Delete Duplicates in iTunes, How to get album artwork on iTunes? , How to clean up iTunes library , recover deleted notes on iPhone 5, How to recover deleted text messages on iphone 5 .
CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik p en region for at lse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Sen to Chihiro no kamikakushi

Produktionsland:
Japan

Produktionsr:
2001

Manuskript:
Hayao Miyazaki

Producere:
Toshio Suzuki

Fotograf:
Atsushi Okui

Klipper:
Takeshi Seyama

Komponist:
Jô Hisaishi

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributr:
Scanbox

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(450 stemmer)

L�s ogs�...
Nyheder:
12-12-05:
Mere om asiatisk film
04-11-04:
J-POPCON – Animefestival i København!
28-01-04:
Japansk anime bliver til amerikansk action
25-07-03:
Spirited Away vinder englændernes gunst
17-02-02:
Berlinalens vindere 2002
30-09-01:
Spirited Away slår Titanic
22-09-01:
Spirited Away sætter nye rekorder
 
Anmeldelser:
21-11-14:
Når vinden rejser sig
24-09-13:
Oppe på valmuebakken
21-03-13:
Oppe på valmuebakken
07-12-12:
Laputa - Slottet i himlen
25-06-12:
Arriettys hemmelige verden
09-03-12:
Nausicaä - fra vindenes dal
14-03-11:
Prinsesse Mononoke
07-04-10:
Ponyo på klippen ved havet
01-05-09:
Porco Rosso
04-06-08:
Kiki den lille heks
09-10-07:
Min nabo Totoro
06-06-06:
Det levende slot
01-12-04:
Tokyo Godfathers
06-11-02:
Metropolis
 
Artikler:
06-11-02:
Anime: De store øjnes verden
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
Anamorphic widescreen 1.85:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1: Dansk, Japansk, DTS 5.1: Japansk

Ekstra materiale:
making of, storyboard synced to sound, finnish language commentary to storyboard (with subtitles).
Chihiro og heksene

Anmeldt af:Kasper Christoffer Larsen
Genre:Animation, Adventure
Varighed:120 minutter
Instruktr:Hayao Miyazaki
 
Anmeldelsesdato:05-04-2004
Medvirkende:Som:
Rumi HiiragiChihiro
Miyu IrinoHuck
Takeshi NaitouChihiros far
Yasuko SawaguchiChihiros mor

Chihiro i eventyrland
 
Oscar for bedste animationsfilm. Guldbjørnen i Berlin. Flere solgte billetter end Titanic i Japan – som den første film nogensinde indspillede den $200mio. før premieren i USA. Det er svært ikke at lyde som en salgsagent, når man skal præsentere Chihiro og heksene, seneste udspil fra den japanske tegnefilms gudfader Hayao Miyazaki. Men der er faktisk grund til at reklamere for anime-stregerne. Sjældent overraskes man så meget af tegnefilm. Kan børnene ikke overtales, kan man roligt selv tage med Chihiro til Eventyrland!

Anime?
Chihiro og heksene er måske ikke så nemt tilgængelig for et vestligt publikum med sine mange referencer til japanske eventyr og myter. Man kan føle sig vildledt af det nådesløse fantasifyrværkeri, der synes at skyde i alle retninger, indtil det går op for én, at man også blot kan nyde de sælsomme universer i stedet for at insistere på at forstå dem. Med fordommene lukket og øjnene åbnet er Chihiros eventyr magisk og rørende for børn og voksne i alle verdenshjørner.

Chihiro flytter
Chihiro skal flytte. Vi møder hende på bagsædet af bilen. Hun savner allerede sit gamle hjem. Forældrene har travlt med begejstringen for deres beslutning og hører hende ikke rigtigt. Det gør de heller ikke, da bilen svinger ud på afveje og ankommer til en forladt forlystelsespark. Chihiro er ikke tryg ved situationen, men forældrene kaster sig hurtigt over en af stedets forladte restauranter, hvor fadene bugner med lækkerier. Inden længe er de i bogstaveligste forstand forvandlet til svin og Chihiro efterlades alene i en verden, der viser sig at tilhøre åndernes. Hun må både tilpasse sig det sælsomme univers og tage sine egne beslutninger, så hun kan redde sine forældre og igen forlade ånderiget. Hun kommer på hårdt arbejde under heksen Yubaba (inspireret af grevinden fra Alice i Eventyrland), der leder en badeanstalt for beskidte ånder (!). Heldigvis hjælper drengen og dragen Haku hende mod rigets underfundige væsener som Yubabas kæmpe-baby, tre kropsløse hoveder og den maskeklædte flodånd med navnet Nulfjæs.

Rørende og magisk
Lige så nemt som det er at komme til at lyde som en salgsagent ved kasse- og anmeldersucceser, lige så tilbøjelig er man som kritiker til at udbryde ’magisk’ og ’rørende’, når børnenes tegnefilm ruller over skærmen. I Chihiro og heksenes er klicheerne dog mere berettigede end nogensinde. Der florerer en luftig ’larger-than-life’-stemning i de dragende billeder - tegningerne er hverken flotte eller pæne – de er små mesterværker! Hayao Miyazaki har altid vægret sig for at bruge computeranimation, men denne gang har man overbevist ham om et kompromis. Alle baggrunde og karakterer er håndtegnede, hvorefter de er farvelagt og animeret af computere.

