CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Spy Kids 2: Island of Lost Dremas

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2002

Manuskript:
Robert Rodriguez

Producere:
Elizabeth Avellan
Robert Rodriguez

Fotograf:
Robert Rodriguez

Klipper:
Robert Rodriguez

Komponist:
John Debney
Robert Rodriguez

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributør:
Walt Disney Studios Motion Pictures

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(45 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
09-07-07:
Rodriguez og Barbarella
09-12-04:
Rodriguez finder sine forældre
01-07-04:
Banderas instruerer igen
20-01-04:
Robert Rodriguez’ Madman
12-02-03:
Stallone i Spy Kids 3
31-01-03:
Cheech & Chong vender tilbage
31-12-02:
Banderas upopulær hos mexicanere
12-04-01:
Kapløb - 2 film på vej om Che Guevara
28-03-01:
Zorro sætter sit mærke - igen
29-11-00:
Spanier filmatiserer legenden om Fu Manchu
 
Anmeldelser:
11-05-12:
Spy Kids 4D
22-05-06:
Legenden om Zorro
14-09-04:
Spy Kids 3D - Game Over
21-08-02:
Monsters, Inc.
10-04-02:
Spy Kids
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
1.85:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Kommentarspor, "10 minuters filmskole", fraklippede scener (evt. med kommentarer), featurette, bag scenen-montage, stunt-featurette, udstyrsmontage, historietime-featurette, musikvideo, trailer, kunstgalleri, fotogalleri, spil
Spy Kids 2

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Adventure, Sci-fi
Varighed:102 minutter
Instruktør:Robert Rodriguez
 
Anmeldelsesdato:10-09-2003
Medvirkende:Som:
Antonio BanderasGregorio Cortez
Carla GuginoIngrid Cortez
Alexa VegaCarmen Cortez
Daryl SabaraJuni Cortez
Steve BuscemiDr. Romero
Mike JudgeDonnagon Giggles
Se komplet creditliste her

Licence to thrill
 
Robert Rodriuez er tilbage i legeland med endnu en fortælling om den farverige familie Cortez, og denne gang får børnene endnu mere plads. Spy Kids 2 samler op, hvor forgængeren slap, børnene Juni og Carmen er nu selv blevet spioner, de bedste i branchen. Efter lidt knas i maskineriet er Carmen og Juni på vej til det store opgør. Lokaliteten er en hemmelig ø, hvor filmens farlige gadget, Hyber-mondulatoren, befinder sig, men øen er et elektronisk sort hul. Intet af deres smarte spion-udstyr virker, så ungerne må nøjes med at bruge deres kvikke hoveder for at redde verden.

Nye personer
Det er igen Alexa Vega og Daryl Sabara, der spiller Carmen og Juni og ligesom i sidste film skændes og mundhugges de konstant, trods deres nye status som superagenter. Og for at gøre familieidyllen komplet, så dukker Ingrids (Carla Gugino) forældre op, lige da hun og Gregorio (Antonio Banderas) tager afsted for at redde deres spionbørn, som de naturligvis er bekymrede for. Bedsteforældrene (Ricardo Montalban og Holland Taylor) er ved at drive specielt Gregorio til vanvid, men de blander sig kun, fordi de også er bekymrede for Carmen og Juni. Ungerne har dog godt tjek på situationen, og den gale videnskabsmand Romero (Steve Buscemi), som de render ind i på øen, viser sig at være til en slags hjælp.

Action uden overraskelse
Spy Kids 2 er på alle måder en fin fortsættelse til originalen fra 2001. Der er tale om et helt nyt eventyr, og da børnene både er blevet ældre og klogere, bliver der ikke genbrugt for meget fra Spy Kids andet end moralen om, at det altid er rart at have familie – ligegyldigt hvor anstrengende det nogen gange kan være. Filmen lider generelt af at være al for forudsigelig, ved vi ikke godt i forvejen, at svigerforældre er en udfordring, at skurken får, hvad han fortjener og at små piger med lyse lokker aldrig er helt onde?

Where pigs fly....
Det forvoksede legebarn Rodriguez har denne gang også fået stillet lysten med de næsten tegneserie-agtige konstruktioner. I Spy Kids 2 er filmens herligheder ikke en masse smart udstyr, men nogle af de mest underlige skabninger, man kan tænke sig. Samtidig krydrer Rodriguez også affæren med lidt til de vokse i form af et par filmreferencer, de fleste subtile, med undtagelse af Junis lille mekaniske bille, der viser Spider-Man, hvordan man svinger. Computer-effekterne er blevet meget bedre - et større budget kan gøre underværker på den front.
Der er fuld action i tanken og hastigheden kommer aldrig ned under underholdningsgrænsen. Så børn kan sagtens tage deres forældre med i biografen – de kan uden problemer også more sig i selskab med spionfamilien Cortez.
 
DVD-vurdering
Med Robert Rodriguez’ film får man altid noget for pengene, når man investerer i dem på dvd. Først og fremmest er han en lidenskabelig lærer, der ivrigt og informativt fortæller alt, hvad man bør vide, om at lave film – så kommentarsporet er naturligvis vældig interessant. Yderligere ligger der en masse spændende ting på udgivelsen.

