CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
How to Lose a Guy in 10 Days

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2003

Manuskript:
Kristen Buckley, Brian Regan, Burr Steers

Producere:
Robert Evans
Christine Forsyth-Peters
Lynda Obst

Fotograf:
John Bailey

Klipper:
Debra Neil-Fisher

Komponist:
David Newman

Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
Paramount

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(109 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
22-07-05:
Wilson nasser på Hudson & Dillon
01-07-04:
Hudson i Cukor-remake
01-06-04:
How to Lose får opfølger
20-07-03:
Fallon kører med Taxi
16-04-03:
MTV Movies Awards 2003
09-04-03:
McConaughey er en kvinde!?
03-04-03:
Tierney med i Mooseport
10-02-03:
Chan/Wilson taber til romantikken
23-01-03:
Kate Hudsons flystyrt
01-08-02:
Marshalls nye Pretty Woman
09-05-01:
Nyt fra Hudson, Bullock og McConaughey
 
Anmeldelser:
29-09-09:
X-kærester
29-05-09:
X-kærester
01-01-09:
My Best Friend's Girl
15-10-08:
Fool's Gold
07-09-06:
Så flyt dog!
01-12-04:
Raising Helen
10-03-04:
Alex & Emma
06-08-03:
The Four Feathers
28-05-03:
The Four Feathers
20-11-02:
13 Conversations About One Thing
20-02-02:
All About Adam
27-12-01:
The Wedding Planner
12-12-01:
Almost Famous
 
Artikler:
25-01-01:
NAC: Kate Hudson
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
Ukendt

Lyd:
Ukendt

Ekstra materiale:
Ukendt
How to Lose a Guy in 10 Days

Anmeldt af:Thomas Conradsen
Genre:Romantik/Komedie
Varighed:88 minutter
Instruktør:Donald Petrie
 
Anmeldelsesdato:12-11-2003
Medvirkende:Som:
Kate HudsonAndie Anderson
Matthew McConaugheyBenjamin Barry
Kathryn HahnMichelle
Annie ParisseJeannie
Adam GoldbergTony
Thomas LennonThayer
Se komplet creditliste her

10 Things I Hate about Chick Flicks
 
Andie er den succesfulde journalist fra et enormt populært kvindemagasin, men hvis hun vil have større frihed på sit job, skal hun score en fyr og få ham til at droppe hende indenfor ti dage. Ben er den smarte reklamemand, der for at få sin chef til at give ham en vigtig klient, skal vise, at han kan få en pige til at forelske sig i ham og holde på hende i ti dage. Hun er uimodståelig – den perfekte kvinde ingen mand kan slå op med. Han er den store scorekaj, der aldrig har været sammen med en pige mere end en dag. Gæt engang, hvad der så sker.

Ms. Penny Lane
Andie spilles af vidunderlige Kate Hudson, der for et par år siden chokerede og imponerede alle filmelskere med hendes karismatiske rolle som Penny Lane i Almost Famous, hvor hun også modtog en Oscar-nominering, men ulig hendes mor Goldie Hawn, var der ikke nogen statuette til hende. I denne film har Kate Hudson igen brug for al sin charme og alle sine skuespilleregenskaber, men hverken manuskriptet eller instruktøren indbyder til en Oscarværdig præstation, og Andie har ikke halvdelen af den charme, Penny Lane, var i besiddelse af – desværre.

Mr. Texas
Filmens anden hovedperson er ingen ringere end Matthew McConaughey (Contact, EDtv), den texanske prettyboy, der ikke ligefrem plejer at lægge skjul på hans sydstatslige oprindelse i hans accent – her er den dog lidt nedtonet, da han skal fremstå som værende opvokset i New York, men med forældre syd for Mississippi-floden. Han er både selvhøjtidelig og selvfed i filmen, men ikke så meget, at man ikke kan føle med ham, når han siden hen i filmen bliver nærmest overfaldet af alt, hvad man frygter fra det kvindelige køn.

Morskab og kvindemonstre
De to stjerner har en fin kemi og ser under alle omstændigheder ganske søde ud sammen, men det forhindrer ikke filmens første tre kvarter i at være meget langtrukne. Det er først, da Andie indser, at hun skal være mere end almindelig ulidelig for at slippe af med den stædige Ben, at filmen kommer til sin ret – her trækkes samtlige skræmmebilleder, vi fyre har af det smukke køn, helt frem, og selvom filmens realisme ryger fløjten kan man ikke undgå at more sig over Bens reaktion, da han bliver tvunget til at gå ned og hente sodavand til Andie, da der kun mangler 1 minut af basketballfinalen, eller da hun – efter blot at have kendt ham i 5 dage – fylder hans medicinskab op med bind, ladyshavere samt placerer bamser overalt i hans lejlighed. Hun køber endda en lille rotte af en hund til parret og en stueplante, som hun, frygteligt men sandt, kalder deres kærlighedsbregne.

