Delete Duplicates in iTunes, How to get album artwork on iTunes? , How to clean up iTunes library , recover deleted notes on iPhone 5, How to recover deleted text messages on iphone 5 .
CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik p en region for at lse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Lost in Translation

Produktionsland:
USA

Produktionsr:
2003

Manuskript:
Sofia Coppola

Producere:
Sofia Coppola
Ross Katz

Fotograf:
Lance Acord

Klipper:
Sarah Flack

Komponist:
Brian Reitzell
Kevin Shields

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributr:
Sandrew Metronome

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(169 stemmer)

Ls ogs...
Nyheder:
27-02-05:
Kongekabalen gik op for Arcel
17-01-05:
Robert-priserne 2005
06-01-05:
Tre titler dyster om årets svenske Guldbagger
31-12-04:
CinemaZone.dk kårer Årets film 2004
14-12-04:
Robert-dysten 2005 er åbnet
30-06-04:
Allen hyrer Johansson
02-03-04:
Independent Spirit-vinderne 2004
01-03-04:
OSCAR 2004: Ringenes Rekordvinder
24-02-04:
SAG & WGA 2004: sikre vindere og en kæmpe overraskelse
02-02-04:
Stort drama for de talentfulde kvinder
26-01-04:
Golden Globes 2003 - Kongen sejrer!
23-01-04:
2003s WGA-nomineringer
21-01-04:
2003s BAFTA-nomineringer
16-01-04:
2003s SAG-nomineringer
12-01-04:
Kritikerne elsker Kongen & Splendor
07-01-04:
Kongen vinder Online-priserne
07-01-04:
2003s bedste instruktør?
 
Anmeldelser:
20-11-13:
The Bling Ring
11-07-13:
The Bling Ring
12-04-11:
Somewhere
04-06-07:
Scoop
19-04-07:
Marie Antoinette
14-03-06:
Broken Flowers
17-11-05:
A Love Song for Bobby Long
03-05-05:
Pige med perleørering
27-05-03:
Heaven
06-01-03:
The Man Who Wasn't There
04-12-02:
The Royal Tenenbaums
19-08-02:
Ghost World
19-03-02:
Osmosis Jones
16-01-02:
Hamlet
20-08-01:
The Virgin Suicides
13-03-01:
Boiler Room
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
Anamorphic Widescreen 1.85:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1, DTS

Ekstra materiale:
Bag kameraet, interview, slettede scener, trailer, musikvideo, tv-show
Lost in Translation

Anmeldt af:Pernille Flensted-Jensen
Genre:Drama
Varighed:99 minutter
Instruktr:Sofia Coppola
 
Anmeldelsesdato:20-07-2004
Medvirkende:Som:
Scarlett JohanssonCharlotte
Bill MurrayBob Harris
Giovanni RibisiJohn
Anna FarisKelly
Fumihiro HayashiCharlie
Akiko TakeshitaMs. Kawasaki

Big in Japan
 
Sofia Coppola følger sin melankolske debutfilm, The Virgin Suicides, op med denne charmerende fortælling om et usædvanligt forhold, der opstår blandt to ensomme mennesker. Med Lost in Translation beviser hun virkelig sit værd, så man må håbe, at der aldrig mere skal snakkes om Godfather III!

Fortabt i Tokyo
Bill Murray er perfekt i rollen som den udbrændte filmstjerne Bob Harris, der var et stort navn i 1970’erne. Nu laver han ikke længere film, men lever – ganske godt, kunne man tilføje – af at reklamere for en japansk whiskey, som han tydeligvis ikke bryder sig om. På det upersonlige Tokyo Hyatt træffer han den meget yngre Charlotte (Scarlett Johansson), der er taget på forretningsrejse med sin mand John (Giovanni Ribisi), en hip fotograf, der dårligt har tid til at snakke med hende.
Første gang Bob og Charlotte ser hinanden er i hotellets elevator, hvor tilskuerens blik først falder på Bob Harris, der springer i øjnene alene på grund af sin højde. Siden følger man hans blik og får øje på Charlotte, der også står i mængden. Dette bliver indledningen til et helt specielt forhold, som filmen heldigvis undlader at udspecificere. Er det et venskab? En romance? Et far/datter-forhold? Eller lidt af det hele? Én ting er i hvert fald sikker: begge føler sig fortabt. De er begge ude af stand til at kommunikere med deres ægtefæller; Charlottes veninde derhjemme har ikke tid til at snakke, og Bob føler sig fremmedgjort i forhold til sin ekstremt høflige velkomstkomité. Omstændighederne gør at de kan give hinanden noget: Bob føler at der er en der lytter, og Charlotte indser at hendes liv også har betydning.

Få dimensioner
Alle andre figurer i filmen fremstår enten som yderst rudimentære personligheder (det gælder alle japanerne) eller som rene parodier. Charlottes mand er komplet uopmærksom og arbejdsfikseret, og Charlottes 'konkurrent' skuespilleren Kelly (vittigt spillet af Anna Faris) er en tomhjernet blondine (onde tunger siger at hun er en parodi på Cameron Diaz), der er i Tokyo for at promovere sin seneste actionfilm (med Keanu Reeves – hvem ellers?). Ligeledes er Bobs kone reduceret til en træt telefonstemme, der ikke har tid til at snakke (men hvem har tid til at snakke, når man skal ud af døren om morgenen med et antal skrigende børn?). På denne baggrund er der er ikke noget at sige til at Bob og Charlotte finder hinanden, men det er også lidt for nemt, når der ikke rigtig er nogen forsonende træk ved de personer, der ellers omgiver dem.
Lance Acords fotografering fremstiller Tokyo som en stor, forvirrende, men frem for alt levende by, med en ekstraordinær blanding af gammelt og nyt. Men i beskrivelsen af Japan ligger et andet problem med filmen, nemlig dens sære vestlige kulturchauvinisme. Det ér morsomt når den massøse, som Bob Harris prakkes på skriger "Lip my stocking!" eller når en hip fotograf udspørger Bob Harris om "The Lat Pack", men i sidste ende bliver der gjort så meget grin med at japanernes dårlige engelsk, navnlig det faktum at de ikke kan udtale l og r, at det begynder at tendere nedladenhed.

