Delete Duplicates in iTunes, How to get album artwork on iTunes? , How to clean up iTunes library , recover deleted notes on iPhone 5, How to recover deleted text messages on iphone 5 .
CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik p en region for at lse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
De grønne slagtere

Produktionsland:
Danmark

Produktionsr:
2002

Manuskript:
Anders Thomas Jensen

Producere:
Kim Magnusson
Tivi Magnusson

Fotograf:
Sebastion Blenkov

Klipper:
Anders Villadsen

Komponist:
Jeppe Kaas

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributr:
Sandrew Metronome

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(368 stemmer)

L�s ogs�...
Nyheder:
12-11-13:
TV-serie: Hannibel - sæson 1
22-09-05:
Prominente herrer samarbejder
01-04-05:
Natsværmerpris til to gange Bro
09-07-04:
Anders Thomas Jensen optager med stjernebesætning
23-04-04:
De grønne slagteres store hæderspris
01-04-04:
Dansk film under prisregn
02-03-04:
Fantasporto-priser til danske film
02-02-04:
Arven toppede hos Robert
19-01-04:
Bodil-nomineringerne 2004
18-11-03:
Amerikansk pris til Se til venstre...
16-09-03:
Fem danske film indstillet til EFA
08-09-03:
2 mio. billetter solgt til danske film i år
12-06-03:
Ridder Mads laver film med Bruckheimer
24-05-03:
Ungdomspris til Boes Reconstruction i Cannes
29-04-03:
Kim Magnusson til Nordisk Film
08-04-03:
Arven hitter, Anja og Viktor er hurtigt i hælene
06-03-03:
Novellefilm takker af
03-03-03:
Bodil uden overraskelser
11-02-03:
Danske Oscar-drømme
11-02-03:
Cinemazone-priserne 2002 uddelt
03-02-03:
Steen scorede en Robert til hver hånd
 
Anmeldelser:
26-02-07:
Sprængfarlig bombe
25-05-06:
Mørke
17-10-05:
Adams æbler
11-10-05:
Solkongen
03-03-04:
Rembrandt
12-01-04:
Torremolinos 73
26-02-03:
Elsker dig for evigt
31-01-03:
En som Hodder
03-12-02:
Gamle mænd i nye biler
13-11-02:
Jeg er Dina
30-08-02:
Slim Slam Slum
03-12-01:
Davids bog
28-11-01:
Grev Axel
03-07-01:
The King is Alive
02-04-01:
Blinkende Lygter
21-03-01:
Dykkerne
14-04-00:
I Kina spiser de hunde
 
Artikler:
28-03-03:
Natfilmfestival 2003
19-03-03:
Premiereinterview: Anders Thomas Jensen
30-10-00:
Anders Thomas Jensen: I instruktørstolen
 

L�s ogs�...
I temaet De grønne slagtere:
 
Premiereinterview: Anders Thomas Jensen
Blinkende Lygter
Anders Thomas Jensen: I instruktørstolen

DVD-specifikationer
Billedformat:
2.35:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Bag Kameraet, "Holdet bag flimen" Interviews, Slettede Scener, fraklip, Set Design Slideshow, Bag om filmen, Trailers.
De grønne slagtere

Anmeldt af:Kasper Christoffer Larsen
Genre:Komedie/Drama
Varighed:90 minutter
Instruktr:Anders Thomas Jensen
 
Anmeldelsesdato:09-09-2003
Medvirkende:Som:
Nikolaj Lie KaasBjarne/Eigil
Mads MikkelsenSvend
Line KruseAstrid
Ole ThestrupHolger
Bodil JørgensenTina
Nicolas BroHus-Hans
Se komplet creditliste her

Sjovere end moralen tillader
 
Den danske manuskriptgulddreng Anders Thomas Jensen er nu klar med sin anden spillefilm som instruktør. To film lyder ikke af meget, men det siger heller ikke så meget om, hvor mange fingre ATJ har med i dansk film succes. Produktiviteten er imponerende. Den ene dag laver han oscarbelønnede kortfilm; den anden skriver han manuskripter i alle genrer - fra Shakespeare-fortolkninger som i The King is Alive til prisbelønnet dogmedrama som Mifunes sidste sang; på tredjedagen 'slapper han af' med sine egne drengerøvsstreger. Sidst var det hittet Blinkende Lygter og nu er forventningerne skruet helt op til den groteske komedie De grønne slagtere, der allerede er sammenlignet med Delicatessen. Men den sammenligning holder desværre hverken stilistisk eller kvalitetsmæssigt.