Kunne have været Grant
Andies opførsel er desværre filmens eneste virkelig flatterende side, og det er altså ikke nok til at gøre dette til en god film. Af andre positive sider er Andies møde med Bens familie, der viser sig at være en hyggelig om end særegen forsamling og den førnævnte kemi mellem de to hovedpersoner, specielt da de hen imod slutningen – selvfølgelig – beslutter sig for at forelske sig i hinanden alligevel.
Af de dårlige sider skal nævnes stort set samtlige biroller måske lige med undtagelse af Bens to venner Tony (Adam Goldberg) og Thayer (Thomas Lennon), familien og hans boss (Robert Klein). Ellers er resten af forsamlingen frygteligt irriterende og voldsomt karikerede. Det er ikke til at tælle på hverken hænder eller fødder hvor mange gange, man skal sidde og glo på Andies veninders dilettantagtige ansigtsudtryk, når hun har den ene telefonsamtale efter den anden med Ben. De sidder hver gang og griner som et par fjantede hun-grævlinge i baggrunden, mens man bare kan sidde og krumme tæer over deres irriterende præstationer. Hvorfor skal hovedpersonerne i pigefilm altid være omgivet af et par dumme venner, der er ekstremt nørdede? Selvfølgelig skal publikum se op til de to stjerner, filmen drejer omkring, men der bør være grænser for, hvor stor kontrast de behøver for at fremstå lækkert nok.

Diet Romance
Filmen prøver at sælge sig selv på at være anderledes og spidsfindig, men den fejler i dette henseende ved at være gennemskuelig og helt igennem ordinær. Selvom den er bedre, kan den sagtens sidestilles med Mel Gibson-tidsspildet What Women Want, og desværre er filmens sidste 15 minutter den samme smøre som enhver Hugh Grant kærlighedskomedie, og hvis man sidder og forventer innovative genialiteter som i for eksempel Punch-Drunk LovePaul Thomas Andersons fornøjelige og psykopatiske kærlighedsfilm eller de gamle Woody Allen-klassikere – så er man gået helt galt i byen. Men skal to timer alligevel blæses af i biografen sammen med kæresten og er Chicago udsolgt, så kan man ligeså godt gøre det i selskab med selveste Ms. Penny Lane Light.
 
DVD-vurdering
Bliver ikke anmeldt

Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (9 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Clara
28-5-2010 17:09
Jeg har lige set den og den er FANTASTISK god og sjov.. mege fed film.. synees jeg:-)

jkcarlo
10-7-2004 00:05
romantisk komedie i den tynde ende.
personligt er jeg ved at være træt af at se mccognaughey i denne genre, og så synes jeg kate hudson har et potientiale, der kun sporadisk kommer til udtryk i denne film
se filmen hvis; du bare ikke kan få nok af romantiske film, eller hvis du iøvrigt elsker film på tv3 og 3+

Lance
15-11-2003 07:22
Tøse Film!

HeavenZanny
18-5-2003 02:02
Det har jeg vist svaret på før, men jeg holder meget af film generelt - og ser sådan set næsten alt, hvad der kommer i biografen - hvis jeg altså har tid... :)
Og da jeg har nogle veninder, der higer efter disse bittersøde romantiske forviklingskomedier, så hiver de mig jo nogle gange ind og se på film, som jeg ellers ikke havde valgt at se - og jeg er da klart også blevet meget positivt overrasket over enkelte af disse "pige/kvinde"-film - som f.eks. The Hours eller Far From Heaven, selvom netop de to nok var nogen, jeg var gået ind og se alligevel... :)
Personligt har jeg altså også en svaghed for romantiske teenagefilm som f.eks. Save The Last Dance eller 10 things I hate About You... for blot at nævne to...
Og ja det er ligeså hjernedødt - men jeg har aldrig påstået, at det ikke er godt at kaste med sten, når man selv bor i et glashus - faktisk er det smart, hvis man samler på glasskår... :)
Og ja jeg holder op med at ævle nu... :)

Thomas Conradsen
17-5-2003 22:11
Moviemania -> Jeg er enig med dig i Punch-Drunk Love, jf. sidste afsnit i anmeldelsen. Men jeg er ikke sikker på, at jeg kan identificere mig med Adam Sandler i den. Håber heller ikke andre kan ;)


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Bobbi Jene19/4
Hvad vil folk sige19/4
Midnight Sun12/4
Rampage Out of Control12/4
Ud af intet12/4
A Quiet Place5/4
Faces Places5/4
Den of Thieves5/4
Lucky5/4
The Post5/4
Flere bio-anmeldelser
 
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Blade Runner 20492/3
The Beguiled23/2
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
”Fem småforbrydere. Tonvis af kokain. 27 døde. To overlevende og ikke skyggen af et bevis.” Hvilken film er der tale om?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google