Delete Duplicates in iTunes, How to get album artwork on iTunes? , How to clean up iTunes library , recover deleted notes on iPhone 5, How to recover deleted text messages on iphone 5 .
CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik p en region for at lse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Calendar Girls

Produktionsland:
England

Produktionsr:
2003

Manuskript:
Tim Firth, Juliette Towhidi

Producere:
Nick Barton
Suzanne Mackie

Fotograf:
Ashley Rowe

Klipper:
Michael Parker

Komponist:
Patrick Doyle

Censur:
Tilladt for alle

Distributr:
Walt Disney Studios Motion Pictures

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(40 stemmer)

Ls ogs...
Nyheder:
05-01-04:
Box Office uge 1: Kongen stadig på tronen
 
Anmeldelser:
24-07-12:
The Best Exotic Marigold Hotel
04-01-12:
Det stærke køn - We Want Sex
22-12-08:
St. Trinian's
13-12-04:
The Mother
16-02-04:
Mrs. Stone's romantiske forår
16-04-03:
Lucky Break
11-11-02:
Gosford Park
19-09-01:
Billy Elliot
27-03-01:
Saving Grace
10-05-00:
Teaching Mrs. Tingle
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
Anamorphic WideScreen 2.35-1

Lyd:
Dolby Digital 5.1, Dolby Surround 2.0

Ekstra materiale:
The Naked Truth, Creating the Calendar, Slettede scener
Calendar Girls

Anmeldt af:Jesper Vestergaard
Genre:Komedie
Varighed:104 minutter
Instruktr:Nigel Cole
 
Anmeldelsesdato:02-06-2004
Medvirkende:Som:
Helen MirrenChris
Julie WaltersAnnie
John AldertonJohn
Linda BassettCora
Annette CrosbieJessie
Philip GlenisterLawrence
Se komplet creditliste her

Det’ bare kvinder
 
Selvom det først og fremmest er i den uhellige profits navn, at vi nu får serveret et kvindeligt modstykke til Peter Cattaneos jævne blockbuster Det’ bare mænd fra 1997, er der trods alt også lidt at komme efter. Udover at servere halvnøgne midaldrende kvinder i bredformat, byder Nigel Coles Calendar Girls fra det samme små-bornerte England nemlig også halvdelen af vejen på god og dynamisk historiefortælling med en fin fornemmelse for at spidde det sentimentale med en spydig humor, der holder sig pænt i den sobre ende af skalaen.

"Kvinder i deres smukkeste alder"
Scenen er hurtigt etableret. Vi befinder os i den lille flække Knapely i Yorkshire i Nordengland. Ved de ugentlige møder i Kvindeforeningen er de to veninder Chris og Annie ved at gabe kæberne af led over foredragene om kagebagning og blomkålens historie. Da det kommer til beslutningen om motiverne til årets kalender falder valget på områdets smukke kirker. Det bliver der heldigvis lavet om på.
Kort inde i filmen dør Annies mand, John, af kræft, og i stedet for at sumpe rundt i sorgen over tabet til den frygtelige sygdom, følger filmen en positiv og livsbekræftende variant af sorgarbejdet. Til ære for John beslutter de to veninder at lave deres egen kalender, der skal vise byens kvinder i deres smukkeste alder, nøgne.

Klassisk britisk
Det er på en gang smukt, poetisk og livsbekræftende at følge de to veninders projekt. Spillet mellem især Helen Mirren og Julie Walters som Chris og Annie er både skarpt og sprælsk, og det står i stærk kontrast til de dydige naboer i landsbyen. Man overraskes også løbende af Nigel Coles dygtige og dynamiske håndtering af den efterhånden klassiske britiske komedie-dramaskabelon, der, i hvert fald siden Alan Parkers The Commitments fra 1991, har ladet de undertippede overvinde de mest ugunstige odds, mens melodramaets elementer afbalanceres af velkendt britisk ironi.

Forudsigeligheden tager førertrøjen
Så længe skabelonen følges, og Nigel Cole lader den ene skarpt skrevne passage tage over efter den næste går det endog rigtigt godt for filmen. Men mens historien lever stærkt i den første time, indtil kvinderne endeligt får gennemført kalender-projektet, er der ikke meget at komme efter i sidste halvdel, der virker som et underligt appendiks. Her tager forudsigeligheden for alvor førertrøjen, og det er på alle måder en træg omgang at overvære, hvordan succesen stiger Chris til hovedet, så hun glemmer både sin mand og sin søn, da der også er bud efter kvinderne fra Hollywood.
 
DVD-vurdering
(af -FAV)

Med kun tre indslag er ekstramaterialet hurtigt set. The Naked Truth fortæller på 15 minutter den virkelige historie om kalenderen og dens tilblivelse krydret med mange interviewbidder med de rigtige deltagere. Et fint lille glimt af den entusiasme, som har præget projektet.

Creating the Calendar tager fat på skuespillernes optagelser af nøgenscenerne, unægtelig lidt mere ligegyldigt, men de 6 minutter får givet indtrykket af, at overvindelsen for dem i forhold til at posere nøgne foran et kamera har været mindst lige så stor, som for den oprindelige husmoderforening.

Endelig runder fire slettede scener skiven af - ikke scener, man savner i filmen, men dog ganske underholdende - især den sidste, hvor Anthrax må lægge ører til salmen Jerusalem opført af kvinderne under deres ophold i Los Angeles.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Ls alle)
 
ForfatterIndlg
Rikke
8-8-2009 15:45
Jeg troede at det var drama - ikke en komedie?


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Deliver Us from Evil24/7
My Life Directed by Nicolas Winding Refn17/7
Abernes Planet - Revolutionen17/7
Sommersøndag17/7
Bad Neighbors17/7
Transformers: Age of Extinction10/7
Minisekterne10/7
Ung og smuk10/7
Kraftidioten3/7
Sådan træner du din drage 23/7
Flere bio-anmeldelser
 
Saving Mr. Banks21/7
Nebraska18/7
Monumenternes mænd15/7
300: Rise of an Empire14/7
Klokkeblomst og piratfeen4/7
Kartellet2/7
LEGO-filmen - et klodset eventyr1/7
Lone Survivor30/6
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem var oprindelig castet som Catwoman i Batman Returns - men droppede optagelserne, da hun blev gravid?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2014 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sథ Google
シャネル バッグ; シャネル バッグ
How to Transfer Photos from PC to iPhone How to Recover Deleted Notes on iPhone retrieve deleted text messages from iphone How to Recover iPhone Data Without iTunes Backup? How to Extract files from iPhone Backup? transferring music from ipod to computer blu ray ripper transfer contacts from iphone to android