Delete Duplicates in iTunes, How to get album artwork on iTunes? , How to clean up iTunes library , recover deleted notes on iPhone 5, How to recover deleted text messages on iphone 5 .
CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik p en region for at lse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
From Russia With Love

Produktionsland:
England

Produktionsr:
1963

Manuskript:
Johanna Harwood, Richard Maibaum

Producere:
Albert R. Broccoli
Harry Saltzman

Fotograf:
Ted Moore

Klipper:
Peter R. Hunt

Komponist:
John Barry

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributr:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(21 stemmer)

Ls ogs...
Nyheder:
07-04-05:
Bond-producenter tavse om Daniel Craig-tip
07-04-05:
Redford og Connery: Høres men ikke ses
06-07-04:
Agent 007 fortæller alt
16-07-02:
Sean Connery tilbage som spion
22-02-02:
Sean Connery i tegneserie-filmatisering
 
Anmeldelser:
24-04-07:
Casino Royale
12-06-01:
Never Say Never Again
12-06-01:
Casino Royale [I]
10-04-01:
Licence to Kill
10-04-01:
The Living Daylights
21-02-01:
Octopussy
07-02-01:
Moonraker
15-11-00:
Live and Let Die
15-11-00:
Diamonds Are Forever
30-10-00:
On Her Majesty's Secret Service
04-10-00:
You Only Live Twice
 
Artikler:
13-09-02:
Spioner, patroner og film-ikoner
06-06-01:
At overleve en kold krig
 

Ls ogs...
I temaet James Bond:
 
At overleve en kold krig
Dr. No - Mission Drab
Thunderball
You Only Live Twice
Cleese forfremmet til Q i næste Bond-film
Ny mand i majestætens tjeneste
Rygter om von Trier og James Bond

DVD-specifikationer
Billedformat:
WideScreen, 16:9

Lyd:
Dolby Digital

Ekstra materiale:
Små kommentarer til filmen af holdet bag kameraet, Inside From Russia With Love-dokumentar, Portrætfilm om Harry Saltzman, Billedegalleri,
From Russia With Love

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Thriller/Action
Varighed:110 minutter
Instruktr:Terence Young
 
Anmeldelsesdato:21-06-2000
Medvirkende:Som:
Sean ConneryJames Bond
Daniela BianchiTatiana Romanova
Pedro ArmendarizKerim Bey
Lotte LenyaRosa Klebb
Robert ShawRed Grant
Bernard LeeM

Bond på rejse
 
Efter Dr. Nos store succes fik producenterne Albert R. Broccoli og Harry Saltzman mod på at sende den britiske superagent James Bond ud på flere eventyr. Materiale var der masser af i Ian Flemings store samling af romaner, og valget faldt på From Russia With Love - en lille, tæt historie som fik fornøjelsen af et dobbelt så stort budget som den første film.

Skakmesterens fælde
Holdet omkring filmen var i store træk det samme. Instruktøren Terence Young havde godt fat i miljøet, og da serien nu var en etableret succes, kunne man arbejde lidt mere langsigtet med personerne. I denne og den efterfølgende film Goldfinger blev Bond-universet lagt endeligt på plads – og på mange måder står netop disse to film tilbage som etablerende højdepunkter for resten af serien. Verdensorganisationen SPECTRE er lidt mopsede over, at Bond dræbte et af deres medlemmer i den første film, og derfor vil de lokke den eventyrlystne agent i en fælde. Lokkemidlet er en russisk kodemaskine, Lektor, som alle efterretningstjenester er ude efter. Selvom MI6 er klar over, at det er en fælde, må de alligevel sende en mand til Istanbul for at forsøge at få fingrene i den værdifulde maskine. Som en ægte McGuffin – Hitchcocks udtryk for en ligegyldig ting, der holder filmen i gang – fungerer Lektor’en som målet for alles begær. Både russere, bulgarere, sigøjnere og englændere gør ihærdige forsøg – og i kulissen sidder SPECTREs folk, anført af den ariske håndlanger Grant, og venter på det rette tidspunkt at slå til.

Spion med stort rejsebudget
Det store budget kommer til udtryk i de mange eksotiske locations. Istanbul er en sydende metropol, hvor skuespilleren Pedro Armendariz (i sin sidste rolle), som MI6’s lokale medarbejder, har styr på alle de andre spioner. Der er flotte scener fra den indledende skakturnering i Venedig, hvor geniet Kronsteen udtænker den listige fælde for Bond, en nervepirrende køretur med selveste Orient-ekspressen op over Balkan – og endelig båddrama på vejen tilbage mod Venedig. I alle omgivelser begår Sean Connery sig med en naturlig elegance og en sand spions forkromede overblik. Men samtidig uden at virke overjordisk og usårlig. Flere gange må han reddes af filmens andre personer – og i indledningssekvensen bliver han sågar myrdet, selvom der viser sig at være en god forklaring på det.

Q Branch
Nu afdøde Desmond Lllwelyn debuterer i en ung og rank skikkelse som lederen af Q Branch; MI6’s eget lille opfinderkontor – og Bond får også god brug for de første eksemplarer af de sidenhen berømmede Bond-gadgets. På kvindefronten begaves man med Miss Universe-deltageren Daniela Bianchi i rollen som Tatiana Romanova; den smækre russer som uvidende bliver brugt som lokkedue for den dameglade agent, samt den vidunderlige Lotte Lenya som skrap russisk oberst med slet skjulte lesbiske tendenser. Med et udseende, der får en flodhest til at være attraktiv, er Lenya en af seriens mest mindeværdige skurkinder – og hun har da også været stor inspirationskilde for den skrappe Frau Farbissina i agentparodierne om Austin Powers.

