CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
The Medallion

Produktionsland:
Hong Kong, USA

Produktionsår:
2003

Manuskript:
Bennett Joshua Davlin, Alfred Cheung, Gordon Chan, Paul Wheeler [I], Bey Logan

Producere:
Alfred Cheung

Fotograf:
Arthur Wong

Klipper:
Don Brochu
Ki-hop Chan

Komponist:
Adrian Lee

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Universal

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(56 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
08-11-04:
Jackie Chan: Jeg holder ikke op
29-03-04:
Jackie Chan – nu også politisk
25-03-04:
Nyt fra Suvari & Forlani
17-03-04:
Tucker laver to fortsættelser
20-11-03:
Chan bliver Martins makker
05-09-03:
Romantiske Jackie Chan
05-08-03:
Jackie Chan beder turisterne komme tilbage
12-02-03:
Coogan & Chan rejser jorden rundt
31-10-02:
Jackie Chan vil spille drama
 
Anmeldelser:
30-05-05:
New Police Story
07-03-05:
Jorden rundt i 80 dage
11-11-03:
Shanghai Knights
09-07-03:
The Tuxedo
22-01-03:
The Accidental Spy
24-06-02:
The Legend of Drunken Master
23-04-02:
Rush Hour 2
16-01-01:
Shanghai Noon
25-10-00:
Gorgeous
 
Artikler:
27-06-01:
Hongkong: De elektriske skygger
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
Anamorphic WideScreen 2.40-1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Kommentarspor, slettede scener, trailers
The Medallion

Anmeldt af:Kasper Christoffer Larsen
Genre:Action, Eventyr
Varighed:84 minutter
Instruktør:Gordon Chan
 
Anmeldelsesdato:16-06-2004
Medvirkende:Som:
Jackie ChanEddie Yang
Lee EvansArthur Watson
Claire ForlaniNicole James
Julian SandsSnakehead
John Rhys-DaviesHammerstock-Smythe
Anthony Wong Chau-SangLester
Se komplet creditliste her

For dårlig til anmeldelse?
 
Hvor dårlig kan en Jackie Chan-film egentlig blive? Få et bud i den seneste - The Medallion. Dette er filmen, som Nordisk Film for første gang (og formentlig også sidste efter at skulle forklare miseren igen og igen) forsøgte at holde de danske anmeldere fra ved at afstå fra at køre de såkaldte pressevisninger, da filmen fik biografpremiere i januar 2004.

Jackies værste?
Der var engang Jackie Chan var noget ganske særligt i actionkomediegenren, hovedsagligt fordi han insisterede på at udføre sine egne stunts ligesom han var tilbageholden med at lade CGI-effekterne gøre arbejdet. I dag bliver legenden snart 50, og i The Medallion har han netop opgivet sit 'brand'. Det gør ikke alene filmen til en metervare som millioner af andre spyttet ud på et evigt kørende samlebånd, det gør den også til en af de værste af slagsen. Bedst som man troede bunden var nået med The Tuxedo, tager The Medallion udfordringen op. Måske er det Jackie Chans værste til dato.

Lad samlebåndet køre
Historien er et forvrøvlet Bond spin-off om den perverterede superskurk Snakehead, der har fået nys om, at en medaljon og et helligt barn fra Hongkong i forening kan gøre ham både udødelig og uovervindelig. Interpol er heldigvis i hælene på ham, men da de alligevel får brug for assistance kommer Hongkong-cop Eddie Yang (Jackie Chan) på banen og komedien ruller med alle de velkendte ingredienser fra den ’sjove’ makker Arthur Watson (Lee Evans) til den smækre love-interest Nicole James (Claire Forlani).

