CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Simone

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2002

Manuskript:
Andrew Niccol

Producere:
Andrew Niccol

Fotograf:
Derek Grover
Edward Lachman

Klipper:
Paul Rubell

Komponist:
Samuel Barber
Carter Burwell

Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(11 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
24-05-03:
Pacino i Shakespeare-filmatisering
08-03-03:
Keener forenes med Day-Lewis
 
Anmeldelser:
06-04-12:
In Time
02-05-06:
Lord of War
15-05-03:
The Recruit
30-04-03:
People I Know
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.35:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Slettede scener, "Cyber Stardom", "Simulating Simone", trailer
Simone

Anmeldt af:Kim Dorff Hansen
Genre:Drama
Varighed:117 minutter
Instruktør:Andrew Niccol
 
Anmeldelsesdato:27-05-2003
Medvirkende:Som:
Al PacinoViktor Taransky
Catherine KeenerElaine
Evan Rachel Wood
Pruitt Taylor Vince
Jay Mohr

Når skindet bedrager...
 
Filminstruktøren Viktor Taransky er fanget som en flue mellem to negle. Umulige skuespillere med stjernenykker og alenlange lister med specifikke særkrav har hurtigt formået at farve hans iltre hårtotter gråsprængte, mens filmselskabets producenter og pengemænd hiver og flår i selvsamme totter med kravet om en succes.

Digital åbenbaring
Den frelsende engel kommer til ham i form af en harddisk og dens indhold, efterladenskaberne fra en gal videnskabsmand og filmfan. Gemt i denne digitale guldgrube gemmer der sig svaret på Taranskys bønner i form af en kodet skuespillerinde, der kun eksisterer takket være en sindrig sammensætning af 0- og 1-taller. Navnet på den næsten uvirkelig skønne stjerne bliver en sammentrækning af Simulation og One – Simone – og en virtuel filmstjernes karriere kan begynde.
Successen bliver overvældende; så overvældende, at Taransky opdager, at ingen kan gennemskue hans nye stjernes sande herkomst. Men i stedet for at afsløre for offentligheden, at de har været til grin og er faldet for et visuelt trick, kaster han sig som dukkemager ud i en større svindelaffære. Med alverdens kreative krumspring formår han at indspille endnu en film, afholde en koncert med stjernen og endda afgive interviews.

Overset
Der kommer snart et ret besynderligt forhold mellem Taransky og hans kreation. Simone bliver på et eller andet plan ikke kun virkelig for den uvidende offentlighed men i sin perfektion og ufejlbarlighed et opmærksomhedscentrum, hvor instruktøren er sorteper og ikke bliver rost for sine film men kritiseret for at holde Simone væk fra søgelyset.
Det er i disse scener, at Simone er mest underholdende, for hvad der er ment som et satirisk og bidende billede af stjernedyrkelse og berømmelsens hulhed, bliver til en uskarp komedie, som kun momentvis er underholdende – som for eksempel Taranskys forsøg på at kuldsejle Simones karriere ved at smide hende ind i en grisegård i en brudekjole, og tilsøle hende gennem hele filmen ”I Am Pig”.

Good ol’ Al
Simone er skrevet, instrueret og produceret af Andrew Niccol, der har stået bag manuskripter til film som The Truman Show og Gattaca, så man kunne med rette forvente sig en vedkommende, brilliant satire og mediesocial kommentar. Desværre nøjes filmen med det forudsigelige, omend man med lidt god vilje kan stille sig selv et væld af spørgsmål.
Har samfundet i dag mistet evnen til at skelne mellem kunst og teknologi? Er filmindustrien ramt af den skæve vægtfordeling, at effektiv markedsføring og hype vejer tungerere end kreativitet? Er der en tendens til at folk i dag bliver besat af digitale forbilleder (Lara Croft i Tomb Raider, zum beispiel)? Andrew Niccol berører alle disse emner og giver dermed Simone et meget aktuelt udgangspunkt at bygge sin satire på, men filmen er så letfodet afviklet, at det bidende billede af Hollywood-industrien, pressen og skuespillerne afløses af en hul og kun sporadisk underholdende komedie, hvor Al Pacino i ensom majestæt forsøger sig at holde sig oven vande i den synkende skude. Endda med en for ham middelmådig præstation.
 
DVD-vurdering
Selv om man umiddelbart skulle mene, at filmen sagtens kunne være trimmet hist og her, finder man en pæn håndfuld slettede scener, der bevidner, at instruktøren allerede har været forbi med skærekniven. Ingen af dem er desværre kommenteret, så man må gætte sig til, hvorfor de ikke kom med i den endelige film.
Derudover er to ret overfladiske featuretter også at finde blandt ekstramaterialet. Man skal dog have lidt kendskab til den hype, der var om Simone inden den amerikanske premiere, hvor det blev hemmeligholdt, om hvorvidt skuespilleren i filmen rent faktisk var 100% virtuel eller om det var en virkelig skuespillerinde. Ved man det, forstår man bedre de to featuretter "Cyber Stardom" og "Simulating Simone".

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
jkcarlo
4-7-2004 19:17
ikke vær at spille sin tid på


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
The Amazing Spider-Man 217/4
Det store stilehæfte - Krigsdagbogen16/4
Når vinden rejser sig16/4
Fjerkongens rige10/4
Divergent10/4
Mig ejer ingen10/4
Non-Stop10/4
Rio 210/4
Yves Saint Laurent3/4
Guld3/4
Flere bio-anmeldelser
 
Prisoners15/4
Frost14/4
Insidious 211/4
Hobbitten: Dragen Smaugs Ødemark9/4
Carrie8/4
The Weight of Elephants7/4
Ender's Game4/4
Tarok1/4
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken af følgende engelske instruktører er specielt kendt for sine socialrealistiske film?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2014 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sà°¥ Google
シャネル バッグ シャネル バッグ