God kemi
Bill Murray og Scarlett Johansson leverer nogle vidunderlige præstationer som to personer, der hver er nået til et vadested i livet og trænger til det puf, der kan bringe dem helt over floden. Det er jo ikke første gang Murray medvirker i seriøse film (om end de ofte har en komisk drejning) – man kan da rask væk nævne Ed Wood, Rushmore, The Royal Tenenbaums – men med denne rolle fastslår han, at han er skuespiller med stort S og ikke bare 'komiker'. Hans komiske talent får dog også lov at udfolde sig, især i et par meget morsomme reklameoptagelsesscener. Der er en ualmindelig god stemning mellem ham og Scarlett Johansson, der både har udmærket sig i Ghost World og The Man Who Wasn't There. Der er stor dybde i hendes figur, og det er ganske forbløffende, at hun kun var 18 år, da filmen blev indspillet!
 
DVD-vurdering
(af -FAV)

"Lost on Location" er en fin bag kameraet-feature, der i meget løs form blot er til stede på optagelserne til filmen. Lost in Translation er optaget på ganske kort tid og under ofte improviserede former, så det er vældig interessant at blive hevet med ud på Tokyos gader i forsøget på at få de helt rigtige optagelser - også selv om det betyder at smugle et kamera med ind på Starbucks og lade en del af filmholdet tage servitricernes opmærksomhed, mens de andre filmer ud af vinduet. Eneste ulempe er, at turen bag kameraet stopper meget brat og uden antydningen af sløjfe på historien om optagelserne - måske for at holde sig lidt i tråd med filmen, men det virker lidt for løst og uengageret.

En håndfuld slettede scener er primært udbygninger af eksisterende scener, og det virker fornuftigt, at de blev fjernet - uden at være dårlige, så er de blot eksempler på mere af det samme, og da en af filmens kvaliteter jo netop er det præcist afmålte, så virker beslutningen rigtig.

Tilbage af det fornuftige er en snak mellem Bill Murray og instruktøren Sofia Coppola. Murray var helt essentiel for at filmen overhovedet blev lavet, og det kan mærkes mellem de to.

I den mere fjollede afdeling hører hele tv-showet, som Bob Harris besøger i Japan - det fylder meget mere her, og den irriterende tv-vært Matthew bliver hurtigt mere end rigeligt. Musikvideon til Kevin Shields City Girl er nydelig og stemningsfuld, men sangen gjorde sig bedre i selve filmen.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlg:

Seneste kommentarer: (15 i alt - Ls alle)
 
ForfatterIndlg
Jens P
4-10-2006 15:17
Underfundig samfund

jkcarlo
10-8-2004 22:37
den sidste sætning fik jeg ikke fuldent:
"der er en del scener, der virker temmelig malplaceret"
sådan

jkcarlo
10-8-2004 22:35
to fortabte sjæle finder hinanden i denne lille film, der minder langt mere om en novellefilm end en egentlig spillefilm.
anmelderne falder over hinanden for at rose lost in translation, men ud over mødet mellem de to hovedpersoner, der er ganske smukt, har filmen ikke meget at byde på; den første halve time sker der stort set ingenting, og s. coppolas forsøg på at give et ironisk og sjovt billede af japanerne virker overhovedet ikke. iøvrigt synes jeg filmen er dårlig klippet, og der er en del scener, der virker temmelig .
langt fra noget mesterværk, men en fin lille film
**** (fire stjerner)

Mads Jensen
10-8-2004 13:09
Hey hvor mange er, ligesom mig, helt vild med Matthew's Best TV Hit's?????
Og vil bare se mere af ham?

Come on Bob! Come on Bob.....
Enjoynnaart

Alexandra
10-8-2004 11:35
Til Mikkel.
Der er ikke noget der hedder en mistolkning af filmen. Det har noget at gøre med hvordan du ser den. Din måde er ikke mere rigtig end all dem der ler af japanerne. Det tyder på at Coppola ikke har lavet beskrivelsen af japanerne tydelig nok. Jeg lo ikke selv, men kunne ikke drømme om at gøre min oplevelse mere sand end andres. Ganske enkelt noget sludder.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
My Life Directed by Nicolas Winding Refn17/7
Abernes Planet - Revolutionen17/7
Sommersøndag17/7
Bad Neighbors17/7
Transformers: Age of Extinction10/7
Minisekterne10/7
Ung og smuk10/7
Kraftidioten3/7
Sådan træner du din drage 23/7
Enough Said26/6
Flere bio-anmeldelser
 
Saving Mr. Banks21/7
Nebraska18/7
Monumenternes mænd15/7
300: Rise of an Empire14/7
Klokkeblomst og piratfeen4/7
Kartellet2/7
LEGO-filmen - et klodset eventyr1/7
Lone Survivor30/6
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem af følgende skuespillere har stadig ikke lagt stemme til en tegnefilm?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2014 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sథ Google
シャネル バッグ; シャネル バッグ
How to Transfer Photos from PC to iPhone How to Recover Deleted Notes on iPhone retrieve deleted text messages from iphone How to Recover iPhone Data Without iTunes Backup? How to Extract files from iPhone Backup? transferring music from ipod to computer blu ray ripper transfer contacts from iphone to android