CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Lucia y el sexo

Produktionsland:
Spanien, Frankrig

Produktionsår:
2001

Manuskript:
Julio Medem

Producere:
Fernando Bovaira
Enrique López Lavigne

Fotograf:
Kiko de la Rica

Klipper:
Iván Aledo

Komponist:
Alberto Iglesias

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Sandrew Metronome

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(120 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
23-02-04:
Almodóvar åbner årets Cannes-festival
20-06-03:
Bedste sexscene: Blow-Up
03-02-03:
Almodóvar ramt af mandagssolen
15-08-02:
Sex & Lucia for sexet for Seattle
 
Anmeldelser:
27-07-16:
Ma Ma
14-03-08:
Metoden
10-08-05:
Næsten helt perfekt
23-07-02:
Croupier
22-01-01:
De elskende ved Polarcirklen
 
Artikler:
07-03-01:
Spansk film: Diktatur, identitet, transvestit
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.35-1 Anamorphic

Lyd:
Dolby Surround 2.0

Ekstra materiale:
Trailer
Sex & Lucia

Anmeldt af:Pernille Flensted-Jensen
Genre:Drama
Varighed:123 minutter
Instruktør:Julio Medem
 
Anmeldelsesdato:21-01-2003
Medvirkende:Som:
Elena AnayaBelén
Javier CámaraPepe
Daniel FreireCarlos
Silvia LlanosLuna
Najwa NimriElena
Tristán UlloaLorenzo
Se komplet creditliste her

Fascinerende film om sex – og meget andet
 
Julio Medem fortsætter stilen fra sine tidligere film i en leg med symboler og temaer som kærlighed, længsel og tab i denne sanselige film om kærlighedens mystiske veje.

Hemmeligheder
Lucía (Paz Vega) er en modig kvinde. Hun opsøger sin yndlingsforfatter på en café i Madrid og erklærer ham sin kærlighed – en form for handling, som de fleste af os har overvejet, men kun få har mod til at udføre. Men Lucía får opfyldt sit ønske; forfatteren Lorenzo (Tristan Ullóa) flytter sammen med hende, og de indleder en hed romance. Men Lorenzo gemmer på en hemmelighed, som knytter sig til en ø, som han besøgte nogle år forinden. Denne hemmelighed påvirker hans liv og forhold til Lucía, og efter nogle tragiske begivenheder rejser Lucía til den mystiske ø, hvor alle tråde til slut samles.

Mange temaer
Filmen behandler en række centrale temaer. Et af dem er naturligvis sex og begær. Hovedpersonen Lucía siger på et tidspunkt, at vi ikke altid lader fornuften styre vores handlinger, men at vi lader begæret styre. Det er da også begæret, der styrer hendes kærlighed til Lorenzo, og det er begæret, der får Lorenzo til at foretage de handlinger, der får så skæbnesvangre konsekvenser for filmens personer. Et andet vigtigt tema er forholdet mellem fantasi og virkelighed. Lorenzo har haft en skriveblokade, men de tragiske begivenheder giver ham stof til en ny bog, og efterhånden bliver det sværere og sværere at skelne mellem hvad der foregår i virkeligheden og hvad der er hændelser i hans bog. Et tredie tema er tab: både Lorenzo og Lucía har mistet deres forældre, Lucía tror at hun har mistet Lorenzo – hvis hun da nogensinde rigtigt har haft ham, og der forekommer andre skelsættende tab, som griber afgørende ind i aktørernes liv. Der er også andre vigtige temaer som f.eks. forholdet mellem tilfælde og skæbne. Alle disse temaer er væves sammen af symboler som lys og mørke, måne og sol (én nøgle er at ’Lucía’ betyder ’lys’), undertiden så meget at det nærmer sig det fortænkte.

