CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Alone

Produktionsland:
England

Produktionsår:
2001

Manuskript:
Paul Hart-Wilden

Producere:
David Ball
John P. Davies

Fotograf:
Peter Thornton

Klipper:
Nick Lofting
Jonathan Rudd

Komponist:
'Carver'

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(7 stemmer)

L�s ogs�...
Anmeldelser:
27-02-01:
Seven
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
Ukendt

Lyd:
Ukendt

Ekstra materiale:
Ukendt
Alone

Anmeldt af:Mikkel Andersen
Genre:Horror
Varighed:89 minutter
Instruktør:Phil Claydon
 
Anmeldelsesdato:21-05-2002
Medvirkende:Som:
John ShrapnelHannah
Miriam MargolyesSagsbehandler
Laurel HollomanCharlotte
Isabel BrookJen
Caroline CarverSarah
Claire GooseAlice
Se komplet creditliste her

Inde i hovedet på en morder
 
Hvad der foregår inde i hovedet på en morder, giver den engelske gyser Alone et bud på. Ved at følge den neurotiske Alex igennem to mord og et tredje forsøg indeholder Alone en masse antydninger til en historie, man selv kan gætte videre på bagefter: Hvem er mon Alex? Mange af antydningerne leder dog kun til forvirring i en film, der har gode, men aldrig forløste ideer.

Alex
Alex er ensom og har nogle seriøse barndomstraumer med deraf følgende neuroser at slås med. En fraværende psykolog prøver at afhjælpe symptomerne uden resultat. I stedet får Alex afløb for sine traumer ved at søge nærvær hos kvinder, der har vist en smule omsorg og interesse, og som bærer samme ensomme sind som Alex. Forsøgene på kommunikation med en ydre verden kammer dog over, og det, der skulle have været en lindring for alle de pågående stemmer inde i hovedet, ender med mord.

Inde i hovedet på en morder
Politikommissæren og hans nye og unge kvindelige assistent med mobiltelefon, SMS-beskeder og en følelse af hele tiden at være med i en film prøver at jagte kvindemorderen, hvis ansigt man kun kan gætte sig til. Ligesom i Ondskabens øjne ser man nemlig mordene, planlægningen af disse og turene til psykologen gennem morderens øjne, altså kameraets øje. Alex' tanker og neurotiske stemmer får vi også flere introduktioner til gennem flimrende musikvideoinspirerede billeder og en regn af undertrykte, mediterende stemmer.

Mørkt, men ikke mørkt nok
Blålige toner dominerer de mørke billeder og forsøger at danne et dystert og mareridtsagtigt univers som eksempelvis i David Finchers mesterlige Seven. Det bliver dog desværre ved forsøget. Intentionerne er gode og ideerne ikke helt så klicheagtige, som de fem første minutter ellers lægger op til med en billig brug af gyserkameraets klassiske indsnævrende synsvinkler. Eksempelvis opstår en god scene, hvor Alex jagter den elskværdige psykologsekretær, Charlotte, og fanger hende i en telefonboks på en afsides vejstrækning. En klassisk, men alligevel vel behandlet effekt, som også understreger Alex som låst inde i en egen verden uden hverken fysisk eller psykisk mulighed for at nå sit offer inde i boksen.

Ingen skræk
Problemet er, at man aldrig bliver det mindste bange for den mystiske Alex, der fremstilles som et lille opmærksomhedssøgende barn uden noget rigtigt ondt i sig. Sammen med en effektløs lydside må dette siges at være et stort problem. Ydermere indføres bihistorier uden at blive færdiggjort. Hvorfor bruger man eksempelvis den første halve time på at følge Alex` andet offer, før hun myrdes? Og er der overhovedet nogle relationer mellem ofrene? Der er alt for mange ubesvarede spørgsmål hængende tilbage i luften, når dette middelmådige forsøg på at lave en uhyggelig film slutter. Og hvad der foregår inde i hovedet på Alex er ikke interessant nok at bruge 90 minutter på.
 
DVD-vurdering
Vurdering af ekstramaterialet har ikke været mulig, da distributøren pt. ikke har stillet anmelderkopi til rådighed.

Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indl�g:

Seneste kommentarer: (2 i alt - L�s alle)
 
ForfatterIndl�g
Lui
3-4-2014 12:56
That's a slick answer to a chliaenglng question

Kohei
31-3-2014 15:43
家中壞腦 本文及這個回應都是借用別人的電腦寫的 請恕在下只能簡短回應 kursk, 完全同意 匿名君 話分兩頭 1) 今次先有黃世澤說要起通寶底 後有通寶封博 但從各方敘述 通寶好像沒有解釋過封博的原因 也許他厭倦筆戰 也許他事忙 也許他像我般 壞腦 只有他才知是甚麼原因 人們指摘黃世澤的起底行為是一回事 拿通寶封博作證據 又是另一回事 最奇怪是那個 思想花園 自己無端端封博 也許又有人會入黃世澤數 2) 就黃世澤的一般 起底 行為 例如公佈持異議者的 IP address 然後聲稱拒絕他們留言 我是不認同的 不過今次通寶事件是特例 事涉應當政治中立的公務員所享有的言論自由問題 這 不同人自有不同看法 例如今天 ESWN 就轉載了 AK 的見解 然而 當我昨晚寫這篇網誌時 有關的討論實在少之又少 我唯一看見的只有電鋸於 聞 見 思 錄 內認真討論這個黃世澤開宗明義就點明的事情 因此 至少截至昨晚為止 我對指摘黃世澤的一眾博客是有所保留的 問題不是他們指摘黃世澤的 起底 行為對不對 而是他們的指摘並無真的以理服人 只是拿著一個很方便 叫 言論自由 的東西加上一個未經證實的猜&aeli


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
The Model11/2
Zootropolis11/2
Deadpool11/2
Antboy 311/2
Zoolander 211/2
Single i New York11/2
Brooklyn11/2
Trumbo11/2
Fifty Shades of Black4/2
Den danske pige4/2
Flere bio-anmeldelser
 
The Gift8/2
Tavshedens labyrint5/2
Trainwreck2/2
Den franske forbindelse1/2
Maze Runner: Infernoet29/1
No Escape25/1
Phoenix22/1
Hitman: Agent 4719/1
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem spillede Holly Hunters datter i The Piano?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2016 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sథ Google