Delete Duplicates in iTunes, How to get album artwork on iTunes? , How to clean up iTunes library , recover deleted notes on iPhone 5, How to recover deleted text messages on iphone 5 .
CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik p en region for at lse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Kill Bill Volume 1

Produktionsland:
USA

Produktionsr:
2003

Manuskript:
Quentin Tarantino

Producere:
Quentin Tarantino
Lawrence Bender

Fotograf:
Robert Richardson

Klipper:
Sally Menke

Komponist:
Ennio Morricone
RZA
Lars Ulrich

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributr:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(264 stemmer)

L�s ogs�...
Nyheder:
24-06-08:
2 x Tarantino?
19-05-05:
Roskilde Festival klar med filmprogram
04-04-05:
Sputnik er klar med bredbåndsbiograf
30-12-04:
Bill på nye eventyr
04-11-04:
Tarantino – nu på kinesisk
28-06-04:
Mel Gibsons liv på tv-serie
08-06-04:
Vinderne af årets MTV Movie Awards
14-04-04:
Dobbelt op på Bill
14-04-04:
Dobbelt op på Bill
06-04-04:
Tarantinos animerede prequel
06-04-04:
Tarantinos animerede prequel
16-02-04:
Tarantino som palme-præsident
16-02-04:
Tarantino som palme-præsident
21-01-04:
2003s BAFTA-nomineringer
13-10-03:
Box Office Uge 41: Tarantinos populære mordforsøg
29-08-03:
Hawke og Thurman går fra hinanden
15-07-03:
Tarantino har problemer med længden
21-01-03:
Tarantino går glip af Cannes
19-04-02:
Tarantino debuterer som forfatter
19-01-02:
Uma Thurman fik en dreng
12-10-01:
Mere Kill Bill og Austin Powers 3
09-10-01:
Nyt fra Austin Powers 3 og Kill Bill
17-08-01:
Tarantino venter på Thurman
30-10-00:
Nyt fra Camp Tarantino
16-09-00:
Tarantinos næste film
 
Anmeldelser:
28-08-09:
Inglourious Basterds
23-10-07:
Death Proof
26-10-05:
Kung Fu Hustle
10-06-05:
Kung Fu Hustle
01-09-04:
Kill Bill Volume 2
26-11-03:
Charlie's Angels - Uden Hæmninger
04-09-01:
Den gyldne skål
30-05-01:
Pulp Fiction
 
Artikler:
22-12-04:
DVD-box: The Quentin Tarantino Collection
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
Anamorphic Widescreen 2.35:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1, DTS 5.1

Ekstra materiale:
Making of, Musikvideo, trailers
Kill Bill Volume 1

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Action
Varighed:106 minutter
Instruktr:Quentin Tarantino
 
Anmeldelsesdato:21-04-2004
Medvirkende:Som:
Uma ThurmanThe Bride
Lucy LiuO-Ren Ishii
Sonny ChibaHattori Hanzo
Daryl HannahElle Driver
Vivica A. FoxVernita Green
Chiaki KuriyamaGo Go Yubari
Se komplet creditliste her

Kill Bills Darlings
 
Efter megen medievirak er Quentin Tarantinos fjerde spillefilm klar til at blive vist, men undervejs har nogen glemt at holde snor i den begavede instruktør, der denne gang har givet sig hen til sine egne små darlings helt uden sans for selvkontrol. Den samlede spilletid er endt et pænt stykke over 3½ time, og da den slags slet ikke kan sælge billetter, har produceren Harvey Weinstein lynhurtigt gennemskuet, at to entreindtægter giver mere end én, og derfor er filmen klippet noget nær midtover. Første del kan vi se nu, anden del må vi betale for en ekstra gang til februar. At det efterhånden ikke er usædvanligt med store, episke historier, der spreder sig over flere film, så markerer Kill Bill vel nok det første mainstrem-eksempel på, at simpel profitjagt medvirker til ødelægge en instruktørs samlede vision.

