CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Session 9

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2001

Manuskript:
Brad Anderson, Stephen Gevedon

Producere:
Dorothy Aufiero
David Collins [II]
Michael Williams [VI]

Fotograf:
Uta Briesewitz

Klipper:
Brad Anderson

Komponist:
Climax Golden Twins

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(44 stemmer)

L�s ogs�...
Nyheder:
31-12-02:
Ny skotsk film i Cinemateket
 
Anmeldelser:
02-06-05:
The Machinist
02-04-04:
Magdalene-søstrene
25-09-01:
Proof of Life
10-01-01:
Ordinary Criminals
20-11-00:
Boys Don't Cry
23-10-00:
Romantik på skinner
18-07-00:
Orphans
 

L�s ogs�...
I temaet Gys & gru!:
 
Final Destination 2
Below
Ondskabens hotel
Final Destination
A Nightmare on Elm Street
The Others
Exorcisten - Director's Cut

DVD-specifikationer
Billedformat:
Ukendt

Lyd:
Ukendt

Ekstra materiale:
Ukendt
Dødens hospital

Anmeldt af:Pernille Flensted-Jensen
Genre:Gyser/Thriller
Varighed:100 minutter
Instruktør:Brad Anderson
 
Anmeldelsesdato:18-03-2003
Medvirkende:Som:
Peter MullanGordon Fleming
David CarusoPhil
Brendan Sexton IIIJeff
Stephen GevedonMike
Josh LucasHank
Paul GuilfoyleBill Griggs

Ondskabens hospital
 
Plottet er simpelt i denne effektive gyser om et hold bygningsarbejdere, der skal fjerne asbest fra et nedlagt sindssygehospital, hvis dystre gange skriger "gå ikke herind!". Men det er der selvfølgelig nogle, der gør, med enerverende hændelser til følge.

Et sjak med spændinger
Det tidligere sindssygehospital skal ombygges til kommunalt brug og gammel asbest fjernes af et fem mand stort sjak, der ledes af Gordon (Peter Mullan), som er blevet far for ikke så længe siden og er udkørt på grund af søvnmangel. Han indvilger desuden i at løse opgaven på meget kortere tid end konkurrenterne, for hvis han ikke får opgaven, går han konkurs. Han medbringer sin ikke alt for kvikke nevø Jeff (Brendan Sexton III) der er er langsom – og mørkeræd, Mike (Stephen Gevedon) en falleret jurastuderende, der ved mistænkeligt meget om hospitalet og dets dystre fortid, samt Hank (Josh Lucas) og Phil (David Caruso), der konstant er på nakken af hinanden, fordi Hank er løbet af med Phils kæreste, hvad han ikke forsømmer nogen lejlighed til at gøre opmærksom på. Så allerede fra begyndelsen er der spændinger mellem folkene...

Ikke for svage sjæle
Men de lokaliteter, der skal ombygges, bidrager heller ikke til den gode stemning. Her er en overflod af lange mørke kældergange, lys, der svigter, gammelt og lidet betryggende apparatur (såsom vandterapi-kar, der ser ud som om de er beregnet til tortur), patientstuer med uhyggelige snapshots af tidligere indlagte og deres familier. Mike finder under et besøg i kælderen nogle gamle båndoptagelser, som han sniger sig til at afspille og som fortæller den stedse mere foruroligende historie om en tidligere patient, der led af personlighedsspaltning. Og pludselig forsvinder Hank efter at være vendt tilbage til hospitalet en aften, hvor han finder nogle gamle mønter og en mystisk ring, som han tager på...
Det tjener filmen til ros, at den langt hen ad vejen lader tilskueren se til i uvished om, hvorvidt tidligere indlagte går igen, om gamle dages lidelser og pinsler simpelthen er trængt ind over alt i bygningen, eller det er noget helt andet, der er skyld i at sagerne kører mere og mere af sporet. Her er altså ingen skrigende teenagere, uhyggeskabende musik eller andre af de midler, som der ofte tys til i denne genre. Kun til sidst skifter den gear til en mere splatteragtig stil. Men uhyggeligt er det.

Fint samspil
Filmen spilles vældig godt af en række semi-kendte skuespillere, hvoraf ingen dominerer mere end andre. Skotske Peter Mullan vil nogle kende som hovedrolleindehaveren i My Name is Joe eller instruktør af The Magdalene Sisters og David Caruso er trods adskillige filmroller nok mest kendt fra TV-serien NYPD Blue. Josh Lucas har medvirket i flere ret omtalte film i de senere år (Et smukt sind, The Deep End, Sweet Home Alabama), og da han både har vist en vis bredde i sit spil og ser ganske nydelig ud, kommer vi nok til at se mere til ham. Brendan Sexton III har nogle set som en af morderne i Boys Don't Cry, og endelig er der Steve Gevedon, der også er krediteret som medforfatter, sammen med instruktøren Brad Anderson. Filmens største stjerne er nok egentlig hospitalet, som ligger i Massachussets og hedder Danvers State Mental Hospital. Det blev bygget i 1870’erne i delvist neo-gotisk stil og med en flagermuseformet (!) grundplan. Hospitalet blev lukket i 1980’erne og ligger nu forladt hen. Det er en brillant ide at bruge det som kulisse!

