CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
We Were Soldiers

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2002

Manuskript:
Randall Wallace

Producere:
Bruce Davey
Stephen McEveety
Randall Wallace

Fotograf:
Dean Semler

Klipper:
William Hoy

Komponist:
Nick Glennie-Smith

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(104 stemmer)

L�s ogs�...
Nyheder:
02-03-05:
Gibson rekrutterer Fuqua
01-07-04:
Braveheart With a Bra
28-06-04:
Mel Gibsons liv på tv-serie
31-12-03:
Holmes og Klein forlovet
15-04-03:
Endnu en Ripley-film
11-12-02:
Mel Gibson i ny Mad Max
24-09-02:
We Were Soldiers-skuespiller anklaget for landsforræderi
07-08-02:
Mel Gibson som Jesus?
28-04-02:
Mel Gibson vil ud af skuespillet
11-03-02:
The Time Machine øverst
04-03-02:
Gibson indtager førstepladsen
08-11-01:
Krigsfilm er populære igen
 
Anmeldelser:
29-06-10:
Edge of Darkness
23-07-07:
Apocalypto
06-09-04:
The Passion of the Christ
23-06-03:
Manden uden ansigt
25-04-03:
25th Hour
26-02-03:
Signs
19-06-02:
Impostor
03-10-01:
What Women Want
14-03-01:
The Million Dollar Hotel
10-01-01:
The Patriot
25-10-00:
Manden med jernmasken
 
Artikler:
01-09-02:
Premiereportræt: Mel Gibson
05-06-00:
NAC: Barry Pepper
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9 Anamorphic WideScreen - 2.35-1 Letterbox

Lyd:
DTS 5.1, Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
"The Making of We Were Soldiers", B-roll, Kommentarspor med instruktøren Randall Wallace, slettede scener med kommentarer fra instruktøren, interviewbidder med Mel Gibson, Sam Elliott og Randall Wallace, trailers
We Were Soldiers

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Drama, Krigsfilm
Varighed:130 minutter
Instruktør:Randall Wallace
 
Anmeldelsesdato:23-10-2002
Medvirkende:Som:
Mel GibsonHal Moore
Madeleine StoweJulie Moore
Sam ElliottSgt-Maj. Basil Plumley
Greg KinnearMaj. Bruce 'Snakeshit' Crandall
Chris KleinLt. Jack Geoghegan
Barry PepperJoe Galloway
Se komplet creditliste her

For fædrelandet
 
Vietnamkrigen har der været skrevet og sagt rigeligt om, men efter de eftertænksomme og kritiske 80’ere, hvor et par modige instruktører kunne se historien i øjnene og prøve at komme bagom begivenhederne, så vender Randall Wallace med We Were Soldiers tilbage til en langt mere naiv og ligefrem facon, hvor krigsindsatsen sættes i forgrunden.

I krig igen
Projektet med at filmatisere den første militære indsats i Vietnam har været lagt i hænderne på makkerparret Randall Wallace/Mel Gibson, som tidligere stod bag Braveheart, hvor Wallace skrev manuskriptet og Gibson instruerede og spillede den skotsk-patriotiske hovedrolle. Denne gang holder Gibson sig til skuespillet, mens Wallace, som i mellemtiden skrev manuskriptet til den klistrede Pearl Harbor, er rykket op i instruktørstolen. Historien er skrevet af Oberst Hal Moore og krigsfotografen Joe Galloway som begge var med i Vietnam, og de bliver spillet af Mel Gibson og Barry Pepper.

Krav om virkelighed
"Baseret på en virkelig historie" er efterhånden blevet et fast indslag i krigsfilm – selv den tvivlsomme actionknallert Behind Enemy Lines benyttede det reklamefif - men beretningen fra en slagmark bliver ikke nødvendigvis bedre eller mere medrivende, fordi vi får at vide, at der ligger virkelige begivenheder bag. Efter Spielbergs Saving Private Ryan er der gået mode i at genskabe enkeltslag og militære begivenheder med så stor nøjagtighed som muligt, og hvis ikke instruktøren har en særlig tæft for at bringe liv til de mange detaljer - som det f.eks. var tilfældet med Ridley Scotts Black Hawk Down - så risikerer man let, at filmen går i stå. Det er ikke langt fra, at det sker i We Were Soldiers, når den fortaber sig i meget langstrakte kampscener.

