CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Spider-Man

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2002

Manuskript:
David Koepp

Producere:
Ian Bryce
Laura Ziskin

Fotograf:
Don Burgess

Klipper:
Arthur Coburn
Bob Murawski

Komponist:
Danny Elfman

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(289 stemmer)

L�s ogs�...
Nyheder:
04-03-04:
Spider-Man 3 & Hulk 2 på vej
02-06-03:
Vinderne af 2003s MTV Movie Awards
16-04-03:
MTV Movies Awards 2003
18-03-03:
Knas med superheltene
06-02-03:
Empire-priser uddelt
06-11-02:
Spider-Man sætter nye rekorder
06-08-02:
Maguire og Seabiscuit
05-08-02:
Engelske biografer venter 30 års rekord
28-05-02:
Yoda og Spiderman på toppen
27-05-02:
Robin Williams skurk igen
13-05-02:
Spider-Man mod nye rekorder
06-05-02:
Rekord-edderkop
25-01-02:
Spidermanfilmen roses af forfatteren
13-11-01:
Spidermans fjende nr. 1
22-10-01:
Spider-Man 2 en mulighed
 
Anmeldelser:
28-10-09:
Drag Me to Hell
15-11-07:
Spider-Man 3
17-11-04:
Spider-Man 2
07-04-04:
Seabiscuit
17-03-04:
Sonny
30-01-04:
The Evil Dead
02-04-03:
Mark of a Murderer
15-05-02:
Crazy/Beautiful
21-11-01:
Shadow of the Vampire
05-11-01:
The Gift [2000]
20-08-01:
The Virgin Suicides
12-06-01:
Wonder Boys
03-07-00:
Æblemostreglementet
09-05-00:
Pleasantville
26-04-00:
The Boondock Saints
 
Artikler:
21-06-02:
Spider-Man er kommet til Danmark
 

L�s ogs�...
I temaet Spider-Man 2:
 
Spider-Man 2
Spider-Man spinder videre
Box Office – uge 27: Spider-Man 2 slår rekorder
Spider-Man 3 & Hulk 2 på vej

DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9 Anamorphic WideScreen, 1.85-1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
2 kommentarspor, musikvideoer med Chad Kroeger & Josey Scott samt Sum 41, filmografier på de medvirkende, tv-spots, trailere, DVD-ROM-materiale, dokumentarprogram om tegneserien Spider-Man, baggrundsmateriale på tegneserien (hæfter, skurke, kvinder), hjælp til computerspillet, to dokumentarprogrammer om filmen, profiler på Sam Raimi og Danny Elfman, screentests, fraklip
Spider-Man

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Action, Thriller
Varighed:118 minutter
Instruktør:Sam Raimi
 
Anmeldelsesdato:06-11-2002
Medvirkende:Som:
Tobey MaguireSpider-Man/Peter Parker
Willem DafoeGreen Goblin/Norman Osborn
Kirsten DunstMary Jane Watson
James FrancoHarry Osborn
Cliff RobertsonBen Parker
Rosemary HarrisAunt May
Se komplet creditliste her

Sikker og humoristisk filmatisering
 
Han er 40 år gammel men stadig teenager. Spider-Man blev født i 1962 som en afskedsgave fra Stan Lee. Tegneserien om Edderkoppemanden og hans liv blev dog et hit og fire årtier senere er han stadig i live. Nu kan han opleves på det store lærred, i Sam Raimis kyndige hænder er han blevet en mand af kød, blod og følelser. Men stadig iklædt hans blå og røde spandexdragt.

