Delete Duplicates in iTunes, How to get album artwork on iTunes? , How to clean up iTunes library , recover deleted notes on iPhone 5, How to recover deleted text messages on iphone 5 .
CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik p en region for at lse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Head of State

Produktionsland:
USA

Produktionsr:
2003

Manuskript:
Chris Rock, Ali LeRoi

Producere:
Chris Rock
Ali LeRoi
Michael Rotenberg

Fotograf:
Donald E. Thorin

Klipper:
Stephen A. Rotter

Komponist:
Marcus Miller

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributr:
Universal

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(8 stemmer)

Ls ogs...
Nyheder:
19-07-05:
Rock & Murphy planlægger kupfilm
02-06-05:
Sandler & Rock fortsætter samarbejdet
18-10-04:
2005s Oscarvært: Chris Rock!
20-08-03:
Chris Rock melder sig syg - og kaos opstår!
28-06-03:
Bernie Mac i familie med Kutcher?
15-04-03:
Mac/Zeta flyver med Spielberg
31-03-03:
Præsident Rock vinder!
17-01-02:
Chris Rock instruerer
 
Anmeldelser:
16-03-05:
Mr. 3000
22-01-03:
Bad Company
27-08-02:
Ocean's Eleven
14-05-02:
What's the Worst That Could Happen?
19-03-02:
Osmosis Jones
13-03-02:
Down to Earth
31-07-01:
Nurse Betty
13-11-00:
Dogma
29-08-00:
The Players Club
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
Ukendt

Lyd:
Ukendt

Ekstra materiale:
Ukendt
Head of State

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Komedie
Varighed:96 minutter
Instruktr:Chris Rock
 
Anmeldelsesdato:04-02-2004
Medvirkende:Som:
Chris RockMays Gilliam
Bernie MacMitch Gilliam
Tamala JonesLisa Clark
Lynn WhitfieldDebra Lassiter
Dylan BakerMartin Geller
Jude CiccolellaMr. Earl
Se komplet creditliste her

Fjollet vej fra ghettoen til det hvide hus
 
Chris Rock begiver sig ud på nyt territorium med Head of State. Den begavede komiker har tidligere både skrevet og produceret flere af sine film, men her debuterer han som instruktør – og selvom komedien ikke er specielt afbalanceret, så kan Rock sagtens være stolt, for hans film er ganske underholdende.

Den lille mand til det store job
Ifølge filmen siger statistikken, at om ti år vil USAs minoritetsgrupper udgøre størstedelen af landets befolkning. Derfor synes lederne af det ene af landets store partier, at det vil være en fremragende idé at få en sort mand til at være galionsfigur og præsidentkandidat for dem. Hvilket parti det er, får vi aldrig at vide (men det er nok Demokraterne), og det gør heller ikke så meget. Rock & Co. maler med bred pensel, ikke alene er politikerne alle nogle beregnende røvhuller, men samtlige andre af filmens figurer er også karikerede, så hul i det! For Chris Rock giver den fuld skrue som 'det sorte får'. Han spiller den flinke Mays Gilliam, ærlig og folkelig lokalpolitiker i Washington DC, der pludselig får en kæmpe chance og rigeligt med opmærksomhed, og så kan det nok være, at præsidentvalget bliver sjovere at følge med i.

En god mand som præsident?
Head of State fremviser hurtigt et es på hånden. Filmens omdrejningspunkt Mays Gilliam, en på alle måder rar fyr, spiller Chris Rock heldigvis uden anmasende personlighed. At komikeren kan spille neddæmpet, er lidt af en glædelig overraskelse og helt rigtigt set af instruktør Rock. For Mays Gilliam er ikke en specielt morsom mand, komedien virker fordi Mays bliver sat i morsomme situationer. Den stakkels 'nybegynder' opdager hurtigt, at partiet hverken regner med eller håber på, at han kan vinde præsidentvalget. Han er der kun for at få dem til at se godt (læs: politisk korrekte) ud og forbedre deres chancer ved det næste valg i 2008. Hvorom alting er, så har Gilliam intet at tabe. Efter først at have fulgt de politiske rådgiveres påbud om hvad han skal sige og mene, så begynder han at køre sit eget løb. Stilen bliver radikalt ændret og som vice-præsidentkanditat vælger han sin aggressive storebror Mitch (Bernie Mac), der slet intet kender til politik.

Alvorligt budskab – pjattet leveret
Det vil slet ikke yde morsomhederne retfærdighed at gengive dem her, de – og specielt Rock i fin form – skal selv opleves. Men det er en god ide at finde tålmodigheden frem, for filmen går desværre i tomgang, da først det store politiske cirkus er sat i gang, men til alt held retter Rock op på det igen, inden afslutningen viser sig i horisonten.
Head of State får mellem de sjove scener også stillet skarpt på USAs politiske system og tankegangen i Washington, og i den sammenhæng er filmen heller ikke uden evner. Den vil blot for meget, for der bliver også gjort plads til både en sød og en rådden (og ret gakket) kærlighedshistorie; Mays rager også uklar med sine rådgivere, som alligevel ikke er så slemme, og endelig bliver der også bygget op til den store finale.
Chris Rock er sluppet fint afsted med sin instruktørdebut. Han viser, at han sagtens kan fortælle en historie med noget på hjertet, men vælger bare at pakke den lidt fjollet ind. Herefter er det en personlig sag, om man er til dén kombination.
 
DVD-vurdering
Bliver ikke anmeldt.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Deliver Us from Evil24/7
My Life Directed by Nicolas Winding Refn17/7
Abernes Planet - Revolutionen17/7
Sommersøndag17/7
Bad Neighbors17/7
Transformers: Age of Extinction10/7
Minisekterne10/7
Ung og smuk10/7
Kraftidioten3/7
Sådan træner du din drage 23/7
Flere bio-anmeldelser
 
Saving Mr. Banks21/7
Nebraska18/7
Monumenternes mænd15/7
300: Rise of an Empire14/7
Klokkeblomst og piratfeen4/7
Kartellet2/7
LEGO-filmen - et klodset eventyr1/7
Lone Survivor30/6
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvad hedder Jack Nicholsons rolle i The Witches of Eastwick
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2014 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sథ Google
シャネル バッグ; シャネル バッグ
How to Transfer Photos from PC to iPhone How to Recover Deleted Notes on iPhone retrieve deleted text messages from iphone How to Recover iPhone Data Without iTunes Backup? How to Extract files from iPhone Backup? transferring music from ipod to computer blu ray ripper transfer contacts from iphone to android