CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Terminator 3: Rise of the Machines

Produktionsland:
USA, UK, Tyskland, Japan, Australien

Produktionsår:
2003

Manuskript:
John D. Brancato, Michael Ferris, Tedi Sarafian

Producere:
Mario Kassar
Hal Lieberman
Joel B. Michaels
Andrew G. Vajna
Colin Wilson

Fotograf:
Don Burgess
Adam Greenberg

Klipper:
Neil Travis
Nicolas De Toth

Komponist:
Marco Beltrami

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Universal

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(172 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
09-12-07:
Christian Bale er John Connor
28-09-04:
Arnies T4 cameo?
04-08-04:
Schwarzenegger som frimærke
07-06-04:
Verdens største studie bygges i Ungarn
08-10-03:
Schwarzenegger vinder!
07-07-03:
Rise of the Money Makers
30-05-03:
Farrell tager rolle fra Grant
28-01-03:
Superbowl-trailere
16-12-02:
Schwarzenegger som hitman
10-09-02:
Rambo genopstår
04-07-02:
Terminator 3-teaser klar
27-03-02:
Ny mand til Terminator 3
22-02-02:
Her er hun….. T-X
21-11-01:
T3 - dyrere end Pearl Harbor?
13-07-00:
Terminator 3 uden James Cameron
 
Anmeldelser:
09-11-15:
Terminator Genisys
28-12-09:
Terminator Salvation
19-12-06:
BloodRayne
19-01-04:
Igby Goes Down
14-07-03:
Terminator 2 - Judgment Day
 
Artikler:
21-07-03:
Før Matrix var der: Tze Tørminatår
 

Læs også...
I temaet I am The Terminator:
 
Før Matrix var der: Tze Tørminatår
Premiereportræt: Arnold Schwarzenegger

DVD-specifikationer
Billedformat:
Anamorphic WideScreen 2.40-1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Disk 1: Kommentarspor med instruktøren Jonathan Mostov, kommentarspor med skuespillerne Arnold Schwarzenegger, Nick Stahl, Claire Danes og Kristanna Loken, 8 trailers
Disk 2: HBO First Look, Sgt. Candy-scene, Terminator timeline, gag reel, T3 visuelle effekter, SkyNet Database, story boards, featurette om filmens kostumer og legetøjet, bag om computerspillet
Terminator 3 - Rise of the Machines

Anmeldt af:Nick Price
Genre:Sci-fi, Action
Varighed:108 minutter
Instruktør:Jonathan Mostow
 
Anmeldelsesdato:03-12-2003
Medvirkende:Som:
Arnold SchwarzeneggerTerminator
Nick StahlJohn Connor
Kristanna LokenT-X
Claire DanesKate Brewster
David AndrewsRobert Brewster
Mark FamigliettiScott Petersen
Se komplet creditliste her

Fra sci-fi-horror til action-komedie?
 
Vi lægger ud med en atomeksplosion. Et betagende syn – menneskets kontrol over atomets kræfter er uovertruffen. Men desværre er det ikke mennesket, der har smidt bomben. Det er i stedet SkyNet, supercomputeren, der i år 2029 sender en cyborg tilbage i tiden for at dræbe servitricen Sarah Conner. Hun skal dø, fordi hendes ufødte søn John i fremtiden vil ende som leder af modstandsbevægelsen og i sidste ende vinde menneskets kamp mod maskinerne. Cyborgen fejler. Endnu en sendes af sted og rammer ti år senere, da John er ti år gammel. Den nye model er bedre, hurtigere og teknisk betydeligt mere avanceret end den første T-101. Men det viser sig hurtigt, at John, Sarah og en reprogrammeret T-101-model tilsammen er i stand til at besejre den nye T-1000. Igen vinder menneskeheden. Og så må det vel være slut? Eller hvad?

Terminatrix
Selvfølgelig er det ikke slut. Dommedag er ikke aflyst, blot udsat, får vi at vide, da endnu en Terminator, model T-101, dukker op i John Conners liv. John, udmærket spillet af Nick Stahl, lever sit liv som en omflakkende ung mand, der hverken har telefon eller fast adresse. Han burde leve frit og lykkeligt – de udslettede jo de to Terminators tilbage i 1991, og SkyNet burde ikke kunne etableres. Men John er ikke sikker, og allerede fra starten tager filmen hul på sit gennemgående tema om det uundgåelige. Der er ingen måde, hvorpå man slipper sin skæbne, lader det til. Måske har John formået at udskyde dommedag, men den er på vej med nådesløse skridt. Det indser vi med det samme, da en velformet, blond kvinde dukker op i en af de efterhånden velkendte tidsbobler. Hun demonstrerer straks sin vilje til at dræbe ved at eliminere en kvinde, stjæle hendes tøj og bil og dernæst påbegynde sin mission. Kvinden er den nye Terminator, T-X (Kristanna Loken) – i folkemunde kaldet Terminatrix – som har en ny mission. Samtidig, et stykke derfra, dukker en lidt indskrumpet, men stadig fysisk ufatteligt imponerende, model T-101 (Arnold Schwarzenegger) op i en ørken. Han begiver sig, ganske nøgen, ind på en bar, hvor vi hurtigt erfarer, at der er Ladies Night. En tydeligt homoseksuel mandestripper giver den gas på en scene, og pludselig forvandles Terminator 3 fra en sci-fi-actionfilm med diverse uhyggelige elementer, til en action-komedie. T-101’eren får blæst et par jokes af, talt til en hånd (faktisk en ganske underholdende joke) og påsat et par nye solbriller på sit stenasigt. Og det er da skægt, men det varsler også ilde for resten af filmens seriøsitet.