Svært at være objektiv
I bund og grund er From Russia With Love egentlig kun en standard-thriller, som får sin ekstra vitalitet af elegancen og et velkoreograferet slagsmål ombord på Orient-ekspressen. Sean Connery fylder mere i rollen som Bond, men handlingen er kompakt og tiltider fjollet på en næsten dum måde. Men en anmeldelse her næsten 40 år efter premieren, må godt være præget af nostalgi og bagklogskab. Og filmen står sig stadig godt som uforpligtende underholdning.
 
DVD-vurdering
Bond-serien på DVD er ved at blive et rendyrket samlerobjekt, for man har fulgt den imponerende flotte Dr. No-udgivelse op med en ligeså vellykket. Mange af de vigtige folk bag kameraet er døde, men i stedet har James Corck fra The Ian Fleming Foundation samlet lydklip fra interviews o.lign – og det udgør et noget fragmenteret, men meget informativt lydspor. Derudover er der smidt en hel række promotionmateriale fra filmens premiere på skiven – og det er sjovt at se, hvordan man forsøgte at sælge en relativ ny succes til publikum. En lang dokumentar bag om filmen er et fascinerende indblik i filmseriens magi, og portrættet af produceren Harry Saltzman er, om end dårligt opbygget, et fint billede af en original med visioner. Billedet er i topkvalitet, mens lydsiden ikke kan gøre andet, end at gengive den ikke særlig perfekte lyd fra filmen. Mange af skuespillerne er dubbet, og det går voldsomt ud over læbe-synkroniseringen. Men From Russia With Love kan sagtens få en plads på reolen.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlg:

Seneste kommentarer: (5 i alt - Ls alle)
 
ForfatterIndlg
Den fornuftige
26-1-2010 01:57
Lavbudget eller ej. From Russia With Love er den bedste spionfilm, der nogensinde er lavet og special effectsne i denne film holder stadig. Hvad skal man dog også bruge alt det CGI til? De bedste historier kan fortælles med langt færre effekter.
From Russia With Love er den bedste 007 film ever. Skarpt forfulgt af Licence To Kill.

michaelw
22-2-2007 11:25
En af de mest sjove og mest sprængfyldte manuskript til en bond film nogensinde.
Scean connery er igen at finde i titelrollen og gør som altid et flot og velpoleret job.

åbningsscenen med rulleteksterne der ruller over mavedansernes maver er nok en af de bedste åbningsscener til en bond film til dato.
Fire stjerner.

che
8-12-2003 15:15
Hvis jeg hurtigt skulle nævne de tre bedste Bond-film ville jeg sige From Russia with love, License to kill og Goldeneye. Men hensyn til special effectes, så kan jeg bedst lide de Bond-film med færrest special effects, som så også generalt er de mest realistiske. Jeg syntes personligt, at Die Another Day indeholder nogle af de dårligste special effects, jeg nogen sinde har set, samtidig med at den har den ringeste historie af alle Bond-film. Jeg håber at den næste Bond-film, hvis de ellers laver en til, holder en mere realistisk linie, og at de enten skifter Brosnan ud, eller sender ham på slankekur.

Jacob
8-12-2003 14:09
Du har til dels ret.... Men som filmindustrien udviklede sig mht. brugen af special effects er James Bond filmene blevet bedre rent teknisk. De første james bond film var lavbudget film i hvert fald i forhold til de senere og selvfølgelig de helt nye. Der er visse essentielle ting der skal være en james bond film, visse ting der kendetegner selve JB konceptet. Stort set alle film er på hver sin måde en enestående spionthriller... Udover selvfølgelig den med George Lazenby. Selv syntes jeg også at Roger Moore var en dårlig JB der måske hev lidt ned i statistikken over brilliante film i serien, men ikke desto mindre ndeholdt også hans film de fede kendetegn. Sean Connery er min favorit...

Casper J.
8-12-2003 13:53
Denne film er uden tvivl en af de bedste film i Bond-serien. Den er forholdsvis realistisk, har flotte og spædende scener og er på ingen måde hverken pjattet eller latterlig som flere af de senere blev det. FROM RUSSIA WITH LOVE er den ultimative spionthriller... Giv den selv den oplevelse og se den!

* * * * * * (ud af 6!)


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
My Life Directed by Nicolas Winding Refn17/7
Abernes Planet - Revolutionen17/7
Sommersøndag17/7
Bad Neighbors17/7
Transformers: Age of Extinction10/7
Minisekterne10/7
Ung og smuk10/7
Kraftidioten3/7
Sådan træner du din drage 23/7
Enough Said26/6
Flere bio-anmeldelser
 
Saving Mr. Banks21/7
Nebraska18/7
Monumenternes mænd15/7
300: Rise of an Empire14/7
Klokkeblomst og piratfeen4/7
Kartellet2/7
LEGO-filmen - et klodset eventyr1/7
Lone Survivor30/6
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvor kommer Björk fra, som spillede hovedrollen i Lars von Triers Dancer in the Dark fra 2000?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2014 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sథ Google
シャネル バッグ; シャネル バッグ
How to Transfer Photos from PC to iPhone How to Recover Deleted Notes on iPhone retrieve deleted text messages from iphone How to Recover iPhone Data Without iTunes Backup? How to Extract files from iPhone Backup? transferring music from ipod to computer blu ray ripper transfer contacts from iphone to android