CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Snow Dogs

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2002

Manuskript:
Jim Kouf, Tommy Swerdlow, Michael Goldberg, Mark Gibson, Philip Halprin

Producere:
Jordan Kerner

Fotograf:
Thomas E. Ackerman

Klipper:
Roger Bondelli

Komponist:
John Debney

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributør:
Walt Disney Studios Motion Pictures

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(29 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
20-07-03:
Fallon kører med Taxi
19-11-02:
James Coburn død
28-01-02:
Black Hawk Down holder sig på toppen
26-04-01:
Cuba Gooding Jr. som 007!!!
06-09-00:
John Sigletons fortsættelser
 
Anmeldelser:
24-11-04:
The Fighting Temptations
14-09-04:
Radio
18-06-03:
The Escort [II]
21-08-02:
Monsters, Inc.
15-07-02:
Rat Race
06-11-01:
Mænd af ære
20-02-01:
The Flintstones i Viva Rock Vegas
23-05-00:
Instinct
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
1.85:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Kommentarspor med Levant & Kerner, 3 reportager, spil, slettede og udvidere scener
Det store slædeløb

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Komedie
Varighed:95 minutter
Instruktør:Brian Levant
 
Anmeldelsesdato:07-05-2003
Medvirkende:Som:
Cuba Gooding Jr.Ted Brooks
James CoburnThunder Jack
Joanna BacalsoBarb
Nichelle NicholsAmelia Brooks
M. Emmet WalshGeorge
Graham GreenePeter Yellowbear
Se komplet creditliste her

Tolketna, Alaska – hundekoldt og rigtig sjovt!
 
En tandlæge i Miami opdager, at han er adopteret, hans mor er fra Alaska, han har arvet hendes hundeslæde, inklusiv 8 hunde og hans far er en temmelig ubehagelig fyr. Vores tandlæge hedder Theodore Brooks, han er sort, men helt vild med Michael Bolton, hans smil er bannerreklame på alle busserne i Miami, men i Tolketna, Alaska, hvor det er langt under frysepunktet, bliver vores kære tandlæge trynet af slædehundene. Piger & drenge – dette er 95 minutters festlig underholdning!

Arven
Det store slædeløb er en af dens slags film, man kan gennemskue allerede inden introteksterne er overståede, men udfordringen ved at se disse enten sukkersøde eller sentimentale komedier er altid at finde guldkorn mellem introteksterne og rulleteksterne, og med denne film bliver lattermusklerne motioneret godt og grundigt mellem de fraværende uforudsigeligheder undervejs.
Filmens titel hentyder til det store årlige slædeløb, der afholdes på egnen. Efter at trodsigheden er kommet op i tandlægen Ted, bestemmer den stive tandlæge sig for at blive nogle dage i landsbyen Tolketna og forsøge at give hundene og slæden en chance, nu da hans mor var så optaget af livsstilen, men selvfølgelig går det ikke så godt for Ted, som næsten alt for tydeligt er ude at sit rette element, og til sidst må tage sit liv op til grundig revision.

For mange kokke....
Instruktøren Brian Levant har tidligere lavet bløde familiefilm, Beethoven, Jingle All the Way og de to Flintstones-film. Han er ikke verdens mest kreative filmmand, men man falder heldigvis heller ikke i søvn undervejs. Levant og filmens mange forfattere har nemlig peppet filmen godt op med genrens sædvanlige klichéer, uden at man bliver stopfordret med dem. Og Levant & Co. har klasse nok til at skifte pænt mellem sine rørende og sentimentale øjeblikke og de småplatte komiske situationer. Men filmen har i sidste ende ikke kræfterne til at skille sig ud fra mængden af harmløse Disney-film, og dens største svaghed er den ultra tynde handling og det letkøbte budskab.

Cool Runnings
Det store slædeløb minder lidt for meget om Disneys tidligere slædefilm, Cool Runnings (93), om det jamaicanske bobslædehold, der skulle kæmpe deres vej gennem kulden i Canada for at indse deres selvværd. Hos Disney er grænsen mellem charme og kvalme altid hårfin, og Det store slædeløb kunne nemt være endt i kompostbunken, men nogle dygtige skuespillere (Cuba Gooding Jr. og James Coburn med fin kemi mellem dem), der frydefuldt får lov at falde på halen – bogstaveligt talt – og nogle skønne hunde, som ved hjælp af lidt effektiv computermagi kan rynke på brynene og blinke med øjnene, udgør en ganske bedårende konstellation, trods den lidt firkantede historie. Personligt grinede denne anmelder pure hjerteligt af flere scener - og er man tilmed hundeglad - så denne aldeles herlige komedie kan varmt anbefales.


...og så er det værd at bemærke, at filmen udkommer i to versioner: både med danske tekster og dansk tale.
 
DVD-vurdering
Filmens kommentarspor er næsten altid det mest spændende på dvd-udgivelserne og skal man føle, at man får noget for pengene, er det vigtigt, at man bliver underholdt undervejs. I selskab med instruktør Brian Levant og producer Jordan Kerner er dette ikke specielt tilfældet. De to herrer er aldrig decideret triste at lytte til, men deres entusiastiske pludren bliver hurtig monoton. Så sporet er kun for fans af filmen.

Det andet ekstramateriale er dog værd at bruge lidt tid på. Der er tre featuretter, en 20 minutters lang sag med en hundevinkel – den er ret sjov, en seks minutters indslag om skuespillerne og endelig små fire minutter hvor vi hører mere om kulisserne, vejret og generelle indspilningsforhold.

Endelig er der et overskueligt og ganske morsom lille spil, hvor man skal have set filmen for undervejs får man spørgsmål, man skal svare rigtigt på. Og så kan man more sig over både 4 (forståeligt nok) slettede og 5 udvidede scener fra filmen.

Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Ocean's 821/6
Violinisten21/6
Love, Simon21/6
I Syrien21/6
Vi ses deroppe14/6
Stor som en sol14/6
Den skyldige14/6
Sommeren 19937/6
Junglebanden7/6
Jurassic World: Fallen Kingdom7/6
Flere bio-anmeldelser
 
De originale21/6
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken af disse herrer blev født først?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google