CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
A Man Apart

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2003

Manuskript:
Christian Gudegast, Paul Scheuring

Producere:
Robert John Degus
Vincent Newman
Joey Nittolo
Tucker Tooley
Vin Diesel

Fotograf:
Jack N. Green

Klipper:
Robert Brown
Sean Hubbert

Komponist:
Anne Dudley

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(46 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
02-04-04:
Tv-stjerner strømmer til The Pacifer
26-11-03:
Vin Diesel spiller sut
24-10-03:
Diesel som Lex Luther?
06-10-03:
Ice Cube erstatter Vin Diesel
14-04-03:
Sena & Diesel i vandkamp
10-07-02:
Diesel som Hannibal – krigeren!
07-06-02:
Pitch Black bliver til filmserie
 
Anmeldelser:
10-02-14:
Riddick
06-04-10:
Nådeløs hævn
16-02-09:
Babylon A.D.
15-04-08:
Hitman
30-11-07:
Hitman
10-06-03:
Knockaround Guys
13-03-01:
Boiler Room
05-12-00:
Pitch Black
 
Artikler:
13-03-01:
NAC: Vin Diesel
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.35:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1, Dolby Surround 2.0

Ekstra materiale:
7 slettede scener, trailer
Payback Time

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Action/Drama
Varighed:105 minutter
Instruktør:F. Gary Gray
 
Anmeldelsesdato:16-12-2003
Medvirkende:Som:
Vin DieselSean Vetter
Larenz TateDemetrius Hicks
Steve EastinTy Frost
Timothy OlyphantHollywood Jack Slayton
Geno SilvaMeno Lucero
Juan FernándezMateo Santos
Se komplet creditliste her

En mand ser lyserødt
 
Dette er historien om to mænd, to meget forskellige mænd. Den ene er en grådig og nådesløs narkobaron, den anden er en stakkel DEA-agent med en myrdet kone. Dette kunne have været en spændende film om mødet mellem to store mænd, men sådan skulle det ikke være. For Payback Time er endt som en trist Hollywood-lektion i, hvordan en fin idé, der ikke plejes rigtigt, kan ende som en vissen film.

Lunten tændes
Den danske titel til Payback Time siger alt! Klichéerne springer op som ukrudt over det hele, men værst af alt er helhedsindtrykket. DEA-agenten Sean Vetter (Vin Diesel) har sammen med sin enhed akkurat fået bugt med den farlige og snu narkokonge Memo Lucero. I syv år har de jagtet ham, og nu sidder han fængslet med to livstidsdomme. Alt er dog ikke fryd og gammen af den grund, en ny mand træder i Luceros fodspor, næsten inden fængselscellen er lukket omkring ham. Den nye mand kalder sig El Diablo og er en led satan, som narkokonger naturligvis skal være. Af uransagelige årsager mener han dog, at Vetter skal aflives, men det sker selvfølgelig ikke helt som planlagt, for Vetters elskede kone dør – de har været sammen i cirka 15 år og er stadig nyforelskede – og den ellers dygtige narkoagent går nu amok i jagten på hendes mordere.

Rigeligt Diesel – ingen fremdrift
Instruktøren bag Payback Time er F. Gary Gray, der senest gav os den lækre The Italian Job. Tidligere har han også instrueret Forhandleren, som Payback Time bedre kan sammenlignes med. Også her er vores hovedperson en mand med en mission, men hvor Samuel L. Jackson-filmen balancerede flot mellem drama, thriller og en snert af action, så kan Vin Diesel-filmen ikke finde ud af, hvilken genre, den skal gøre sig i. Filmen lå på hylden hos New Line Cinema i flere år, før de endelig udsendte den, men først efter flere omklipninger, og man bebrejder dem ikke, at de ville ruge lidt mere på den, før de sendte den på gaden. Vin Diesel blev pludselig et stort (læs salgbart) navn med The Fast and the Furious fra 2001 (Payback Time er indspillet før F&Fs premiere), men tilstedeværelsen af Diesel er alligevel ikke nok til at gøre filmen seværdig. Den er flot filmet og rimeligt spillet, og på overfladen ligner det godt håndværk, men dramaet er for lang tid om at komme igang, og plottet er utilgiveligt mangelfuldt – filmens sande skurke er uden tvivl manuskriptforfatterne.

