CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Impostor

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2002

Manuskript:
Caroline Case, Ehren Kruger, David Twohy

Producere:
Gary Fleder
Marty Katz
Daniel Lupi
Gary Sinise

Fotograf:
Robert Elswit

Klipper:
Bob Ducsay
Armen Minasian

Komponist:
Mark Isham

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Egmont Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(7 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
22-10-02:
Skeleton Key
11-09-02:
Sinises Bounce
10-05-01:
Brando syg efter Penn film
29-03-01:
William H. Macy tilføjes
 
Anmeldelser:
04-08-04:
Paycheck
07-06-04:
Juryen
04-02-03:
Chelsea Walls
23-10-02:
We Were Soldiers
09-10-02:
Bark
07-08-01:
Full Metal Jacket
07-02-01:
Dobbeltspil [2000]
10-01-01:
It's The Rage
25-11-00:
Mission to Mars
13-06-00:
Playing by Heart
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9 Anamorf Widescreen

Lyd:
Dolby Surround 5.1

Ekstra materiale:
2 Trailers
Impostor

Anmeldt af:Nikolaj Asschenfeldt Vandrup
Genre:Thriller
Varighed:98 minutter
Instruktør:Gary Fleder
 
Anmeldelsesdato:19-06-2002
Medvirkende:Som:
Gary SiniseSpencer John Olham
Madeleine StoweMaya Olham
Mekhi PhiferCale
Vincent D'OnofrioAgent D.H. Hathaway
Gary DourdanCaptain Burke
Tony ShalhoubNelson Gittes

Sci-fi i den bedre ende
 
Philip K. Dick er et respekteret navn indenfor sci-fi-genren, man behøver blot at nævne Blade Runner, der er bygget over en novelle af Dick. Den nye Impostor er også baseret direkte på en science-fiction-novelle af Dick, og derfor kan man med sindsro håbe på et intelligent plot.

En gang om meget længe....
Handlingen foregår i år 2079, hvor menneskeheden ligger i krig med stærke rumvæsener. Spencer Olham er en populær videnskabsmand, som nu endelig har kreeret det ultimative våben til at vinde kampen. Men en morgen bliver Olham pludselig anklaget for at være en anden. Ifølge den barske major Hathaway er Olham i virkeligheden en cyborg med en tidsindstillet bombe i stedet for et hjerte. Rumvæsnerne har brugt en sådan cyborg før, men for at afsløre det, er de nødt til at bore hjertet ud, og det har ikke været i første forsøg, at de har fundet den rette spion hver gang. Olham ser sit snit til at flygte fra det skræmmende hemmelige politi, og så sætter der en regulær menneskejagt ind – samtidig med at Olham alligevel tvivler på, om han virkelig er den, han tror, han er.

Stærke kræfter
Gary Sinise (Apollo 13, Dobbeltspil) har den altdominerende hovedrolle som Spencer Olham og gør det virkelig godt. Sinise er overbevisende både i de actionprægede scener, hvor han kæmper for at slippe væk fra det jagtende hemmelige politi, og er lige så god i de øjeblikke, hvor Olham har tid til at overveje, hvad der er sandt og falskt.
Madeleine Stowe er også fremragende som den tvivlende hustru, der må vælge side, og Vincent D'Onofrio er perfekt castet som topagenten fra det hemmelige politi.

Gennemtænkt
For dem, der måtte forveksle Philip K. Dick med den meget berygtede Phillip J. Roth, skal der ikke herske tvivl om, at Impostor besidder rigtig mange af de kvaliteter, der skal til for at skabe den rigtige science fiction-stemning. Der er tanke bag handlingen, og filmens slutning er yderst velfungerende og overraskende. Tilmed stiller filmen også umærkelige krav om at tage stilling til mere filosofiske/etiske spørgsmål, men mere skal der ikke afsløres om det her. Men Impostor kan også sagtens ses som ren underholdning. Eneste lille kritikpunkt er, at den midterste del af filmen kommer til at virke lidt for actionpræget i forhold til resten af filmen.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
michaelw
17-1-2008 21:56
En af de dårligste science fictions film jeg nogensinde har set.
Gary sinice og alle de andre skuespiller overspiller i den grad måske på grund af manglende kvalitet i manuskriptet, der visse steder grænser op til det fuldstændig absurde.
En stjerne.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Det store stilehæfte - Krigsdagbogen16/4
Når vinden rejser sig16/4
Fjerkongens rige10/4
Divergent10/4
Mig ejer ingen10/4
Non-Stop10/4
Rio 210/4
Yves Saint Laurent3/4
Guld3/4
Noa3/4
Flere bio-anmeldelser
 
Insidious 211/4
Hobbitten: Dragen Smaugs Ødemark9/4
Carrie8/4
The Weight of Elephants7/4
Ender's Game4/4
Tarok1/4
Mud31/3
Lovelace28/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
I hvilken film hører man på intet tidspunkt en Bryan Adams-sang?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2014 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sà°¥ Google
シャネル バッグ シャネル バッグ