Lidt af hvert?
En producer tænker: hvordan laver man en teenage-succes i dag? I mangel bedre tager man lidt fra The Golden Child, smider noget Matrix-inspireret, digital kung-fu henover og sætter det ind i en Lara Croft-baggrund. Man rører godt rundt, så vi forhåbentlig glemmer det spinkle grundlag selve historien hviler på, sætter Jackie på toppen og en babe ved siden af og vupti: en actionfilm. Publikum tænker: Har man ikke set det før og bedre?

Venstrehåndsarbejde
Er man til Chan-ballade kan man gøre sig selv den store tjeneste at se nogen af de gamle Hongkong-flicks istedet, hvor man kan opleve akrobaten Chan udføre nøjagtig samme stunts lidt bedre. I The Medallion drukner alle potentielle morsomheder i billige effekter, ualmindeligt dårligt skuespil fra en Rowan Atkinson-imiterende Lee Evans og en venstrehåndsarbejdende Chan, som man tydeligvis kan se venter på at komme i gang med at lave helt andre typer film, som han har proklameret for nylig. Kun skønne Claire Forlani lyser sporadisk op og må dermd tegne sig for filmens ene stjerne. Resten er nemlig intet værd.
 
DVD-vurdering
(af -FAV)

Ekstramaterialet til The Medallion er begrænset til et kommentarspor med producer og klipper, samt en solid stak slettede scener, der desværre ikke ledsages af kommentarer fra en ansvarlig....f.eks. klipperen, når han nu allerede er hentet frem fra skabet.

Kommentarsporet er godt på en entusiastisk/uskyldig måde. Produceren er ganske enkelt begejstret for filmen, indrømmer godt nok, at der er lidt småting hist og her, men er i det store og hele slet ikke klar over, hvor slem en stinker, han sidder med. Klipperen er mere tilbageholden, men det er faktisk slet ikke så tosset at se filmen med deres kommentarer, som rummer en hel del produktionshistorier af den kulørte og dermed også underholdende slags. F.eks. om scenen helt i begyndelsen, hvor Jackie Chan havde bandet og svovlet af produceren, fordi han forventede at kunne lave en optagelse direkte på gaden uden overhovedet at have regnet med tilskuernes reaktion, når de så deres folkehelt.

Men kommentarsporet skal stadig kun betragtes som anbefalelesesværdigt for de absolutte Chan-fans, der bare må have denne dvd hjem på hylden ved siden af den ligeledes håbløse The Tuxedo.

Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (3 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Frederik (FTP)
29-3-2006 18:41
Jeg syntes det er umuligt at sige noget dårligt om filmen eller jackie chan generalt.. Han er en af verdens dygtigste skuespillere, og han udfører sine roller utrolig godt i hver sammenhæng..!

Micwiz
8-2-2005 16:05
Jeg kan slet ikke se noget godt hved denne jeg hved ike om man kan kalde det en film, jeg er bare træt af at se Jackie i tåbelige roller, så vil jeg heller have en omgang Drunken boxer som er fed og ja jeg hved det også tåbelig:)

Casper J.
23-12-2004 21:52
Nu har jeg ikke set synderligt mange Jackie Chan film, men jeg må indrømme at jeg blev forholdsvis positivt overrasket over denne (måske efter at have læst en masse dårlige anmeldelser). Jeg syntes ganske enkelt at THE MEDALLION var en tåbelig, men pragtfuld underholdende actionkomedie. Det føles som om at filmen med vilje er dårligt lavet og det forstærker underholdningsværdien meget.
Jeg giver THE MEDALLION 3 ud af 6 stjerner.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Ocean's 821/6
Violinisten21/6
Love, Simon21/6
I Syrien21/6
Vi ses deroppe14/6
Stor som en sol14/6
Den skyldige14/6
Sommeren 19937/6
Junglebanden7/6
Jurassic World: Fallen Kingdom7/6
Flere bio-anmeldelser
 
De originale21/6
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Afslut denne apokalyptiske forudanelse fra The Omen: ” From the eternal sea he rises/Creating armies on either shore/Turning man against his brother..."?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google