CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
House of 1000 Corpses

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2003

Manuskript:
Rob Zombie

Producere:
Andy Gould

Fotograf:


Klipper:
Robert K. Lambert

Komponist:
Rob Zombie

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Scanbox

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(23 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
24-05-04:
Zombies gyserfortsættelse
14-04-03:
Vrede betaler sig
 
Anmeldelser:
14-05-08:
Halloween
25-02-04:
Wrong Turn
25-02-04:
Jeepers Creepers 2
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
Ukendt

Lyd:
Ukendt

Ekstra materiale:
Ukendt
House of 1000 Corpses

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Gyser
Varighed:88 minutter
Instruktør:Rob Zombie
 
Anmeldelsesdato:23-02-2004
Medvirkende:Som:
Sid HaigCaptain Spaulding
Bill MoseleyOtis Firefly
Sheri MoonBaby Firefly
Karen BlackMother Adrienne Firefly
Chris HardwickJerry
Erin DanielsDenise
Se komplet creditliste her

Langt ude på landet...
 
Rockmusikeren Rob Zombie har gennem flere omgange arbejdet med makabre og dystre universer i sit musikalske virke, så derfor kom det ikke som en stor overraskelse, da han meldte sig på banen med idéen til House of 1000 Corpses - en klassisk slasherfilm, som så forfærdelig gerne vil tage genren et par skridt længere ned i graven. De store selskaber flygtede på stribe, skrækslagne ved udkastet til historien om fire unge vejfarendes møde med lidt landlig, amerikansk hygge af den mest kødflænsende slags.

I natten mørk og kold
Jerry, Denise, Mary og Bill – bliver det mere arketypisk amerikansk? – er på biltur i et hulens regnvejr, da de ankommer til den spøjse Kaptajn Spauldings kombinerede benzintank og freakshow. Han har stablet en forlystelsestur på benene, hvor man ser scenarier med de mest kendte og bestialske seriemordere. En enkelt stikker ud i al sin vederstyggelighed, Doctor Satan, som opererer løs på tilstrækkeligt levende mennesker og skaber zombier på stribe. Og tænk bare, hans grav ligger blot få sving nede af en tilmudret vej – og naturligvis skal de fire unge derned og kigge. De møder en dampende hot kvinde, som hjælper dem, da bilen helt obligatorisk bryder sammen – og snart er de i ly på selveste Halloween-aften hos den mest degenererede flok galninge længe set på film.

Entusiasme er ikke altid nok
Halloween udvikler sig hurtigt til et hysterisk og skingrende mareridt, hvor de mest handlekraftige forvandles til kødklumper i en fart, før filmen kaster sig over en en vellystig svælgen i sadistiske vignetter, hvor intet er helligt – og ikke særlig meget forbliver i live. Rob Zombie er tydeligvis faldet pladask for Tobe Hoopers legendariske Motorsavsmassakren, men han har på ingen måde talentet eller håndelaget til at gøre House of 1000 Corpses til andet end en sporadisk fornøjelig, men også træt gennemgang af slasher-genrens mest perfide kendetegn. Der er korte øjeblikke, hvor man fornemmer en langt bedre film lurer lige under overfladen, men udover en enkelt henrettelse, der er så fornemt timet, at der faktisk kryber et vist ubehag ind over publikum, så har filmen på en og samme gang både for travlt og for lidt at tage sig til. Værst af alt er dog, at House of 1000 Corpses slet ikke har nosser nok til at tage de ekstra skridt i forhold til konkurrenterne fra de store studier, som den dramatiske produktionshistorie indikerer. Jo, vist er her blod og løsrevne lemmer i stride strømme, men der er også de dydige slørede billeder og bly panoreringer væk, når de sløve knive gør psykopaternes arbejde. Rob Zombie bliver afsløret som en tøsedreng, hvis eneste aktiv er en næsten barnlig glæde ved at boltre sig i depraveret sadisme – og det virker i en rolig eftertanke ikke som andet end simpel spekulation, der måske også forsøger at dække over, at hans musikalske karriere ikke ser helt så sund ud som tidligere.
 
DVD-vurdering
Bliver ikke anmeldt

Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (9 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
charlotte
24-1-2006 10:32
Jeg har det sådan at jeg er noget ambivalent overfor gysere af den slags som " House of.." repræsenterer. Jeg må sige at da jeg så filmen, følte jeg ubehag det meste af tiden, men det er vel også det der er meningen? Jeg ved ikke om det en b-films gyser, hvis den er det så er "motorsavsmassakren" det også. Det var den jeg tænkte på da jeg så filmen. Et eller andet sted må man have en pervers og syg tankegang for at udtænke en sådan film. Men det behøver vel ikke at være en negativ ting når man taler om film og det at udtrykke sig i billeder. Men jeg synes nu ikke man kan kalde ROB ZOMBIE en tøsedreng sådan som anmelderen Frederik Asschenfeldt gør det. Så må han uddybe det for jeg ved ikke hvad han mener med det ord i den forbindelse. Under alle omstændigheder gør filmen sig bemærket og det kan vel kun være et plus for en instruktør som Rob Z.

justmee
4-12-2005 13:16
Har lige set forsættelsen til House of 1000 Corpses, som hedder The devils Rejects, og samme familie forsætter med at myrde rundt. Heldigvis er det samme skuespillere, som fra den første film. Vil helt klart sige, at nr. 2 her, er bedre end 1'etteren. Ser ud til Mr. Rob Zombie har taget kritikken til sig, efter den første film, og denne gang lavet en mere psykologisk thriller. Dog stadigvæk med diverse makabre scener. En skam den endnu ikke er anmeldt her på Cinema :-/

Roxal
29-11-2005 19:53
Vil tilføje at når man gennemgår listen som Frederik Asschenfeldt har anmeldt og giver top stjerne, kan man hurtigt regne ud hvad denne Frederik Asschenfeldt er for én.

Roxal
29-11-2005 19:51
Deter helt hen i vejret at skrive sådan en TAM anmeldelse. Frederik Asschenfeldt har åbenbart ikke FATTET at det slet ikke er intentionen at lave en syg film , som Frederik Asschenfeldt åbenbart efterlyser. Men Frederik Asschenfeldt viser tydeligt at han ikke kan anmelde en film på en sober og ordentlig måde. Frederik Asschenfeldt kan ikke lide Rob Zombie og bliver åbenbart stødt over denne person. Så hvem er tøsedrengen Rob eller Frederik Asschenfeldt ????

Micwiz
20-6-2005 21:52
Jeg har den amerikanske version, som jeg købte i megastore og den rigtige version, er ikke meget bedre er er nogle gode replikker i filmen og en god slut scene men det er det for mig:)


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Ocean's 821/6
Violinisten21/6
Love, Simon21/6
I Syrien21/6
Vi ses deroppe14/6
Stor som en sol14/6
Den skyldige14/6
Sommeren 19937/6
Junglebanden7/6
Jurassic World: Fallen Kingdom7/6
Flere bio-anmeldelser
 
De originale21/6
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilket sikkerhedsudstyr var det, Arnold Schwarzenegger bar i The Running Man (1987)?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google