Delete Duplicates in iTunes, How to get album artwork on iTunes? , How to clean up iTunes library , recover deleted notes on iPhone 5, How to recover deleted text messages on iphone 5 .
CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik p en region for at lse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Simone

Produktionsland:
USA

Produktionsr:
2002

Manuskript:
Andrew Niccol

Producere:
Andrew Niccol

Fotograf:
Derek Grover
Edward Lachman

Klipper:
Paul Rubell

Komponist:
Samuel Barber
Carter Burwell

Censur:
Tilladt for alle

Distributr:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(11 stemmer)

Ls ogs...
Nyheder:
24-05-03:
Pacino i Shakespeare-filmatisering
08-03-03:
Keener forenes med Day-Lewis
 
Anmeldelser:
06-04-12:
In Time
02-05-06:
Lord of War
15-05-03:
The Recruit
30-04-03:
People I Know
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.35:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Slettede scener, "Cyber Stardom", "Simulating Simone", trailer
Simone

Anmeldt af:Kim Dorff Hansen
Genre:Drama
Varighed:117 minutter
Instruktr:Andrew Niccol
 
Anmeldelsesdato:27-05-2003
Medvirkende:Som:
Al PacinoViktor Taransky
Catherine KeenerElaine
Evan Rachel Wood
Pruitt Taylor Vince
Jay Mohr

Når skindet bedrager...
 
Filminstruktøren Viktor Taransky er fanget som en flue mellem to negle. Umulige skuespillere med stjernenykker og alenlange lister med specifikke særkrav har hurtigt formået at farve hans iltre hårtotter gråsprængte, mens filmselskabets producenter og pengemænd hiver og flår i selvsamme totter med kravet om en succes.

Digital åbenbaring
Den frelsende engel kommer til ham i form af en harddisk og dens indhold, efterladenskaberne fra en gal videnskabsmand og filmfan. Gemt i denne digitale guldgrube gemmer der sig svaret på Taranskys bønner i form af en kodet skuespillerinde, der kun eksisterer takket være en sindrig sammensætning af 0- og 1-taller. Navnet på den næsten uvirkelig skønne stjerne bliver en sammentrækning af Simulation og One – Simone – og en virtuel filmstjernes karriere kan begynde.
Successen bliver overvældende; så overvældende, at Taransky opdager, at ingen kan gennemskue hans nye stjernes sande herkomst. Men i stedet for at afsløre for offentligheden, at de har været til grin og er faldet for et visuelt trick, kaster han sig som dukkemager ud i en større svindelaffære. Med alverdens kreative krumspring formår han at indspille endnu en film, afholde en koncert med stjernen og endda afgive interviews.

Overset
Der kommer snart et ret besynderligt forhold mellem Taransky og hans kreation. Simone bliver på et eller andet plan ikke kun virkelig for den uvidende offentlighed men i sin perfektion og ufejlbarlighed et opmærksomhedscentrum, hvor instruktøren er sorteper og ikke bliver rost for sine film men kritiseret for at holde Simone væk fra søgelyset.
Det er i disse scener, at Simone er mest underholdende, for hvad der er ment som et satirisk og bidende billede af stjernedyrkelse og berømmelsens hulhed, bliver til en uskarp komedie, som kun momentvis er underholdende – som for eksempel Taranskys forsøg på at kuldsejle Simones karriere ved at smide hende ind i en grisegård i en brudekjole, og tilsøle hende gennem hele filmen ”I Am Pig”.

Good ol’ Al
Simone er skrevet, instrueret og produceret af Andrew Niccol, der har stået bag manuskripter til film som The Truman Show og Gattaca, så man kunne med rette forvente sig en vedkommende, brilliant satire og mediesocial kommentar. Desværre nøjes filmen med det forudsigelige, omend man med lidt god vilje kan stille sig selv et væld af spørgsmål.
Har samfundet i dag mistet evnen til at skelne mellem kunst og teknologi? Er filmindustrien ramt af den skæve vægtfordeling, at effektiv markedsføring og hype vejer tungerere end kreativitet? Er der en tendens til at folk i dag bliver besat af digitale forbilleder (Lara Croft i Tomb Raider, zum beispiel)? Andrew Niccol berører alle disse emner og giver dermed Simone et meget aktuelt udgangspunkt at bygge sin satire på, men filmen er så letfodet afviklet, at det bidende billede af Hollywood-industrien, pressen og skuespillerne afløses af en hul og kun sporadisk underholdende komedie, hvor Al Pacino i ensom majestæt forsøger sig at holde sig oven vande i den synkende skude. Endda med en for ham middelmådig præstation.
 
DVD-vurdering
Selv om man umiddelbart skulle mene, at filmen sagtens kunne være trimmet hist og her, finder man en pæn håndfuld slettede scener, der bevidner, at instruktøren allerede har været forbi med skærekniven. Ingen af dem er desværre kommenteret, så man må gætte sig til, hvorfor de ikke kom med i den endelige film.
Derudover er to ret overfladiske featuretter også at finde blandt ekstramaterialet. Man skal dog have lidt kendskab til den hype, der var om Simone inden den amerikanske premiere, hvor det blev hemmeligholdt, om hvorvidt skuespilleren i filmen rent faktisk var 100% virtuel eller om det var en virkelig skuespillerinde. Ved man det, forstår man bedre de to featuretter "Cyber Stardom" og "Simulating Simone".

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Ls alle)
 
ForfatterIndlg
jkcarlo
4-7-2004 19:17
ikke vær at spille sin tid på


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Don Fabijans Bekendelser24/7
Deliver Us from Evil24/7
My Life Directed by Nicolas Winding Refn17/7
Abernes Planet - Revolutionen17/7
Sommersøndag17/7
Bad Neighbors17/7
Transformers: Age of Extinction10/7
Minisekterne10/7
Ung og smuk10/7
Kraftidioten3/7
Flere bio-anmeldelser
 
The Lunchbox23/7
Marina Abramovic: The Artist Is Present22/7
Saving Mr. Banks21/7
Nebraska18/7
No16/7
Monumenternes mænd15/7
300: Rise of an Empire14/7
Klokkeblomst og piratfeen4/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken amerikansk skuespiller spiller hovedrollen i den film der vandt 'The Golden Swan' ved Copenhagen International Film Festival i 2003?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2014 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sథ Google
シャネル バッグ; シャネル バッグ
How to Transfer Photos from PC to iPhone How to Recover Deleted Notes on iPhone retrieve deleted text messages from iphone How to Recover iPhone Data Without iTunes Backup? How to Extract files from iPhone Backup? transferring music from ipod to computer blu ray ripper transfer contacts from iphone to android