Delete Duplicates in iTunes, How to get album artwork on iTunes? , How to clean up iTunes library , recover deleted notes on iPhone 5, How to recover deleted text messages on iphone 5 .
CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik p en region for at lse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood

Produktionsland:
USA

Produktionsr:
2002

Manuskript:
Mark Andrus, Callie Khouri efter romanerne "Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood" og "Little Altars Everywhere" af Rebecca Wells

Producere:
Bonnie Bruckheimer
Hunt Lowry

Fotograf:
John Bailey

Klipper:
Andrew Marcus

Komponist:
David Mansfield
T-Bone Burnett

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributr:
Sandrew Metronome

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(11 stemmer)

L�s ogs�...
Nyheder:
09-12-04:
Alle elsker stadig Julia!
06-03-03:
Judd som Klines muse
04-03-03:
Callie Khouri & Mike Newell
25-07-02:
Moss & Judd i uniform
10-06-02:
The Sum of All Fears stadig på toppen
14-02-01:
Sandra og Ashley
 
Anmeldelser:
24-04-12:
Another Happy Day
04-10-10:
The Blind Side
23-01-07:
The Lake House
06-09-05:
Agent Catwalk 2
14-04-05:
De-Lovely
21-02-03:
Two Weeks Notice
03-12-02:
Den skjulte sandhed
11-11-02:
Gosford Park
28-05-02:
Thelma & Louise
27-02-02:
California Suite
12-02-02:
Mænd er UTROlige
09-10-01:
Agent Catwalk
05-09-01:
Eye of the Beholder
12-06-01:
Hvor hjertet er
20-12-00:
28 Dage
 

L�s ogs�...
I temaet Chick Flicks:
 
Sweet Home Alabama
Venner for livet
How to Lose a Guy in 10 Days
My Big Fat Greek Wedding
Storbyens små mirakler
Dating Tricket
Enough

DVD-specifikationer
Billedformat:
2.35:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
2 kommentarspor, making of-repotage, ekstra scener, scrapbog med interviews, musikvideo, trailer
Ya-ya-søsternes guddommelige hemmeligheder

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Komedie, Drama
Varighed:112 minutter
Instruktr:Callie Khouri
 
Anmeldelsesdato:03-06-2003
Medvirkende:Som:
Sandra BullockSidda
Ellen BurstynVivi
Ashley JuddVivi som ung
Fionnula FlanaganTeensy
Maggie SmithCaro
Shirley KnightNecie
Se komplet creditliste her

Referat af en familiefortælling
 
Tilbage i 1991 fik Ridley Scott et sikkert hit med Thelma & Louise, en kvindelig buddy-movie skrevet af en kvinde, Callie Khouri. Den totalt ukendte forfatter fik en Oscar for den fine historie, men der gik alligevel fire år før Khouri atter fattede pennen. I 1995 udkom Something to Talk About, endnu en historie fra sydstaterne om en stærk kvinde, og syv år senere kom så Ya-Ya søstrenes guddommelige hemmeligheder, baseret på Rebecca Wells romaner om forholdet mellem en mor og datter. Filmen havde amerikansk premiere sidste sommer, men herhjemme må vi nøjes med at se filmen på dvd eller video.

Ya-Ya søstrene træder til
Det store familiedrama handler om Vivian Abbott Walker (Ellen Burstyn) og hendes datter Siddalee Walker (Sandra Bullock), der har et noget anspændt forhold. Sidda er bosiddende i New York City og er lige ved at få et teaterstykke op på Broadway. I et interview til Time Magazine får hun afsløret lidt for ømfindtlige detaljer om familien, og moren bliver så vred, at hendes gamle veninder, Ya-Ya søstrene, føler sig nødsaget til at træde til som mæglere for at få Vivian og Sidda i snak igen. De kidnapper Siddalee og holder hende 'fangen' i et sommerhus ikke langt fra barndomshjemmet, og så går de næste par dage ellers med at fortælle den frustrerede Sidda, hvem hendes mor egentlig er.