Forandringernes tid
Spider-Man er historien om teenageren Peter Parker, den forældreløse dreng, der bor med sin onkel og tante i New York. En dag bliver han på en skoleekskursion bidt af en edderkop, og udvikler derefter nogle ret fantastiske egenskaber. I den oprindelige tegneserie var edderkoppen naturligvis radioaktiv (som alt var i 1962!), i dag er den lille ottebenede fyr gen-manipuleret (som meget er i dag). Den splejse fysiknørd Peter, som selvfølgelig er god som dagen er lang, har først lidt svært ved at forstå de nye talenter, han pludselig besidder, men hurtigt bliver de udnyttet til egen fortjeneste. Som teenager har man ikke altid fornuften med sig, og da den søde nabopige Mary Jane, som Peter naturligvis har været forelsket i siden den spæde barndom, skal imponeres, ender det i sidste ende galt. Peter mister sin onkel, da han forsøger at tjene nogle penge ved et ulovligt fribryderstævne. Han kunne, for at gøre situationen værre, have stoppet manden, der dræbte hans erstatningsfar, og skyldfølelsen driver ham tættere mod hans skæbne. Som onkel Ben nåede at fortælle ham: "med store evner følger et stort ansvar".

Fin stemning, kedeligt manuskript
Den tidligere splatterkonge Sam Raimi, der senest har lavet sobre thrillers og et romantisk drama, er kommet på lidt af en opgave. Raimi har først og fremmest forsøgt at gøre filmatiseringen underholdende og det lykkes af flere årsager. Først og fremmest får Tobey Maguire tegnet sin rolle i flere farver. Han magter både følelserne og de fysiske strabadser, som ligefrem skildres med stort lune. Det sære univers som filmen foregår i: naturtro mennesker i alternativt univers, virker også efter hensigten. Filmet i et nedtonet New York - udover et par enkelte billeder af Empire State og Chrysler-bygningen kunne det være hvilken som helst metropolis – har filmen et solidt præg af tegneserie, som bakkes godt op af Danny Elfmans maleriske lydspor. Desværre lider filmen af et lidt for trivielt manuskript. Her er ingen spændende overraskelser eller intense udviklinger. Derimod følges slavisk den dramaturgisk småkedelige skabelon af modgang, medgang, kamp og kærlighed.

Kærlighedsdelen træder forkert
Spider-Man skal naturligvis have en modstander, og denne skal naturligvis været 'larger than life'. I Willem Dafoes skikkelse er forretningsmanden Norman Osborne/The Green Goblin heller ingen svag fjende. Dafoe kan som kun få andre levere en rabiat attitude, og scenerne mellem både Peter og Norman i 'menneskeform' og i særdeleshed Spider-Man og Green Goblin er suveræne underholdningsdelikatesser. Computereffekterne er generelt gode og efterlader ikke én med en utilfreds smag i munden – der, hvor filmen til gengæld går galt i byen, er med sidehistorien med Peter og Mary Jane. I princippet er der intet galt med en superhelt med kærligshedsproblemer – den slags er næsten et must – men her mislykkes anstrengelserne. Kærligheden for ikke lov at blomstre i det sære univers. Raimi forsøger i stedet at køre kærligheden ind på et realistisk spor, hvilket kolliderer kraftigt med resten af det alternative univers, og allerværst, så er sidehistorien alt for kedelig! Kirsten Dunst, der ellers er en fin skuespiller, har fået tildelt en irriterende, uspændende rolle. Så de mange scener med hende og Tobey Maguire virker som en bremse på en ellers smurt underholdningsmaskine.
Spider-Man er rap action, herligt tempo og sikker overførsel fra det animerede forlæg, og trods et par smuttere, så lover den godt for en velkommen 2’er.
 
DVD-vurdering
Historiens store helte plejer at få en værdig modtagelse, når de kommer på besøg - og sådan bliver Spider-Man så sandelig også modtaget i hans DVD-premiere på dansk jord. 2 skiver spækket med ekstramateriale til både fans af hæfterne og filmen.

Selve filmen ligger i fint format på den første DVD ledsaget af en pæn stak relevant og spændende ekstramateriale. Der er hele to muligheder for at få ekstra informationer undervejs i filmen ved pop-up-facts; "Spider-sense" fungerer således, at et symbol på skærmen markerer, at man kan afbryde filmen med et enkelt tryk på controlleren og få lidt baggrundsinformation om den pågældende scene. "Weaving the Web" er mere kortfattet og nøjes med at skrive info direkte på skærmen - meget underholdende, hvis man allerede har set filmen, men for fyldigt og irrelevant til at være en hjælp første gang.

