Delete Duplicates in iTunes, How to get album artwork on iTunes? , How to clean up iTunes library , recover deleted notes on iPhone 5, How to recover deleted text messages on iphone 5 .
CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik p en region for at lse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Secondhand Lions

Produktionsland:
USA

Produktionsr:
2003

Manuskript:
Tim McCanlies

Producere:
David Kirschner
Scott Ross
Corey Sienega

Fotograf:
Jack N. Green

Klipper:
David Moritz

Komponist:
Patrick Doyle

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributr:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(10 stemmer)

Ls ogs...
Nyheder:
01-11-05:
Populære Michael Caine
02-08-05:
Haley Joel dyrker basketballstjerne
15-12-04:
Holmes & Duvall i rygerfilm
05-11-04:
Michael Caine indtager Cinemateket
08-10-04:
Flere hundeelskere
12-02-04:
Flere detaljer om T4 & Batman 5
17-10-03:
Gamle mænd i ny kupfilm
14-02-03:
Engelske kritikere vælger Caine
28-06-02:
Caine, Duvall & Osment
 
Anmeldelser:
05-09-11:
Get Low
08-12-04:
The Statement
15-09-04:
Open Range
08-01-03:
Last Orders
02-04-02:
A.I.
27-02-02:
California Suite
08-10-01:
Guds blinde øje
28-08-01:
Pay It Forward
09-01-01:
Gør Carter kold
25-07-00:
Den sjette sans
03-07-00:
Æblemostreglementet
10-05-00:
Apostelen
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9 Widescreen 1.85:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1, Dolby Surround 2.0

Ekstra materiale:
Intet
Secondhand Lions

Anmeldt af:Via Christensen
Genre:Komedie, Drama
Varighed:104 minutter
Instruktr:Tim McCanlies
 
Anmeldelsesdato:24-08-2004
Medvirkende:Som:
Michael CaineGarth
Robert DuvallHub
Haley Joel OsmentWalter
Kyra SedgwickMae
Nicky KattStan
Josh LucasWalter, voksen
Se komplet creditliste her

Gamle løver brøler stadig
 
Det er sommer, året er 1960, og 13-årige Walter (Haley Joel Osment) er tvangsindlagt til at tilbringe sommerferien hos to gamle sure onkler (Michael Caine og Robert Duvall) langt ude på landet i Texas. Drengens mor (Kyra Sedgwick) bedyrer nemlig at hun skal på stenografiskole, så hun kan få et job, og de kan få et ordentligt fast sted at bo.

"Hvis vi dør i nattens løb, er du alene!"
Nu ligner moderen i spraglet sommerkjole og store solbriller ikke just en bly kontormus, og vi aner at drengen har hørt hende sige sådan før – men værre er det, at disse excentriske onkler angiveligt har været forsvundet fra jordens overflade de sidste fyrre år, og at der går rygter om at de har været på sindssygeanstalt. Det er med andre ord en noget slukøret Walter, der ser sin mor køre afsted, og det er ikke just opmuntrende da de gnavne onkler fortæller ham, at de er så gamle at det er sandsynligt, at de vil dø i nattens løb – og så må han klare sig selv.

Eventyrlig fortid
Men jo, rigtigt gættet: de væmmelige onkler er ikke så slemme endda; tværtimod er de egentlig ret seje, for de skyder med skarpt på uanmeldte gæster og gør i det hele taget alt det man ikke må. Varme følelser opstår mellem de gamle mænd og den forsømte dreng, og onkel Garth (Caine) begynder at fortælle Walter om alle de utrolige eventyr han og hans uovervindelige bror Hub (Duvall) har oplevet i deres ungdom.

Hvad skal man tro på?
Tematisk ligger Secondhand Lions tæt op ad Tim Burtons Big Fish, og skønt den langtfra er så visuelt imponerende, tegner på mange måder mere nænsomme portrætter af sine personer, og de to tunge, gamle drenge, Caine og Duvall tilfører den både saft, kraft og ægthed.
Også Haley Joel Osment klarer skærene fint som den mutte, indelukkede og forsømte teenager, skønt hans rolle lider lidt under at den tillægges en livsvisdom som måske ikke er helt troværdig i en trettenårs knægt.
Secondhand Lions kunne sagtens have været klippet tyve minutter kortere, for især afskeds- og tilbagekomsts-scenerne er rigeligt lange, men alt i alt er det en varm og veldrejet lille film.
 
DVD-vurdering
- intet ekstramateriale -

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
My Life Directed by Nicolas Winding Refn17/7
Abernes Planet - Revolutionen17/7
Sommersøndag17/7
Bad Neighbors17/7
Transformers: Age of Extinction10/7
Minisekterne10/7
Ung og smuk10/7
Kraftidioten3/7
Sådan træner du din drage 23/7
Enough Said26/6
Flere bio-anmeldelser
 
Saving Mr. Banks21/7
Nebraska18/7
Monumenternes mænd15/7
300: Rise of an Empire14/7
Klokkeblomst og piratfeen4/7
Kartellet2/7
LEGO-filmen - et klodset eventyr1/7
Lone Survivor30/6
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken film er ikke en Pixar/Disney-produktion?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2014 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sథ Google
シャネル バッグ; シャネル バッグ
How to Transfer Photos from PC to iPhone How to Recover Deleted Notes on iPhone retrieve deleted text messages from iphone How to Recover iPhone Data Without iTunes Backup? How to Extract files from iPhone Backup? transferring music from ipod to computer blu ray ripper transfer contacts from iphone to android