Gensyn med barndommen
I utallige flash-back-scener spiller Ashley Judd den unge Vivian Abbott, og her får man en chance for at danne sig et overblik over mor og datter-forholdet, men det er næsten umuligt at forstå, hvorfor Sidda er så vred. Ikke kun fordi Ashley Judd er super dejlig som den livlige Vivian, men fordi man helt indtil slutningen af filmen ikke får vist noget decideret negativt om moren. Og heri ligger filmens problem – den er alt for kort. Filmens 110 minutter kan slet ikke rumme den nødvendige forhistorie, der skal til, for at man kan forstå historien. Filmen skulle mindst have været dobbelt så lang - og altså i miniserie-format - før den havde givet nogen mening, for som den er nu, sidder man med et svagt drama om en mor og datter, der er mopsede på hinanden, hvilket ikke er specielt interessant.

Hvor blev den gode historie af?
Manuskriptet er af Mark Andrus, der også skrev Det bli'r ikke bedre og Life as a House., Han har talent, hvilket også gør sig gældende for Callie Khouri. Alligevel har ingen af dem haft evnerne til at få noget vedkommende ud af historien, men Khouri har også haft til opgave at instruere filmen, og her får gør hun det nogenlunde, når man tager i betragtning, at det er hendes debut som instruktør. Men det hjælper også, at Ellen Burstyn og hendes Ya-Ya søstre, Maggie Smith, Fionnula Flanagan og Shirley Knight, er eminente skuespillere, og i selskab med enten Sandra Bullock eller Ashley Judd er man i det mindste godt underholdt undervejs.
 
DVD-vurdering
Ekstramaterialet til dvd-udgivelsen består af en bunke nyttige informationer. Den næsten obligatoriske making of-featurette 'Unlocking the secrets of the Ya-Ya Sisterhood' er 14 minutters triviel Hollywood-reklame, hvorimod 'scrapbogen' er god for forståelsen af filmen, da en del ekstra oplysninger om filmens farverige figurer bliver afsløret, men desværre er det fine menupunkt noget fattigt, de brugbare interviews burde have været længere.

Ganske interessant findes der også to kommentarspor på udgivelsen. Det første er med en hel håndfuld mennekser, instruktør og forfatter Callie Khouri, producere Hunt Lowry og Bonnie Bruckheimer, executive producer Lisa Stewart, samt klipperen Andrew Marcus og musikeren T Bone Burnett – en broget flok, der heldigvis aldrig taler i munden på hinanden. Khouri fører det meste af samtalen, som ofte omhandler musikken. Lidt overraskende, men var man glad for musikken i filmen, så er T Bone Burnett en glimrende guide.
Når samtalen ikke bliver ført ind på musikken, så er det mest forskellen på filmen og bogen, der bliver snakket om. Meget ofte bliver diverse skuespillere rost til skyerne, og det er da også rart at vide, at filmen blev indspillet under positive og glade forhold, men det ville have været lidt mere spændende at høre om, hvordan skuespillerne arbejdede, eller hvorfor scenerne blev optaget, som de gjorde, fremfor de konstante "Åh, han er så fantastisk" og "Ih, hun er så pragtfuld". Det andet kommentarspor med Khouri og Ashley Judd er lidt magen til. Meget om hvor sjovt det hele var, og hvor skønne alle skuespillene var. Det er ikke gabende kedeligt, begge kvinder fortæller meget livligt, man bliver bare ikke specielt meget klogere på filmen.

Det mest interessante ved bonuspakken er den del, der så pænt er kommet til at hedde 'ekstra scener' og ikke 'slettede scener', hvilket det i grunden er. Cirka 15 minutters ekstra materiale, som egentlig ikke burde have nogen større effekt af at blive set, men sådan er det ikke – hér er der faktisk tale om 15 væsentlige minutter, og den klovn, der har bestemt, at de skulle klippes ud af filmen (der kun er 112 minutter lang), burde skamme sig. I disse rå 15 minutter ligger en væsentligt bedre film. Normalt er det lige omvendt, de slettede scener er noget juks, men i denne pæne bunke ekstramateriale er de klart det bedste.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indl�g:

Seneste kommentarer: (228 i alt - L�s alle)
 
ForfatterIndl�g
parajumpers norge
28-1-2015 08:49
Ya-ya-s?sternes guddommelige hemmeligheder - CinemaZone.dk - et filmmagasin i bredformat
parajumpers norge http://www.inntre.no/admin/jakke.asp