Stemning
Filmen forlader hurtigt den lineære fortællestil. Instruktøren Julio Medem skifter mellem fortid og nutid, mellem fantasi og virkelighed, og hele handlingen bevæger sig så at sige rundt i en stor cirkel, der sluttes til sidst. Den ledsages af stemningsfuld musik af Alberto Iglesias og er desuden bemærkelsesværdigt fotograferet af Kiko de la Rica: begivenhederne på øen – en af Balearerne – er badet i et køligt, hvidt lys, som et overbelyst fotografi, hvilket bidrager til den mystiske stemning.

Sex
Titlen er ikke bare til for at lokke husarerne til – der er faktisk en del sex i Sex og Lucía. Ud over adskillige dekorative afklædte kvinder ses både meget indlevede sex-scener, erigerede penisser og onanerende kvinder. De to sidste fænomener har ellers været tabu i ikke-pornofilm indtil for nylig, og selvom intet af det virker som om det er der for at provokere, kunne man godt indvende at flere af scenerne ikke tjener noget dramaturgisk formål. Men det ser da rart ud.

Stof til eftertanke
Sex og Lucía er ikke nogen nem film. Nogle af begivenhederne er sindsoprivende, andre nærmest frastødende, men disse følelser vækkes i os på en ofte ret sofistikeret måde, og uden at tingene skæres ud i pap for os – vi er nødt til at tænke selv. Så hvis man kan affinde sig med en film, der er så symbolladet, at det nærmer sig det fortænkte, får man til gengæld en oplevelse, som bliver siddende i en længe efter, man har forladt biografens mørke.
 
DVD-vurdering
Det eneste ekstramateriale er en trailer. Men filmen tager sig godt ud på DVD-mediet.

Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (4 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Janus
21-10-2011 01:37
Sex og Lucia er en smuk film. Og da det indgår i titelen er sex vel heller ikke, til at komme uden om i en analyse af historien. Med tanker på eget liv er sex vel også en måde, at huske, eller stadfæste begivenheder på. Filmens egentlige mål, for mig, er at beskrive sansernes kraft i form af de milepæle, i dette tilfælde, sex også kan afstedkomme. Intenst godt beskrevet med ekstra karamel-overtræk. Lækkert!

Camille
5-2-2007 19:54
Det er jeg ganske uenig i. Sex kan jo også have "en mening" og være et vigtigt element i et handlingsforløb - hvilket også synes at være et af filmens pointer. Jeg synes det var en flot og intens oplevelse at se den.

markus 132
1-6-2006 10:41
drit bra film for faen

Steffen
9-4-2005 17:45
Stærkt overvurderet...
Jeg havde ikke læst bagpå den, og anede ikke hvad den handlede om inden jeg så den, og da filmen jo blander tid og fiktion sammen med virkelighed... (eller "fiktion" må vi vist hellere kalde det)
- og så aner man ikke hvad filmen handler om før man er over halvvejs hvilket irriterer en smule fordi det er her filmen ændrer karakter... I først halvdel er det bare sex, intet andet... Og hun er virkelig fræk, så det er jo fint igrunden...
Men da den skifter over så bliver filmen pludselig seriøs og der sker nogle ting så man får lidt fornemmelsen af at alt det sex i første halvdel udelukkende var for at kunne skrive at det var en erotisk film, for det tjener intet formål overhovedet, udover at der ikke ville være nogen der gad se den hvis det ikke var med...

Burde ikke få mere end 3 max 4 stjerner... - det ligger mellem om man kan give filmen en eller to stjerner udelukkende på grund af hende, det må være op til en selv...


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Vi ses deroppe14/6
Stor som en sol14/6
Den skyldige14/6
Sommeren 19937/6
Junglebanden7/6
Jurassic World: Fallen Kingdom7/6
Fædre og sønner6/6
Isle of Dogs31/5
Mit Grønland24/5
Skjold & Isabel24/5
Flere bio-anmeldelser
 
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Blade Runner 20492/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken kvindelig instruktør instruerede Orlando?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google