CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
The One

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2001

Manuskript:
Glen Morgan, James Wong

Producere:
Steve Chasman
Glen Morgan
Charles Newirth
James Wong

Fotograf:
Robert McLachlan

Klipper:
James Coblentz

Komponist:
Trevor Rabin

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(75 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
04-04-05:
Genindspilning af Black Christmas på vej
22-02-05:
Jet Li er klar til optagelse
29-12-04:
Jet Li fundet i god behold efter jordskælvet
11-11-04:
Jet Li som åndelig - og hårdtslående - leder
20-11-01:
Mel Gibson og Jet Li sammen igen
18-10-01:
Stadig planer om Jackie Chan/Jet Li-film
18-06-01:
Jet Li som tibetansk munk
20-04-01:
4 nye asiatere
 
Anmeldelser:
26-04-07:
Crank
29-12-03:
Cradle 2 the Grave
04-06-03:
Cradle 2 the Grave
16-04-03:
The Core
16-12-02:
Contract Killer
09-12-02:
Meltdown
02-10-02:
Legend of the Red Dragon
24-04-02:
Kiss of the Dragon
10-01-01:
The Defender
10-01-01:
Jet Li's The Enforcer
10-01-01:
Fist of Legend
28-12-00:
Romeo Must Die
16-10-00:
Black Mask
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
Anamorphic WideScreen 1,85-1, 16:9

Lyd:
Dolby Digital 2.0, Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Dokumentar: About Face, dokumentar: Jet Li is The One, kommentarspor med instruktøren James Wong, production designer David L. Snyder, fotograf Robert McLachlan og klipper James Coblentz.
The One

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Action, Adventure
Varighed:87 minutter
Instruktør:James Wong
 
Anmeldelsesdato:20-08-2002
Medvirkende:Som:
Jet LiGabe/Yulaw/Lawless
Carla GuginoT.K./Massie Walsh
Delroy LindoRoedecker
Jason StathamEvan Funsch
James MorrisonAldrich
Dylan BrunoYates

The one to miss
 
Hvad gør man, hvis man en dag finder ud af, at man er på jagt efter sig selv? Gabe er betjent i Los Angeles og en dag står han under en skudveksling pludselig over for sig selv – endda en overnaturlig stærk udgave af sig selv. For i den fremtid, vi befinder os i, har man nemlig opdaget eksistensen af en lang række paralleller universer – og hold nu godt fast til et crash course i et fortænkt filmunivers.

Den evige energi
Hver gang en stjerne dør og bliver til et sort hul, skabes der et nyt univers et andet sted. Og disse universer er befolket af eksakte kopier af alle os, der er bor i de andre. Med andre ord: der eksisterer udgaver af os alle sammen i hvert eneste af de andre universer. De behøver ikke være præcise kopier; det ene sted er man ugift hippie, det andet storforbryder og i det tredje politimand. Men alle disse parallelle udgaver deler en fælles energistrøm. Hvis en bliver dræbt, fordeles energien på de resterende kopier. Fidusen er, at næsten ingen mennesker kender til disse parallelle universer. Kun en lille gruppe multivers-agenter besidder viden og udstyr til at rejse på tværs af multiverset gennem pludseligt opstående ormehuller og forhindre uautoriseret misbrug.

Vejen til guddommelighed
Superskurken Yulaw har indset det smarte i det princip, så han er begyndt at opsøge de ulovlige ormehuller og har indledt en omfattende manhunt på sine kopier, så han kan opsamle al energien og blive ophævet over resten – blive The One. En lang og hård kamp har bragt ham rundt på 123 mordtogter – og nu er der kun to udgaver af ham tilbage; begge i besiddelse af de ekstreme kræfter, som de har hentet fra de mange døde sjæle. Ham selv og den retskafne politimand Gabe i vores univers. Han spilles (også) af Jet Li – og det er naturligvis ham, der er helten.

Sludder
At historien i The One er en af de mest forvrøvlede omgange sludder, der har ramt et biograflærred i mange år, fremgår vel næsten af ovenstående referat. Men fremtidsfilm har tidligere formået at sætte af fra et fundament af ævl og alligevel nå et rimeligt interessant resultat. Det sker bare aldrig i The One. Jet Li er hovedsensationen i den dobbelte rolle som Yulaw og Gabe – han spiller begge med sammenbidthed og en lille nuanceforskel i øjenkrogen – og alt omkring ham emmer af billige løsninger og forhastede beslutninger. Her er ingen interessant vinkel på det samfund, som eksisterer under overfladen, ingen antydning af de muligheder idéen om multiverset kunne medføre – faktisk ikke antydning af intelligens i manuskriptet udover det, der står i den alt for slidte 'Action for Dummies'.

Computerspil i biografen
Kun effekterne nærmer sig det rimelige, selvom det efterhånden er trættende at se en ny slowmotion-effekt i forbindelse med Jet Lis atletiske udøvelse af kampteknikker. De opfindsomme røntgenbilleder af brækkende knogler i Romeo Must Die var egentlig rigeligt. Kun det afsluttende opgør med ham selv rummer en vis underholdningsværdi; især hvis man hører til dem, der har brugt timevis på at finde skjulte combos i kampspil som Tekken på PlayStation. Der kan man sidde og fornøje sig over de opfindsomme men lidet realistiske tricks, som både Li den Gode og Li den ultimativt Onde trækker ud af ærmet. Men spørgsmålet er om ventetiden er det værd: hvis du alligevel har 60 kr. og 1½ time, der skal trækkes ud af en eftermiddag, så kan man altid bruge ekstra lang tid på at købe popcorn og så alligevel nå filmens højdepunkt. Resten er larmende ligegyldigt tonseri fra den mest talentløse skuffe.
 
DVD-vurdering
Et overskueligt ekstramateriale, som alligevel indeholder interessante elementer.

Kommentarsporet med instruktøren James Wong og en række af filmholdet er spændende, fordi Wong er en vaskeægte filmnørd med et stort hjerte for filmhistorien og den tekniske del af filmarbejdet. Uden at det står på æsken får man David L. Snyder (som står for production design), Robert McLachlan (der stod bag kameraet på filmen) og klipperen James Coblentz med i pakken. De kan supplere med relevante småbidder - og man fornemmer i det hele taget en hyggelig stemning mellem de entusiastiske filmfolk. At det så ikke har mundet i en særlig interessant film, er en helt anden sag.

Knapt så sindsoprivende er de to featuretter, hvor Jet Li bliver hyldet til skyerne - først for at være en blændende skuespiller, som formår at bære dobbeltrollen som helt og skurk (hvilket ikke lykkes i mine øjne), og dernæst for at være en vaskeægte filmhelt, som konstant går op i hans frisure (hvilket i mine øjne er inderligt ligegyldigt og en anelse forfængeligt).

Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Bad Azz
30-8-2009 03:12
The One er en fed og underholdende actionfilm den er fuldstændig værdig og fortjener mindst 5 stjerner det kan godt være at filmen er gammelt men den er så god at den holder stadig


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Vi ses deroppe14/6
Stor som en sol14/6
Den skyldige14/6
Sommeren 19937/6
Junglebanden7/6
Jurassic World: Fallen Kingdom7/6
Fædre og sønner6/6
Isle of Dogs31/5
Mit Grønland24/5
Skjold & Isabel24/5
Flere bio-anmeldelser
 
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Blade Runner 20492/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Han fik prompte bandlyst al sin musik fra Sydafrika, da han i 1984 dedikerede sin Oscar for Bedste Sang til den dengang fængslede Nelson Mandela – hvad hed musikeren?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google