Der er også dømt kommentarspor i to versioner (og vær opmærksom på, at der kun er to kommentarspor selv om æsken lover 3). På det første sidder instruktøren Sam Raimi og co-produceren Grant Curtis sammen og taler, mens producer Lauren Ziskin og Kirsten Dunst kommer med kommentarer fra et studie i Los Angeles. Det er sikkert dette spor, som Nordisk Film har fejlfortolket som to selvstændige udgaver, men de ligger på samme lydspor og må altså deles pænt om pladsen på lydsiden. Det andet kommentarspor er mere for teknikfolket, for den ansvarlige for filmens effekter, John Dykstra, og et par udvalgte folk fra hans stab går i dybden med de forskellige scener, som de har været med til at skabe - og de kan med god grund være stolte af arbejdet.

Endelig rummer den første disc i sættet også mere traditionelt ekstramateriale som musikvideoer - her med Chad Kroeger og Josey Scotts "Hero" og Sum 41's "What We're All About" - multimedia i form af trailere og tv-spots, DVD-ROM-materiale, hvor der bl.a. er chance for at indtale sit eget kommentarspor til filmen. Eneste store fejl er, at de lovede 6 Multi-angle-scener, som bliver nævnt på coveret, ikke er at finde.

Den anden DVD i boksen er opdelt i to afdelinger. En om tegneserien og en om filmen. Hvis man nød filmen uden at have et omfattende kendskab til baggrunden, så er der rig lejlighed her - både i det grundige dokumentarprogram "Spider-Man: The Mythology of the 21st Century" og i den store samling af materiale fra de forskellige årtier med Spider-Man-hæfter. Dokumentarprogrammet lader primært Stan Lee og en række store tegneseriefanatikere (bl.a. instruktøren Kevin Smith) komme til orde og forklare, hvorfor det lige blev Spider-Man, der endte med at være den store superhelt. I en flot realiseret oversigt vises forsider på samtlige hæfter fra 60'erne til i dag sammen med et kort resume af det enkeltes hæftes handling. Der er også grundige gallerier med information og billeder af seriens skurke og kvinder, så man kan danne sig et billede af, hvem det er, Peter Parker omgiver sig med, når han trækker i dragten.

Således informeret om baggrunden for filmen, kan man gå over i DVD'ens anden afdeling, som rummer mere ekstramateriale af den type, vi ser oftere. To grundige "bag om kameraet"-programmet på hhv. 40 og 30 minutter fortæller historien om valget af skuespillere, optagelser etc. Helt efter bogen uden at være hverken opsigtsvækkende godt eller skidt. Bedre er næsten de to korte profiler, der laves om instruktøren Sam Raimi og komponisten Danny Elfman. Især sidstnævntes musik har som altid, når han har stået foran orkestret, stor betydning for filmen. Et par screentests på Tobey Maguire og J. K. Simmons (der spiller redaktøren) er mindre interessante og de sjove fraklip er også kun moderat morsomme.

Endelig er der gevinst, hvis man har investeret i computerspillet, som var en del af merchandise-halløjet omkring premieren på filmen. I hvert fald ligger der gode tips og tricks til de første par baner på DVD'en, og DVD-ROM-materialet byder på links til fine sider på nettet.
For de mest eventyrlystne er der en række easter eggs rundt om på disken, som man kan gå på jagt efter. Der er bl.a. et par sjove minutter med fejlanimationer, som naturligvis er lavet med vilje, men synet af Spider-Man og The Green Goblin som laver pausegymnastik i stedet for at slås er nu alligevel ekstraarbejdet med at finde det skjulte link værd.

Så se at komme ud og købe Spider-Man på DVD med det samme - der er mange timers blændende underholdning i vente. Eneste anke er det sjuskede arbejde med coveret, hvor der bliver lovet både 3 kommentarspor og 6 multi-angle-scener, som ikke er at finde på de to skiver. Det burde i princippet trækket voldsomt ned på vurderingen, men der er så mange andre lækkerier i vente, at man nok overlever.

Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indl�g:

Seneste kommentarer: (27 i alt - L�s alle)
 
ForfatterIndl�g
TK Society Kinder
6-4-2015 03:25
"What's important is that the material has been located and the place is being watched to guarantee no one gets close. in Hidalgo state north of Mexico City. Do you identify any of the following? We pause and listen, but said they would seek speedy confirmation by the Senate. while continuing to look for savings to meet the president's goal of cutting an additional $400 billion from the Pentagon budget over the next 12 years.Arctic air 2013 5:49 AM EST deputy director of the state Ethics Commission. a Republican from Rock Hill estimates that an anonymous group called Conservative GOP PAC which despite its name has no apparent affiliation with the states Republican party spent at least $100000 on campaign fliers in an unsuccessful effort to unseat himHe concedes thats just a guess"Ill never know the amount just like Ill never know who spent it" Hayes says Efforts to contact Conservative GOP PAC were unsuccessful as the group has no office no phone number no website did not file incorporation records with the state and no individuals have claimed membership in the organizationNon-candidate independent spending on elections can be broken into two general categories: "independent expenditures" and "electioneering" With independent expenditures potential voters are asked to back or oppose a candidate With electioneering a candidate is named but theres no explicit request for support or oppositionIn 25 of 50 states electioneering advertisements are not required to be reported according to the analysis by the National InstituteThe term "electioneering communications" came to be with the passage of the Bipartisan Campaign Reform Act of 2002 The federal law requires such expenditures be reported but it applies only to television and radio ads that air shortly before an electionIn a few states however the definition of electioneering communications is broader than at the federal level and may include non-broadcast expenditures like direct mail and print advertising Independent expenditures refer to all expenditures used to support or oppose a candidate including non-advertising costs like polling and yard signsPoints were withheld in the survey based on the level of disclosure and whether disclosure forms differentiate between independent spending and other types of campaign expendituresWhile North Dakota scored a zero the state passed legislation this year that will beef up disclosure requirements for outside groups once

Nike Blazer Fluffy
17-1-2015 11:38
poi partito il procedimento civile in cui il procuratore di Mantova. cosicch?l'ex comico, apræs des ætudes brillantes. bluetooth, Roma - Tre articoli di leggeKleiden ?un brand di abbigliamento creato nel 2010 da Tomoko Shingaki - che ha studiato presso l'Osaka Mode Gakuen e si ?specializzato al London College for Fashion - e da Yoshinori Fujiwara: il suo plus ?il design unico dallo stile urban long-lasting assolutamente unico. in servizio a Torino.Nel corso dellæintervento di ordine pubblico sono rimasti feriti anche diversi agenti e si ?proceduto ad una serie di arresti. 09 che senza læaggravio di 4 penalit?della prima manche avrebbe consegnato loro la vittoria.000 donne nella sua lunga carriera diamatore.sono finiti i tempi della cultura interventista.Il mercato delle spezie. Madre di Dio, Magic Shak ! show filosofici mezzo secolo fa. Abbiamo dato le dimissioni per invitare governo e Parlamento a dare una garanzia legislativa alla comunit?scientifica" sorvegliare e valutare i fenomeni naturali al fine e sono una rivoluzione anche televisiva (la Fox con American Idol ha completamente modificato il business ?in grado di cantare 150 date senza un giorno di riposo12 02 36560130UNIVERSITY OF FIGHTING Via Bernardino da Verro non solo i rapporti provenienti dai teatri di guerraanno prossimo Finalement Je ne suis qu'une chanson" si ?chiesto Nico Stumpo" nest peut-tre pas libre comme lair Mme Jean-Pierre Pernaut Træs inspiræe par la variæt?fran Keren Ann se passionne rapidement pour la musique et l'æcriture il n'a évidemment pu rentrer chez elle son père a décidé de mener une "intervention" chez elle car on ne peut pas commencer sans lui le rugbyman n'a pas tort quand il évoque le manque de poids évident du jury jai vite compris que je gagnerais pas Dans les cartons depuis 2004Selon ce dernier La star du rap prend son look à bras le corps et a besoin de changer souvent de coupe de cheveux parce quelle se lasse rapidement de son look La chanteuse trouve que se maquiller les yeux est une expérience stressante Son accessoire Erreur Après avoir Star en Angleterrele du pære dæEdith Piaf Une pirate très élégante et aux lèvres bien rouge les stars s'étaient parées de chic et de noir La dame devient tr&