Quentin-universet
Tarantino har selv i et interview udtalt, at han har to forskellige filmuniverser, han kan træde ind i. Det ene er hans ”realistiske” univers, hvor hans tre første film har udspillet sig, mens Kill Bill markerer det første møde med ”Quentin”-universet, hvor alt kan ske. Vi befinder os i en 100% destilleret drengerøvsudgave af en filmverden, hvor alt det bedste fra alskens genrer mødes i netop de umage konstellationer, som er blevet en del af hans personlige stil. Tarantino er en af de få, markante amerikanske instruktører med en tydelig personlig stil, og den får vi også en hel del tydelige eksempler på i Kill Bill. Hovedgenren er den helt klassiske og meget amerikanske hævn-film, hvor en forurettet hovedperson skal videre med sit liv efter en traumatisk hændelse og kun kan klare dette ved at slå de formastelige ihjel. Frontier-landets ”øje for øje”-mekanismer, der ligger som en latent refleks i den amerikanske folkesjæl.

Brud med hævn i
Uma Thurman, som har været med til at udvikle historien, er The Bride. Hun har et navn, men det bleepes ud på lydsiden, når det nævnes, ganske som en obskøn fornærmelse på Disney Channel. Hvorfor ved vi ikke, men det vænner man sig til, for når vi kun får en halv film, så ender vi med at svømme utilfredsstillede rundt i et hav af ubesvarede spørgsmål. The Bride bliver forsøgt myrdet på hendes bryllupsdag. Alle andre i kapellet dør, og hendes ufødte barn mistes også. Men The Bride er stærk, hun overlever en kugle i hovedet og vågner efter fire års koma, opsat på hævn. I sit tidligere liv var hun en del af The Deadly Viper Assassination Squad, hvor den sadistiske Bill med hård hånd styrede sine fem dødsengle – alle opkaldt efter nogle af klodens mest giftige slanger.

Rod i rækkefølgen
Det var Bill og de andre snigmordere, der stod for mordet i kapellet, og derfor skal de nu alle dø - og det sker i lækkert filmet slow-motion med solide stråler af kitschet blodsprøjt. I den første film får vi de to første mord – og vi må så gå ud fra, at de to andre samt Bill skal afvikles i Kill Bill Volume 2. Tarantino vælger en filmgenre til hvert mord. Kill Bill Volume 1 åbner med det andet mord – lidt rod i filmens kronologi hører jo efterhånden til i en Tarantino-film – og det overstås i en susende fart uden helt at fæste rod. Der er anstrøg af både 70’er-tv-serie à la den ’rigtige’ Charlie’s Angels og blaxploitation, men udover at fungere som en energisk og hårdtslående start virker den underlig ligegyldig. Der er langt mere kød på det første mord, der fylder de sidste 2/3 af filmen. En af Bills engle er fløjet til Japan og er blevet yakuza-leder på trods af hendes køn og delvist amerikanske baggrund. Det kan kun lade sig gøre, hvis man er en hensynsløs psykopat, og den rolle udfylder Lucy Liu faktisk ret så overbevisende. Vi får hendes forhistorie fortalt i et langt, animeret kapitel, hvor Tarantino sender en dybfølt, stående hyldest til japansk animation, og fortsætter med The Brides ankomst til det fjerne Østen.

Peger fingre af Matrix
Et godt sværd skal der til, og hvem andre end Sonny Chiba kan klare den opgave i den filmtossede Quentin-verden, hvor man uden problemer kan hente et idol fra drengeårene ind fra højre, og Chiba klarer faktisk den fyldige rolle som samurai-mentor forbløffende godt. Chiba lærer Thurman at slås, og så drager hun afsted til Tokyo i den enkeltsekvens, der vel nok fungerer allerbedst som klassisk Tarantino-stildyrkelse. Vel ankommet følger den store slagscene, der bliver denne films klimaks – en regulær hån mod Joel Silver og hans voldsomt markedsførte kampscene mellem Neo og hundrede Mr. Smiths i The Matrix Reloaded. Her kæmper Uma Thurman mod mindst ligeså mange Kato-klædte samuraier – og her er ingen grimme, fedtede aftryk af sjusket computeranimation. Og som kirsebærret på toppen når Tarantino også lige at sende en venlig hilsen til Tiger på spring, drage i skjul, inden vi klipper til rulletekster og sendes ud til filmhistoriens vel nok længste pause.

