CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Stuck on You

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2003

Manuskript:
Bobby Farrelly, Peter Farrelly

Producere:
Bobby Farrelly
Peter Farrelly
Bradley Thomas
Charles B. Wessler

Fotograf:
Daniel Mindel

Klipper:
Christopher Greenbury
Dave Terman

Komponist:
Tom Wolf

Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(34 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
26-11-04:
Delpy & Mendes leger med stjernerne
25-06-04:
Meryl Streep i mørket
15-12-03:
Box Office Uge 50: Jack's back – on top
18-09-03:
Joan Allen som spionchef
15-09-03:
6 kvinder i nye roller
01-07-03:
Farrell og Mendes som immigranter
25-06-03:
Brite instruerer Bourne-opfølger
30-01-03:
Soderbergh & Damon sammen igen
24-10-02:
Eftertragtede Damon
08-02-02:
Farrelly-brødrenes siamesiske komedie
 
Anmeldelser:
31-03-15:
Dum og dummere 2
27-11-14:
Dum og dummere 2
19-09-11:
Hall Pass
09-02-06:
The Brothers Grimm
23-02-05:
Bourne-duellen
09-06-04:
Once Upon a Time in Mexico
20-01-04:
Vild med Mary
05-11-03:
2 Fast 2 Furious
19-03-03:
Manden uden navn
18-06-02:
Hal's store kærlighed
31-07-01:
Nurse Betty
10-07-01:
Jeg, Mig & Irene
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2,35:1

Lyd:
DTS

Ekstra materiale:
Kommentarspor, Farrelly-dokumentar, 2 featuretter – making of Stuck on You – Make-up effekterne til filmen, 8 slettede scener, fraklip, inside look til Alien vs. Predator og Dodgeball
Stuck on You

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Komedie
Varighed:114 minutter
Instruktør:Bobby Farrelly
Peter Farrelly
 
Anmeldelsesdato:11-05-2004
Medvirkende:Som:
Matt DamonBobTenor
Greg KinnearWalt Tenor
Eva MendesApril
Chersig selv
Meryl Streepsig selv
Wen Yann ShihMay
Se komplet creditliste her

O Brother!
 
Brødrene Bobby Farrelly og Peter Farrelly lagde allerede stilen an med debutfilmen Dum og dummere fra 1994. Jim Carrey og Jeff Daniels skiftedes i den vanvittige komedie til at udføre groteske ugerninger, og filmen blev en gigantisk succes. Knapt så godt gik det med opfølgeren Kingpin fra 1996, hvorimod deres tredje film, den sært romantiske komedie Vild med Mary fra 1999 fyldte biografsalene i hele den vestlige verden. Deres sjette film Stuck on You (der i biograferne gik under titlen 2 i 1) kommer til Danmark efter mindre succes i hjemlandet, for ligesom med deres forrige film, Hal's store kærlighed, er de to brødre begyndt at bløde deres historier lidt op. Det bizarre, som var rygraden i deres fire første film, er skubbet i baggrunden, og i stedet er en sødere og langt mere stueren filmform opstået.

Walt & Bob
Brødrene har for første gang flyttet rødderne fra Providence, Rhode Island til den lille celebre ø Martha's Vinyard i staten Massachusetts. Her bor vores to hovedpersoner Walt (Greg Kinnear) og Bob (Matt Damon). De er siamesiske tvillinger – selv kalder de det sammenvoksede tvillinger – sat sammen ved hoften og med leveren tilfælles. Det betyder, at Walt kan drikke lige så meget, han har lyst til, mens det er Bob, der får alle tømmermændene. Til gengæld ældes Walt også hurtigere. De kan egentligt godt 'skilles ad' kirurgisk, men det vil Bob ikke gå med til, da det reelt vil betyde, at Walt kun vil have 50% chance for at overleve – og Bob er en rigtig betænksom bror, der aldrig kunne finde på at ofre sin bror for et lettere liv.

Svært begyndelse....
Bob er faktisk så hjælpsom, at han vælger at sige ja til Walts bøn om at flytte til Hollywood. For ambitiøse Walt er det ikke nok at imponere lillebyen med superhurtig burgerekspedering, han vil gerne være skuespiller. Det går dog ikke så godt for Walt i filmbyen. Alle casting-agenterne rynker på næsen, men alligevel lykkes det ham ved et tilfælde at få en rolle i en tv-serie. Sang- og filmdivaen Cher (i en herlig parodi på sig selv) vil gerne ud af en kontrakt på en rædsom detektivserie, og hun er overbevist om, at hvis hun ansætter Walt til den mandlige rolle, vil selskabet opgive serien. Men sådan går det ikke. Seerne opdager, at drengene hænger sammen og pludselig er den småkiksede serie et kæmpe hit – kan andet lade sig gøre med en titel som Honey and the Beaze?

