CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
The Hours

Produktionsland:
USA, England

Produktionsår:
2002

Manuskript:
David Hare baseret på romanen "The Hours" af Michael Cunningham

Producere:
Scott Rudin

Fotograf:
Seamus McGarvey

Klipper:
Peter Boyle [II]

Komponist:
Philip Glass

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Scanbox

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(191 stemmer)

Links
Officielt The Hours website

L�s ogs�...
Nyheder:
14-02-05:
Eucalyptus udsat
14-12-04:
Kidman bakker ud af the Producers
29-06-04:
Kidman-film i modvind
25-06-04:
Meryl Streep i mørket
25-02-04:
Jesper Christensen spiller med Kidman
13-02-04:
Briterne ignorerer Kongen vender tilbage
09-02-04:
Kidman bekræfter: hun vil være heks
02-02-04:
Arven toppede hos Robert
21-01-04:
Kidman klar til pension
19-01-04:
Bodil-nomineringerne 2004
08-01-04:
Kidman fisker efter Kar-wai Wong?
23-07-03:
Kidman ude af von Trier-trilogi
12-06-03:
Ridder Mads laver film med Bruckheimer
25-05-03:
Paramounts kvinder
08-04-03:
Kidman i Cinemateket
20-03-03:
Streep langer ud efter Oscar
12-03-03:
Stepfords stjerner
11-03-03:
WGA: Bowling for The Hours
26-02-03:
Cruise & Kidman kæmper om heksefilm
24-02-03:
BAFTA 2002: Polanski triumferer
07-02-03:
WGA-nomineringerne for 2002
05-02-03:
Kidman the Catwoman?
20-01-03:
Critic's Choice- & Golden Globe-vindere
06-01-03:
Ringenes herre for tredje gang
30-12-02:
Ringenes herre regerer stadig
21-12-02:
Kidman og Bacall sammen igen
17-12-02:
Flere kritikerpriser uddelt
11-12-02:
Rudin scorer Daldry & Winterbottom
05-12-02:
The Hours årets bedste film
27-09-02:
Kidman som heks
 
Anmeldelser:
24-06-11:
Rabbit Hole
31-01-11:
The Kids Are All Right
20-07-10:
A Single Man
04-03-10:
A Single Man
16-10-09:
Julie & Julia
23-09-09:
The Reader
20-02-09:
Doubt
22-02-08:
Soning
26-03-07:
The Devil Wears Prada
15-09-04:
Tilbage til Cold Mountain
05-08-03:
Orkidé-tyven
04-06-03:
Dogville
29-04-03:
The Importance of Being Earnest
15-01-03:
Safe
19-09-01:
Billy Elliot
13-09-00:
Mrs. Dalloway
14-04-00:
Mrs. Dalloway
 
Artikler:
24-03-03:
Oscar 2003: Showbiz og krigsprotester
15-02-03:
Berlinale 2003: Årets vindere
14-02-03:
Oscar-gætterier
14-02-03:
Berlinale 2003: The Hours og Hero ligner favoritter
04-07-02:
Premiereportræt: Ed Harris
06-09-01:
Kidman på Catwalk
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
1,85:1 Anamorphic, 16:9

Lyd:
Dolby Digital 5.1, Dolby Digital 2.0

Ekstra materiale:
2 kommentarspor, featuretter, portræt af Julianne Moore (dansk PR-program), produktionsnoter.
The Hours

Anmeldt af:Jesper Vestergaard
Genre:Drama/Romantik
Varighed:110 minutter
Instruktør:Stephen Daldry
 
Anmeldelsesdato:01-09-2003
Medvirkende:Som:
Nicole KidmanVirginia Woolf
Julianne MooreLaura Brown
Meryl StreepClarissa Vaughan
Ed HarrisRichard
Allison JanneySally
Claire DanesJulia Vaughan
Se komplet creditliste her

Bølger gennem tiden
 
Biografier findes der rigeligt af disse år. Det samme gælder filmatiseringer af litterære klassikere. Som udgangspunkt er det derfor forfriskende at opleve The Hours, der, selvom den ganske vist selv er en filmatisering af en prisbelønnet roman, prøver at tegne kapitler til en litterær klassikers virkningshistorie, samtidig med at den skitserer biografiske træk ved forfatterinden. Forfatterinden er Virginia Woolf, og bogen er 'Mrs. Dalloway'.

