CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Up at the Villa

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2000

Manuskript:
Belinda Haas efter roman af W. Somerset Maugham

Producere:
Geoff Stier

Fotograf:
Maurizio Calveri

Klipper:
Belinda Haas

Komponist:
Pino Donaggio

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Sandrew Metronome

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 1 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Nyheder:
08-06-05:
Anne Bancroft død
19-05-03:
Fra Indokina til menneskets oprindelse
05-11-02:
Penn & Allen for og imod ægteskab
03-01-02:
Scott Thomas foretrækker rumænsk
23-10-01:
Sean Penn med på Vinterbergs fly
 
Anmeldelser:
22-12-09:
Easy Virtue
08-08-06:
Svigermor(d)
09-11-05:
Attentat på Nixon
14-09-04:
21 Grams
08-06-04:
Mystic River
05-11-02:
I Am Sam
08-10-02:
Life as a House
04-06-02:
Løftet - The Pledge
 


Up at the Villa

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Drama
Varighed:113 minutter
Instruktør:Philip Haas
 
Anmeldelsesdato:26-09-2000
Medvirkende:Som:
Kristin Scott ThomasMaty Panton
Sean PennRowley Flint
Anne Bancroftprinssesse San Ferdinando
Jeremy DaviesKarl Richter

Fornuft og følelse
 
Det pittoreske Toscana i Italien har mange gange tidligere ageret baggrundstæppe for statelige film, senest i Franco Zeffirellis Te med Mussolini. Dette drama foregår på samme sted og samme tidspunkt, men så stopper sammeligningen også.

Ægteskab uden kærlighed
Sean Penn og Kristin Scott Thomas spiller det umage par i sen-30’ernes øverste samfundslag. Scott Thomas er den engelske enke Mary Panton, der, trods mangel på penge, stadig har et par trofaste venner, så hun ikke er helt endt i rendestenen. Penn spiller playboyen Rowley, der er godt gift, men ægteskabet er koldt og kærlighedsløst. Så da Mary står og skal giftes med den ældre engelske Sir Edgar Swift, prøver Rowley at tale hende fra det. Det bliver hun en smule fornærmet over, de har nemlig lige mødt hinanden, så den slags familiære bønner er ikke propert.

Tålmodig er vist en dyd
Up at the Villa er en yderst pæn film. Alt er foldet og glattet så nydeligt, at lidenskaben næsten helt forsvinder ud af filmen, der ellers skal forstille at være et knugende drama om, hvorfor de to hovedroller ikke kan få hinanden. Vi ved jo alle, at der er noget mellem dem, også selvom Mary gør alt for at fornægte det. Up at the Villa er en film, der tager sin tid, det rolige tempo er fornemt afpasset med de smukke omgivelser, men man skal have tålmodighed med historien.

Skuespillerne løfter dramaet
Det er de gode skuespillere, der overlegent løfter dramaet. Scott Thomas og Penn er fantastiske at følge, men de spiller rollerne på rutinen, så der er ingen overraskende åbenbaringer i syne. Anne Bancroft, som den gamle matriarkalske prinsesse San Ferdinando, er vanen tro giftig. Bancroft kan, som kun få andre, tilføre en gedigen portion farlighed til sin rolle, hun er altid dragende at følge, og denne rolle er ingen undtagelse. Men det gælder over hele linien, at man ikke kan sætte en finger på skuespillet - godt styret af instruktøren Philip Haas, som har erfaring med de modne dramaer.

Manglende spænding
Up at the Villa er ingen sindsoprivende vigtig eller aktuel film, men den har en god, solid og relevant historie om, hvad man må ofre for kærligheden. Havde Haas fået skruet intensiteten bedre sammen, havde der været god bund for ægte følelser, men Belinda Haas’ manuskript af W. Somerset Maugham bog mangler både nerve og følelsesdrama.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Tori
27-6-2011 17:23
BION I'm imrepsesd! Cool post!


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Mit Grønland24/5
Skjold & Isabel24/5
C'est la vie!24/5
Solo: A Star Wars Story23/5
Standing Tall17/5
Charmøren17/5
Deadpool 216/5
Sankt Bernhard Syndikatet10/5
Farvel til Tyskland9/5
The Human Shelter9/5
Flere bio-anmeldelser
 
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Blade Runner 20492/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
En af følgende film har ikke manuskript af Billy Bob Thornton. Hvilken?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google