Delete Duplicates in iTunes, How to get album artwork on iTunes? , How to clean up iTunes library , recover deleted notes on iPhone 5, How to recover deleted text messages on iphone 5 .
CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik p en region for at lse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
My Life Without Me

Produktionsland:
Spanien, Canada

Produktionsr:
2003

Manuskript:
Isabel Coixet

Producere:
Esther García
Ogden Gavanski
Gordon McLennan
Agustín Almodóvar (executive producer)
Pedro Almodóvar (executive producer)

Fotograf:
Jean-Claude Larrieu

Klipper:
Lisa Robison

Komponist:
Alfonso de Vilallonga

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributr:
Sandrew Metronome

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(44 stemmer)

Ls ogs...
Nyheder:
31-12-04:
CinemaZone.dk kårer Årets film 2004
18-03-04:
Almodóvar slæbes i retten af konservative
 
Anmeldelser:
21-08-13:
Stories We Tell
03-04-13:
Stories We Tell
08-03-13:
Take This Waltz
31-01-11:
The Kids Are All Right
25-12-10:
Mr. Nobody
13-07-10:
What Doesn't Kill You
11-11-09:
Der er intet som jul
30-04-09:
Elegy - Skønhedens magt
27-10-08:
Reservation Road
04-01-08:
Away From Her
13-11-07:
The Secret Life of Words
26-01-07:
The Secret Life of Words
06-09-05:
We Don't Live Here Anymore
19-05-04:
Underworld
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
Anamorphic Widescreen 1.85:1

Lyd:
Dolby Digital 2.0, Dolby Digital 5.1, DTS 5.1

Ekstra materiale:
Bag kameraet, interviews, musikvideo, tv-spot, trailer
My Life Without Me

Anmeldt af:Kasper Christoffer Larsen
Genre:Drama
Varighed:102 minutter
Instruktr:Isabel Coixet
 
Anmeldelsesdato:27-07-2004
Medvirkende:Som:
Sarah PolleyAnn
Scott SpeedmanDon
Deborah HarryAnns mor
Mark RuffaloLee
Leonor WatlingAnn
Amanda PlummerLaurie
Se komplet creditliste her

Livgivende tåreregn
 
Hvordan ville du leve dine sidste måneder, hvis du fik konstateret en uhelbredelig sygdom? Ikke just en behagelig tanke, men formentlig et spørgsmål, de færreste af os har kunnet undgå i tilværelsens tænksomme stunder. Isabel Coixet stiller det også med sit skånselsløse melodrama My Life Without Me, som ikke alene er en tåreperser af filmhistoriske dimensioner, men også en helt unik hjertevarm registrering af livet, der altid går videre. Med eller uden dig.
Denne lille, brillante filmbyge af tårer befinder sig under den canadiske himmel, men har spanske Pedro Almodóvars selskab El Deseo i ryggen, og det mærkes på både gennemslagskraft og tyngde.

Hjerterum i camperen
Ann (Sarah Polley- The Weight of Water) er 23 og lever et kummerligt, men langt fra ulykkeligt liv i udkanten af det frostkolde Vancouver. Varmen får hun nemlig fra sin trofaste mand og sine to små strålende døtre. Ann er hende ’naboens datter’, der blev gravid som 17-årig med den eneste mand, hun har kysset, og er derfor aldrig nået længere end til rollen som mor om dagen og et arbejde som rengøringsassistent om natten. Den unge families hus udgøres af en campingvogn i morens baghave, men som kompensation for manglen på materiel fornøjelse findes gratis hjerterum.

Vil du have en kop kaffe?
- siger lægen til Ann en dag, hvor vores hovedperson pludselig er besvimet. Han vil helst udskyde den frygteligste besked af dem alle. Ann lider af uhelbredelig kræft i æggestokkene. Hun har højst tre måneder tilbage af livet. Ann er imidlertid ikke af sentimental støbning. Hun beslutter, at hendes sjæls statur er kraftig nok til at bære sorgen alene. Derfor fortæller hun intet til selv sine nærmeste, og laver i stedet en liste med de ting, hun vil opnå som det sidste i livet: ”At finde en ny kvinde til sin mand. At have sex og opleve kærlighed med andre end ham. At sige hvad hun mener…”

Selvtortur?
Det er en lidelsesfuld katarsis af sjældne dimensioner at indleve sig i Anns sidste dage. Til de mest pinefulde scener hører dem, hvor den alt for unge mor indtaler kassettebånd til sine døtres kommende fødselsdage. Nok er det manipulation af Tid til kærtegnske højder, og havde det ikke været for Coixets rå og ukunstlede miljøskildringer, havde man sikkert frabedt sig lidelsen. Men den tidligere instruktør af Things I Never Told You dvæler ligesom sin hovedperson ikke ved sorgdyrkelsen. Alle gennemvædede lommetørklæder spenderet på My Life Withoout Me tilbagebetales med lutter appetit på at leve mere. Og netop derfor er den så vedkommende.

Unikt melodrama
My Life Without Me er en lille independent-sag, der udover sin deltagelse i sidste års konkurrenceprogram ved Berlinfestivalen ikke har fået opmærksomhed nok. Det er ikke bare Coixets brutale manuskript, der er lykkedes for den spanske filmskaber. En rammende casting i alle biroller, der blandt andet tæller Alfred Molina (Frida), Amanda Plummer (The Million Dollar Hotel), Leonor Watling (Tal til hende) samt Mark Ruffalo (You Can Count On Me), et detaljefølsomt kameraarbejde og en bevægende dialog er med til at gøre My Life Without Me til noget af det mest bevægende, jeg længe er blevet udsat for i danske biografer. Den sætter sig tungt på hjertet, men taler befriende til hele kroppen. Som slag i ansigtet, der på filmmagisk vis forvandles til små kærtegn af lyst på livet. Bedre og mere ærligt drejes melodramaet sjældent.
 
DVD-vurdering
Lidt trailer, tv-spot og musikvideo er ikke overvældende interessant, men mere væsentlig baggrundsinformation er der at komme efter i den flyvske bag kameraet-feature, som kommer godt rundt om bevæggrunde og teknik i løbet af en halv time samt interviewene med skuespillerne, som godt nok er lidt gentagelse fra bag kameraet-programmet, men som fungerer fint på egen hånd.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Ls alle)
 
ForfatterIndlg
Valentina
13-5-2013 08:40
I may be going on the Friday with Deb from Frog Cottage, and/or Ann-Marie. Just for the day, but will let you know for sure. I was going to take a break this year, but I don't think I can resist!


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
My Life Directed by Nicolas Winding Refn17/7
Abernes Planet - Revolutionen17/7
Sommersøndag17/7
Bad Neighbors17/7
Transformers: Age of Extinction10/7
Minisekterne10/7
Ung og smuk10/7
Kraftidioten3/7
Sådan træner du din drage 23/7
Enough Said26/6
Flere bio-anmeldelser
 
Saving Mr. Banks21/7
Nebraska18/7
Monumenternes mænd15/7
300: Rise of an Empire14/7
Klokkeblomst og piratfeen4/7
Kartellet2/7
LEGO-filmen - et klodset eventyr1/7
Lone Survivor30/6
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem var Tom Cruise gift med før Nicole Kidman?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2014 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sథ Google
シャネル バッグ; シャネル バッグ
How to Transfer Photos from PC to iPhone How to Recover Deleted Notes on iPhone retrieve deleted text messages from iphone How to Recover iPhone Data Without iTunes Backup? How to Extract files from iPhone Backup? transferring music from ipod to computer blu ray ripper transfer contacts from iphone to android