CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
City By the Sea

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2002

Manuskript:
Ken Hixon

Producere:
Matthew Baer
Michael Caton-Jones
Brad Grey
Elie Samaha

Fotograf:
Karl Walter Lindenlaub

Klipper:
Jim Clark

Komponist:
John Murphy

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Egmont Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(12 stemmer)

L�s ogs�...
Nyheder:
15-11-04:
De Niros instruktørprojekt røget i vasken
04-06-03:
De Niro hædres af AFI
20-02-03:
Molina i Spider-Man 2
22-11-02:
De Niro instruerer DiCaprio
04-11-02:
Fornem pris til De Niro
07-12-01:
Robert De Niros nye filmfestival
10-10-01:
Nivola som rockstjerne
 
Anmeldelser:
10-10-08:
Righteous Kill
21-08-06:
Tristan
12-09-05:
Hide and Seek
17-03-04:
Sonny
20-06-03:
Laurel Canyon
09-05-03:
Analyze That
06-01-03:
The Man Who Wasn't There
06-11-02:
Spider-Man
30-09-02:
Deuces Wild
17-04-02:
The Score
12-12-01:
Almost Famous
02-10-01:
15 Minutes
25-07-01:
Bring It On
12-06-01:
Wonder Boys
17-04-01:
Fødte fjender
30-10-00:
Midnight Run
30-10-00:
Raging Bull
 
Artikler:
16-02-04:
Interview: Frances McDormand
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9 Anamorphic Widescreen; 2.35.1 Letterbox

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
1 trailer
Mark of a Murderer

Anmeldt af:Pernille Flensted-Jensen
Genre:Krimi/Drama
Varighed:103 minutter
Instruktør:Michael Caton-Jones
 
Anmeldelsesdato:02-04-2003
Medvirkende:Som:
Robert De NiroDet. Vincent La Marca
Frances McDormandMichelle
James FrancoJoey Nova
Eliza DushkuGina
William ForsytheSpyder
George DzundzaReg Duffy
Se komplet creditliste her

Bedstefædrenes synder
 
Vincent LaMarca synes at være en af den slags politifolk, som man har set så mange gange på film. Han er intet uden sit arbejde, han er er blevet skilt for længe siden og har en kæreste, men har problemer med at binde sig. Nåja, og så spilles han af Robert De Niro. Men LaMarca er også søn af en barnemorder, og trods barndommens traumatiske tab af faderen mener han, at enhver må betale prisen for sine handlinger.

Far eller politimand
LaMarca har også en søn, som han imidlertid ikke har haft kontakt med længe. LaMarca junior, Joey (James Franco), holder til ved Long Beach (originaltitlens 'City by the Sea'), som engang var en blomstrende bydel, men som nu er forfalden og uden fremtid. Dette gælder også Joey, der er en junkie, der prøver at klare sig igennem ved at stjæle og videresælge ting og bo i et forladt pakhus. En aften kommer han i klammeri med en dealer, der går under navnet Picasso og dræber ham ved et uheld. Manden, der sættes på sagen, er ingen andre end Joeys far. Trods det triste ved den erkendelse, at det er hans egen søn, der står bag, beholder LaMarca sin professionelle kasket på, selvom der måske kunne være grunde til at stå ved Joeys side.

Fortidens skygger
Men da der sker et nyt mord i sagen, og LaMarcas kolleger drager den hurtige slutning, at Joey også denne gang står bag, selvom der er beviser, der peger i en anden retning, mærker LaMarca sit faderhjerte banke. Og da det viser sig, at han har et barnebarn, som deponeres hos ham af Joeys tidligere kæreste, Gina (en udmærket Eliza Dushku), kan han ikke længere vende fortiden ryggen, som han har gjort i så mange år. Men medierne interesserer sig for sagen og graver historien om LaMarcas far, barnemorderen, frem, og LaMarca må konstatere, at hans fortid kaster lange skygger ind i hans nuværende tilværelse, selvom han hidtil har ignoreret dem.

Fint skuespil
Filmen føjer ikke meget nyt til sin genre, men den er veldrejet (omend undertiden på kanten til det sentimentale) og velspillet. Man har snart set Robert De Niro i så mange roller, at man rent glemmer, hvor god en skuespiller han egentlig er. Her er han fuldt ud tilstrækkelig som den plagede LaMarca, i en rolle som ikke ligger langt fra hvad han ellers har spillet. Frances McDormand har fået den utaknemmelige rolle at skulle spille LaMarcas kæreste, en type figur, der ofte reduceres til at skulle brokke sig over mandens arbejde, men McDormand er så god en skuespillerinde, at hun bringer liv og nuancer til en rolle, der nemt kunne være blevet kedelig og forudsigelig. Endelig er James Franco også fin som den sølle Joey, der inderst inde gerne vil ud af sit misbrug, men er ved at give op. Her er ingen glamourøse junkier, der trods deres afhængighed lever en normal tilværelse og ser nydelige ud, nej, det er lykkedes at få Franco til at se sølle og hærget ud. Endelig må man tage hatten af for en film, der lader World Trade Center figurere prominent på New York skyline, selvom den fik premiere efter 11. september 2001.
 
DVD-vurdering
DVD’en er kun udstyret med én trailer!
Det kunne da ellers være interessant at høre hvad instruktøren Michael Caton-Jones (Rob Roy) havde at sige, eller hvordan filmen forholder sig til sit forlæg, men nej....


Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indl�g:

Seneste kommentarer: (3 i alt - L�s alle)
 
ForfatterIndl�g
Annelise Rasmussen
18-6-2012 22:29
Filmen er fra 2002 og WTC står der stadig. Forklaring?

Røde Satan
13-12-2003 22:07
jeg syntes det har gået ned af bakke siden Casino og det er ikke engang en fed rolle, blot endnu en Italiener mafia rolle som han har spillet så mange gange før, nej Raging Bull og Deer hunter var gode De Niro film, alt andet er rent crap!!!

Agent J
12-12-2003 07:01
Bevares, Robert De Niro spiller fornuftigt i Mark of a Murderer, men for mig er filmen endnu en film i den tilsyneladende endeløse række af ligegyldige De Niro-film. Gennem en lang karriere har han opbygget forventning om noget stort når hans navn er på plakaten. Denne forventning er ved at krakelere for mig i hvert fald. Fornuftigt arbejde ind imellem til trods, har han ikke lavet en rigtig god film siden 1998' Ronin, og har ikke leveret end rigtig toppræstation siden Heat fra 1995.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
En mand der hedder Ove26/5
Warcraft26/5
X-Men: Apocalypse19/5
Meeres Stille19/5
L'Attesa19/5
A Hologram for the King19/5
Slangens favntag19/5
The Diary of a Teenage Girl19/5
Heart of a Dog12/5
Min fars store rejse12/5
Flere bio-anmeldelser
 
Joy23/5
Youth20/5
The Hateful Eight10/5
Filmen om radiserne - med Nuser og Søren Brun9/5
Me and Earl and the Dying Girl6/5
The Wolfpack3/5
Jagten på Chaplin2/5
Point Break29/4
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem lægger stemme til den vise kung fu-mester Shifu i Kung Fu Panda?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2016 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sథ Google