Den lille slagter
Men det er selvfølgelig fristende at nævne Jean-Pierre Jeunet og Marc Caros lille franske klassiker, for De grønne slagteres handling udspiller sig også omkring en lille slagterbutik i en flække, hvor kniven bliver svunget under obskure omstændigheder. På samme måde er det også svært at datere filmens univers, men hvor Delicatessen snarere var i et fremtidigt postatomart landskab, er man mere tilbøjelig til at gå tilbage til 70’erne eller 80’erne for at finde De grønne slagtere. Tiden spiller dog ikke en så vigtig rolle som filmens syrede, udefinerbare og burleske univers. Svend (Mads Mikkelsen) og Bjarne (Nikolaj Lie Kaas) er slagterlærlinge ved den bedrevidende Holger (Ole Thestrup), hvormed en lille del af castet er gensamlet fra Blinkende Lygter. Holger har uhørt succes med sin kronhjortepølse, men hans hånen bliver en dag for meget for Svend og Bjarne. De vil starte deres eget.

Kylling i Kylle Rylle?
Nej, det er ikke en påskeøl, men navnet på Svends marinerede specialitet. 'Svend & Bjarne - Kød & Flæsk' går nemlig ikke særligt godt ved startskuddet. Kunderne holder sig stadig til Holgers kronhjortepølse. Men så sker katastrofen og miraklet på en og samme gang. En elektriker på overarbejde bliver låst inde i fryseboksen natten over, og da Holger kommer på visit næste dag og håner 'Svend Sved', slår det klik for Svend. Han parterer elektrikerens lår og sælger det til Holgers middagsselskab. Kylle Rylle-specialiteten bliver bare en uhørt succes og så må Svend jo sørge for nye leverancer, mens Bjarne igennem hashrøg måbende betragter vanviddet.

Tour de vanvid
Det fine ved Anders Thomas Jensens 'tour de vanvid' er i store træk to forhold. For det første den helt særlige stemning i et kunstigt, men velfungerende univers. Det gør det heldigvis sværere at påstå, at dansk film gentager sig selv. Lige så befriende må det være for filmfædrelandets førsteelsker Mads Mikkelsen at spille så ubehageligt ucharmerende, at selv Ole Thestrup kommer til fremstå elskelig ved hans side. Mikkelsens frisure med så høje tindinger som tidligere kinesiske kung fu-krigere får ham til at ligne en mellemting mellem din foretrukne yndlingsaversion landsbytossen og en tran-svedende bowlingkugle. For at gøre billedet fuldendt har ATJ endda lagt noget der ligner Danmarkshistoriens greatest hits af forslidte og tæer-krummende klicheer i hans alt for taleglade kæft. Jo, De grønne slagtere får vendt verden godt og grundigt på hovedet og sendt den en tur i farshakkeren.

Stilistisk skarp
Man kan sige meget godt om Anders Thomas Jensen evner til at bringe sin film et stilistisk skridt videre op på rangstigen, ligesom man kun kan rose Mikkelsen og Kaas, for at gøre deres figurers absurditeter - undskyld udtrykket - spiselige. Vi ender faktisk med at acceptere deres aparte venskab og deres skæve levevis; ikke mindst fordi Kaas’ rolle hele tiden synes at åbne døren på klem, så vi til en vis grad kan identificere os med ham og finde et holdepunkt i den bizarre virkelighed. Bjarne er på sin vis fanget i universet som os. Han måber, råber og sparker folk over skinnebenene som en lille dreng for at slippe fri, men det er selvfølgelig først, da han møder den søde, blonde Astrid (Line Kruse - Et rigtigt menneske) at han få løsnet fortidens bånd, der igennem en mistet kone og en hjerneskadet tvillingebror (spillet af Kaas igen) har holdt ham i hashtågerne stampe.

Plotkonstruktionerne tynger
Anders Thomas Jensen formår at holde skruen i og næsen over vandet den første time, men da Astrids i bund og grund flade karakter umotiveret skal præsenteres og give det konventionelle håb for exit, begynder det at blive skematisk. Endnu mere mislykket bliver Kaas’ egen dobbeltrolle, for det for alvor her, at plotkonstruktionerne bliver gennemskuelige og tunge at danse med. Samtidig undrer man sig over, hvorfor Bjarnes person er forsøgt uddybet så meget mere end Svends, der bare er psykopat og lugter af skridtsved. I begyndelsen balanceres der fint i crazy-universets venskab mellem de to slagter-outsidere, men med tiden fyldes der kun lodder på Bjarnes side, og det får naturligvis vægtskålen til at vippe. Det giver Bjarnes historie en snert af realisme, som filmen ellers bruger så meget energi på at løbe fra.