Hold øje med Anderson!
Brad Anderson (f.1964) deltog i Sundance-festivalen med sin første film, komedien The Darien Gap i 1996, og året efter udnævnte Variety ham til en af de 10 independent-instruktører, man skulle holde øje med. Hans følgende film, den romantiske komedie Romantik på skinner vandt flere priser. I august 2001 havde hans to næste film premiere (selvom de var optaget med et års mellemrum) – begge med flotte anmeldelser – nemlig endnu en romantisk komedie, Happy Accidents med Marisa Tomei som en singlepige i nutidens New York og Vincent D'Onofrio som en tidsrejsende mand fra fremtiden, og så Dødens hospital, der repræsenterer en ny retning, gyserfilmen. Anderson har i interviews fortalt at han har været inspireret af klassikere som Ondskabens hotel og Nicholas Roegs Don't Look Now, men at han har tilstræbt en mere Dogme-agtig stil; altså ingen stort anlagte opstillinger, dyr scenografi eller lignende (filmen har kostet under $2 millioner at lave). Han har vist, at han mestrer at opbygge en stram historie og at han har styr på personinstruktionen – så gør som Variety anbefaler: hold øje med ham!
 
DVD-vurdering
Vurdering af ekstramaterialet har ike været mulig, da distributøren ikke har stillet anmelderkopi til rådighed.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indl�g:

Seneste kommentarer: (3 i alt - L�s alle)
 
ForfatterIndl�g
Tvemanden
4-8-2011 00:15
*Peter* LOL ...

Peter
11-5-2010 16:52
Fik du jobbet?

Kamilla
14-6-2007 20:11
14. juni 2007
Stilling som økonomiassistent
Hermed fremsendes mit CV med henblik på ansættelse i Deres virksomhed. Jeg er uddannet HA på Handelshøjskolen. Jeg har erfaring indenfor økonomi og kan have ansvar for nedenstående opgaver:

· Udarbejdelse af fakturaer
· Bogføring
· Leverandørkontakter
· Afstemninger
· Jeg har kendskab til Navision og C5

Jeg har gode samarbejdsevner og ordenssans. Jeg ser frem til et møde, hvor jeg kan præsentere mig selv nærmere.

Med venlig hilsen

Kamilla Koefoed Jensen
Rønnebærparken 42, 2. sal, dør 4
4000 Roskilde

CV
Ansættelser
2006 Regnskabsmedarbejder hos Danmarks Meteorologiske Institut
· Kreditorbogføring i Navision

2003 Regnskabsmedarbejder hos Botanisk Have
· Butiksregnskab
· Kontering af fakturaer til betaling og lønbilag
· Afstemning af instituttets konti
· Fondsregnskab
· Kontooversigter

2001 Regnskabsassistent hos Center for Sprogteknologi
· Kontering og indtastning af kreditor- og debitorbilag i Navision Stat
· Afstemning af bankkonti
· Assistance til udarbejdelse af projekt- og bevillingsregnskaber
· Kontrol og registrering af timesedler samt udarbejdelse af lønindberetning

2000 Kontorassistent i bogholderiet hos Vikingeskibsmuseet i Roskilde
· Daglig kontrol af salgskasser
· Bogføring på edb-programmet Navigator i finansmodul
· Udarbejdelse af salgsstatistikker i edb-programmet Excel
· Afstemninger af kreditorer og likvide beholdninger

1993 Regnskabsmedarbejder hos Dan Olsen ApS
· EDB bogføring og statistikker i Navigator

1990 Studentermedarbejder hos Rådet for Uddannelses- og Erhvervsvejledning
· Fakturering og kunderegistrering i Navigator

Uddannelse
1993 HA Den almene erhvervsøkonomiske eksamen, Handelshøjskolen i København

IT
2005 MBS Navisionudvikler og -konsulent, Teknologisk Institut

1998 Lessor-løn til Navision kursus

1994 Informatikassistent i Navigator, Niels Brock

1994 Navigator kursus, AOF

1993 Navigator Kursus, PC Gruppen

Interesser: Roser og krydderurter.



 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Bjerget21/7
Star Trek Beyond21/7
Den store venlige kæmpe21/7
Lights Out21/7
Wiener-Dog21/7
The Legend of Tarzan14/7
The Dressmaker14/7
Ice Age: Den vildeste rejse7/7
Virgin Mountain7/7
Idol30/6
Flere bio-anmeldelser
 
Carol15/7
Brooklyn12/7
Trumbo11/7
13 Hours5/7
Zootropolis4/7
Deadpool1/7
James White27/6
Zoolander 224/6
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem spiller Brendan Frasers forældre i Blast From the Past?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2016 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sథ Google