Chaussure Nike Blazer Basse
13-1-2015 23:18
I sacrifici valgono la pena anche quando vinci il torneo sbagliato nel posto giusto.in casi di separazione per violenza agita dal partner sulla madre e sui figli bagagli e molto altro. Ha semplicemente consumato ci?che passa il convento Ne pi?ne meno di come fanno i suoi omologhi in tutta ItaliaLeggetevi il 'pezzo' sul Corsera di ieri di Stella e Rizzo Eloquentissimo Non lambicchiamoci il cervello Dicono 'i nostri' che gi?due secoli fa il presidente USA James Madison ebbe a dire -: Se le persone fossero angeli nessun governo sarebbe necessario :- Ancora -: Si fissino delle regole e valgano per tutti e se poi si levassero lamenti sulle sovranit?violate appenderemo il cartello che c'?nei Bar ----Per colpa di qualcuno non si fa credito a nessuno---- Ecco Grandi Stella e Rizzo Ogni altro dire ?superfluoEVVIVA FRANCO FIORITO AUTENTICO FIGLIO VINCENTE DI QUESTA NOSTRA CURIOSISSIMA TERRA Che poi fa pendant con il film dei Fratelli Taviani -Cesare deve morire- che sbarca in queste ore in America. caratterizzata da elementi di design che provengono dalla cultura indiana mentre Jacqueline Ramis porter?le sue creazioni da donna ispirate al mondo degli insetti Dall'anno accademico 2007/08 il Politecnico - Bovisa ?diventato Campus abroad del prestigioso Fashion Institute of Technology State University of New York (FIT) Ogni anno l'ateneo ospita tre classi FIT (fino a 60 studenti) che trascorrono al Politecnico uno o due anni di formazione Il percorso formativo coinvolge diversi docenti del Politecnico chiamati a svolgere attivit?didattica in lingua inglese per gli ospiti americani Gli studenti di entrambe le nazionalit?condividono varie esperienze didattiche e progetti comuni come laboratori progettuali workshop con aziende di settore e tirocini professionali Ogni anno si fa cambio: una selezione di studenti italiani del Corso di Laurea Magistrale in Design della Moda accede a un'esperienza simile a quella dei colleghi stranieri trascorrendo un semestre al FIT di New York I ragazzi sono selezionati in base al loro curriculum didattico e alla conoscenza della lingua inglese da una commissione congiunta FIT - Politecnico di Milano Durante l'estate inoltre il Politecnico ospita alcune Summer School del FIT che prevedono ulteriori attivit?formative specialistiche sfileranno marted?dalle 19 nel trecentesco Hospitale dei Pellegrini dei Santi Pietro e Paolo di Corso di Porta Romana 118/A. peu importe. importante che venga approvato al pi?pr

Uenia
3-4-2014 08:21
Hi,You have 2 options:1. You can leave reetrdciion URL emtpy and enter the details about the payment using emailText field. That information will be sent to the customer by email2. You can create a new page with information about the payment and enter the URL of that page into reetrdciion Url field[]

michaelw
3-5-2007 19:20
Den første spider man film er absolut underholdende og seværdig men heller ikke mere det tager lang tid at udvikle psykologien og i det helet taget går den i et meget rolig tempo.

Jeg kan meget bedre lide toeren.
tre stjerner.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Everybody Wants Some!!28/7
Bad moms28/7
Monsieur Chocolat28/7
Jason Bourne28/7
Bjerget21/7
Star Trek Beyond21/7
Den store venlige kæmpe21/7
Lights Out21/7
Wiener-Dog21/7
The Legend of Tarzan14/7
Flere bio-anmeldelser
 
Carol15/7
Brooklyn12/7
Trumbo11/7
13 Hours5/7
Zootropolis4/7
Deadpool1/7
James White27/6
Zoolander 224/6
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken film foregår ikke i fremtiden?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2016 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sథ Google