Noget andet end Disney?
Anime-filmene og ikke mindst Miyazakis værker prises ofte af kritikere for deres overlegne åndelighed og enorme distance til de amerikanske 'fjender' på Disney. Sagen er dog snarere, at både anime og Miyazaki er stærkt inspireret af Disney-studiernes årelange landvindinger i tegneserieteknik, og resultatet er et typisk eksempel på japansk blandingskultur, hvor vestlige og østlige elementer blandes skruppelløst og frejdigt. Disneys romantik er blevet til japansk ’cutiness’; den amerikanske fascination for eksotiske baggrunde (Aladdin, Spirit, Løvernes konge - listen er uendelig) er inspirationen for blandingen af gamle lokale kulturreferencer med den moderne storbycivilisation, som Japan er et levende eksempel på.

En film om at tage ud og komme hjem igen
Chihiro og heksene lægger ikke skjul på at være inspireret af Alice i Eventyrland. Det er en film om en pige, der ankommer til en ukendt verden og klarer sig, fordi hun tænker sig om og ikke altid handler, som det forventes af hende. En fantastisk sød, fantastisk underlig og bare fantastisk historie om en pige, hvis navn trues med at blive taget fra hende. Med fantasien og realismens kræfter, med sund fornuft og hendes gode hjertes improvisation, formår Chihiro selvfølgelig at komme hjem igen. Spirited Away kan både opleves med danske stemmer og i den originale version, hvor sidstnævnte selvfølgelig skal tilstræbes, hvis ikke de mindste er med. Det er tegnefilm, som du aldrig har set det før. Nyd også musikken af den fabelagtige Jô Hisaishi, der også laver lydsider til Takeshi Kitano (Kikujiro). Chihiro og heksene er sær og overraskende. Sært vellykket og overraskende flot.
 
DVD-vurdering
En Oscar-vinder skal selvfølgelig fejres med en 2-skivers dvd-udgivelse, og på Chihiro og heksene er der således både blevet plads til det danske og japanske stemmer, men også til en 50 minutters ’dokumentar’ om filmens tilblivelse, samt hele filmens storyboard synkroniseret med lydsiden.

Her møder vi Chihiros mange fædre, selvfølgelig med anime-mesteren Hayao Miyazaki i centrum. Det er dog ikke rigtig for de mindste skyld, at man skal sætte disk 2 i afspilleren, for alt er på japansk med undertekster, og programmet er nok i højere grad rettet mod det voksne publikum. Vi følger animationsstudierne under deres arbejde ved skrivebordene, ved stemmeindspilningerne og under indspilningen af musikken. Her er ingen særlige overraskelser eller særligt dybdeborende tematiske diskussioner, blot et roligt indblik i den daglige arbejdsgang i et filmstudie i Japan.

Vil man derimod gerne blive klogere på Chihiro…s forunderlige univers, kan man se hele filmen som storyboard, hvortil der er (finske, men undertekstede) kommentarer, der på en både sober og spændende måde fortæller om anime og japansk kultur for de voksne. Man kan ikke lade være med at tænke, at de mindre er blevet snydt en smule af dvd’en. Dertil kommer, at man savner at komme tættere på Mr. Miyazaki, for eksempel med et kommentarspor. Det er dog stadig mest for filmens skyld, man skal investere i dvd’en, men den er jo også stadig lige god, og fortjener bestemt at stå på samlingshylden.


Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indl�g:

Seneste kommentarer: (240 i alt - L�s alle)
 
ForfatterIndl�g
Nike Free Run 5.0 Olympic Womens
31-1-2015 20:22
Good answer back in return of this difficulty with solid arguments and telling all Chihiro og heksene - CinemaZone.dk - et filmmagasin i bredformat regarding that.
Nike Free Run 5.0 Olympic Womens http://lucidlifestyles.com/nikes/nike-free-run-5.0-olympic-womens_c272

Air Jordan 5 Retro
31-1-2015 20:22
Thanks to my father who told me concerning this blog, this weblog Chihiro og heksene - CinemaZone.dk - et filmmagasin i bredformat is in fact remarkable.
Air Jordan 5 Retro http://lucidlifestyles.com/nikes/air-jordan-5-retro_c17

Nike Kobe sale
31-1-2015 16:28
If any one wishes to be a successful blogger, after that he/she must read this paragraph Chihiro og heksene - CinemaZone.dk - et filmmagasin i bredformat , because it includes al} techniques related to that.
Nike Kobe sale http://lucidlifestyles.com/nikes/nike-kobe_c142

Air Max Thea Print sale
31-1-2015 11:27
Wow, what a video it is! In fact good quality video, the lesson Chihiro og heksene - CinemaZone.dk - et filmmagasin i bredformat given in this video is truly informative.
Air Max Thea Print sale http://lucidlifestyles.com/nikes/air-max-thea-print_c71

cheap Men's Belstaff Classic Jackets
31-1-2015 10:58
Your means of describing the whole thing in this paragraph Chihiro og heksene - CinemaZone.dk - et filmmagasin i bredformat is genuinely good, every one can easily be aware of it, Thanks a lot.
cheap Men's Belstaff Classic Jackets http://brecosky.com/belstaff/men's-belstaff-classic-jackets_c4


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Big Hero 629/1
The Imitation Game29/1
Project Almanac29/1
Party Girl29/1
Seventh Son22/1
Birdman22/1
American Sniper22/1
Foxcatcher15/1
En chance til15/1
Paddington15/1
Flere bio-anmeldelser
 
Fasandræberne20/1
Begravet i fortiden19/1
Hundredefodsrejsen16/1
Joe13/1
What If9/1
Deliver Us from Evil2/1
Teenage Mutant Ninja Turtles29/12
Into the Storm19/12
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Ud fra hvilken brændende by redder Clark Gable Vivien Leigh i Borte med Blæsten?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2015 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sథ Google