CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
The Hunted

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2003

Manuskript:
David Griffiths, Peter Griffiths, Art Monterastelli

Producere:
James Jacks
Ricardo Mestres

Fotograf:
Caleb Deschanel

Klipper:
Augie Hess

Komponist:
Brian Tyler

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(33 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
10-11-03:
Connie Nielsen i Bier-film
19-07-03:
Malick instruerer allerede igen!
10-03-03:
Martin/Latifah indtager toppen
30-10-02:
Ron Howard laver western
17-07-02:
Del Toro & Penn med Love is a Bitch-instruktør
15-07-02:
'At Have og ikke Have' et nyt 'Witness'
08-07-02:
Men in Black 2s rekordweekend
25-05-02:
Polanski, Connie Nielsen og skandalesex på Cannes
05-05-02:
Benecio Del Toro i ny Nakata-genindspilning
12-03-02:
Nyt fra Harrison Ford & Benicio Del Toro
07-09-01:
Fincher, Pitt & Del Toro i køkkenet
05-07-01:
The Killers filmatiseres igen
25-05-01:
Sagsanlæg over Exorcisten
25-04-01:
Tommy Lee vender ikke tilbage
24-02-01:
Pris til Connie Nielsen
02-02-01:
Benicio jages af Connie og Tommy Lee
16-10-00:
Connie Nielsen spiller videre i Hollywood
 
Anmeldelser:
22-09-08:
In the Valley of Elah
07-06-07:
Requiem
25-10-05:
Man of the House
14-09-04:
21 Grams
27-05-03:
One Hour Photo
04-12-02:
Men in Black 2
01-10-02:
Kapring på åbent hav
04-06-02:
Løftet - The Pledge
05-03-02:
Flygtningen
15-10-01:
Traffic
24-07-01:
Exorcisten - Director's Cut
03-07-01:
Way of the Gun
15-05-01:
Space Cowboys
29-01-01:
Rules of Engagement
25-11-00:
Mission to Mars
22-11-00:
Gladiator
25-10-00:
Blown Away
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
Ukendt

Lyd:
Ukendt

Ekstra materiale:
Ukendt
The Hunted

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Action
Varighed:91 minutter
Instruktør:William Friedkin
 
Anmeldelsesdato:03-09-2003
Medvirkende:Som:
Tommy Lee JonesL.T. Bonham
Benicio Del ToroAaron Hallam
Connie NielsenAbby Durrell
Leslie StefansonIrene Kravitz
Ron CanadaVan Zandt
José ZúñigaBobby Moret
Se komplet creditliste her

Rambo på flugt
 
William Friedkin toppede uden tvivl i 70’erne med stærke værker som The French Connection og Exorcisten, men da han med Rules of Engagement fra 2000 lavede en tæt og dynamisk retssalsfilm sat i militærets lukkede verden, anede man håb om et stærkt comeback. Tommy Lee Jones og Samuel L. Jackson var formidable i filmen, og på papiret ligner The Hunted også skitsen til en rigtig god idé. Sådan skulle det bare ikke gå.

Opgøret
Historien er klassisk, men det skal jo ikke forhindre den i at blive fortalt igen. En elitesoldat (Benicio Del Toro) har efter endt tjeneste i Europa, som man ser i den dynamiske og voldsomme åbningssekvens, trukket sig tilbage til en skov, hvor han lever isoleret, tumlende med sine egne problemer. Vi hører egentlig først fra ham igen, da han brutalt slagter to fritidsjægere, der tilfældigvis passerer hans vej. Nu er sagen gået fra at være en penibel sag for militæret til at være en mordsag, og så kan vi få trukket det grånende es ind fra vildmarken. Bonham (Tommy Lee Jones) er gammel FBI-mand, som faktisk også havde et højt specialiseret job i militæret med at tjene elitesoldater i den gamle kunst at overleve uden moderne hjælpemidler – og tænk blot: læremesteren skal jage den vildfarne elev ned som en gal hund og lur mig om ikke det ender i et nærmest mytisk opgør mellem far og søn, lærer og elev – retfærdighed og vanvid.

Ligegyldig jagt
Så her har vi en 60-årig pensionist på jagt efter en formodet veltrænet topdræber... alene det at kunne dreje en hel spillefilm over den historie er imponerende. Man kan sige mange pæne ting om Tommy Lee Jones, men det er immervæk 10 år siden han var Gerrard i Andrew Davis' fantastiske Flygtningen, og han er på ingen måde blevet yngre med alderen. Dengang var det tilmed i høj grad hjernen, han skulle bruge til at udmanøvrere Robert Kimble med, hvor det i The Hunted er langt mere fysisk baseret. Og det holder simpelthen ikke, når man fra manuskriptforfatterens side giver ham bare en minimal chance for at overleve i det selskab. Del Toro leverer en af karrierens værste præstationer som elitesoldaten, der hverken ligner en soldat eller noget som helst andet farligt, faktisk fremstår han snarere som en stor, savlende hundehvalp af den type, der skal skydes inden den får bidt for mange. Ufatteligt, at det blot er to år siden, at han hentede en Oscar hjem til hundehuset. Danske Connie Nielsen får kippet lidt med flaget i en uendelig ligegyldig rolle som ordensmagtens repræsentant i Bonhams skygge, mens Tommy Lee Jones i det mindste kæmper nydeligt for at virke barsk nok som forfølgeren.
Det er tydeligt, at Friedkin har forsøgt at destillere kampen mellem to mænd til noget universelt, religiøst og ophævet – men udover et par bøvede bibelske referencer, et solidt tempo og en masse, masochistiske voldsudladninger er der intet af værdi at komme efter i en gennemført tarvelig og ligegyldig film.
 
DVD-vurdering
Vurdering af ekstramaterialet har ikke været mulig, da distributøren pt. ikke har stillet anmelderkopi til rådighed.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (8 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
rene´ dalsgaard jensen
15-3-2007 18:48
jeg har se hunted
den er gode og
fint film og
og jeg synte
connie nielsen
er gode skuespiller
jeg os høre hun
vent barn med ulrich lars kærlig hilsen rene´´ dalsgaard jensen

michaelw
6-10-2006 11:09
Dette er måske uden at tage munden for fuld william friedkins værste og kedekigste film nogensinde.
William fridkin som gav os film som The French Connection og The Exorcist så er den her film slet ikke inden for hans standard.
En stjerne.

BlueBear
10-9-2003 16:50
Se First Blood - dét er en underholdende film!

Allan
10-9-2003 14:23
jo jo bluebear , selvfølgelig er The Hunted ikke i den bedste ende ( har selv favoritter som American Beauty og About Smith) , men bare fordi en film er uoriginal og næsten uden handling ka`den godt være underholdende lige de halvanden time man ser den ..

Jake
9-9-2003 22:39
Kan godt ses, men er for meget en rip off af First Blood.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
The Meg9/8
Mission: Impossible - Fallout2/8
Hotel Artemis26/7
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Skyscraper12/7
Under træet5/7
Ant-Man and the Wasp4/7
Du er den28/6
Flere bio-anmeldelser
 
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
The Florida Project17/7
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri3/7
Black Panther2/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
I hvilken film hører man følgende citat:

"This is gonna be fun. We can stay up late, swap manly stories, and in the morning.... I'm making wafles!"
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google