Tre kvinder og en bog
Fortællingen i The Hours forløber gennem tre tidsperspektiver, der alle er bundet sammen af bogen, dens tanker og følelser. I den imponerende præsentationsrunde, mens de indledende credit-skilte stadig glider over lærredet, møder vi forfatterinden selv (Nicole Kidman), mens hun indleder arbejdet på romanen og kæmper mod en snigende mental isolation i en engelsk landsby i 1923, vi møder den amerikansk L.A.-husmor Laura Brown (Julianne Moore), der prøver at leve op til de kravene som mor og kone på hendes mands (John C. Reilly) fødselsdag i 1951, samt den moderne New York'er Clarissa Vaughan (Meryl Streep), der forbereder en stor fest for sin ven, den prisbelønnede forfatter Richard (Ed Harris), der er ramt af AIDS.
'Mrs. Dalloway', der er fra 1925 og i øvrigt blev filmatiseret nogenlunde lige efter bogen af Marleen Gorris i 1998 med Vanessa Redgrave i titelrollen, følger overklassefruen Clarissa Dalloway, der forbereder et aftenparty for Londons højborgelige selskab, som hun er en inkarneret del af. Romanen, der er blevet en af det 20. århundredes klassikere, følger Mrs. Dalloway, hendes tanker og følelser i løbet af én dag, mens hun undervejs tænker tilbage på ungdommen og gør eksistentiel status over sit liv.
Egentlig opsummerer Laura Brown mest præcist bogen, da hun, i en af filmens mest blændende scener, forklarer en veninde, at det er "en bog om en kvinde, der er utrolig selvsikker. Netop derfor tror alle, at hun har det godt. Men det har hun ikke."
Også meget præcist om Mrs. Dalloway siger Richard til Clarissa Vaughan, der er den af de tre kvinder i filmen, der har flest ligheder med romanfiguren, at hun evig og altid holder fester for at dække over stilheden. Ved at påtage sig rollen som en, der er til for andre, slipper hun for at tænke på sig selv.

Forbundet på tværs af tid og sted
Filmen er baseret på Michael Cunninghams roman fra 1998, der, blandt utallige priser, blev belønnet med en Pulitzer'er for fiktion. Instruktøren er britiske Stephen Daldry, der for to år siden brød stort igennem med sin debutfilm, fortællingen om den dansende dreng fra arbejderklassen, Billy Elliot.
Der er mindst et ocean imellem Billy Elliot og The Hours, der er produceret af de amerikanske selskaber Miramax og Paramount, men det kunstneriske niveau er på ingen måder gået tabt på rejsen.
En af Daldrys helt store fortjenester med The Hours er, at han har formået at balancere fortællingen så præcist, at man uden forkendskab kan lade sig rive med af strømmen, samtidig med at kendere af Woolf og hendes roman også kan overraskes undervejs. Et godt stykke af vejen skifter Daldry mellem tid, sted og personer gennem variationer over Woolfs berømte 'tunnelteknik': Følelser eller tanker på ét tidspunkt kædes sammen med de samme følelser eller tanker på et andet. Det imponerende her er, at skiftene også virker vellykkede på tværs af personerne. Teknikken er ikke anvendt helt konsekvent, men de øvrige skift hjælpes godt på vej af Philip Glass' intenst strømmende score, der med sit ivrigt repeterende tema lader klassiske og moderne elementer smelte sammen til en særdeles velegnet helhed.

Tour de force i skuespilkunst
En ting er imidlertid filmens imponerende struktur og dens grundige tematisering af kvinders løsrivelse fra deres klassiske kategorier på tværs af tiderne: Filmens største trumfkort er rollebesætningen. Med tre af tidens allerstørste skuespillerinder i de tre store kvinderoller og et væld af stærke navne på flankerne er filmen en sand tour de force i skuespilkunst.
Ligesom juryen på filmfestivalen i Berlin, der tildelte Nicole Kidman, Julianne Moore og Meryl Streep skuespillerindeprisen i fællesskab, vil jeg ikke begive mig ud i at skelne mellem, hvem af dem, der er bedst. De synes alle helt igennem velvalgte til rollerne og imponerer på hver deres vis. Nicole Kidman, der med en næse delikat som en galionsfigur, har vænnet os til, at hun sejler direkte ud fra lærredet, træder her, godt hjulpet på vej af sminkørerne, rent ind i rollen som den indesluttede forfatterinde, der kæmper for bare at kunne forliges med sine omgivelser. Julianne Moores tilsyneladende usminkede ansigt, hendes bævrende stemme og nervøst spillende øjne leder ligeledes oplevelsen direkte til hendes karakter og væk fra hendes status som superstjerne. Der underspilles generelt med stor overbevisning. Meryl Streep er den, der med sin rolle som Clarissa Vaughan har størst risiko for at tippe til det patetiske, men hun undgår det ved hele tiden at holde sig i bevægelse, når hun er i billedet, ved, som Richards kommentar om hendes karakter, hele tiden at udfylde stilheden.

