nicolas Winding Refn17/7
Abernes Planet - Revolutionen17/7
Sommersøndag17/7
Bad Neighbors17/7
Transformers: Age of Extinction10/7
Minisekterne10/7
Ung og smuk10/7
Kraftidioten3/7
Flere bio-anmeldelser
 
The Lunchbox23/7
Marina Abramovic: The Artist Is Present22/7
Saving Mr. Banks21/7
Nebraska18/7
No16/7
Monumenternes mænd15/7
300: Rise of an Empire14/7
Klokkeblomst og piratfeen4/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilket filmselskab har et bjerg som deres logo?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2014 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sథ Google
シャネル バッグ; シャネル バッグ
How to Transfer Photos from PC to iPhone How to Recover Deleted Notes on iPhone retrieve deleted text messages from iphone How to Recover iPhone Data Without iTunes Backup? How to Extract files from iPhone Backup? transferring music from ipod to computer blu ray ripper transfer contacts from iphone to android