Delete Duplicates in iTunes, How to get album artwork on iTunes? , How to clean up iTunes library , recover deleted notes on iPhone 5, How to recover deleted text messages on iphone 5 .
CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik p en region for at lse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Indiana Jones and the Temple of Doom

Produktionsland:
USA

Produktionsr:
1984

Manuskript:
Willard Huyck, Gloria Katz

Producere:
Robert Watts

Fotograf:
Douglas Slocombe

Klipper:
Michael Kahn
George Lucas

Komponist:
John Williams

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributr:
Paramount

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(22 stemmer)

Ls ogs...
Nyheder:
10-03-05:
Arcel igang med action-eventyr
17-01-05:
Amrish Puri død
28-10-04:
Ny forfatter genopliver Indiana Jones
08-07-04:
Harrison Ford stjæler
06-02-04:
Fy George Lucas, Fy!
10-09-03:
Gammeldags effekter i Indy 4
04-07-03:
Connery er klar, men er Spielberg ude af Indy 4?
08-05-03:
Indy-dvd - Årets julegave!
12-09-02:
Ford melder Indy 4 klar til optagelse
25-06-02:
Rhys Davies i Indy 4 & Cleese i Shrek 2
13-06-02:
Indy 4-plot stadig hemmeligt
23-01-02:
Indy 4 på vej
05-09-01:
Indiana Jones 4 på usikker grund
11-07-01:
Harrison Ford er en rigtig helt
04-07-01:
Indy langt borte
07-02-01:
Den besværlige Indy
24-12-00:
Michelle Yeoh i Indiana Jones 4
07-10-00:
Indiana Jones 4 – update
26-06-00:
Mere håndfaste Indy-rygter
 
Anmeldelser:
27-10-11:
Tintin: Enhjørningens hemmelighed
22-05-08:
Indiana Jones og Krystalkraniets Kongerige
27-09-06:
Firewall
22-10-03:
Indiana Jones og det sidste korstog
22-10-03:
Jagten på den forsvundne skat
 
Artikler:
05-06-03:
Top 50-listen over AFIs helte
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
Widescreen 2.35-1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
THX-optimeringsteaser, weblink
Indiana Jones og templets forbandelse

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Eventyr
Varighed:118 minutter
Instruktr:Steven Spielberg
 
Anmeldelsesdato:22-10-2003
Medvirkende:Som:
Harrison FordIndiana Jones
Kate CapshawWillie Scott
Jonathan Ke QuanShort Round
Amrish PuriMola Ram
Roshan SethChattar Lal

Indiana Jones og helvedeskulten
 
Denne film kan kun købes i et samlet box-sæt med alle tre Indiana Jones-film. Se boksen til venstre for anmeldelser af de andre film.

En så stor succes som Jagten på den forsvunde skat kunne naturligvis ikke bare passere ubemærket. Både George Lucas og Steven Spielberg var godt klar over, at de måtte i gang igen, men hvordan kommer man videre ovenpå et både økonomisk og kunstnerisk mesterstykke som Jagten…? Løsningen blev at gå tilbage i tiden, til Indys tidligere dage i Shanghai og lave en mere geografisk bundet film, som i vid udstrækning udspiller sig et enkelt sted, nemlig i nogle dystre og brutale grotter, hvor børn bliver mishandlet og brugt som slavearbejdere af den onde Mola Ram og hans religiøse kult.

Den svageste
Både George Lucas og Steven Spielberg indrømmer i dag, at Indiana Jones og templets forbandelse uden diskussion er den af de tre film, som de er mindst begejstret for. Lucas havde netop været igennem en længere skilsmisse og skrev skitsen til manuskriptet i alt andet end et godt humør. Forsøget på at tage en anden indgangsvinkel til Indiana Jones-figuren rammer ved siden af, og nok er Harrison Ford blevet trænet op til rollen, men balancen mellem de barske menneskeofringer og en nærmest slapstick-agtig humor kommer aldrig til at fungere. Blandt ekstramaterialet om netop denne film, indrømmer de to kreative bagmænd selv deres fejltagelser, hvor den største præcis er det fejlslagne forsøg på at bløde filmens meget mørke tone op med nogle fjollede og humoristiske scener. Det resulterer i en ujævn omgang ramasjang-underholdning, hvor Spielbergs legesyge aldrig helt ryger i baggrunden, men som også er tættere på de alt for fjollede løjer fra hans egen, mislykkede 1941, end de er i nærheden af det præcise actionhåndværk fra Jagten på den forsvundne skat.

En ny Indy
Vi åbner med en stor musicalscene, som er George Lucas’ gave til Spielberg. Han vidste, at vennen altid har drømt om at lave en musical, så her fik han chancen, og det er resulteret i en noget gammeldags men levende åbning på filmen, hvor vi får den kvindelige hovedperson, natklubsangerinden Willie Scott, præsenteret i fuld vigør. Hun er ellers i Kate Capshaws vimsende skikkelse et andet af filmens store problemer – om end dette i højere grad bliver en diskussion om personlig smag. Willie møder efter den musikalske åbning, Indiana Jones på natklubben og i løbet af få sekunder er det hele gået op i hat, briller og et kæmpe slagsmål. Hun undslipper sammen med Indy og bliver hjulpet afsted til lufthavnen af drengen Short Round, der fungerer som stedkendt taxachauffør. Han kommer med i flyet, og så er trekløveret ellers samlet. Væk er Denholm Elliott og John Rhys-Davies tro væbnere fra den første film, så Indiana Jones er på en gang mere alene og mere familiefar i denne forestilling.

