CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Moonlight Mile

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2002

Manuskript:
Brad Silberling

Producere:
Mark Johnson
Brad Silberling

Fotograf:
Phedon Papamichael

Klipper:
Lisa Zeno Churgin

Komponist:
Mark Isham

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(19 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
21-04-05:
Fincher fanger flere stjerner
03-03-05:
Sarandon som desperat husmor
19-03-04:
Smith finder sin grønne helt
14-01-04:
Gyllenhaal & Ledger: mulige elskere
01-09-03:
Gangsteren Gyllanhaal
31-07-03:
Sarandon & Tomei - Fra Oscar til Alfie
21-06-03:
Nye folk danser med Gere/Lopez
18-03-03:
Knas med superheltene
17-10-02:
Sarandon hyldes
18-07-02:
Quaid med Gyllenhaal & Stone
21-06-02:
Runaway Jury fastlagt
 
Anmeldelser:
14-06-06:
Jarhead
06-04-05:
Hjerternes tid
07-06-04:
Juryen
02-02-04:
Levity
19-01-04:
Igby Goes Down
03-11-03:
Confidence
03-06-03:
Venner for livet
09-04-03:
The Good Girl
27-11-02:
Donnie Darko
16-01-02:
Tootsie
26-06-01:
Fagre voksne verden
08-11-00:
Hvor lykken er
13-06-00:
Wag the Dog
10-05-00:
October Sky
 
Artikler:
02-06-04:
Premiereinterview: Jake Gyllenhaal
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9 Anamorphic Widescreen, 2.35:1 Letterbox

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
2 kommentarspor, med instruktør & forfatter Brad Silberling og med skuespillerne Dustin Hoffman og Jake Gyllenhall samt Silberling, bag kameraet-featurette, slettede scener og 3 trailers.
Moonlight Mile

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Drama
Varighed:112 minutter
Instruktør:Brad Silberling
 
Anmeldelsesdato:21-01-2004
Medvirkende:Som:
Jake GyllenhaalJoe Nast
Dustin HoffmanBen Floss
Susan SarandonJosephine Floss
Ellen PompeoBertie Knox
Holly HunterMona Camp
Aleksia LandeauCheryl

Kunsten at komme sig
 
Det er en stjernebesat film, som Brad Silberling tilbyder os med sin anden og delvist selvbiografiske film. Dustin Hoffman, Susan Sarandon, Holly Hunter og Jake Gyllenhaal er alene grund nok til at se filmen, som heldigvis også har en bæredygtig og et pragtfuldt soundtrack, spækket med en perlerække af gamle 70'er-hits. For historien finder sted i starten af årtiet i en lille by i Massachusetts, hvor frosten ikke helt har forladt jorden og de store biler og de små bygningsfacader danner kulisse om en frossen og fortabt familie.

Hulrummet
Filmens store spørgsmål cirkler om, hvordan man tackler sorg. Hvordan man kommer videre med livet, når det pludselig synes smerteligt? For JoJo, Ben Floss og Joe Nast, henholdsvis forældre og forlovede til afdøde Diana, er det et spørgsmål, de ikke kender svaret på (hvem gør?). Datteren er blevet skudt i en lokal restaurant, fuldstændig ved et tilfælde, og de tre har svært ved både at forstå, føle og sørge. Så Ben kaster sig over arbejdet som ejendomsmægler og en stor mulighed for at ombygge lillebyen, og hiver tilmed Joe med i planerne. JoJo, der er forfatter, udvikler skriveblokering og brænder terapeutisk en bunke selvhjælpsbøger, hun har fået - på den måde hjælper de hende bedre - og Joe føler sig bare helt fortabt. Men han bærer også på en hemmelighed, hvilket gør det svært for ham at opretholde facaden som den knuste kæreste.

En lang men fin rejse
Instruktør Brad Silberling (City of Angels) har også skrevet historien, som skiftevis svælger i det melankolske og en mere opløftet tone. Det dystre emne taget i betragtning er filmen overraskende munter, og det er tydeligt, at Silberling ikke har villet lave en sort og trist film. Silberling har valgt at fortælle sin historien med tilføjelse af blot en smule ekstra information for hver scene, og vi som publikum ved ikke fra første scene præcis, hvad der foregår i handlingen eller hos figurerne, men aldeles fornemt blotlægges alle historiens små finesser hen af vejen. Og dem er der rigeligt af, specielt da Joe begynder at interessere sig for den spændende Bertie. Hun har ligesom ham også mistet en kæreste, og det er slet ikke uforståeligt, at han falder for hende, men han er stadig det eneste, som Ben og JoJo har tilbage efter Diana, så hans samvittighed og anstændige væsen forhindrer ham i at kaste sig ud i forholdet.

Fornemt skuespil
Moonlight Mile har sin titel efter en gammel Rolling Stones-sang, som også er med i filmen og udløser en dans med Bertie på den lokale bar, og hvis ikke lige, Joe havde danset med Bertie den aften, havde han sikkert ikke forelsket sig i hende og ikke haft modet til at endelig at bryde den massive stemning af fortvivlelse, der ligger over familien Floss.
Det er Dustin Hoffman, Susan Sarandon og især Jake Gyllenhaal, der skal hyldes for deres arbejde. De spiller alle tre eminent og i selskab med Holly Hunter, som den offentlige anklager, der forsøger at få Dianas morder dømt, og newcomer Ellen Pompeo, som fortryllende Bertie, er dette på alle måder en skuespillerfilm. Det var den beslægtede In the Bedroom også, men den havde samtidig en langt mere gribende historie. Moonlight Mile vakler lidt mellem den flotte fortælleform og et krampagtigt greb om figurerne, men seværdig er den under alle omstændigheder.
 
DVD-vurdering
Hele to kommentarspor er der blevet plads til på disken, fornemt. Det første er med instruktør og forfatter Brad Silberling alene. Da historien er inspireret af hans egen fortid, er han selvfølgelig i stand til at uddybe bevæggrundene bag filmen. Og han bruger naturligvis en del tid på at fortælle hvordan filmen overhovedet blev til. På det andet kommentarsporspor får han selskab af Dustin Hoffman og Jake Gyllenhaal, men de tre mænd er gode til ikke at snakke i munden på hinanden og desuden afsløre rimeligt interessante informationer om indspilningsprocessen. To ganske spændende måder at lære lidt mere om filmen på.

Featuretten 'Moonligh Mile – a journey to screen' er også værd at bruge tid på. Meget ofte ender disse reportager med, at de involverede lovpriser hinanden til usandsynlige højder, men her er tonen anderledes seriøs og saglig. Der er tilmed en fortællerstemme, der binder de små afsnit sammen. 20 gode minutter. En håndfuld slettede scener – som både kan ses med og uden kommentarer fra Silberling er også at finde på udgivelsen. Igen en god måde at blive klogere på filmen på.
Så selvom ekstramaterialet ikke er omfattende, er det et lysende eksempel på at så længe menupunkterne er stærke nok i sig selv, behøver man ikke en masse fyld. Kvalitet over kvantitet!

Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
salloev
20-11-2007 19:50
ville have haft set filmen - men nåede det ikke. titelnummeret er bare fra en anden verden - fås ej bedre!!


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Ocean's 821/6
Violinisten21/6
Love, Simon21/6
I Syrien21/6
Vi ses deroppe14/6
Stor som en sol14/6
Den skyldige14/6
Sommeren 19937/6
Junglebanden7/6
Jurassic World: Fallen Kingdom7/6
Flere bio-anmeldelser
 
De originale21/6
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvad gjorde, at James Dean fik tilnavnet ”Det menneskelige askebæger”?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google