Virkelighedsnært, menneskeligt og eftertænksomt
Strømmene løber sammen i en formfuldendt helhed i The Hours, og der er meget at tage med sig hjem. Sammen med forrige uges dvd-udgivelse, Orkidé-tyven, er den med til at minde om, at afkastet fra USA's drømmefabrik også kan være virkelighedsnært, menneskeligt og eftertænksomt. Hvis man nyder den slags påmindelser, kan filmen næsten ikke anbefales nærmere.
 
DVD-vurdering
Er man stor fan af Virginia Woolf og faldt Stephen Daldrys filmatisering af Michael Cunninghams bog i ens smag, så er der afgjort gode grunde til at investere i den fornemme danske DVD-udgivelse. Den byder på både gode uddybende interviews, 2 sæt kommentarspor og masser af baggrund om filmen såvel som Woolfs liv, forfattervirksomhed og samtid.

Det er først og fremmest i de små featuretter, der er interessante ting at finde. I et af dem fortæller de tre stjerneskuespillerinder, Nicole Kidman, Julianne Moore og Meryl Streep indgående om arbejdet med rollerne, en lille dokumentar lader litterater placerer Virginia Woolf i hendes samtid og komme med biografiske detaljer, i en tredje featurette fortæller komponisten Philip Glass om den udfordring det var at lave filmens utraditionelle score-musik. Michael Cunningham og David Hare fortæller i en fjerde om arbejdet med bogen og manuskriptet og om deres forhold til Woolfs ”Mrs. Dalloway”. Gennemgående er featuretterne præcise og informative.

Og så er der de to kommentarspor. På det ene sidder Stephen Daldry og Michael Cunningham sammen og taler om arbejdet med filmen. Parløbet fungerer fint, og selvom det primært er Daldry, der fører ordet, er Cunningham god at have med som både spørgende og bidragende makker. Mindre flydende er det andet kommentarspor, hvor Kidman, Moore og Streep hver i sær kommenterer deres egne scener.

Man skal være opmærksom på at hovedparten af ekstramaterialet er på engelsk og utekstet.

Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indl�g:

Seneste kommentarer: (51 i alt - L�s alle)
 
ForfatterIndl�g
新入荷·数量&#3848
20-12-2015 23:44
通常 I しない しかし、ブログに| | ポストの記事を 学ぶ読ん私はしたいこれは、ライトアップと言う、非常に試みることを見てみることをとそれ私は !あなたの文章は私味 びっくりびっくりされています。 おかげで、かなり 素晴らしい ポスト。
新入荷·数量限定 2015春夏新色追加 http://gokartbudapest.hu

即日出荷 格安&#3
14-12-2015 02:01
ちょっとそこ私はそうです励起私はあなたのウェブサイト、私は本当に私は研究していたが、事故 のための何か他のもの、とにかくのため顕著ポストとオールラウンドスリリングブログ(私もテーマ/デザインを愛して)楽しま、私は通過読み取りますこれですべての分私はブックマーク持っていることを、また、コメントを追加あなたのRSSフィード、私は時間があるときに、私は素晴らしい チョ·}以上、{素晴らしいを維持ください。
即日出荷 格安送料無料激安通販 http

正規商品 国内&#2
7-12-2015 00:52
こんにちは! 私は単に親指アップ| 大きな巨大 | あなたA提供あなた与える したいしたい あなたのため | 情報素晴らしいです あなたが持っているこの記事の|あなたはここで、持っています。より早くするために | に戻って戻ってくる 。
正規商品 国内即発 http://www.pujckypenez.info

店内全品ポイ&#12
30-11-2015 06:53
優れた 記事。あなたの| 情報情報のような種類ブログサイト | 投稿を書いください。 IMで本当に感動それ。
店内全品ポイント10倍 国内即発 http://endzone-games.com

国内即発 最高&#2
26-11-2015 00:14
スウィートブログ!ヤフーニュースに周りサーフィン閲覧間、私はそれを発見しました。ヤフーニュースに記載されている取得する方法について| 提案のヒントあなたがいずれかを持っていますか?私はしばらくの間しようとしてきたが、私はそこに着くように見えることはありません! ありがとうございます
国内即発 最高品質を待つ http://www.remax.nieruchomosci.pl


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Fifty Shades of Black4/2
Den danske pige4/2
Ex Machina4/2
Brødre [2015]3/2
1864 - brødre i krig1/2
The Big Short28/1
Tordenskjold & Kold28/1
Motley's Law27/1
The Revenant21/1
Krop & sjæl21/1
Flere bio-anmeldelser
 
The Gift8/2
Tavshedens labyrint5/2
Trainwreck2/2
Den franske forbindelse1/2
Maze Runner: Infernoet29/1
No Escape25/1
Phoenix22/1
Hitman: Agent 4719/1
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken skuespiller medvirker ikke i Once Upon a Time in Mexico?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2016 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sథ Google