Den vilde skattejagt
Og så går det ellers huhej over stok og sten. T-101’eren har til primær opgave at beskytte John Conner og hans barndomsveninde Kate Brewster (Claire Danes), mens T-X’en naturligvis skal dræbe dem. Handlingen udspiller sig i store træk som i de to foregående film, og mens den stilistisk til tider minder meget om den første, er der rent historiemæssigt flest paralleller til 2’eren. Men man savner James Cameron, og det er ikke til at komme udenom, at Jonathan Mostow ikke på nogen måde er en instruktør, der er i stand til at løfte arven efter Cameron til fulde. Mostow benytter sig af tætte og hurtige klip, som godt nok bidrager med hektisk stemning i de mange actionscener, men man savner et overblik og den stilsikkerhed, som Cameron bragte til filmene, ligesom manuskriptet ikke er helt så tight som tidligere. T-101’eren er gået fra seksten linjers tale i den første film til at være en pop-psykologisk snakkemaskine i 3’eren (og til dels også i 2’eren), og det virker både underligt og en smule forkert.
Actionscenerne fungerer ellers ganske godt, klipning og manglende overblik til trods, og man kan ikke være andet end imponeret over især én, meget overgearet scene, hvor T-X jagter de tre helte gennem byens gader i en kæmpe kranvogn, der smadrer stort set alt, der er at ødelægge. Men det er bare som om, det ikke helt er nok. Popcornene ryger ned, men de er for salte, for slatne og de mangler bare det specielle krydderi, som gjorde de foregående, og især 2’eren, til storslåede action-blockbusters.

Nu med skuespil
Terminator 3 - Rise of the Machines er også filmen, hvor Arnold tilsyneladende skal forsøge at spille skuespil. Hans krise hen mod slutningen af filmen er – rent ud sagt – et sørgeligt skue, og det lader til, at han og Mostow er blevet enige om, at The Terminator kun kan udtrykke en indre kamp ved skiftevis at åbne øjnene helt op eller lukke dem næsten helt i. Det er meget mærkværdigt og ganske mislykket. De andre spiller dog ganske udmærket, og Arnold selv er da også fin nok, selvom hans rolle er lidt for meget en parodi på de tidligere T-101’ere. Nick Stahl er velvalgt i rollen som den omflakkende, paranoide John Conner, og Claire Danes, hvis skønhed desværre synes at være forsvundet lidt siden Romeo & Julie, formår at lægge ansigtet i de rette tudefjæs-folder, når det er påkrævet. Stort skuespil bliver det dog aldrig, idet Mostow synes at være mere optaget af at få lyset til at være rigtigt, og eksplosionerne til at passe med timingen af en lang række andre begivenheder. Det er dog tilstrækkeligt, og Terminator 3 er da også en udmærket actionfilm, som man sagtens vil kunne se og nyde i biografens mørke, men som efterfølger til Camerons to giganter, kommer den til kort. Man er betaget af actionscenerne, men man mangler så absolut det følelsesmæssige bid, som de andre film havde så rigeligt af. Filmen er lavet med Arnold Schwarzenegger i hovedrollen, og det betyder, at man mangler en Sarah Conner at holde med. John og Kate er naturligvis fine nok, men vi når aldrig rigtig at lære dem ordentligt at kende, og resten af menneskeheden er man faktisk fløjtende ligeglad med.
Er det muligt at stoppe det uungåelige? Når 4’eren kommer, har vi vores svar...
 
DVD-vurdering
Ekstramaterialet til denne udgivelse er spredt over to skiver, men det er ikke ensbetydende med, at der er mængder af fedt materiale. På den første disk finder man en håndfuld trailers, hvor de fleste er relateret til filmen, og ellers to kommentarspor, der er meget forskellige fra hinanden.