For megen gråd og på de forkerte tidspunkter
Det bliver antydet, at Vetter og hans partner Demetrius Hicks (Larenz Tate) er tidligere bandemedlemmer i Los Angeles og defor nogle rå drenge, men Vetter opfører sig alligevel som en svært følsom mand, der efter konens død bruger rigeligt tid på at kigge ud over havet, mens vi ser klip fra deres lykkelige stunder, hvor de blandt andet dansede på stranden i solnedgangen. Det havde Dirty Harry aldrig gjort, hverken danset eller grædt! Der er sådan set intet forkert i, at hårde mænd græder, men filmen glider med stort besvær, når den fremviser sin bløde side, og vi får desværre aldrig rigtig udviklet idéen med gadedrengene, der på den rigtige side af loven kan give skurkene en ordentlig røvfuld.
Værst af alt slutter balladen af med en moralsk anstændig afslutning, hvilket er både skuffende og kedeligt, for kort tid inden har plottet veloplagt snoet sig og lagt op til det store opgør i ægte actionstil, men vores helt og skurk ender i stedet med at tale sig ud af problemerne, ansigt til ansigt i solrige og eksotiske omgivelser.
Er man fan af Vin Diesel, hvilket er den eneste grund til at se filmen, så efterlades man ikke utilfredsstillet. Han gør det udmærket med en nogenlunde spændende rolle, hvis han så bare fremover kunne kombinere de spændende roller med ordentlige film, så ville han ligefrem være værd at bruge tid på.
 
DVD-vurdering
Der er vitterlig ikke meget at komme efter i bonuspakken. Filmen har ligget gemt væk i lang tid og da den endelig havde premiere i april 2003, blev den uden nævneværdigt pr-postyr sendt ud i biograferne, så logisk nok finder man ingen 'behind the scenes'-reportager eller interviews, og med begge filmens store navne, Vin Diesel og instruktøren F. Gary Gray, travlt optaget af deres succesfulde karrierer er et kommentarspor også utopisk.

Lidt er der dog hevet frem fra arkiverne. Syv slettede scener har fundet vej til ekstramaterialet såvel som en trailer til filmen. De syv scener er en blandet handel. Et par af dem kunne godt have været med i den endelige version, derfor er det fedt at finde dem her, men ellers er dette en ydmyg udgivelse.


Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (2 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
UGG Bailey Button Deep Cobalt
9-11-2013 05:02
Wow, wonderful blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your web site is excellent, as well as the content!. Thanks For Your article about Albert's Blog ? brands wanted up North! .
UGG Bailey Button Deep Cobalt http://www.tbhf.org/women-ugg-bailey-button-c-1/ugg-bailey-button-5803-boots-deep-cobalt-p-4.html

Cinema Boss
3-9-2009 01:01
Payback Time er en kanongod film
Vin Diesel er en fantastisk skuespiller.i sin hovedrolle spiller han en politibetjent
en aften kom han hjem.og fandt sin kone skudt og dræbt af narkohandler i sin lejlighed det eneste. Vin Diesel har i tankerne er at få´hævnet sin kone ved at få ram på dem der slog hans kone ihjel.og den hensynløse farlige narkobaron der stå bag mordet på hans kone Vin Diesel opsøger bagmanden.da han pludselig finder ham stå han over for ham ansigt til ansigt helvede bryder løs.
men til sidst få Vin Diesel hævnet sin kone den her film er mindst 4 stjerne værdig


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
The Amazing Spider-Man 217/4
Det store stilehæfte - Krigsdagbogen16/4
Når vinden rejser sig16/4
Fjerkongens rige10/4
Divergent10/4
Mig ejer ingen10/4
Non-Stop10/4
Rio 210/4
Yves Saint Laurent3/4
Guld3/4
Flere bio-anmeldelser
 
Prisoners15/4
Frost14/4
Insidious 211/4
Hobbitten: Dragen Smaugs Ødemark9/4
Carrie8/4
The Weight of Elephants7/4
Ender's Game4/4
Tarok1/4
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken skuespiller medvirker ikke i Once Upon a Time in Mexico?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2014 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sà°¥ Google
シャネル バッグ シャネル バッグ