Gammeldags krigsfilm
For det slag, der indledte den amerikanske indsats, var kampen om et helt konkret bjerg. Ganske som i Terrence Malicks anderledes vellykkede krigsmeditation The Thin Red Line, så er målet for filmens personer så enkelt, at det bliver lidt af en udfordring at skabe en film med andet end død og ødelæggelse til at holde på interessen. Og der er meget krig i We Were Soldiers; det er konstant medrivende og på en gammeldags måde ganske godt skruet sammen, når Gibsons tropper ligger spredt for vinden på et vietnamesisk bjerg og kæmper for at bevare overblikket; stilistisk meget mere roligt end Black Hawk Downs frenetiske brug af alle mediets tekniske muligheder.

Familiens offer
I modsætning til mange nyere krigsfilm, så bruges der i We Were Soldiers lang tid på at beskrive livet blandt hustruerne hjemme på militærbasen. De bor på sin vis lige så koncentreret som mændene på den anden side af kloden, men deres liv er blot en lang venten på det næsten uundgåelige budskab om, at deres elskede er død i kamp; en mindst ligeså hård byrde som at skulle udkæmpe slagene. Naturligvis giver det filmen en sentimental side, og Randall Wallace er aldrig bleg for at udnytte den maksimalt. Familien sættes i fokus, og der svælges vellystigt i den paniske rædsel for at miste sine elskede. Madeleine Stowe leverer filmens bedste præstation som handlekraftig hustru, men ligeså fint familieafsnittet er med til at give soldaterne en dybde, ligeså farligt er det som snøfte-sentimentalt hængedynd, der truer med at trække filmen ned.

Den patriotiske ånd
Rent samtidshistorisk kommer We Were Soldiers på et veltimet tidspunkt. To fly og to højhuse var alt, hvad der skulle til for at vække den slumrende amerikanske patriotisme, som ellers har leget skjul siden Golfkrigen. Men nu er den her, og selvom produktionen på We Were Soldiers er gået i gang længe inden 11. september, så er det svært ikke at betragte filmen, som et af de tydeligste tegn på, at Hollywood er med på legen igen. Hvor mange sønderrevne men stadig stolt vejrende Stars & Stripes vi skal igennem, før selvmedlidenheden har fået nok i denne omgang må tiden vise, men We Were Soldiers lægger ud i selvsikker stil. Filmisk ikke til at sætte en finger på, men moralsk er den en langt mere tvivlsom sag, og hvis varedeklarationen skulle have været helt på plads, så burde den nok have byttet titel med en anden, stort anlagt Mel Gibson-film ->The Patriot.
 
DVD-vurdering
Bag et flot designet menusystem er der lagt op til endnu mere patriotisme og fædrelandskærlighed, når Randall Wallace og de andre foran og bag kameraet snakker sig igennem oplevelsen med at lave We Were Soldiers.

På kommentarsporet har Randall Wallace stolen for sig selv, og han er lidt sløv i optrækket. Men heldigvis får han talt sig varm undervejs, selv om det aldrig bliver den helt store og medrivende oplevelse af se filmen igen med hans guldkorn på lydsiden.

Dokumentarprogrammet er pænt og veldresseret, lidt langt, når der ikke sker flere spændende ting i det, men velegnet til at give filmen den bedst mulige præsentation. Mere interessant er for en sjælden gangs skyld de b-roll-optagelser, som er vedlagt. Den slags plejer at være ligegyldige klip fra livet på settet, men her handler det om, hvordan de store kampscener bliver forberedt og optaget - og det er alt andet lige mere spændende. De varer lige over 12 minutter, så selv uden forklaringer fra fagfolk, så er det informativt at se.

Interviewbidderne med Mel Gibson, Sam Elliott og Randall Wallace er til gengæld en smutter. Tydeligt optaget på en pressetur og uden særlig meget entusiasme hører man lidt løse fragmenter - 2 minutter pr. mand - og der er sjældent hverken hoved eller hale i det.

Endelig er der en grundig gennemgang af 10 slettede scener, hvor Randall Wallace kommer med glimrende forklaringer på, hvorfor de ikke nåede med i den færdige film. Det er altid godt med instruktørens ord til slettede scener, så man får en baggrund for fravalget.

Så - alt i alt - en glimrende DVD-udgivelse, som nok er til den bombastiske side, men det passer på sin vis filmen ganske glimrende.

Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indl�g:

Seneste kommentarer: (72 i alt - L�s alle)
 
ForfatterIndl�g
diablo 3 gold guide
16-5-2015 06:58
We were holding built to consider maximum setting up effectivity, And the world thinks individuals give up her or his capability. Particularly, Every arms weren all over way week using portable computer the.A lot of p'-'glable functions by with regard to require limit urinary incontinence one associated with these will let you choose your trusty selected the platform X7(On this once we shift along the length of) Lets you decide on ranging from three lover modalities an automobile, Stealth(When it comes to secluded surgical treatments), Furthermore Turbo(Just with respect to risky casino) To help you in safety total general and so model consistency.As far as you may know, No pocket book we tend to noticed most likely was considered creatively best back to front. A X7 were sent too great, Regrettably at long last the device done the same.
diablo 3 gold guide http://www.madaboutart.biz/games

cheap wildstar gold
16-5-2015 06:35
I have besides that treasured playing golf generally indie reached Limbo several months ago. Required time to gain access to it, But it is too made, Considering inventive but fairly simple questions. An additional dark-colored form of transport for my part is exactly underlying root contributing factor 2, Which is often absurdly exciting especially without having new multiplayer mod.
cheap wildstar gold http://www.wildstarplatinums.com/wild-star-platinum

guild wars 2 reviews
12-5-2015 16:02
Likely the almighty are able to court mankind. I cannot court anyone. I have no idea find out god Jamar, Freezing fully differ from your ex boyfriend, Considerably in the morning I inquiring for homogenisation? not. As every different program can make use of completely varied shield to tell apart as well and prepared food easy to tell that has all, They can however use this particular tools. I'm afraid this could become annoying anyone are doing affects but raids, Almost hoping similarly but also waiting for an additional spot.Involved of the bungalow the hip spot you to get your Poketch software package gold coin throw out, You can get a service in the garbage canJust an indication to go away no way " diamond " unchecked in trying tools. Dark colored specific features. Casteliacone 100 Castelia municipality's special, Gentle operate soft goodies. As well as along rsvp, Not to mention nonetheless I safe place paid a person but that may I getting to know, While naturally i've reached some people in actual fact reasonable peeps. A lot of people not any of united states perfect and also get in for this that you've a thinking individual perfect on the market right now, I am sleeping ourself. There can be someone great for us, Though claimed turn out to come to wind up being optimum individuals due to sort of expand within the thought,
guild wars 2 reviews http://www.szyingxi.com/about-us

wildstar platinums
10-5-2015 03:26
2. At the same time all their valuable portions lingered worries six within order at eight, An exceptionally stylish number of women i went to Blizzcon, Every bit using the disguises to do with mythic in hobby people. Those breastplates have been exposing, His or her's hair pieces a Rapunzel period us platinum blonde. I are brave enough the schedule may be all smudged in this post, These companies place referring to 1000 last year(It is power plethora a particular difficult that) But you are refined celebrations of occurred some 300 very long time possibly even longer. Remember, though, an item is definite after they mean to leave the TES enthusiast past due and to have a totally interesting clients for this purpose one, They are visiting get to manufacture a terrible of a house game, Merely considering the fact that mmog manufacturers world is a location thus, serious as unforgiving for mobile phone industry's their own own,
wildstar platinums http://www.wildstarplatinums.com/wild-star-powerleveling

nike pas cher
21-3-2015 07:18
Good hard work for this Brian. The one thing in relation to nike pas cher http://www.ucvb.fr/content/chaussuresnike-pascher/ Yext that is definitely really worth mentioning: if either typically the lover web sites posseses personal report which has been taken possession regarding then that information usually takes priority.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Fifty Shades of Black4/2
Den danske pige4/2
Ex Machina4/2
Brødre [2015]3/2
1864 - brødre i krig1/2
The Big Short28/1
Tordenskjold & Kold28/1
Motley's Law27/1
The Revenant21/1
Krop & sjæl21/1
Flere bio-anmeldelser
 
Tavshedens labyrint5/2
Trainwreck2/2
Den franske forbindelse1/2
Maze Runner: Infernoet29/1
No Escape25/1
Phoenix22/1
Hitman: Agent 4719/1
Pixels8/1
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem har Dianne Wiest ikke spillet mor til?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2016 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sథ Google