CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Daddy Day Care

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2003

Manuskript:
Geoff Rodkey

Producere:
Matt Berenson
John Davis
Wyck Godfrey

Fotograf:
Steven B. Poster

Klipper:
Christopher Greenbury

Komponist:
David Newman

Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(17 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
22-03-05:
Eddie Murphy som hip hop-detektiv
12-11-03:
Shrek 2s nye stemmer
14-08-03:
Eddie Murphys børnehave-opfølger
25-05-03:
Eddie Murphy i en anden verden
12-05-03:
Eddie Murphy ikke mutant nok!
10-10-02:
Murphy i medvind
12-06-01:
Axel Foley på vej tilbage
 
Anmeldelser:
25-01-10:
Imagine That
03-07-07:
Norbit
25-06-07:
Dreamgirls
03-05-05:
Nu rabler det
04-08-04:
Spøgelseshuset
25-02-03:
Pluto Nash
20-03-02:
Shrek
04-12-01:
Dr. Dolittle 2
30-05-01:
Nutty Professor II – Familien Klump
23-05-01:
Life
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
1.85:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
5 featuretter, sjove fraklip, trailer, 3 spil
Daddy Day Care

Anmeldt af:Mia Brygger
Genre:Komedie
Varighed:89 minutter
Instruktør:Steve Carr
 
Anmeldelsesdato:18-05-2004
Medvirkende:Som:
Eddie MurphyCharlie Hinton
Jeff GarlinPhil
Steve ZahnMarvin
Regina KingKim Hinton
Khamani GriffinBen Hinton
Anjelica HustonMrs. Gwyneth Harridan
Se komplet creditliste her

Dr. Dolittle i børnehaveklassen
 
Op gennem 80erne var Eddie Murphy enehersker på komedietronen, men 90erne nåede os og nye prinser kom til i form af Chris Rock og Chris Tucker, og om det var med vilje eller ej, begik de mytteri. Kongen faldt og det er endnu ikke lykkes ham at genvinde tronen, for i disse dage er den tidligere komediemonark blevet reduceret til en harmløs, tandløs og ikke engang længere synderlig morsom hyggeonkel. Og tendensen ser ikke ud til at ændre sig, senest som her i den putte-nuttede børnefilm Daddy Day Care.

Fra bigshot til babysitter
Eddie Murphy spiller den karriereorienterede familiefar, Charlie Hinton, uden tid til andet end at pleje sit job i reklamebranchen. Både kone og søn bliver nedprioriteret, men det ændrer sig drastisk, da et mislykket forsøg på at introducere et sundt morgenmadsprodukt kaldet Veggie-O’s flopper fælt. Charlie mister sit lukrative job, og på grund af lommesmerter er familien nødt til at tage sønnen ud af den dyre og fashionable børnehave, Chapman Academy. Som om det ikke var slemt nok, er Charlie nu nødt til at lege dagplejemor for sin lille søn, mens hustruen tjener pengene. Men en idé ser dagens lys, da han sammen med sin ven og forretningspartner Phil (Jeff Garlin), beslutter, som et alternativ til det snobbede Chapman Academy, at starte deres egen 'dagplejeordning' - og så er banen kridtet op til fest, ballade og skrigende snotunger.

Ingen slinger i forudsigelighedens vals
Handlingsforløbet er set en tusind gange før, og denne film byder som de andre 999 heller ikke på noget, der bare minder om nytænkning, men det er ikke nødvendigvis en selvskreven dødsdom. Børnene er på trods af deres stereotype roller i filmen overdrevet dejlige og uden tvivl det bedste ved filmen (specielt Khamani Griffin, der spiller Eddie Murphys søn), hvilket kun er retfærdigt, eftersom det er en komedie, der er lavet til børn – eventuelt med forældre på slæb. Dette ses alt for tydeligt i den skridtsparkende og lavthængende humor, den pædagogiske dialog og den på ingen måde truende skurk. Anjelica Huston spiller rollen som Mrs. Harridan, den snerpede og strikse rektor på Chapman Academy, dog er figuren blevet stærkt Disneyficeret (læs: børnevenlig) tydeligvis for ikke at skræmme de helt små.

Og hvad kan man så lære af det?
En børnefilm vil ikke være komplet uden den indbyggede lærestreg/morale, og som det oftest ses i denne slags film, bliver børnene skånet for lektionen, og det er de voksne, der kommer til at stå skoleret. Charlie skal selvfølgelig lære livets sande værdier, og uden at røbe for meget af handlingen skal skurken ned med nakken. Forudsigeligheden styrer fra starten handlingens fremgang, og uden et eneste overraskelsesmoment at prale af falmer filmen hurtigt på nethinden. Den lader ikke meget tilbage andet end følelsen af at have tilbragt 89 minutter i et lidt for velkendt og komfortabelt børneunivers. Så hvis du er til komedier, men allerede er fyldt otte år, kan du roligt gå videre til Chris Rocks seneste i stedet.
 
DVD-vurdering
Ekstramaterialet er tydeligvis henvendt til de små poder, for fire af de fem featuretter har børnene i centrum. De interviewer hinanden og hygger sig gevaldigt. Lærerigt er det ikke, men det er sjovt at se, hvis man var vild med ungerne i filmen.

Den sidste featurette er dog for alle. Det er en lille animationsfilm om nogle haletudser, der er ved at 'blive voksne'. Den pædagogiske lille film om ikke at mobbe hinanden er blot nogle minutter lang, men rigtig underholdende.

I bonuspakken finder man også en bunke sjove fraklip, men da de allerede har kørt over rulleteksterne, er der ikke meget nyt at komme efter her.
Endelig er de tre spil også henvendt børnene, dog egentlig kun de helt små. Niveauet er babylet, så de større børn vil utvivlsomt finde dem kedelige – dem alle tre.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (3 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
black
24-1-2006 09:29
han er så cool

Aniqa
25-11-2004 14:40
Jeg synes daddy day care er en herre god film. Godt gået....:)

Henrik
24-5-2004 16:54
Jeg synes nu det var en OK film..

Moralen er sq i orden.. :0)


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Det store stilehæfte - Krigsdagbogen16/4
Når vinden rejser sig16/4
Fjerkongens rige10/4
Divergent10/4
Mig ejer ingen10/4
Non-Stop10/4
Rio 210/4
Yves Saint Laurent3/4
Guld3/4
Noa3/4
Flere bio-anmeldelser
 
Insidious 211/4
Hobbitten: Dragen Smaugs Ødemark9/4
Carrie8/4
The Weight of Elephants7/4
Ender's Game4/4
Tarok1/4
Mud31/3
Lovelace28/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken Danny Boyle-film har ikke enten Ewan McGregor eller Cillian Murphy i hovedrollen?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2014 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sà°¥ Google
シャネル バッグ シャネル バッグ