Først er der et par featuretter. 'En ny slags Spy Kid' hedder den første, det er en cirka 10 minutters lille reportage om de fysiske udfoldelser, som ungerne skulle igennem. De unge skuespillere fortæller selv om, hvad de skulle lave, og for børn, der elsker sport og lignende, er det morsomt at se.

Den næste featurette, 'Undervisning i Big Bend Nationalpark', er en fem minutters reportage om området, som filmen er optaget i. Det hele er en bag kameraet-featurette, hvor en af nationalparkens ansatte fortæller lidt om områdets historie. Det er ikke spild af tid, men man skal være lidt af en geologi-nørd for at sætte pris på det indslag.

Så følger en udstyrsmontage, en sammenklipning af alt det sjove udstyr, der optræder i filmen med skuespillernes begejstrede forklaring. Man bliver ikke meget klogere af at se den korte montage, men den er en udmærket slags opsummering af alt det mystiske udstyr, der er med i filmen.

Den næste featurette er heller ikke banebrydende oplysende. Det er otte forskellige scener, der bliver gennemgået, og hvis man synes, det er sjovt at se, hvordan man laver film, så er de ganske fine.

Derimod er den sidste featurette på ingen måde harmløs. Featuretten 'På arbejde døgnet rundt – en dag i Spy Kids liv' er tæt på propaganda. Featuretten er tydeligvis lavet til en børnevenlig tv-kanal for indholdet er klippet utroligt poppet sammen. Der er ikke så meget 'filmreklame' over featuretten som de sædvanlige 'making of'-featuretter, derimod har man fået klippet de cirka 20 minutter sammen, så det ser ud som om, at filmoptagelser er det fedeste i hele verden. Forældre til børn, der i forvejen gerne vil være skuespillere, er hermed advaret: næsten hvilket som helst barn (store som små), der ser dette indslag, vil få lyst til at lave film!

Men featuretterne er ikke det eneste – eller det bedste - i bonuspakken. Indslaget der bærer titlen '10 minuters filmskole' er (ligesom kommentarsporet) kræs for alle filmelskere. Ligesom til Rodriguez' andre film, har han vedlagt en lille montage, der decideret uddyber processen med at lave film. På 10 minutter går han nogle af de forskellige scener igennem og forklarer, hvordan de er lavet billigt og nemt, så man kan spare tid og penge. For folk der bare gerne vil se lidt mere om Spy Kids 2 er indslaget ikke specielt interessant, men gider man bruge 10 minutter på skolebænken – så får man bestemt også noget ud af det.

For kommentarsporet gælder de samme regler – her spilder Rodriguez ikke meget tid på at fortælle om, hvor sjovt alle havde det. Han bruger i stedet tiden til at forklare selve arbejdet med de individuelle scener, og han er en fremragende fortæller og dygtig til at lære fra sig.

Alt i alt er det en fantastisk mængde ekstramateriale, der kan findes på udgivelsen. Et spil er det også blevet plads til – som skal spilles EFTER man har set filmen, ellers bliver spørgsmålene (som hele spillet er bygget op omkring) ret svære at svare på. En trailer (ikke flere som coveret ellers antyder), en musikvideo (det er blot filmens sidste scene, intet nyt der) og to billedgallerier kan man også finde. Det almindelige fotogalleri er ret uinteressant, mens kunstgalleriet er værd at zappe igennem. Den består af en bunke tegninger fra filmens tidlige fase.

Filmen kan ses i to versioner, på dansk og på engelsk, så hvis de større børn gerne vil se originaludgaven har de her muligheden, men i den engelske afdeling er der ikke undertekster til de mange små programmer, men så kan man bare hoppe over på den danske version for at få dem med - det er jo ren luksus!

Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (3 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Jooh
28-2-2007 18:22
Jooh jeg ka' li' den' film

cube_soup
5-3-2003 10:33
Som Fuzhi siger så var 2'erens budget ikke højere end 1'erens. 2'erens budget var faktiskt 30 millioner $ og 1'erens budget var 35 millioner $, altså var 2'eren 5 millioner $ billigere end 1'eren.

Fuzhi
28-2-2003 09:59
Spy Kids 2 havde ikke et større budget end 1eren. Der er blot tale om at den tekniske udvikling siden 1eren har gjort det betydeligt billigere at lave bedre og flere computer-effekter


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Vi ses deroppe14/6
Stor som en sol14/6
Den skyldige14/6
Sommeren 19937/6
Junglebanden7/6
Jurassic World: Fallen Kingdom7/6
Fædre og sønner6/6
Isle of Dogs31/5
Mit Grønland24/5
Skjold & Isabel24/5
Flere bio-anmeldelser
 
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Blade Runner 20492/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Afslut denne apokalyptiske forudanelse fra The Omen: ” From the eternal sea he rises/Creating armies on either shore/Turning man against his brother..."?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google