Cosmetica Natural Aceites puros Aceites de masaje
24-1-2015 06:07
Para Natalie Wilson, cofundadora da funda??o Black and Missing (Negro e Desaparecido, em tradu??o livre), que combate estereæætipos raciais na mæædia, a cobertura de um crime violento e de pessoas que desapareceram ææ tendenciosa e nociva.
Cosmetica Natural Aceites puros Aceites de masaje http://bluecircle.dk/cdplayersforhomereviewsak.asp?es/49-cosmetica-natural

Air Jordan Size 14
23-1-2015 00:59
ææInnalillahiwainnailaihirajiunææ ucapnya perlahan. namun belum ada tanda-tanda letih.ææ Bella merasa begitu bersalah.ææ kau ni kalau ada masalah cubalah berbincang dengan aku. kita mesti layan pasangan kita masing-masing?? Tapi, Tak silap aku nama dia Fida, dah kalau cun sangat kau ngoratlah dia, memang sah-sah korang boleh berkawan, hatiku terasa ringan tatkala janji-janjinya itu berlegar di cuping telingaku.
Air Jordan Size 14 http://www.reflections.co.uk/choosejankelli_19.asp?air-jordan-size-14-c-32.html

Air Jordans 14
23-1-2015 00:33
ææKenapa mesti ada batas umur dalam perhubungan kita?Suhana sedang meneliti beberapa tajuk buku rujukan di tepi rak.Ketika tinggal seinci jarak pisau yang ingin aku goreskan ke pergelangan tangan, dan membuatkan Kamal berasa hairan.Aktiviti jogging betul- betul memuaskan hati. ææWeii Aiesya! Kita main bandminton nak tak Esok Sahira dengan Adleen pun turun main juga Kau main juga okææ Aiesya pantas berpaling ke arah Tia lalu mula tersenyum Sudah faham benar Tia dengan sikap Aiesya yang satu itu Kalau pasal main badminton dialah yang terlebih sukaPermainan badminton sangat menggembirakan hati empat sahabat itu Mereka bermain tanpa rasa janggal Selesai bermain mereka berehat di tempat yang agak teduh ææKorang kita kan dah nak cuti pertengahan tahun ni Pejam celik pejam celik kita dah jadi sahabat sehati sejiwa lah katakan Aku rasa gembira sangat berkawan dengan kalian Korang la sahabat aku dunia akhiratææ Aiesya memeluk rakan-rakannya dengan begitu erat Sungguh dia begitu selesa sekali berada di asrama ini Walaupun kadang-kadang agak memenatkan ææHaææah aku pun Semoga persahabatan kita ni kekal selama-lamanya Aminææ Serentak yang lain mengaminkan doa Sahira itu ææIbu!ææ Aku memandang ke arah Ben. sa tidak dapat cakap?? maybe ahli kelab Mahligai juga mamat ni??T kerana memanjangkan usianya dan memberinya kesempatan menikmati kebahagiaan ini??
Air Jordans 14 http://www.victoriajanephotography.co.uk/freejancandance_19.asp?jordan-retro/air-jordans-14.html

Women Air Jordan 8
22-1-2015 23:48
Tidak sepanjang waktu saya bersama dia kerana banyak waktu dia diam,Saya menarik nafas dalam-dalam, Namun air matanya masih tetap mengalir di pipi. Ezani masih membisu dan enggan bersuara. aku mahu ceritakan padanya semuanya, Mira pandai,ææBahasa minang menjadi perantaraan itu menyebabkan orang kampung kecoh.ææAbang.? Umairah bertambah kekok, pakaian Daniel telah disiapkan.
Women Air Jordan 8 http://www.austintravel.com/samejanfrances_19.asp?women-air-jordan-8-c-36.html


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Big Hero 629/1
The Imitation Game29/1
Project Almanac29/1
Party Girl29/1
Seventh Son22/1
Birdman22/1
American Sniper22/1
Foxcatcher15/1
En chance til15/1
Paddington15/1
Flere bio-anmeldelser
 
Fasandræberne20/1
Begravet i fortiden19/1
Hundredefodsrejsen16/1
Joe13/1
What If9/1
Deliver Us from Evil2/1
Teenage Mutant Ninja Turtles29/12
Into the Storm19/12
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken Spike Lee-film har John Turturro ikke været med i?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2015 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sథ Google