CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Sonny

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2002

Manuskript:
John Carlen

Producere:
Paul Brooks
Nicolas Cage
Norman Golightly

Fotograf:
Barry Markowitz

Klipper:
Howard E. Smith

Komponist:
Clint Mansell

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 2 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Nyheder:
25-03-04:
Nyt fra Suvari & Forlani
16-10-03:
Nicolas Cage som boksetræner
03-09-03:
De mest sexede scener - uden sex!
04-08-03:
Hollywood-opdatering fra Cage til Weaver
28-05-03:
Indiana Cage på skattejagt
13-05-03:
Cage splittet mellem Ryder & Jolie
 
Anmeldelser:
07-12-04:
The Company
17-11-04:
Spider-Man 2
22-06-04:
Matchstick Men
24-02-04:
Spun
05-08-03:
Orkidé-tyven
29-04-03:
Windtalkers
02-04-03:
Mark of a Murderer
06-11-02:
Spider-Man
30-09-02:
Deuces Wild
17-07-02:
Daddy and Them
29-05-02:
Kaptajn Corellis Mandolin
24-05-02:
En heldig næse
06-05-02:
The Musketeer
24-04-02:
American Pie 2
12-02-02:
The Man Who Cried
21-11-01:
Shadow of the Vampire
09-10-01:
Sugar and Spice
08-08-01:
At Any Cost
11-07-01:
Sand
04-07-01:
Family Man
30-05-01:
Family Man
27-03-01:
Saving Grace
21-03-01:
Loser
14-03-01:
Kampen om Citizen Kane
31-01-01:
Ride with the Devil
20-11-00:
60 sekunder
28-09-00:
Whatever It Takes
23-08-00:
Nattens skygger
08-08-00:
Den grønne mil
01-08-00:
American Beauty
23-05-00:
American Pie
 
Artikler:
14-02-03:
Premiereportræt: Nicolas Cage
09-02-03:
Berlinale 2003: The Buzz #1
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9 Anamorphic Widescreen, 1,77:1 Full-Frame

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
To kommentarspor (et med Nicolas Cage og producer Norman Golightly og et med forfatteren John Carlen), trailers
Sonny

Anmeldt af:Jesper Vestergaard
Genre:Drama
Varighed:106 minutter
Instruktør:Nicolas Cage
 
Anmeldelsesdato:17-03-2004
Medvirkende:Som:
James FrancoSonny Phillips
Brenda BlethynJewel Phillips
Harry Dean StantonHenry Wade
Mena SuvariCarol
Josie DavisGretchen
Nicolas CageAcid Yellow
Se komplet creditliste her

Livets boogie i Bourbon Street
 
Selvom han igennem de sidste mange år har præsteret en pæn stribe stærke manderoller, hårdtslående såvel som psykologisk krævende, er det en temmelig forsigtig Nicolas Cage, der nu har været en tur i instruktørstolen. Dermed ikke sagt at debutfilmen Sonny, om en ung ’male prostitute’ fra New Orleans’ Bourbon Street ligefrem er en kedelig forestilling, den er bare blottet for både saft og kraft i forhold til den Cage, man kender for overbevisende præstationer i film som Face/Off, Leaving Las Vegas og Nattens skygger. Genkender man noget af den kendte Cage, skulle det da lige være for den skarpe dobbeltrolle som henholdsvis lidende kunstner og effektsøgende tju-bang-forfatter i Orkidé-tyven.

Cool filmfjæs
Historien, der er skrevet af John Carlen, er sat i 1981. Titelfiguren Sonny er netop vendt hjem fra tre år i hæren. Tre år, der har vist ham nok af livet til, at han er fast besluttet på ikke at vende tilbage til horehuset, som hans mor driver, og hvor han selv har været i stald siden han var 12. Sonny spilles dybfølt og med stærke, sitrende sovekammerøjne af James Franco. Her er han er simpelthen en ’instant classic’ og det mest cool unge filmfjæs, der er set længe.

Ingen overraskelser
Det giver hurtigt sig selv, at Sonny ikke slipper billigt afsted med sin ide, og det er da heller ikke i historien, man skal lede efter overraskelser. Brenda Blethyn er på en gang frygtindgydende og patetisk som den manipulerende bordelmutter og egoistiske mor, og Harry Dean Stanton, der spiller en slidt ’hang arround’, har ligeledes en række stærke øjeblikke. Den ene vil have at Sonny skal blive, den anden ønsker ham ligeså brændende en bid af det almindelige borgerlige liv, han aldrig selv har fået smagt.

For lidt tid til filmmagi
Med på drømmen om fast arbejde og familieliv er også den seneste killing i moderens kuld, Carol, der spilles glimtvist glimrende af Mena Suvari. Og det er først og fremmest her, Cage synes at gå galt i byen med sin instruktion. Den store tidløse, dramatiske kærlighedshistorie, som Cage prøver at skildre mellem Carol og Sonny med afdæmpede virkemidler, fremstår på flere måder som selve filmens kerne, men samtidig har Cage alt for travlt med at dyrke det øvrige karaktergalleri og Bourbon Streets effektfulde baggrund, så scenerne mellem de to aldrig får ro nok til virkeligt at leve. Der er ganske enkelt blevet brugt for lidt tid på at finde filmmagi, og for meget tid på at prøve at lave noget, der ligner.

New Orleans kommer smukt til live i filmen, fotograferingen er fin og musikken god. Men måske skal Cage lige finde ud af, hvad det egentlig er han vil sige, før han igen kaster sig ud et forsøg som fortæller.
 
DVD-vurdering
Det er ikke ligefrem lir, der præger ekstramaterialet. I stedet får man serveret noget så fornemt som to dybdegående kommentarspor, et med Nicolas Cage og producer Norman Golightly og et med forfatteren John Carlen. Cage og Golightly får heldigvis mere ud af filmen fra speakerboksen, og Carlens kommentarspor er specielt godt fordi han, udover at kende historien fra både sig selv og sit eget liv, også har været med på settet, og er storleverandør af både spændende og sjove anekdoter.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
faux van cleef clover bracelet
15-11-2017 00:32
This is too cute! I¡¯m totally going to make one of these for my hubby. Thanks for sharing,
faux van cleef clover bracelet http://www.marquebijoux.net/van-cleef-arpels-bijoux-faux.html


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
The Meg9/8
Mission: Impossible - Fallout2/8
Hotel Artemis26/7
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Skyscraper12/7
Under træet5/7
Ant-Man and the Wasp4/7
Du er den28/6
Flere bio-anmeldelser
 
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
The Florida Project17/7
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri3/7
Black Panther2/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
I hvilken film hører man på intet tidspunkt en Bryan Adams-sang?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google