CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Beyond Re-Animator

Produktionsland:
Spanien, USA

Produktionsår:
2003

Manuskript:
José Manuel Gómez, Miguel Tejada-Flores, Brian Yuzna

Producere:
Julio Fernández
Brian Yuzna

Fotograf:
Andreu Rebés

Klipper:
Bernat Vilaplana

Komponist:
Xavier Capellas

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Scanbox

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 2 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Nyheder:
21-04-05:
Fantastisk festival for film og litteratur
 
Anmeldelser:
26-07-00:
House on Haunted Hill
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
Ukendt

Lyd:
Ukendt

Ekstra materiale:
Ukendt
Beyond Re-Animator

Anmeldt af:Nick Price
Genre:Gyser
Varighed:92 minutter
Instruktør:Brian Yuzna
 
Anmeldelsesdato:03-05-2004
Medvirkende:Som:
Simón Andreu
Enrique ArceCabrera
Nico BaixasMoses Jones
Jason BarryHoward Philips
Jeffrey CombsHerbert West
Raquel GriblerVanessa
Se komplet creditliste her

Horribel, charmerende og sært tiltrækkende…
 
Doktor Herbert West. En levende legende, hvis videnskabelige arv for altid vil sikre ham en plads blandt guderne, er tilbage for en kort bemærkning, og det er ved guderne noget af en rutsjetur, man kommer ud på som fan af den originale Re-Animator fra 1985. Jeffrey Combs genoptager rollen som den afsindige videnskabsmand Herbert West, hvis livs mål det er at reanimere dødt kød og bringe livet tilbage til afdøde kroppe. Første gang gik det grueligt galt, anden gang (Bride of Re-Animator) nævner vi overhovedet ikke, og nu, atten år senere er han tilbage med en ny makker. Det er både skrækkeligt og usandsynligt underholdende…

Begyndelsen…
Den første Re-Animator blev instrueret af Stuart Gordon, hvis karriere i høj grad har bestået i at forsøge at filmatisere en håndfuld af den amerikanske forfatter H.P. Lovecrafts værker. Re-Animator er en af dem, den nyligt udkomne Dagon er en anden, men det er nok den første film, han er mest kendt for i kult-kredsene. Den gang var Brian Yuzna, som især er kendt for sin instruktion af den temmelig mærkværdige kult-klassiker Society, producent, men de sidste to Re-Animator-film har han selv instrueret. Bride of Re-Animator hopper vi let og elegant hen over, for det er godt nok ikke en god film på nogen som helst måde, men nu har Angel og Scanbox besluttet sig for at smide Beyond Re-Animator op i en gang Midnight Movie Madness, hvilket vi kun kan applaudere, for Beyond er måske ikke helt så elegant og veludført som den første film, men den har sin egen broddryppende charme, som absolut er værd at nyde på et biograflærred.

It’s alive, alive!!
Jeffrey Combs er elegant, brilliant og ætsende sarkastisk i sin fremstilling af den ultra-kyniske videnskabsmand, der trodser alle moralske og etiske barrierer i sin altopslugende higen efter nøglen til evigt liv. Victor von Frankenstein var en lallende amatør i forhold til Herbert West, som efter små to årtier i et fængsel har formået at videreudvikle sine metoder, der kan sikre liv efter døden. Under de hårdeste, ondeste omstændigheder, tyranniseret af den megalomaniske, korrupte og ekstremt oralfikserede fængselsdirektør Brando (momentvis underholdende spillet af Simón Andreu), formår West alligevel at finde frem til det, som han altid har manglet – det element, som gør hans genoplivede ’emner’ til normale mennesker i stedet for rablende vanvittige udøde skabninger, hvis eneste impuls er at flå lemmerne af alle, der måtte komme dem nær.
West har fundet gnisten, den såkaldte nano-plasmiske energi, ved at aflive gnavere med elektricitet og dernæst suge energien ud af dem. En gnistrende, blå energi, som holder nøglen til rationalitet og fornuft – sjælen, om man vil. Men han mangler stadig sin fluoroscerende grønne væske, der i første omgang bringer livet tilbage til de døde kroppe. Til alt held dukker en ny læge, Howard Phillips (slet skjult reference til forfatteren H.P. Lovecraft), op. Hans største ønske er at arbejde med West, og selvom alverdens traumer tynger hans psyke ned, har han netop det, som West mangler – væsken. Phillips var til stede, den dag West blev arresteret, og lige siden har han dedikeret sit liv til at blive en tilstrækkelig dygtig læge til, at han kunne arbejde sammen med den gale videnskabsmand. West er naturligvis kold og fuldkommen afklaret med, at den nye læge er nede med ideen om at skabe uhelligt liv, og så ruller lavinen stille, roligt og temmelig ujævnt i cirka en time og tredive minutter.