I de mørke grotter
Flyet bliver styret af korrupte piloter og i filmens mest vellykkede enkeltstunt undslipper Indy og Co. få sekunder før deres endeligt, og det fører dem til en fjern, indisk egn, hvor den lokale maharaja holder til i et imponerende tempel. Men under templet bliver hundredvis af børn holdt som slaver, mens de arbejder for Mola Rams kult, der ofrer mennesker og i det hele taget er den personificerede ondskab, som nazisterne udgør i de to andre film. Så i stedet for at redde et klenodie fra at ende alle andre steder end på et museum, så må Indy i aktion for at redde de stakkels børn – og der er heldigvis også skrevet et par hellige sten ind i plottet, så der i det mindste er bare antydningen af vores gamle Indiana Jones tilbage.

Den grimme ælling
Filmen har enkelte livlige actionscener, men de er mere underholdende end egentlig medrivende. Den lange minetogsjagt var egentlig skrevet til den første film, men blev pillet ud på et tidligt stadie. Den er imponerende flot lavet, men stemningen ligger for tæt på en tivoli-forlystelse, og det bliver aldrig rigtig spændende på samme måde, som man blev vænnet til i Jagten på den forsvundne skat. Til gengæld er der flere grin af den brede slags. Middagsbordet hos Maharajaen bliver en opvisning i ulækre madretter, Kate Capshaw bliver overdænget med insekter i en parallelscene til Indys besøg hos slangerne i Jagten - og Short Rounds konstante maskingevær-kommentarer til alt omkring dem forsøger også at kalde smilene frem. Det lykkes bestemt undervejs, og sammenlignet med så mange andre forsøg i den rendyrkede action-adventure-genre, så har Indiana Jones og templets forbandelse fornuftige kvaliteter i tempoet og den genkendelige heltefigur. Men det ændrer stadig ikke ved, at den står svagere i billedet end de to andre film og formodentlig aldrig helt slipper rollen som seriens grimme ælling, der er for anderledes og for useriøs i forhold til sine brødre.
 
DVD-vurdering
Filmen fremstår i fin, teknisk stand med renset billedside og et rigtig godt lydspor. Der er intet ekstramateriale på samme skive som filmen, men box-sættet rummer en disc med fremragende ekstramateriale, som vi har valgt at vurdere i en selvstændig anmeldelse.

Læs anmeldelsen af skiven med ekstramaterialet her


Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlg:

Seneste kommentarer: (158 i alt - Ls alle)
 
ForfatterIndlg
http://www.zhitongcheyouhua.com/2014_07_03/267.html
16-7-2014 07:04
2013 MLB Iphone Case Wholesale Cheap
http://www.zhitongcheyouhua.com/2014_07_03/267.html http://www.zhitongcheyouhua.com/2014_07_03/267.html

http://www.zhitongcheyouhua.com/2014_07_03/1094.html
15-7-2014 09:51
Buy nfl with the different color and different size at the largest nfl Online shop from china.
http://www.zhitongcheyouhua.com/2014_07_03/1094.html http://www.zhitongcheyouhua.com/2014_07_03/1094.html

http://www.zhitongcheyouhua.com/2014_07_03/662.html
14-7-2014 13:42
Cheap NBA Shorts in Men's, Women's, Youth's which are in stock with all colors and all sizes and easy return.
http://www.zhitongcheyouhua.com/2014_07_03/662.html http://www.zhitongcheyouhua.com/2014_07_03/662.html

http://www.zhitongcheyouhua.com/2014_07_03/1156.html
12-7-2014 23:57
Buy nfl Jerseys with the different color and different size at the largest nfl Jerseys Online shop from china.
http://www.zhitongcheyouhua.com/2014_07_03/1156.html http://www.zhitongcheyouhua.com/2014_07_03/1156.html

http://www.zhitongcheyouhua.com/2014_07_03/278.html
12-7-2014 05:01
Welcome to buy cheap Iphone Case with the different color and different size at largest shop from china.
http://www.zhitongcheyouhua.com/2014_07_03/278.html http://www.zhitongcheyouhua.com/2014_07_03/278.html


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Don Fabijans Bekendelser24/7
Deliver Us from Evil24/7
My Life Directed by Nicolas Winding Refn17/7
Abernes Planet - Revolutionen17/7
Sommersøndag17/7
Bad Neighbors17/7
Transformers: Age of Extinction10/7
Minisekterne10/7
Ung og smuk10/7
Kraftidioten3/7
Flere bio-anmeldelser
 
The Lunchbox23/7
Marina Abramovic: The Artist Is Present22/7
Saving Mr. Banks21/7
Nebraska18/7
No16/7
Monumenternes mænd15/7
300: Rise of an Empire14/7
Klokkeblomst og piratfeen4/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvad handler Dead Man's Chest om?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2014 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sథ Google
シャネル バッグ; シャネル バッグ
How to Transfer Photos from PC to iPhone How to Recover Deleted Notes on iPhone retrieve deleted text messages from iphone How to Recover iPhone Data Without iTunes Backup? How to Extract files from iPhone Backup? transferring music from ipod to computer blu ray ripper transfer contacts from iphone to android