CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Jimmy Neutron: Boy Genius

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2001

Manuskript:
John A. Davis, David N. Weiss, J. David Stem, Steve Oedekerk

Producere:
John A. Davis
Albie Hecht
Steve Oedekerk

Fotograf:


Klipper:
Jon Price

Komponist:
John Debney

Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
Paramount

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(39 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
26-03-04:
Ambitiøse fremtidsplaner for Nickleodeon
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
Ukendt

Lyd:
Ukendt

Ekstra materiale:
Ukendt
Niels Neutron

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Børnefilm
Varighed:80 minutter
Instruktør:John A. Davis
 
Anmeldelsesdato:09-07-2003
Medvirkende:Som:
Andreas JessenNiels Neutron
Maja Iben UlstrupZindy Vortex
Peter ZhelderPølse
Michael SlebsagerKarl Wheezer
Ann Eleonora JørgensenMor
Thomas MørkFar
Se komplet creditliste her

Neutron og de gode idéer
 
Niels Neutron var nomineret til en Oscar i den nyoprettede kategori for bedste animationsfilm, men den tabte klart til konkurrenterne, Shrek og Monsters, Inc.. Det kan man godt forstå, når de kulørte løjer ruller over skærmen, for godt nok er der masser af energi og drengedrøn over filmen, men historien bevæger sig også bogstaveligt talt for langt ud i rummet og ender med at ligne en af de larmende tegneserier, som kører på tv.

Opfinder og dreng
Men det starter naturligvis nede på Jorden, hvor vi møder Niels Neutron (Jimmy Neutron i originaludgaven). Niels er en rask dreng med en livlig fantasi og et gudsbenådet opfindergen, som sætter ham i stand til at trylle alt frem af et par møtrikker. Her er ingen ”Steen & Stoffer”-agtig antydning af barnets drømmeverden kombineret med den virkelige, for Niels har rent faktisk et kæmpe laboratorium under huset og en selvbygget robothund som kan alt, og han flyver gerne ud af atmosfæren i et par sammenflikkede skraldespande, hvis det kan redde kloden eller skaffe kontakt med fremmede magter.

Fra fremmede galakser
Det sidste er netop situationen efter den hektiske indledning. Brødristeren, som Niels har sendt i kredsløb, bliver samlet op af en forbipasserende flåde af skumle rumvæsener, og de ser på Niels’ vedlagte strimmel film ikke blot mennesker, men en solid frokost, som de godt kunne bruge. Så de sætter kursen mod Niels’ hjem, mens andre og langt mere jordnære problemer plager vor unge helt. For godt nok har Niels et par forstående forældre – især faren er en pudsig størrelse som hele tiden lader sit indre legebarn stikke hovedet frem – men efter Niels har raseret huset endnu en gang, brister tålmodigheden, og det er ret surt at have fået stuearrest, når der er et stort arrangement i forlystelsesparken, som alle de seje børn skal hen til.
Niels lærer af den seje dreng, Mads, at han da bare kan liste sig ud til arrangementet, og det gør Niels så – på sin egen opfinder-smarte måde. Men mens alle børnene morer sig i den vilde forlystelsespark, lander rumvæsnerne og kidnapper alle de voksne. Niels gennemskuer efter et par dage i sus og dus problemet, og så må den kække opfinder ellers lægge hjernen i blød for at finde det onde rumskravls hjemplanet og de forsvundne forældre.

Hvorfor ikke bare på Jorden?
Niels Neutron er en kæk børnefilm, hvor humøret og tempoet er højt. Familien Neutron minder på mange måder om familien fra hit-serien Malcolm i midten, hvor moderen er det styrende midtpunkt, som husfader og børn cirkler om. Humoren er i scenerne fra hjemmet ofte den samme, og der er mange fine replikvekslinger, men eventyret tager over, og filmen er meget ivrig efter at forlade planeten og komme ud i rummet. Det er lidt ærgeligt, når man nu endelig har etableret et univers, hvor det virker helt naturligt, at en før-teenager er en genial opfinder. Man kunne sagtens forestille sig andre historier, som havde udspillet sig i mere realistiske rammer, men som også havde rummet de samme elementer, som Niels Neutron - for på bundlinien inkluderer filmen de mest traditionelle scenetyper fra børnefilm, og den får på den måde sagt noget rimeligt om venskaber, piger og trangen til at efterligne de andre i klassen.

For the Boys
Men når den klage er ytret, så skal Niels Neutron have ros for sin opfindsomhed og et utroligt levende univers. Vores kække hovedperson må være et født forbillede for alle raske drenge, og det er efterhånden blevet sjældent at se den tænkende dreng være helten. Men det ér Niels – og når først han får bygget alle forlystelserne i parken om til rumraketter, så de efterladte børn kan drage på intergalaktiske eventyr, er der ingen tvivl om, at drengepublikummet vil henrykkes.
 
DVD-vurdering
Vurdering af ekstramaterialet har ikke været mulig, da distributøren pt. ikke har stillet anmelderkopi til rådighed.

Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (2 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
John
24-1-2006 10:42
Dejlig film - "Okay. WHO WANTS FRIED CHICKEN?"

JimmyN
24-1-2006 10:40
Den er bare så god.. Thomas Mørk er helt oppe at ringe som Far.

"Jeg ved det, min søn, men selv om alle dine venner hed Klint, så ville du ikke hoppe ud fra dem, vel?"


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Vi ses deroppe14/6
Stor som en sol14/6
Den skyldige14/6
Sommeren 19937/6
Junglebanden7/6
Jurassic World: Fallen Kingdom7/6
Fædre og sønner6/6
Isle of Dogs31/5
Mit Grønland24/5
Skjold & Isabel24/5
Flere bio-anmeldelser
 
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Blade Runner 20492/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Mod hvilken berømt danskers statue smadrer Martin sin ølflaske i Nattevagten?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google