CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
The Sweetest Thing

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2002

Manuskript:
Nancy Pimental

Producere:
Cathy Konrad

Fotograf:
Anthony B. Richmond

Klipper:
David Rennie

Komponist:
Ed Shearmur

Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(87 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
15-12-05:
Law & Black sendt på ferie med Diaz & Winslet
09-12-04:
Alle elsker stadig Julia!
05-08-03:
Historien om Cameron Diaz’ nøgenbilleder
12-06-03:
John Waters søger sex-trængende
08-04-03:
Dillon, Zahn & Applegate
04-04-03:
Thomas Jane er The Punisher
05-12-02:
Roberts stadig dyreste skuespillerinde
04-12-02:
Perlman & Blair i Hellboy-filmatisering
15-04-02:
Den amerikanske Box Office skifter bane
 
Anmeldelser:
11-04-06:
I dine sko
20-01-04:
Vild med Mary
26-11-03:
View From the Top
26-11-03:
Charlie's Angels - Uden Hæmninger
28-10-03:
Dreamcatcher
01-04-03:
Highway
10-07-02:
Vanilla Sky
12-12-01:
Things You Can Tell Just by Looking at Her
09-05-01:
Charlie's Angels
15-03-00:
Sex Games
 
Artikler:
01-02-02:
Premiereportræt: Cameron Diaz
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
1.85:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Ekstra kommentarspor, to features
The Sweetest Thing

Anmeldt af:Kim Dorff Hansen
Genre:Komedie, Romantik
Varighed:89 minutter
Instruktør:Roger Kumble
 
Anmeldelsesdato:29-01-2003
Medvirkende:Som:
Cameron DiazChristina Walters
Christina ApplegateCourtney Rockliffe
Thomas JanePeter Donahue
Selma BlairJane Burns
Jason BatemanRoger Donahue
Parker PoseyJudy Webb

Når piger jagter drenge
 
Cameron Diaz har forlængst bevist, at hun er andet end blot et usædvanligt kønt ansigt med evne til at spille humoristiske roller. Hendes benhårde businesswoman-rolle i Oliver Stones Any Given Sunday var isnende godt spillet, den umådeligt grimme Lotte Schwartz i Being John Malkovich forvandlede hende til ugenkendelighed – og selv som neurotisk, hjerteknust elskerinde i Vanilla Sky kunne man ikke sætte en finger på hendes præstation.
Alligevel virker det som om, at den tidligere fotomodel, der for alvor brød igennem med The Mask tilbage i 1994, har en ubændig trang til at være med i komedier, helst af den underlødige slags, og især hvis rollen involverer dansen rundt i undertøj.


En lille detour til romantikland
Denne gang får hun følgeskab af Christina Applegate (bedre kendt som Kelly Bundy fra TV-serien Vores værste år) og Selma Blair i en luftig og lattermild komedie om tre pigers eskapader med det modsatte køn. Men The Sweetest Thing er ikke som titlen måske antyder en fortælling om de testosteronhøje mænds nådesløse behandling af de uskyldige og drømmende kvinder; her er rollerne byttet om, og Diaz er i rollen som Christina Walters en 'player', der knuser mandehjerter på stribe.
Dette er i hvert fald udgangspunktet; de tre piger går i byen og lever promiskuøst derudaf i det, de kalder 'playing the game'; de leder ikke efter Mr. Right, men Mr. Right Now. Under den hårde overflade banker der dog stadig et håbefuldt hjerte om ægte kærlighed, og da Christina forelsker sig i en fuldstændig fremmed, kan filmen alligevel træde ind på romantikkens ensporede motorvej.

Lidt South Park-humor – og så alligevel
Dette ødelægger filmens rå og meget ligefremme humor, der i glimt minder om brødrene Farrelly, når de er bedst. De komiske optrin indbefatter ikke som i There's Something About Mary kønsdele klemt fast i en lynlås, men kønsdele bliver klemt fast i denne film. Det er Nancy Pimental, en af de faste manuskriptforfattere bag South Park, der lader hæmninger være hæmninger – og selv om det til tider er ustyrlig morsomt, savner man Parker & Stones humoristiske træfsikkerhed. Måske skyldes de mange misere også, at instruktør Roger Kumble ikke har den rette timing til denne type film. Det efterlader mange af scenerne som rodede optrin af menneskemasser og giver filmen en mærkelig smag af statisk sitcom.
Den bidende sarkasme, som er filmens udgangspunkt, går ikke helt i spænd med den forudsigelige kærlighedshistorie, der får alt for stort spillerum – og det kan man ærgre sig over, for i passager er The Sweetest Thing næsten et kerneeksempel på en sjov pigerøvskomedie.
 