Større krav
At hade Kill Bill er umuligt, dertil har Tarantino alt for godt styr på sine virkemidler. Valget af musik er et varemærke, som han fortsat dyrker til noget nær perfektion, men det er et problem for filmen, at den ikke bliver vist til ende. Mange mesterværker er intet værd i halv udgave, og uden skyggen af en idé om, hvad der sker i Volume 2, så bliver mange overvejelser til regulære gætterier. Hvis ikke der sker en større udvikling i hævnhistoriens meget maskinelle afvikling, så burde filmen have været skåret ned til normal spillefilmslængde fra starten. Der er enkelte spor, som kunne tyde på, at plottet får lov at sno sig lidt i Volume 2, men det kan også være detaljer, som intet betyder. Vi hører ikke den mindste hvisken af Tarantinos normalt så skarpe dialog, og med al vægt lagt på lækre, visuelle tableauer, så løber filmen hurtigt tør for frisk energi. Det er ikke godt nok, hvis Kill Bill ender med at være en darling-parade for Tarantino, hvor han dyrker hver eneste lille filmfetish, han måtte have udviklet under sin tid som ekspedient i en videobiks - så måtte Weinstein hellere have bedt ham om at tage et par af de darlings med på mordlisten, når nu Bill og alle de andre alligevel skulle nakkes.
 
DVD-vurdering
Ekstramaterialet på denne version af Kill Bill Volume 1 er begrænset til en ganske glimrende making of, der rummer en som altid entusiastisk Quentin Tarantino, som beretter energisk om tilblivelsen af filmen. Man kommer godt rundt om produktionen - men aldrig helt tæt på.

Ellers blot en musikvideo og trailers til Tarantinos samlede oeuvre.



Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indl�g:

Seneste kommentarer: (377 i alt - L�s alle)
 
ForfatterIndl�g
canada goose montebello
14-3-2015 03:37
gifts on behalf of /u/Crayboff have helped pay for 23.13 hours of reddit server time.
canada goose montebello http://www.names-home.com/scripts/index4.asp?canadagoose=canada-goose-montebello-12dr.php

bogner mens ski pants
12-3-2015 22:11
Eine der vielen Dinge, die Sie sollten sich auf die Wasserfestigkeit. Es gibt eine breite Palette von Wasserbest?ndigkeit, die Uhren haben. Wenn Sie nicht auf das Tragen der Uhr im Wasser planen, dann ist das nicht wichtig ist. Aber das letzte, was Sie tun m?chten, ist zu ruinieren eine Qualit?t zu sehen, indem sie zu tief im Wasser.
bogner mens ski pants http://www.ssalari.net/styles/index3.asp?home=bogner-mens-ski-pants-29et.php

moncler aufn?her
12-3-2015 12:49
Kellan Lutz, Taylor Lautner Robert Pattinson hatte ein Instruction Rivalität (Fotos) GoDaddy hat beschlossen, seine umstrittene Welpen commercialGoDaddy angekündigt, sie werde das Ziehen eines geplanten Super Bowl ad Titel Journey Dwelling aus dem Spiel und mit einem anderen kommerziellen ersetzen ziehen nachdem die Zuschauer waren empört. Eine Petition wurde am eingereicht.
moncler aufn?her http://arte-viva.de/animation/home.asp?moncler=moncler-aufn-her-23oh.php

gucci skor barn
12-3-2015 06:59
All in all it a great port of a great game with only minor differences. If you played it on the 3DS it probably not worth the $50 investment but if you haven this is your chance to finally play one of the best Resident Evil games of the past few years.
gucci skor barn http://hagelinoco.se/cgi-bin/index10.asp?gucci=gucci-76ob.php

bogner daunenjacke herren
12-3-2015 06:13
Charity Challenge Winner
bogner daunenjacke herren http://wilkiedv.de/cgi-bin/home.asp?home=bogner06gs.php


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Selma26/3
Hjem26/3
Mod naturen26/3
Skammerens datter26/3
Into the Woods26/3
Korsvejen19/3
The Gunman19/3
The Second Best Exotic Marigold Hotel19/3
Insurgent18/3
9. april12/3
Flere bio-anmeldelser
 
Dum og dummere 231/3
Bryllupskaos30/3
The Hunger Games: Mockingjay - Part 120/3
Nightcrawler17/3
Den usynlige kvinde16/3
The Captive13/3
Dracula Untold9/3
Før vinterkulden6/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken film vandt i 1999 Oscaren for 'bedste film'?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2015 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sథ Google