Sjovere end moralen tillader
Tunge plotkonstruktioner, Bjarnes irriterende tvillingebroder, den påklistrede kærlighedshistorie – det kunne alt sammen have været så meget lettere at sluge, hvis De grønne slagtere havde været lige så sjov, som den gerne ville. Det er et usandsynligt, utaknemmeligt job at skrive komedier. Selvom dialogerne er fine, er situationerne ikke altid lige intenst timet. Alt for mange grin udebliver, mens ATJ igen kæmper for at være sjovere end moralen tillader, sådan som det lykkedes, da han skrev I Kina spiser de hunde og som i særdeleshed klingede i Blinkende Lygter. Det gør det kun sporadisk i De grønne slagtere, der desværre ikke formår at holde sin glimrende ide spændt til det sidste. For det ville have været så dejligt at se endnu et skarptskåret hit fra amoralens vogter. Men selv hans knive kan vel sløves for en stund.
 
DVD-vurdering
Der er to skiver slagter-sjov i dvd-udgivelsen, som viser sig at være en ganske fin marinade. På den første er der blevet plads til en ca. halv times ’bag-om feature’ og allerede her kommer vi faktisk et godt stykke ind i Ander Tomas Jensens ideer, fantasier og praktiske arbejde. Interviewene er lødigt præsenteret – ikke for meget rygklapperi – og der gives gode eksempler på det fortalte med filmklip.

Anden skive er delt op i 4 stykker kylling, og parterer man den – som præsentationen opfordrer til – bliver man præsenteret for fraklip, slettede scener, interviews med instruktør, fotograf, scenograf og skuespillere (øv - hvor er Ole Thestrup?), sceografi-skitser og yderlige interviews. Talen er delt op i små temaer, og man kommer grundigt rundt i arbejdet med den aparte danske komedie. ATJ fortæller om forfængelige skuespillere som inspiration til manuskriptet og Mads Mikkelsen og Nikolaj Lie Kaas giver godt igen. Ganske underholdende uden at blive for poppet og leder man godt efter, er der en lille ekstra bonus, hvor hovedrolleindehaverne bytter roller! Efter sigende skulle ATJ have lagt valget af rollerne ud til skuespillerne selv, og man må da give Kaas, at han kreerer en ganske underholdende Svend Sved – eller er det en Mads Mikkelsen?

Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indl�g:

Seneste kommentarer: (603 i alt - L�s alle)
 
ForfatterIndl�g
Air Max 90 87 Womens
31-1-2015 22:45
Amazing video, really a nice De gr?nne slagtere - CinemaZone.dk - et filmmagasin i bredformat quality, this YouTube video touched me a lot in terms of features.
Air Max 90 87 Womens http://lucidlifestyles.com/nikes/air-max-90-87-womens_c237

cheap Nike Air Froce 1 Womens
31-1-2015 22:45
What's up, after reading this awesome article De gr?nne slagtere - CinemaZone.dk - et filmmagasin i bredformat i am too delighted to share my experience here with friends.
cheap Nike Air Froce 1 Womens http://lucidlifestyles.com/nikes/nike-air-froce-1-womens_c65

Cheap Patagonia Women Pullover
31-1-2015 19:25
Downloading information from this website is as effortless |as clicking the mouse rather than other websites which transfer me here and there on the web pages De gr?nne slagtere - CinemaZone.dk - et filmmagasin i bredformat .
Cheap Patagonia Women Pullover http://patagonia.pylestyle.com/patagonia-women-pullover_c26

Shox R5
31-1-2015 14:13
Hi there, every time i used to check weblog posts here De gr?nne slagtere - CinemaZone.dk - et filmmagasin i bredformat in the early hours in the break of day, for the reason that i like to find out more and more.
Shox R5 http://lucidlifestyles.com/nikes/shox-r5_c193

jordan spizike for sale
30-1-2015 09:17
Check THESE Guys Out
jordan spizike for sale http://jordanspizikeforsale.org


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Big Hero 629/1
The Imitation Game29/1
Project Almanac29/1
Party Girl29/1
Seventh Son22/1
Birdman22/1
American Sniper22/1
Foxcatcher15/1
En chance til15/1
Paddington15/1
Flere bio-anmeldelser
 
Fasandræberne20/1
Begravet i fortiden19/1
Hundredefodsrejsen16/1
Joe13/1
What If9/1
Deliver Us from Evil2/1
Teenage Mutant Ninja Turtles29/12
Into the Storm19/12
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken politisk rolle rygtes det, at Arnold Schwarzenegger er interesseret i?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2015 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sథ Google