CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
There's No Business Like Show Business

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
1954

Manuskript:
Phoebe Ephron, Henry Ephron

Producere:
Sol C. Siegel

Fotograf:
Leon Shamroy

Klipper:
Robert L. Simpson

Komponist:
Irving Berlin

Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 2 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Nyheder:
23-12-03:
Cinemateket i januar
 
Anmeldelser:
27-08-02:
Monkey Business
27-08-02:
How to Marry a Millionaire
27-08-02:
Gentlemen Prefer Blondes
27-08-02:
Niagara
27-08-02:
The Seven Year Itch
27-08-02:
Bus Stop
27-08-02:
Let's Make Love
27-08-02:
River of No Return
27-08-02:
Marilyn Monroe - The Final Days
 

Læs også...
I temaet Box-sets:
 
A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge
A Nightmare On Elm Street 3: Dream Warriors
A Nightmare On Elm Street 4: The Dream Master
A Nightmare On Elm Street 5: The Dream Child
Freddy's Dead: The Final Nightmare
A Nightmare on Elm Street
Wes Cravens New Nightmare
Tilbage til fremtiden
Tilbage til fremtiden 3
Tilbage til fremtiden 2
Marilyn Monroe - The Final Days
Bus Stop
Let's Make Love
Monkey Business
The Seven Year Itch
How to Marry a Millionaire
Niagara
Gentlemen Prefer Blondes

DVD-specifikationer
Billedformat:
CinemaScope

Lyd:
Mono

Ekstra materiale:
3 trailers, restorationsklip, plakater
There's No Business Like Show Business

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Musical
Varighed:117 minutter
Instruktør:Walter Lang
 
Anmeldelsesdato:27-08-2002
Medvirkende:Som:
Ethel MermanMolly Donahue
Donald O'ConnorTim Donahue
Marilyn MonroeVicky Parker
Dan DaileyTerry Donahue
Johnnie RaySteve Donahue
Mitzi GaynorKaty Donahue

Musical eller overflødighedshorn?
 
There's No Business Like Show Business er skrevet specielt til Ethel Merman, der spiller matriarken i en varieté-familie i den første halvdel af 1900-tallet. Musicalen er et overflødighedshorn af sange, skrevet af Irving Berlin. Filmen var Fox’ pendant til MGMs mange musicals fra 40’erne og 50’erne, men den er lidt for anstrengende til at man virkelig overgiver sig.

Syng med familien Donahue
Musicalen med den lange titel handler om familie Donahue, der fra 1920’erne og cirka 20 år frem begiver sig rundt i teaterverdenen, nærmere betegnet varieté-grenen, først som et par, senere da børnene bliver store som en kvintet, men alting har sin ende, og da den ældste søn vil skifte professionen ud med præsteembedet, går de to andre ynglinge solo med den kommende teaterstjerne Vicky Parker. Divaen og Tim Donahue, familiens yngste søn, indleder et forhold, men han kan ikke tåle hendes succes og forsvinder pludselig en dag. Men ’the show must go on’ og familien overlever endnu en forandring.

For meget?!
There's No Business Like Show Business er en af den slags musicals, der er proppet med sang og dans, faktisk så meget, at det er svært at holde ud. Historien lider da også under de utallige musikalske indslag. I stedet for en saga om en familie i show business og deres mange op og nedture – som traileren ellers lover – så får vi i stedet serveret en historie centreret omkring Tims forsvinden, op til og efter, for naturligvis vender den fortabte søn tilbage. Handlingen er generelt så gabende kedelig, at havde det ikke været for de konstante afbrydelse af sang, så var interessen hurtigt suset ud af balsalen.
Så det hele afgøres af én ting, kan man udholde Ethel Mermans savskærestemme og filmens alt for store armbevægelser, så har man lidt af en musical i dvd'en, og Irving Berlin har virkelig været på overarbejde, sangene spyttes ud hurtigere end man kan sige Marilyn Monroe – hun er til gengæld rigtig god – og det mest afdæmpede ved filmen, utroligt nok!

Monroe er højdepunktet
Den blonde ypperlighed får masser af plads i filmen. Hendes figur er tilmed også katalysatoren for udviklingen. Det er med hende, at familien Donahues sammenhold bliver sat på prøve og samtidig får Monroe rigeligt med plads til at vise talentet frem. Hun stråler som altid og selvom skuespiltalentet ikke bliver motioneret så meget som stemmebåndene, så er hun hele filmen værd alligevel.
There's No Business Like Show Business er trods al overfloden af musik, sang og dans en ægte klassiker, alene titelsangen er en institution, og filmen bør opleves af alle, der holder af musicals, man skal bare huske at tage en ordentlig indsprøjtning insulin inden festlighederne starter.
 
DVD-vurdering
Man kan finde tre trailers på udgivelsen – to af dem er dog ens - den ene er bare på portugisisk. Derudover er der et postkort og det sædvanlige restaureringsklip med i bonuspakken. Intet synderligt spændende, med mindre man rent faktisk får noget underholdning ud af de gamle trailere, der ikke lader nutidens trailere noget efter. Kunsten at sælge en film....

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
jack
27-12-2008 22:23
fed film de spiller godt gode sang stemmer jeg er vild med den knus


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
The Amazing Spider-Man 217/4
Det store stilehæfte - Krigsdagbogen16/4
Når vinden rejser sig16/4
Fjerkongens rige10/4
Divergent10/4
Mig ejer ingen10/4
Non-Stop10/4
Rio 210/4
Yves Saint Laurent3/4
Guld3/4
Flere bio-anmeldelser
 
Prisoners15/4
Frost14/4
Insidious 211/4
Hobbitten: Dragen Smaugs Ødemark9/4
Carrie8/4
The Weight of Elephants7/4
Ender's Game4/4
Tarok1/4
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Har Walter Salles nogensinde vundet en Oscar?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2014 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sà°¥ Google
シャネル バッグ シャネル バッグ