Næsten for sød
Stuck on You har meget lidt af Farrelly-brødrenes tidligere varemærke. Her er ingen ulækre kropsfunktioner og bindegale personligheder. Bob og Walt er to helt almindelige, rare fyre, og selv bipersonerne er blot mildt forskruede uden at gå i ekstremerne, som f.eks. deres agent Morty O'Reilly (Seymour Cassel), der bor på plejehjem og oven i købet sidder i kørestol, men stadig insisterer på, at han er helt med på Hollywood-beatet; eller Walts kæreste April (dejlige Eva Mendes), som bor i samme bygning som tvillingerne og blot synes, at det er tjekket, at de er sammenvoksede. Selv Cher, der optræder rigtig modbydeligt, begynder man langsomt at holde af. Men først og fremmest er Greg Kinnear og Matt Damon umådeligt elskelige som søde Walt og flinke Bob. Og de mange skønne figurer er klart filmens stærkeste kort.
Svagest står plottet, som aldrig begynder at gå under overfladen på figurerne eller deres situation. Farrelly-brødrene har åbentbart ikke ment, at det var nødvendigt at gøre plads til drama eller spænding, og som resultat tangerer forudsigeligheden et kvalmende stadie. Man sidder bare og venter på det afgørende øjeblik, hvor tvillingerne må tage stilling til ikke blot deres fysiske, men også psykiske forfatning, og den godhjertede morale er lige ved at sætte filmens ellers kække charme over styr.
Der er langt fra Kingpins rådne og næsten brutale humor til Stuck on Yous varme hyggelighed, og havde man svært ved at udholde sødmen i Hal's store kærlighed, så vil man slet ikke kunne lide Stuck on You.
 
DVD-vurdering
På coveret til udgivelsen bliver det ikke oplyst, at et kommentarspor rent faktisk er at finde. Det gør nu heller ikke så meget, for de to snakkesalige brødre er ikke ligefrem spændende at lægge øre til. De fortæller i detaljer om stort set alle skuespillerne i filmen og selvom det er virkeligt sødt, at de får alle omtalt, så virker det ulideligt kedeligt efter fem minutter. Man bliver ikke specielt meget klogere på filmen, men hvis man er tilfreds med at lære mere om skuespillerne, er det underholdende nok.

De tre featuretter i bonuspakken er derimod ganske fine. Den første "It's funny: The Farrelly Formula" er egentlig mere en slags lille dokumentarfilm om Bobby Farrelly og Peter Farrelly. På cirka 15 minutter sammenklippes en masse små interviews med alle 'deres' skuespillere, fra Jim Carrey til Ben Stiller og Jack Black, som taler om arbejdet med de to filmbrødre.

De to andre featuretter handler mere om tilblivelsen af Stuck on You. Den ene er mere rettet mod indspilningen, mens den anden handler om, hvordan Matt Damon og Greg Kinnear blev 'sat sammen' i filmen. Og lige som den første reportage er de to sidste også sjove og seværdige.

Yderligere kan man også grine lidt af de otte slettede scener og det lille indslag med en håndfuld fraklip – for ikke at tale om to reklameindslag fra de kommende Alien vs. Predator og Ben Stiller-komedien Dodgeball. Ikke noget ringe ekstramateriale.

Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (5 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Jacob
13-12-2004 12:20
Jeg ved ikke helt hvad du har været påvirket af du så denen "film", Lisa Brygger. Men det må have været nogle stærke sager, siden at du kan få dig selv til at give den hele 3 stjerner. Personligt mener jeg ikke at den har fortjent så meget som en enkelt stjerne. Den har jo intet at byde på. Handlingen er tynd og plottet usynligt. Det eneste jeg kan sige til Farrelly-drengene er at de nok bare skulle have holdt op efter de lavede "Something About Mary".

Frederik Vandrup
7-2-2004 22:19
Så er Jeff Bridges smidt på porten fra anmeldelsen, og Jeff Daniels sat ind på rette plads.

Beklager fejlen :-)

Dorff
7-2-2004 16:48
Nu skriver Lisa Brygger jo heller ikke, at Kingpin var dårlig - bare at den ikke fik økonomisk succes...

Jeg er også personligt helt vild med Kingpin - har i årevis været min favoritkomedie.

Filmelskeren
7-2-2004 12:53
Nix, det var Jeff Daniels :o)
Jeg så filmen i torsdags til snig-premieren i Cinemaxx på Fisketorvet. Den er ganske underholdende uden at være helt oppe og ringe. Der er nogle hyle-morsomme øjeblikke og specielt Greg Kinnear spiller vildt godt. Hvis man er til Farelly-brødrenes tidligere film, vil man ikke blive skuffet.
Jeg er uenig med anmelderen med hensyn til King Pin. Det er en af mine yndlings-komedier. Bill Murray er suveræn i den film.
Stuck on you ("2 i 1" er simpelthen en latterlig dansk titel) får 4 ud af 6 stjerner herfra

Jacob
7-2-2004 12:28
Det er vidst ikke Jeff Bridges som er med i Dum og Dummere


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Mit Grønland24/5
Skjold & Isabel24/5
C'est la vie!24/5
Solo: A Star Wars Story23/5
Standing Tall17/5
Charmøren17/5
Deadpool 216/5
Sankt Bernhard Syndikatet10/5
Farvel til Tyskland9/5
The Human Shelter9/5
Flere bio-anmeldelser
 
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Blade Runner 20492/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem spillede ikke med i Black Hawk Down?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google