Det ene, med Jonathan Mostow, er lavet på sædvanlig vis med Mostow, der kommenterer, hvad der samtidig sker i filmen. Modsat er det andet kommentarspor flettet sammen af de fire centrale skuespillere, der hver for sig har indtalt deres del. Det virker dog slet ikke så rodet som det lyder, men Mostows spor er stadig det mest interessante af de to. Han fortæller grundigt om, hvordan scenerne teknisk er skruet sammen og bruger ellers tiden på at rose alle på filmholdet, specielt skuespillerne. Det andet spor bliver hurtigt trættende, da de fire skuespillere kun taler om deres egen del og derfor virker det lidt for ensporet og alt for selvpromoverende.

På disk 2 ligger der en bunke forskellige featuretter. Først er der en 13 minutters 'dokumentar' om filmen. En traditionel reportage med interviews, klip fra filmen og bag om filmen. Blandt de mange typer 'making of's er denne i bund og grund udmærket. Herefter følger en fjollet featurette kaldet 'Sgt. Candy Scene', hvor Schwarzenegger optræder lidt ude af karakter – her skal ikke afsløres hvordan, men det lille indslag passer ikke ind i filmen, før man også har set diskens sidste featurette 'making of the videogame'.

Bladrer man videre i ekstramaterialet (hvilket man lidt irriterende skal, for sådan er disken bygget op), så falder man over endnu et morsomt indslag – det næsten snart obligatoriske gag reel, 3 minutters pjattede fraklip og spøjse klip fra optagelserne.

Derimod er indslaget 'T3 Visual Effects' langt mere interessant. Herunder finder man 6 små featuretter og en introduktion, hvor vi får lov at se, hvordan de mange visuelt omfattende scener blev konstrueret. Den del af bonuspakken må man ikke snyde sig selv for!

Indslaget SkyNet-database er en slags Terminator-leksikon, hvor man kan bladre rundt og finde forskellige oplysninger om de væsentligste personer og maskiner i 'universet'. Ret sjovt at bruge lidt tid på og her er tillige mulighed for at blive lidt klogere på filmen. Det gælder også for 'Terminator Timeline', men potentialet udnyttes ikke ordentligt, og indslaget drukner i ligegyldige detaljer.

De sidste fire featuretter er også ret kedelige. De syv minutter med story boards-tegninger og de tre minutter, der highlighter filmens kostumer, er stort set spild af tid, mens diskens sidste to indslag om actionlegetøjet og bag om computerspillet, har, som titlerne indikerer, intet med filmen at gøre, men sidstnævnte er nogenlunde spændende at bruge tid på.

Så ud over featuretten 'T3 Visual Effects' er der ikke meget at komme efter på disk 2.

Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (28 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Cristian
1-4-2014 20:00
I always enjoy Seth's itinghss as a breath of fresh air especially with CBS embracing people like Billy Packer, whose over-stated commentary got old quickly then his replacement Clark Kellogg's his faux-Clyde routine One of the things Seth conveniently forgets is that some of the cupcake games are regionally politically correct I think that UCONN being on the bubble might be more of a reality with Coach Calhoun's medical leave of absence Coach Blainey was a genius hire but he's not Coach Calhoun I am hoping the American Sports Vatican (aka Notre Dame) falls off that bubble they need to establish a reputation of athletic excellence, not just a memory of the Digger Days !!!Glad to see someone speaking nationally about Da Hall and I agree with his evalaution !!!Lastly, I certainly hope Duke's Singler stays for his senior year it will help the team and recognize that he's not an NBA calibre player now and might never be

MArk
31-1-2005 20:04
Mega FeDD film

Dane
19-1-2005 15:49
Terminator 3 er den dårligste af alle tre film.
Syns at flere af skuespillerne er totalt fejlcastet her, nick stahl og claire danes er gaaabende kedelige og uden overbevisning
Arnold er som han plejer, og hans kvindelige nemesis, kristanna loken syns jeg er et ok valg. Vildt tiltrækkende, kold og kynisk på samme tid.

Morten
11-3-2004 20:28
Mega skuffelse uden gode ideer. Synd hele sagaen bliver smadret af sådan en omgang b-film.

Casper J.
8-12-2003 13:26
På alle leder og kanter en skuffende film iforhold til de to første, men det er vel hvad man kan forvente når dagens Hollywood klistrer sine klamme hænder omkring film nu til dags...


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Bobbi Jene19/4
Hvad vil folk sige19/4
Midnight Sun12/4
Rampage Out of Control12/4
Ud af intet12/4
A Quiet Place5/4
Faces Places5/4
Den of Thieves5/4
Lucky5/4
The Post5/4
Flere bio-anmeldelser
 
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Blade Runner 20492/3
The Beguiled23/2
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvorfra stammer udgangsreplikken "I think this is the beginning of a beautiful friendship"?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google