CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Kill Bill Volume 1

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2003

Manuskript:
Quentin Tarantino

Producere:
Quentin Tarantino
Lawrence Bender

Fotograf:
Robert Richardson

Klipper:
Sally Menke

Komponist:
Ennio Morricone
RZA
Lars Ulrich

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(265 stemmer)

L�s ogs�...
Nyheder:
24-06-08:
2 x Tarantino?
19-05-05:
Roskilde Festival klar med filmprogram
04-04-05:
Sputnik er klar med bredbåndsbiograf
30-12-04:
Bill på nye eventyr
04-11-04:
Tarantino – nu på kinesisk
28-06-04:
Mel Gibsons liv på tv-serie
08-06-04:
Vinderne af årets MTV Movie Awards
14-04-04:
Dobbelt op på Bill
14-04-04:
Dobbelt op på Bill
06-04-04:
Tarantinos animerede prequel
06-04-04:
Tarantinos animerede prequel
16-02-04:
Tarantino som palme-præsident
16-02-04:
Tarantino som palme-præsident
21-01-04:
2003s BAFTA-nomineringer
13-10-03:
Box Office Uge 41: Tarantinos populære mordforsøg
29-08-03:
Hawke og Thurman går fra hinanden
15-07-03:
Tarantino har problemer med længden
21-01-03:
Tarantino går glip af Cannes
19-04-02:
Tarantino debuterer som forfatter
19-01-02:
Uma Thurman fik en dreng
12-10-01:
Mere Kill Bill og Austin Powers 3
09-10-01:
Nyt fra Austin Powers 3 og Kill Bill
17-08-01:
Tarantino venter på Thurman
30-10-00:
Nyt fra Camp Tarantino
16-09-00:
Tarantinos næste film
 
Anmeldelser:
10-05-16:
The Hateful Eight
28-08-09:
Inglourious Basterds
23-10-07:
Death Proof
26-10-05:
Kung Fu Hustle
10-06-05:
Kung Fu Hustle
01-09-04:
Kill Bill Volume 2
26-11-03:
Charlie's Angels - Uden Hæmninger
04-09-01:
Den gyldne skål
30-05-01:
Pulp Fiction
 
Artikler:
22-12-04:
DVD-box: The Quentin Tarantino Collection
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
Anamorphic Widescreen 2.35:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1, DTS 5.1

Ekstra materiale:
Making of, Musikvideo, trailers
Kill Bill Volume 1

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Action
Varighed:106 minutter
Instruktør:Quentin Tarantino
 
Anmeldelsesdato:21-04-2004
Medvirkende:Som:
Uma ThurmanThe Bride
Lucy LiuO-Ren Ishii
Sonny ChibaHattori Hanzo
Daryl HannahElle Driver
Vivica A. FoxVernita Green
Chiaki KuriyamaGo Go Yubari
Se komplet creditliste her

Kill Bills Darlings
 
Efter megen medievirak er Quentin Tarantinos fjerde spillefilm klar til at blive vist, men undervejs har nogen glemt at holde snor i den begavede instruktør, der denne gang har givet sig hen til sine egne små darlings helt uden sans for selvkontrol. Den samlede spilletid er endt et pænt stykke over 3½ time, og da den slags slet ikke kan sælge billetter, har produceren Harvey Weinstein lynhurtigt gennemskuet, at to entreindtægter giver mere end én, og derfor er filmen klippet noget nær midtover. Første del kan vi se nu, anden del må vi betale for en ekstra gang til februar. At det efterhånden ikke er usædvanligt med store, episke historier, der spreder sig over flere film, så markerer Kill Bill vel nok det første mainstrem-eksempel på, at simpel profitjagt medvirker til ødelægge en instruktørs samlede vision.

Quentin-universet
Tarantino har selv i et interview udtalt, at han har to forskellige filmuniverser, han kan træde ind i. Det ene er hans ”realistiske” univers, hvor hans tre første film har udspillet sig, mens Kill Bill markerer det første møde med ”Quentin”-universet, hvor alt kan ske. Vi befinder os i en 100% destilleret drengerøvsudgave af en filmverden, hvor alt det bedste fra alskens genrer mødes i netop de umage konstellationer, som er blevet en del af hans personlige stil. Tarantino er en af de få, markante amerikanske instruktører med en tydelig personlig stil, og den får vi også en hel del tydelige eksempler på i Kill Bill. Hovedgenren er den helt klassiske og meget amerikanske hævn-film, hvor en forurettet hovedperson skal videre med sit liv efter en traumatisk hændelse og kun kan klare dette ved at slå de formastelige ihjel. Frontier-landets ”øje for øje”-mekanismer, der ligger som en latent refleks i den amerikanske folkesjæl.