DVD-vurdering
Der er pruttepuder, blokfløjter og heliumgas med på et kommentarspor, der måske er DVD-udgivelseshistoriens mest uhøjtidelige. Her kan man fornøje sig med Cameron Diaz, Christina Applegate og Selma Blairs fnisen og gøren grin med sig selv, mens Roger Kumble og Peter Donahue i baggrunden sidder og næsten formår at være endnu mere fjollede. Der kommer rent faktisk en filmreference undervejs, men da den er af tvivlsom karakter (og rent faktisk til Lars von Trier's Dancer in the Dark), er det altså ikke af filmvidenskabelige årsager, man skal gense filmen.
Generelt får man et indtryk af, at folkene bag filmen har haft langt mere sjov ved at lave den, end publikum har haft ved at se den. Manuskriptforfatteren Nancy Pimental har lavet et 20 minutters langt, satirisk program om hende selv og hendes 'inspiration', og derudover er den klassiske 'bag om'-feature eneste kaloriefattige godbid.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (19 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
wer
23-3-2007 23:00
ja...der er ingen tvivl... det er en elendig film. så den scene med en pik igennem en væg, og så besluttede jeg mig for at slukke. de 5 minutter, er mer end rigeligt og jeg kan med den mildeste tone sige, at det er en film jeg hader den film, lige så meget som jeg hader alt andet ynkeligt-kvinde-pis og at den er lige til at skylle ud i wc'et, for så hører den i hvert fald til det sted hvor den burde være.

P.S: er jeg den eneste der tror at chefen på tv3 er en kvinde? med alle de papmache-agtige programmer er det ikke usandsynligt.
og, hvis nogen skulle være i tvivl, så er jeg en dreng, hvilket forstærker mit had til den film.

sille
18-1-2007 16:14
Den fucking fedeste film heheh:) Den er enormt sjov og kan især lide scenen med en "levende" mand inden i et kostume på trappen en af de allerbedste scener i film nogensinde!!! så jeg giver den 100% 6 ud af 6 :D

Caro' :D
6-9-2006 16:58
Jeq syntes det er en super fed fiml med en masse sjove scener at qrine af. Man kan se den sammen med alle, oq den passer ind i en hvers smaq. Både til unqe oq ældre.

Hvis du ikk' har set den må du se at få lettet røven oq enten lejet eller købt den. for den SKAL ses . liqe meqet hvad de andre der har skrevet her mener ! :b den er for qriner . så kom du skynd diq at se den <3 .

Stine :D
25-8-2006 17:31
Jeg synes at det er en for sej film.. jeg kan slet ikke forstå at nogen synes at den er dårlig.. Det er da en for viiild film.. <3

Jeg var ved at dø af grin så se den hvis du ikke har set den..

6 ud af 6

michaelw
20-8-2006 14:27
ja en meget kedelig og liggyldig affærre men pigerne er pæne men det er vist også det eneste positive man kan sige om den film.
to stjerner.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
The Amazing Spider-Man 217/4
Det store stilehæfte - Krigsdagbogen16/4
Når vinden rejser sig16/4
Fjerkongens rige10/4
Divergent10/4
Mig ejer ingen10/4
Non-Stop10/4
Rio 210/4
Yves Saint Laurent3/4
Guld3/4
Flere bio-anmeldelser
 
A Late Quartet22/4
Prisoners15/4
Frost14/4
Insidious 211/4
Hobbitten: Dragen Smaugs Ødemark9/4
Carrie8/4
The Weight of Elephants7/4
Ender's Game4/4
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken tegner stod for tegneserien 'X-Men'?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2014 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sà°¥ Google
シャネル バッグ シャネル バッグ