El hombre?
Pudsigt nok er det ret enkelt at opsummere filmens kvaliteter ud fra en ganske simpel betragtning: Hver gang Jeffrey Combs træder ud af en scene og væk fra kameraets øje, falder filmen fra hinanden og bliver til et særdeles ildelugtende bekendtskab. Ganske simpelt. Combs er om muligt den eneste skuespiller, der rent faktisk er i stand til at levere varen på nogen som helst måde, der hæver sig over den standard, som blev sat, da italienske pornofilm stille og roligt begyndte at dukke op i vores kollektive bevidsthed. Problemet er i høj grad, at Yuzna og hans folk har valgt at skyde filmen med ukendte, spanske skuespillere, og at den efterfølgende synkronisering er fuldkommen vanvittigt dårlig.
Og skuespillet er langt fra det eneste problem, der er at finde i Beyond Re-Animator. Historien er katastrofal i sin banalitet og tjener kun det formål at opbygge et miljø, hvori Yuzna kan kaste omkring sig med blod og afrevne lemmer. Det går naturligvis grueligt galt, og fra tid til anden falder filmen fuldkommen fra hinanden i klipperod og malplaceret humor, og der er ingen tvivl om, at man skal være fan af serien, Combs og besidde en fornuftig portion tålmod, før man for alvor kan tillade sig at slappe af i filmens selskab.

West, Herbert West
I sidste ende er der ingen tvivl om, at det er Jeffrey Combs’ film, og derfor er det naturligvis også passende nok, at filmen ender semi-lykkeligt for West. For biografgængeren er det værd at overveje, om man er tilfreds nok med at opleve filmen på video, eller om det er midnatsturen værd at kaste sig ud i den mærkværdighed, der involverer afhuggede lemmer, nano-plasmisk energi, en afbidt penis og en rotte, der kan karate. På en mærkværdig vis er resultatet, på trods af katastrofale skuespillerpræstationer (man kan næsten ikke forvente andet) og en totalt usammenhængende historie, sært acceptabelt og underholdende, især takket være Combs’ kraftpræstation og den rene og skære nostalgiske fornemmelse, man får i kroppen, når man ser filmen. Beyond Re-Animator er under alle omstændigheder et ret underholdende alternativ til de sædvanlige julefilm, vi for tiden bliver podet med gennem tv’et…
 
DVD-vurdering
Distributøren ønsker ikke at få ekstramaterialet vurderet.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (126 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
http://www.stpaulstadley.org.uk/wemen.html
2-12-2013 03:55
In Paris price of rental flats has actually been escalating speedily as a result of population advancement and housing shortages. For the heart of Paris close to the Louvre, the Opera House, Metropolis Hall, the Notre Dame de Paris apartment rental costs are about $15003000 per 30 days. Good reputation of pricy districts is likewise preserved because of the 6th and 7th district, the Eiffel Tower spot.
http://www.stpaulstadley.org.uk/wemen.html http://www.stpaulstadley.org.uk/wemen.html

http://www.rowanbaker.com/indexs.html
1-12-2013 23:22
That report, which builds on a preliminary evaluation unveiled in July, is crucial of senior administrators which includes Dimon, previous Chief Finance Officer Doug Braunstein, fifty one, and exChief Expense Officer Ina Drew, fifty six, for inadequately supervising traders around the British unit, according into the individuals.
http://www.rowanbaker.com/indexs.html http://www.rowanbaker.com/indexs.html

http://www.londoncornish.co.uk/usab.html
1-12-2013 19:42
with the|of your|within the|belonging to the|for the} Kennett group, he cares deeply concerning the welfare concerning the district. He included that whereas the district was able to negotiate two "early bird" savings when using the union in preceding a long time, all those contracts were being settled in the significantly better monetary climate.
http://www.londoncornish.co.uk/usab.html http://www.londoncornish.co.uk/usab.html

http://www.siddallandhilton.com/links.html
1-12-2013 18:21
The govt has propagated a real stereotype of Omar. You'll find it a caricature, it happens to be not the actual Omar Khadr, reported Norris. "We, I think, have experienced the privilege of becoming to be aware of at least many the actual Omar Khadr, and what we've got looked at has amazed us immensely."
http://www.siddallandhilton.com/links.html http://www.siddallandhilton.com/links.html

http://www.benchmarksecurity.co.uk/cline.html
1-12-2013 17:35
not likely to acquire full management above every little thing and that i settle for that, Drummond, who broke down a few instances, told parole board associates.
http://www.benchmarksecurity.co.uk/cline.html http://www.benchmarksecurity.co.uk/cline.html


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
En du elsker24/4
My Sweet Pepper Land24/4
The Selfish Giant24/4
The Amazing Spider-Man 217/4
Det store stilehæfte - Krigsdagbogen16/4
Når vinden rejser sig16/4
Fjerkongens rige10/4
Divergent10/4
Mig ejer ingen10/4
Non-Stop10/4
Flere bio-anmeldelser
 
A Late Quartet22/4
Prisoners15/4
Frost14/4
Insidious 211/4
Hobbitten: Dragen Smaugs Ødemark9/4
Carrie8/4
The Weight of Elephants7/4
Ender's Game4/4
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken filmfigur er Paul Newman blevet Oscar-nomineret for to gange?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2014 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sà°¥ Google
シャネル バッグ シャネル バッグ