Brud med hævn i
Uma Thurman, som har været med til at udvikle historien, er The Bride. Hun har et navn, men det bleepes ud på lydsiden, når det nævnes, ganske som en obskøn fornærmelse på Disney Channel. Hvorfor ved vi ikke, men det vænner man sig til, for når vi kun får en halv film, så ender vi med at svømme utilfredsstillede rundt i et hav af ubesvarede spørgsmål. The Bride bliver forsøgt myrdet på hendes bryllupsdag. Alle andre i kapellet dør, og hendes ufødte barn mistes også. Men The Bride er stærk, hun overlever en kugle i hovedet og vågner efter fire års koma, opsat på hævn. I sit tidligere liv var hun en del af The Deadly Viper Assassination Squad, hvor den sadistiske Bill med hård hånd styrede sine fem dødsengle – alle opkaldt efter nogle af klodens mest giftige slanger.

Rod i rækkefølgen
Det var Bill og de andre snigmordere, der stod for mordet i kapellet, og derfor skal de nu alle dø - og det sker i lækkert filmet slow-motion med solide stråler af kitschet blodsprøjt. I den første film får vi de to første mord – og vi må så gå ud fra, at de to andre samt Bill skal afvikles i Kill Bill Volume 2. Tarantino vælger en filmgenre til hvert mord. Kill Bill Volume 1 åbner med det andet mord – lidt rod i filmens kronologi hører jo efterhånden til i en Tarantino-film – og det overstås i en susende fart uden helt at fæste rod. Der er anstrøg af både 70’er-tv-serie à la den ’rigtige’ Charlie’s Angels og blaxploitation, men udover at fungere som en energisk og hårdtslående start virker den underlig ligegyldig. Der er langt mere kød på det første mord, der fylder de sidste 2/3 af filmen. En af Bills engle er fløjet til Japan og er blevet yakuza-leder på trods af hendes køn og delvist amerikanske baggrund. Det kan kun lade sig gøre, hvis man er en hensynsløs psykopat, og den rolle udfylder Lucy Liu faktisk ret så overbevisende. Vi får hendes forhistorie fortalt i et langt, animeret kapitel, hvor Tarantino sender en dybfølt, stående hyldest til japansk animation, og fortsætter med The Brides ankomst til det fjerne Østen.

Peger fingre af Matrix
Et godt sværd skal der til, og hvem andre end Sonny Chiba kan klare den opgave i den filmtossede Quentin-verden, hvor man uden problemer kan hente et idol fra drengeårene ind fra højre, og Chiba klarer faktisk den fyldige rolle som samurai-mentor forbløffende godt. Chiba lærer Thurman at slås, og så drager hun afsted til Tokyo i den enkeltsekvens, der vel nok fungerer allerbedst som klassisk Tarantino-stildyrkelse. Vel ankommet følger den store slagscene, der bliver denne films klimaks – en regulær hån mod Joel Silver og hans voldsomt markedsførte kampscene mellem Neo og hundrede Mr. Smiths i The Matrix Reloaded. Her kæmper Uma Thurman mod mindst ligeså mange Kato-klædte samuraier – og her er ingen grimme, fedtede aftryk af sjusket computeranimation. Og som kirsebærret på toppen når Tarantino også lige at sende en venlig hilsen til Tiger på spring, drage i skjul, inden vi klipper til rulletekster og sendes ud til filmhistoriens vel nok længste pause.

Større krav
At hade Kill Bill er umuligt, dertil har Tarantino alt for godt styr på sine virkemidler. Valget af musik er et varemærke, som han fortsat dyrker til noget nær perfektion, men det er et problem for filmen, at den ikke bliver vist til ende. Mange mesterværker er intet værd i halv udgave, og uden skyggen af en idé om, hvad der sker i Volume 2, så bliver mange overvejelser til regulære gætterier. Hvis ikke der sker en større udvikling i hævnhistoriens meget maskinelle afvikling, så burde filmen have været skåret ned til normal spillefilmslængde fra starten. Der er enkelte spor, som kunne tyde på, at plottet får lov at sno sig lidt i Volume 2, men det kan også være detaljer, som intet betyder. Vi hører ikke den mindste hvisken af Tarantinos normalt så skarpe dialog, og med al vægt lagt på lækre, visuelle tableauer, så løber filmen hurtigt tør for frisk energi. Det er ikke godt nok, hvis Kill Bill ender med at være en darling-parade for Tarantino, hvor han dyrker hver eneste lille filmfetish, han måtte have udviklet under sin tid som ekspedient i en videobiks - så måtte Weinstein hellere have bedt ham om at tage et par af de darlings med på mordlisten, når nu Bill og alle de andre alligevel skulle nakkes.
 
DVD-vurdering
Ekstramaterialet på denne version af Kill Bill Volume 1 er begrænset til en ganske glimrende making of, der rummer en som altid entusiastisk Quentin Tarantino, som beretter energisk om tilblivelsen af filmen. Man kommer godt rundt om produktionen - men aldrig helt tæt på.

Ellers blot en musikvideo og trailers til Tarantinos samlede oeuvre.



Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indl�g:

Seneste kommentarer: (37 i alt - L�s alle)
 
ForfatterIndl�g
bogner golf wear
20-1-2015 02:24
Pinhead wears this intricate leather outfit that, when acceptable for his transdimensional intercourse murder persona, genuinely would seem like it would restrict his movement, not to mention squeak towards his thighs whereas he is looking to sneak up on customers. If he wore velour, or another light, non restrictive material, he'd have an simpler time catching individuals unawares and perhaps stealing back that puzzle box like we talked about earlier. Extremely, it seems like a simple wardrobe alter could dramatically enhance his entire problem.

juicy couture sweatshirt
30-11-2014 02:39
As all of us know, using the web mobile recharge is definitely the most safe and speediest method to attain your recharge In addition now days, nearly all us choose using the web recharge as opposed to strolling down to the support coupon vendor, finding scratch coupons, and soon after that hold up for accomplishing stuff On other hand, using the web gateways resuscitates your leading ups in especially couple of seconds.If Indians had only mastered the art of brevity, there more than likely would be no might need for that user pleasant and effortless Synergy Recharge from Synergy which as nearly all of us are properly conscious of bestows on the popular customers, the hassle totally free option of sitting wherever they may be and recharging their DTH providers as well as their sleek and stylish mobile phones employing their desktops, laptops, palmtops or mobile phones with internet accessibility But Indians staying Indians really like for being anything at all but short (mention the word short along with the first thing that can come to your thoughts of an Indian are underpants as to your which means that arrives in the word brevity, well that is certainly purely an alien phrase from some alien planet and isn't going to exist within the dictionary of an Indian)Especially in the case of talking with friends, loved ones, relatives, distant relatives along with the in no way ending list of social relatives the relations that crop up when social acquaintances who otherwise have no link whatsoever other than staying just acquaintances come to be uncles, aunties, grannies, nannies, brothers, sisters, brother in laws, sisters in laws and are shown the exact same sum of respect as fast family members.Calling India From your US and Canada? Go Best suited AheadCosts of international calls would be search like hurdle for you Communication process is prolonged on going process that every particular person is used for interaction Either you functioning in abroad or travel to appreciate your leisure time.Airtel Recharge Voucher DetailsAre you inside a dilemma to decide on a pleasant operator which permits you to roam freely even within the most unexplored and remote places of India Very well, halt contemplating and straight away visit any Airtel outlet and get the quantity Undoubtedly, it can be said as among the best operator accessible in India.Within this era of globalization, internet created our daily life less complicated and effortless The trends ar

sonia bogner
29-11-2014 18:05
If you should have been a Hollywood celeb or star athlete, you wouldn should take into consideration your work out. You could potentially shell out huge hard earned cash to hire a world class trainer to undertake that for you personally.But when you like most of us, that you're the person in charge of your lifting system picking your workouts, setting targets for sets and reps, and figuring out the best way to cram it all into the limited complimentary time you must hit the gymnasium. So how do you layout a exercise that very best meets your demands?Thankfully, it easier than you think. The following series of basic moves can help you establish your strengths and weaknesses.These moves will tell you a great deal about how steady and just how mobile you might be. If you should secure, you in handle. For those who mobile, you could have the variety of movement to complete physical exercises with appropriate form. If you ever wobbly, shaky or just can fathom how your hips could ever sink right into a squat, you just found an place for improvement.Evaluation one: Bodyweight SquatIf your squat sputters, you would like to deliver the results on your versatility.Photograph Credit Jim SmithThe Test: Stand facing a wall with your legs a little more than shoulder width apart. Descend right into a squat. Maintain your torso upright, with your knees tracking above your toes. If you fall forward or your knees buckle inward, you received an issue. Either your ankles, hips or upper back don't have enough versatility to complete the squat, or your core doesn't have the strength to stay upright.The Correct: To address mobility matters in your lower body, you intend to open up your hips with physical exercises such as striders. It is easy to also develop flexibility as part of your upper back by carrying out thoracic extensions on the foam roller. Lastly, it is advisable to do some planks to strengthen your core.Striders: Start within a pushup position along with your legs, glutes and upper back tight. Lift your perfect leg and deliver your ideal foot on the outside or your appropriate hand. Return to the beginning place and repeat over the left side. Keep your total body inside a straight line through the movement don let your hips drop. Carry out as much as three sets of eight to twelve repetitions for every leg.Thoracic Extensions: Lie which has a foam roller beneath your back about halfway concerning your shoulders and hips. Your hips need to touch the groun

Johnny Pepperoni
6-2-2007 21:10
Et fint udgangspunkt til opgaven kunne være alle de film Kill Bill Vol. 1 refererer til... den er nærmest en lang hyldest til Shaw Brothers film.

Undercover
6-2-2007 20:54
Skal skrive opgave om kill bill 1. nogen der har en masse saftige detaljer om filmen?

Mvh....


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Central Intelligence30/6
Den lille pige og profeten23/6
Evolution [2015]23/6
Independence Day 2: Resurgence23/6
I Saw the Light23/6
Vulkanen Ixcanul23/6
Urmageren16/6
Now You See Me 216/6
Mapplethorpe: Look at the Pictures16/6
A Perfect Day16/6
Flere bio-anmeldelser
 
James White27/6
Zoolander 224/6
Himlen over Havana21/6
Steve Jobs20/6
The Danish Girl17/6
Kollektivet7/6
The Revenant6/6
The Big Short3/6
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken svensker spiller over for Sidse Babett Knudsen i Se til venstre, der er en svensker?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2016 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sథ Google